koji je najinteligentniji znak?

Pitanje je ipak malo preopćenito. Kako postoji više tipova inteligencije ( emotivna, kreativna, ona koja se tiče intelekta i sl. ) tako se za svaku od njih gledaju različiti pokazatelji. Vjerojatno se pod ovom misli na inteligenciju intelekta kojim vlada Merkur tako da je možda malo besmisleno suditi o inteligenciji prema položaju So u znaku u natalu. Možda bi bilo mudrije pogledati Me koji vlada intelektom, njegov položaj u znaku i kući te vrstu i broj aspekata koje čini sa drugim planetama ili važnim točkama natala. Ovako se možemo bez poteškoća odvesti u sasvim drugom smjeru, daleko od pojma inteligencije:).

Blizanci, Devica, Strelac, Ribe - promenljivi (intelektualni znaci)
Ako im je los podznak ili uopste aspekti u natalnoj karti, znaju biti nevidjeno glupi :D pogotovo Blizanci i Ribe.
Dodala bih i Bikove (postoji jedan tip Bikova koji su strasno inteligentni, i vole nauku) kao i muske Rakove (analiticni).

zravo zdravo!Ja sam ovde nova.......koji znak je najinteligentniji...........delikatno pitanje,a delikatno pitanje zahteva delikatan odgovor.........dakle RIBA......z:lol:........(zato sto sam ja riba).....al svi kazu da su blizanci i vodolije najinteligentniji znaci(u sta je nisam uverila i uprkos tome sto ih poznajem milion....)Ja licno volim lavove.....device smatram inteligentnim.....

A sta ja da radim sa svojim ''intelektom'', joj sta bi dao da odmorim mozak bar 5min.(dominantni ME u ovnu:dash: ,pa SA u vodoliji:dash:, a vladar hor. mesec u devici :dash:pa jos i VE u blizancima) pa makar bio najgluplji covek na svetu il moze neka flegma:sad2::sad2::sad2: E a rekli mi da cu doziveti duboku starost :hahaha: Pa od ovog ovna i device ima da mi prsne mozak pre 20-te:klap:(a keva dupli blizanac s marsom u prvoj ) al nama je :super:

Stelijum u trecoj definitivno daje intelekt, ali ako je npr. merkur ostecen dzaba ti stelijum......
Za inteligenciju postoji puno pokazatelja, ali prakticno treba videti pokazatelje za i protiv i videti koji preovladjuju. Naravno postoje razlicite vrste inteligencije; postoje ljudi koji su ekstremno inteligentni za npr. matenaticke nauke a pritom nemaju ni zeru socijalne inteligencije (ne znaju da se ophode sa ljudima). U svakom slucaju ima nas raznih!!!! :)

Petra, moj Merkur pravi jedino sekstil sa Plutonom i trigon sa MC, nalazi se u petoj kuci ali je u Strelcu (:roll:). Sta to govori? Cini mi se da je u Strelcu i Ribama dosta ranjen? :neutral:

Не да је рањен, него се каже да кад је Меркур у знаку Риба, да је у "дебилитету",
а у случају Стрелца да је у "изгону".
Мислим да сами називи говоре за себе колико је то "јак" Меркур.

Ja se izvinjavam, ne pravi trigon sa Plutonom nego ono zeleno... ne znam kako se zove... :lol:

Hvala, Stormy, bas si nezna. :lol: A sto je Merkur tamo toliko strasan? Kako god, promenljivi znaci su i intelektualni? :neutral: Ali ono, kazu ljudi da sam prilicno smotana za zivot, za prakticne stvari, ali kad treba da se udubim u nesto apstraktno, hoce me. :D

Back