Jelena
s obzirom da je tvoja tema,hajde prva odgovori,obrazloži itd.
Ok... Imaš pravo.
Ja razmišljam o PMF-u, FF-u i ETF-u. Prirodne nauke (fizika i matematika) mi idu od ruke... Otud ova selekcija.
Mislim da su ovi fakuleti perspektivni.
SA diplomom PMF-a imate veliki šanse za zapošljavanje. Čula sam od dekana ovog faxa da se mladi matematičari zaposle u proseku posle 3 meseca od završavanja studija.
Mogu da se zaposle u:
• просвети
• банкама
• инвестиционим фондовима
• осигуравајућим друштвима
• статистичким заводима
• научноистраживацким организацијама
• индустрији
• телекомуникацијама
• информационим технологијама
Za Fizički fakultet i nemam nekih konkretnih informacija. Čula sam od nekih da taj fax upisuju oni koji imaju želju da se bave istraživanjem. Mada, ja mislim da sve to zavisi od smera. Više volim praktičnost... Da mogu 'leba da se najedem, kao što neko pre reče.
Ali, opet... Svaki dobar naučnik može se snađe bez obzira koju dipolomu ima jer zna ono što je završio... Ima znanje, pa i ne mora baš u striktnoj struči da radi.
ETF... Msm... Šta reći? Njegova perspektiva je poznata... A, i jedan je od najtraženijih faxova.
Mislim da je više odricanja potrebno za završavane tehničkih i prirodno-matematičkih faxova... A, najlakši SOCIJOLOGIJA... Mada, svaki fax zahteva odricanje... Moje mišljenje...
Nemam baš najlepše mišljenje o privatnim faxovima... Mislim da to ne treba upisivati... Bolje je znanje na državnim... sigurno...
ZAKLJUČAK: Mislim da je najbitnije znanje, pa tek onda diploma...
Msm zamisli blama završiš neki dobar fax... Izvlačio si se stalno... I sa tom diplomom dobiješ neki dobar posao... Ti nemaš veze sa vezom... TAKO DA NEĆEŠ ZADRŽATI TAJ POSAO... Napravićeš sebi još veći problem...
ZNANJE PRE SVEGA!