koji je najinteligentniji znak?

Не да је рањен, него се каже да кад је Меркур у знаку Риба, да је у "дебилитету",
а у случају Стрелца да је у "изгону".
Мислим да сами називи говоре за себе колико је то "јак" Меркур.

:hahaha: :worth: stormy, nenadmašiva si:ok:

Reci mi merkur u Vagi - koji je naziv za to:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

:hahaha: :worth: stormy, nenadmašiva si:ok:

Reci mi merkur u Vagi - koji je naziv za to:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Не шалим се. Све пише у књиГи :rtfm: Дебилитет ти је супротно од егзалтације,
а Меркур је егзалтиран у знаку Девице. Исто тако, изгон је супротно седишту планете,
а то је у случају Меркура и знак Близанаца и Девице. ;)

ja nemam nishta od navedenog i dalje sam expert u matematici, a trece polje je praznina i ne apsektoano samo tak...

А владар треће куће ти је...? И шта он прави од аспеката? Не мора да значи
да ако ти је кућица празна, да си ти лишена интелекта! Далеко било!

Ja se izvinjavam, ne pravi trigon sa Plutonom nego ono zeleno... ne znam kako se zove... :lol:

Hvala, Stormy, bas si nezna. :lol: A sto je Merkur tamo toliko strasan? Kako god, promenljivi znaci su i intelektualni? :neutral: Ali ono, kazu ljudi da sam prilicno smotana za zivot, za prakticne stvari, ali kad treba da se udubim u nesto apstraktno, hoce me. :D

Није Меркур страшан, али чињеница је да људи који имају Меркур у изгону или
дебилитету, немају његову подршку. У најгорем случају, то су људи који муцају
и спорије капирају. Али опет, ако је и такав Меркур, добро аспектован, нећеш
сигурно доживети овакав екстрем.

Није Меркур страшан, али чињеница је да људи који имају Меркур у изгону или
дебилитету, немају његову подршку. У најгорем случају, то су људи који муцају
и спорије капирају. Али опет, ако је и такав Меркур, добро аспектован, нећеш
сигурно доживети овакав екстрем.

Vidis, ima istine u tome...bar kad sam ja u pitanju... :hahaha: I koncentracija mi je UZASNO losa. Samo ne znam je li to zavisi od toga. :D A moj Merkur pravi samo dva aspekta, dobra...Ali rekla sam vec, hoce me apstraktno, sah, sudoku, filozofija, poezija... Ali s druge strane, koliko sporo kapiram i povezujem neke stvari, toliko mi mozak radi 300 na sat i razmisljam o svemu i svacemu, iz svih mogucih uglova. :cool: Nije to tako lose. :cool: Trecim poljem mi vlada Devica. :D
Plus moj dragi ima Merkur u Ribama!
keketn5.gif

Mada, ne verujem ja bas mnogo u te izgone. :D Npr. moj Mesec je u Raku, ali to me ne cini osecajnijom od nekoga kome je u Jarcu, Vagi, Ovnu. Ustvari... jesam osecajnija od ovih... :think: :lol: Ali Mesec u Jarcu DEFINITIVNO nije los u odnosu prema drugima. Mnogo toga zavisi i od samog znaka. Mesec sam uzela bzvz...

Edit: Isak Njutn, Stiven Spilberg, Betoven, Umberto Eko, Hendriks su imali Merkur u Strelcu.
musicbm4.gif
Izgonjeni sa mnom.
Moram da proverim kartu ovog Hendrixa, nesto on ima puno zajednickog sa mnom... :think:

Poslednja izmena:
Da se i ja pridruzim izgnanicima!!!!! :) Moj slucaj je sledeci: stelijum u 3. u strelcu, tu su se skupili redom: merkur,saturn,uran,sunce i neptun. Me0Sa, So0Ur a neptun bleji sam za sebe.....Posto je gospodin merkur izgnanik u strelcu plus konj. Sa ja bi trebala da pricam krajnje nerazumljivo,mucajuci,trokirajuci,takodje spori tok misli....itd. Ali to nije tacno:) zasto ne znam jer se bas i ne razumem toliko.....:):):)
I da, da li mozda znate kojom kucom je opisano chitanje knjiga?

Pozdrav, od srca srcu!!!! :)

Da se i ja pridruzim izgnanicima!!!!! :) Moj slucaj je sledeci: stelijum u 3. u strelcu, tu su se skupili redom: merkur,saturn,uran,sunce i neptun. Me0Sa, So0Ur a neptun bleji sam za sebe.....Posto je gospodin merkur izgnanik u strelcu plus konj. Sa ja bi trebala da pricam krajnje nerazumljivo,mucajuci,trokirajuci,takodje spori tok misli....itd. Ali to nije tacno:) zasto ne znam jer se bas i ne razumem toliko.....:):):)

Poz i tebi, Petra! :bye:
Ja malo zamuckujem. :rumenko: Povremeno pricam brzo, i citam brzo. :eek: Ali rekoh, imam samo 2 aspekta, i to dobra.

Aha, sta kazete na ovo?! :lol:

Морала сам више пута да прочитам ову "реченицу" да бих схватила где је требало
да стоји тачка, а где зарез. Ето ти још једног разлога да размислиш и да радиш на
томе, јер је Меркур владар и писане речи. Ма колико ти читала и била интелигентна,
позабави се тиме како те други виде и какав утисак остављаш.
Самим тим што ти је трећа кућа пуна, значи да имаш огроман интелектуални
потенцијал и добро је што ти у наталу "Нептун блеји сам", али далеко је важније шта утиче,
како и да ли уопште ишта утиче на 3. кућу, па и тај усамљени Нептун.

