Koji fakultet planirate da završite posle srednje škole?

a sto vam je toliko zanimljiva ta Vojna akademija?
Mislim ono, nekako mi je to skroz bezveze, svi beze od vojske a vi hocete da studirate bas to....
realno....

Kada zavris Vojnu akademiju mozes da radis i u vojsci i u civilnom poslu...a i zaimljiva je mnogo je bolja nego da radis u nekoj kancelariji ili za kompjuterom...
Realno fakultet je dzaba,a imas 100% rad u vojsci 8 godina,posle toga odlucujes da li ces nastaviti u Vojsci ili ne....sada je to jeda on najtrazenijih fakulteta...

Poslednja izmena:
Kada zavris Vojnu akademiju mozes da radis i u vojsci i u civilnom poslu...a i zaimljiva je mnogo je bolja nego da radis u nekoj kancelariji ili za kompjuterom...
Realno fakultet je dzaba,a imas 100% rad u vojsci 8 godina,posle toga odlucujes da li ces nastaviti u Vojsci ili ne....sada je to jeda on najtrazenijih fakulteta...

Upravo tako... Vojska je sirok pojam i ne znaci samo teren i sl. Jeste da plata i nije slavna, ali Vojska je Vojska.... Tesko objasniti:super:

ma meni to isto :roll:
Da, psihijatrija je 6 godina medicinskog fakulteta, 2 godine staža, 4 godine specijalizacije psihijatrije, i 2 godine subspecijalizacije za psihoterapiju (suma sumarum - 14 godina), i psihiologija 4 godine. Ne uzimajući u obzir da je psihijatar lekar, a psiholog ne, time ne uzimajući i razlike među poljima rada. Prosto, u potpunosti isto. :roll:

Tachno je da psiholozi ne leche, vec samo pomazu ljudima da prevazidju neke probleme i strahove, mada postoji shirok spektar zaposlenja...
A i ja celog zivota samo neshto pomazem, a to nikako da mi se vrati... :p
A i ne bi bilo loshe da zavrshim i specijalistichke studije za psihoterapeuta...
I to bi posle izgledalo otprilike ovako...

psychologist.jpg

:mrgreen:

:D

Ja nemam nista iskristalisano u glavi, pa me nekad uznemiri, ali znam da imam 4 godine, odnosno 3.5 za razmisljanje.Shodno mojim interesovanjima moglo bi da budu jezici, istorija, turizam...Ali opet kako imamo privatnu firmu za knjigovodstvo pa sam imala prilike da se susretam (pomazem) s ekonomijom, i to moze biti u opticaju..Shvatam da cu raditi vremenom na sebi...i olaksati sebi put do odluke.

Tachno je da psiholozi ne leche, vec samo pomazu ljudima da prevazidju neke probleme i strahove, mada postoji shirok spektar zaposlenja...
A i ja celog zivota samo neshto pomazem, a to nikako da mi se vrati... :p
A i ne bi bilo loshe da zavrshim i specijalistichke studije za psihoterapeuta...
I to bi posle izgledalo otprilike ovako...

psychologist.jpg

:mrgreen:

I onda bih se ja 'lečila' kod tebe :mrgreen:

Hmmm....cesto razmisljam o izboru fakulteta iako mislim da je rano. Jos nisam imala prilike da se bavim nekim svarima koje bi mozda mogle da me zainteresuju,ali blizu sam konacne odluke.
Recimo da mi je ovo na umu:
-digitalna umetnost
-scenografija
-graficki dizajn
-istorija umetnosti
-filozofija
-sociologija
Ali sta posle sa scenografijom??? Ne zelim da o fakultetu govorim kao perspektivnom ili ne,jer je uspeh jako individualna stvar. Moj tata ima prijatelja koji je zavrsio vajarstvo i sad u Americi ima neki studio u kome poducava decu i svoju galeriju iako je poceo kao potpuni stranac u Beogradu. S druge strane,poznaje advokata koji je faks zavrsio sa prosekom 9.7,a resava tuzbe medju komsijama i izdrzava ga brat.
Ja sam jedna od onih koji na privatne fakultete (prvenstveno umetnicke) gleda sumnjicavo,tako da bih,kao sto rece Carol,radije upisala drzavni.

Back