SKENER KOJI OTKRIVA "ĆELAVE GUME" UGRAĐEN U KOLOVOZ!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.785
Ne bojte se, ne u Srbiji. Mislim, još ne.

UGRAĐEN SKENER KOJI OTKRIVA "ĆELAVE GUME": Nalaze se ispod asfalta - rade u svim vremenskim uslovima!​

Norvežani razvili sistem koji skenira gume dok vozite – i otkriva opasna vozila u realnom vremenu.​

Neodgovarajuće gume, izlizane i sa minimalnim profilom, predstavljaju veliku opasnost u saobraćaju. Smanjuje se upravljivost vozila, produžava se zaustavni put… Norveška kompanija Roadguard pokušava da stane na put opasnim gumama na vozilima. Ideja je da se skener ugradi u samu saobraćajnicu.

On snima gume i meri dubinu šare na svakoj gumi svakog vozila koje prođe. Nakon kompjuterske analize, identifikuju se vozila koja imaju neispravne gume.

https://biznis.kurir.rs/info-biz/9741243/skener-merenje-dubina-sare-guma

Šta mislite, hoće li to doći i kod nas i kako misle da to mere kad je recimo sneg na putu? Ovde ga nešto mnogo i nema, ali u Norveškoj svakako mnogo više.

Šta mislite, hoće li to doći i kod nas i kako misle da to mere kad je recimo sneg na putu? Ovde ga nešto mnogo i nema, ali u Norveškoj svakako mnogo više.
У равницама код нас једва да буде снега... али по планимама свакако буде. Планина је планина, ту је разлика између нас и Норвежана знатно мања.

To nam ni ne treba,ali jos jedno 1000 presretaca bi nam dobro doslo.Da se vozi po ogranicenjima brzine.
Мислим да је боље поставити 1000 камера него пресретача. Пресретачи имају радно време, троши се гориво итд. Камера ради беспрекидно.
Камера ће рећи и ако је неком истекла регистрација, може све да се убаци у програм.

Да ли је боље када су на путу пресретачи па не знаш ко ће да "искочи" са "прати ме" или да се зна да су камере у мноштву присутне... Може да се дискутује, али није пресудно.
За мене је најбоље решење да камере снимају, па да дивљег покупи неко од пресретача - нпр ако неко вози много брже па тиме сустигне необележени полицијски ауто.
Свакако би га видели, са великим прекорачењем, али може и да се направи трик, да полиција вози спорије од ограничења, па да их онај што је дивљао па престао дозвољеном брзином стигне - и да ипак добије казну.

Мислим да је боље поставити 1000 камера него пресретача. Пресретачи имају радно време, троши се гориво итд. Камера ради беспрекидно.
Камера ће рећи и ако је неком истекла регистрација, може све да се убаци у програм.
kamera je zastarela. dron koji moze da lebdi 26 sati i snima celo naselje.

na monitoru je svako vozilo i info vezan za njega.
ragistracija, vlasnistvo, brzina, kada je imao servis sve sve

kamera je zastarela. dron koji moze da lebdi 26 sati i snima celo naselje.

na monitoru je svako vozilo i info vezan za njega.
ragistracija, vlasnistvo, brzina, kada je imao servis sve sve
Било који начин, није пресудно.
Само да мала групица која дивља коначно схвати да може да не иде преко 80 тамо где пише 50, или 130 тамо где пише 80.

Back