На пример, постоји велики број људи поменутог - великог интелектуалног
потенцијала, али нису високо школовани. Њихов интелект не може да се оспори,
али они немају друштвено признање за то. Такође, постоје и високо школоване
особе које немају интелектуални потенцијал, па су професионално ограничене.
Зар нису најинтелигентније особе по Менси - куварице и домаћице!?
Зато - не знам зашто и чему толика бука што вам је Меркур у дебилитету, изгону!?
Како ли је онима који имају Марс у Раку (дебилитету)? Којима је свака, ма
колико безазлена повреда, велики проблем због јако слабе и споре регенерације.
То је проблем! Затим, као младим и перспективним интелектуалцима, зар вам
није најпре стало до тога каква вам је 9. кућа у аспектима? То је ипак кућа
која говори о високом образовању. Тешко да је ико посматра игноришући
Меркур и трећу кућу, али заиста је нонсенс ограничавајући се на сам интелект, а
не на његову примену.

Дакле, шта вам је са 9. кућом!? Осим што читате књиге (што је за сваку похвалу),
како стојите са науком?

Uf, svasta nesto... :lol: Merkur i Sunce (u Strelcu) i Mars (u Skorpiji), Mars je inace na samoj granici 4. i 5. polja, ali racuna se kao 5. I sta, onaj los Neptun znaci da od faxa nema nista? :think: Neptun je u 6. i kao sto rekoh, lose i samo lose... Ustvari ima neki trigon sa Jupiterom, i konjunkciju sa Uranom (ali ovo sa Uranom imaju svi rodjeni u odredjenom periodu). I jedan kvadrat... i jednu opoziciju... samo dva losa, ali ubitacna.... :roll:

Moj dragi ima i Mars u Raku... blagi Boze... :roll:
Ali opet, mislim da su veci problemi mentalni, nego spora regeneracija.

Stormy ce izludeti pored mene. Hvala na strpljenju. :D

Poslednja izmena:
Samo jos jedna stvar... Posto Strelac i Ribe vaze za glupe, je l'... :D Apsolutno nijedan Blizanac koga poznajem nije me zapanjio inteligencijom. Bas naprotiv. Device jesu, to da... Za Ribe mnogi govore da su glupi, pa da ih branim, a i sebe kao Strelca. Mi smo previse popustljivi i sazaljivi (takodje i pravedni) da bismo nekome naudili, da ste to granici sa naivnoscu. Ali to ne znaci da nismo uklavirili ili osetili kakav je neko ustvari. ;) Osim toga, Ribe i Strelac imaju zajednicke vladare (Neptun i Jupiter), koji im daju velikodusnost i da kazem, umetnicku inteligenciju.

Tesko da ces dobiti odgovor na ovo pitanje! da bi dobila moras ili konkretnije pitanje ili neki posebni i konkretni aspekti
jer sam tako i ja ostao par puta ispaljen ali kad pogledas koliko ljudi za za dan postavi pitanja tesko da ti neko odgovori pogotovo na ono nedefinisano jer za to treba puno vremena a i moze znaciti svasta:cool:
zato sto konkrentnije i sazetije moj savet;) :cool::cool::cool:

Imam i ja pitanjce!
Ja sam Devica/Strelac,sa potpuno praznom 3.i 10. kucom,da li to znaci da necu...smrc...biti "akademski gradjanin"?

Наравно да не! Ау! Мене овде осим "кусур - девојке" нико не чита!
Шта ти је са 9. кућом? 9. кућа је високо образовање. Ако је нека кућа
празна - гледаш владара те куће, тј. диспозитора, где је и шта ради,
или шта њему раде друге планете.
10. кућа коју спомену је најпре кућа каријере.

Samo jos jedna stvar... Posto Strelac i Ribe vaze za glupe, je l'... :D

885905.gif

Apsolutno nijedan Blizanac koga poznajem nije me zapanjio inteligencijom. Bas naprotiv. Device jesu, to da... Za Ribe mnogi govore da su glupi, pa da ih branim, a i sebe kao Strelca. Mi smo previse popustljivi i sazaljivi (takodje i pravedni) da bismo nekome naudili, da ste to granici sa naivnoscu. Ali to ne znaci da nismo uklavirili ili osetili kakav je neko ustvari. ;)

Немој, молим те, толико да генерализујеш. Чуј - Рибе су глупе!? Па Ајнштајн
је Риба! Тесла није био ни паметна Девица ни препаметан Близанац, већ
по стереотипу - њањави - Рак, па је далеко најпризнатији научник икада!

Osim toga, Ribe i Strelac imaju zajednicke vladare (Neptun i Jupiter), koji im daju velikodusnost i da kazem, umetnicku inteligenciju.

Ово није баш тачно. Јупитер влада и Рибама и Стрелцем, док је Нептун само
владар Риба.

Stormy, evo da napravim rezime: U 3. polju imam Veneru (u Vagi). Merkur mi je u Strelcu, sa dva dobra aspekta; blago zamuckujem i pricam brzo, ne mogu reci da sporo kapiram (ali ipak, razmisljam o mnogo stvari istovremeno, pa mi treba vremena da se prebacim u realnost :D), na svakom testu inteligencije do sad rezultat mi je bio iznad proseka, i nastavnici u osnovnoj vecito su pricali mojima kako ja imam potencijal (zbog cega su me moji stalno gusili i terali da dajem maximum).
No, od prakticnih stvari, rekoh, potpuno operisana, mogu 100 puta da prodjem istu putanju, necu znati da se vratim. :lol: Orijentacija u prostoru je katastrofa.

Poslednja izmena:

Back