Koji fakultet planirate da završite posle srednje škole?

ETF :D

Ali, jos nisam sigurna koji smer...

Mislim, ja bih upisala najradije softverski inzenjering da ima budzet...

Sad gledam koji je smer najslicniji njemu ... :)
E, nisam sigurna, ali čini mi se da za prvih nekoliko na listi na tom smeru postoji stipendija koja se dobija automatski (od strane fakulteta) i da je ustvari maltene isto što i budžet... pošto ti pokriva troškove školarine. Proveri.

Najvaznije je da na vreme kupite informator ili da pogledate na internetu sve o fakultetima koji vas intersuju, da popricate sa ljudima koji studiraju na tim fakultetima o tome kakvi su predmeti, ali da ne dozvolite da vas neka njihova mozda negativna iskustva obeshrabre... i da upisete ono sto zelite, sto biste voleli da ucite, a ne ono sto vam drugi predlazu kao profitabilno i "pametno". Izvinite ako vam je ovo zazvucalo kao pridika neke babe, ali govorim iz sopstvenog iskustva, tj. kako bih sada ja postupala da sam na vasem mestu.

ja antropologiju.na filozofskom,cini mi se.ali ne znam sta bih sa tim......
dalje,tu su i politicke nauke,englesi jezik i kao mozda prava,vise zbog nekog mozda,talenta,nego zbog stvarne neke zelje i zainteresovanosti................

antropologija otpada-ipak bih zelela negde da se zaposlim
trenutno je u planu diplomatija,samo sam malo zbunjena po pitanju fakulteta na kojem se nalazi :confused:

Ja se dvoumim troumim i cetvoroumim!!

Ja recimo volim hemiju fiziku i matematiku:) i ope ne znam sta mi je najisplivije :) iskreno ne zelim da mm malu latu niti zeimdaderem ar alizeimsutra da zivim pristojno:rumenko:

ajde da mi pomognete:think:

Da ponovim posto bedoh pijan dok pisao ovo z:p

Ja volim sve prirodne nauke neke manje neke vise ali najvise volim matis i hemiju e sad, ne znam sta mi je tu isplativo da uradim sa svojim skromnim izborom od dva predmeta. Iskreno, nisam neko ko mnogo voli pare ali ne bih zeleo da zivim u bedi dakle voleo bih osrednju platu minimum :) I zelkim da sutradan zivim pristojno :rumenko:

Ajde da mi pomognete XD
Recimo ja sam razmisljao da upisem paralelno famraciju i hemiju ali ne znam koliko mi je to pametno, farmaciju zbog novca a hemiju zbog ljubavi i sebe :)

:zskace:

Ne bavim se mnogo time da li cu imati hleba od toga ili ne,vazno mi je samo da to volim ;).

Pa bavićeš se time kad ga zaista ne budeš imao...
Mislim,ne možeš da se ne baviš i time, mora i na to da se misli.
Ne želiš valjda da te roditelji izdržavaju i kad završiš fax i da ne možeš da nađeš posao deset godina?
Ne kažem da će se to tebi desiti s tvojim izborom fakulteta, već uopšte - mora se posvetiti pažnja i tome šta ćeš kasnije moći da radiš.;)

Pa bavićeš se time kad ga zaista ne budeš imao...
Mislim,ne možeš da se ne baviš i time, mora i na to da se misli.
Ne želiš valjda da te roditelji izdržavaju i kad završiš fax i da ne možeš da nađeš posao deset godina?
Ne kažem da će se to tebi desiti s tvojim izborom fakulteta, već uopšte - mora se posvetiti pažnja i tome šta ćeš kasnije moći da radiš.;)
Ne mogu se sloziti s tobom...Nikad se ne zna sta zivot donosi,i odnosi ;)
Ne znam sta ce biti sa mnom sutra,a kamoli tad.Mogu da zavrsim andragogiju,i stvorim sebi zivot iz snova ;).Nikad se ne zna ;).
Mrzim gledanje u buducnost.To uglavnom cine ljudi koji su propatili u zivotu ;).

Ne znam sta ce biti sa mnom sutra,a kamoli tad.Mogu da zavrsim andragogiju,i stvorim sebi zivot iz snova ;).Nikad se ne zna ;).
Mrzim gledanje u buducnost.To uglavnom cine ljudi koji su propatili u zivotu ;).

Ja se skroz slazem sa Carol...covece u buducnost gleda onaj ko zeli da zivi normalno i ima neki normalan zivot...koja je svrha toga sto ces upisati nesto sto stvarno zelis,a znas da od toga nema 'leba kad sutra sebi ili detetu neces moci nista da priustis..u zemlji u kojoj zivimo je ovo jako bitno...z:((

Hehe jes da je rano da se razmislja, al ako neko ima nesto pametno da mi kaze da pomogne, dobrodosao je z:) Ove god. sam upisao drustveni smer, i ako mi u principu ide sve,= istorija,geos,matis,hemija,jezici...Nikad nisam puno ucio, jednostavno brzo kapiram i dobro organizujem vreme..Nisam upisao prirodni zato sto me fizika i bios ne interesuju, hemija manje-vise...Tako da apsolutno nemam predstavu sta cu, i ako imam 3-4 god. da razmisljam, treba na vreme znati z:p Mislio sam mozda fon,fpn ili ekonomiju, ali jos nista konkretno neznam o fakultetima ni sta posle....

Ja moram da se složim sa ovim... delimično.
Mislim da je najbitnije upisati ono što voliš, pa čak i ako donosi manju zaradu, ipak ne po cenu da jednog dana budeš bez posla. Naravno, svako ko je sposoban, može sebi da napravi hleb i kao automehaničar, ne moramo svi da budemo naučnici, političari, glumci itd...
A što se tvoje poslednje rečenice tiče, apsolutno nije tačna, u budućnost gledaju svi iole promišljeni ljudi, jer je nekad potrebno razmišljati i o posledicama, ne samo od danas do sutra.

Ja moram da se složim sa ovim... delimično.
Mislim da je najbitnije upisati ono što voliš, pa čak i ako donosi manju zaradu, ipak ne po cenu da jednog dana budeš bez posla. Naravno, svako ko je sposoban, može sebi da napravi hleb i kao automehaničar, ne moramo svi da budemo naučnici, političari, glumci itd...
A što se tvoje poslednje rečenice tiče, apsolutno nije tačna, u budućnost gledaju svi iole promišljeni ljudi, jer je nekad potrebno razmišljati i o posledicama, ne samo od danas do sutra.
Hmm,ja ostajem pri svojoj recenici.S takvim ljudima sam se najcesce sreo do sada,i strasno puno gledaju u buducnost.Ugl su imali jako puno neuspeha u proslosti,i ispunjeni su nekim jadom.Mozda se malo vise u ovom slucaju prebacujem na roditelje ;)

Back