Koji automobil kupiti do 7.000 evra?

To nema ispod 15.000 evra.
Screenshot_2024-11-22-20-09-33-008_com.infostud.android.pa.jpg

Nemaš muda osetiš ti da je to k na bicikli preko 10 godina starosti. Ima za 7200€ nov citroen ami 50 km domet ali to gospodin postavljač teme neće sigurno.

Pogledajte prilog 1646279
Vidjao sam po gradu nesto slicno par puta, meni je ovo iskreno smesno mozda ja nemam pojma ali ne bih ja kupovao elektricni auto barem jos 10 godina dok ne vidimo kako se te baterije popravljaju i kakva je sitaucija sa njima i kakvi su kao polovnjaci a i to je bas bas gradski auto da ne mozes otici do drugog grada , stalno na punjacu da visi ako je 50km domet.

Moraš biti veliki entuzijasta da bi kupio elektricni auto u Srbiji.
Svi piskaraju o kilovatima,kilometrima,gde puniti i kako puniti a niko ne pise o odrzavanju tog automobila,gde nabaviti delove,kolike su cene tih delova....
Ono sto je sigurno je da benzince kod francuza treba zaobici jer su im dizelasi daleko bolji. E sad,treba naci nekog koji ima servisnu istoriju koja se moze proveriti i gde bi se videlo da je auto odrzavan. Ono sto treba znati je da se preko mali servis radi na 30k km a to francuskim vozilima bas i ne prija.
Ovog maria ne uzimaj za ozbiljno jer lik 99% lupeta. On zna da crkavaju baterije a seo u elektricni auto nije a isto tako sve je iz uvoza preslo 509k km a kad mu ja okacim svoje automobile sa tablicama nestane kao puvanjak jer odjedno to bude mnogo manje km nego sto on lupeta. Itekako ima dobrih kola iz uvoza ali treba ih pronaci jer ima zaista i mnogo umornih i neodrzavanih.
Naravno,dobar auto se uvek mora i vise platiti i toga treba da si svestan a dobro i jeftino ne idu u istu recenicu i ne nadaj se da ces kupiti jeftin i dobar auto.

Moraš biti veliki entuzijasta da bi kupio elektricni auto u Srbiji.
Svi piskaraju o kilovatima,kilometrima,gde puniti i kako puniti a niko ne pise o odrzavanju tog automobila,gde nabaviti delove,kolike su cene tih delova....
Ono sto je sigurno je da benzince kod francuza treba zaobici jer su im dizelasi daleko bolji. E sad,treba naci nekog koji ima servisnu istoriju koja se moze proveriti i gde bi se videlo da je auto odrzavan. Ono sto treba znati je da se preko mali servis radi na 30k km a to francuskim vozilima bas i ne prija.
Ovog maria ne uzimaj za ozbiljno jer lik 99% lupeta. On zna da crkavaju baterije a seo u elektricni auto nije a isto tako sve je iz uvoza preslo 509k km a kad mu ja okacim svoje automobile sa tablicama nestane kao puvanjak jer odjedno to bude mnogo manje km nego sto on lupeta. Itekako ima dobrih kola iz uvoza ali treba ih pronaci jer ima zaista i mnogo umornih i neodrzavanih.
Naravno,dobar auto se uvek mora i vise platiti i toga treba da si svestan a dobro i jeftino ne idu u istu recenicu i ne nadaj se da ces kupiti jeftin i dobar auto.
Hvala na savetu, 90% sam siguran da cu uzeti francuza jer japanci ioako sam od dosta ljudi cuo da su dobri i izdrzljivi ne privlace me a od nemaca bi jedino opela uzeo a trenutnk nema nesto sto bi na prvu kupio mozda astra k al je izvan budzeta, mislio sam 1.2 benzinca ali kolko vidim uglavnom imaju problema njihovi puretech motori, iskreno i vise volim dizel motore jer su izdrzljiviji i na dizela sam navikao nego reko ajd uglavnom mi za grad treba pa kao mozda benzinac ali ako je takva situacija sa motorima onda definitivno 1.6 dizem, jedino me je strah jer uglavnom su automobili direkt iz uvoza na ime kupca tek uvezeni pise 140k km al nzm ni kako proveriti sem vizuelno ili ako ima servisnu knjizicu ili ona app carvertical, a naravno ako bi nasao dobar primerak nije problem dati i malo vise ako je i oprema i sve dobro zato i gledam neki peugeot 2008 vidim da su kod nas oko 6500 pa do 7500 se mozda nadje neki dobar primerak ili c4 kaktus. Za mali servis znam da i u svajcarskoj i drugim zemljama rade na 30k to je bas mnogo ja sam uvek na oko 12k radio doduse to je kod mene bilo na 2 godine😁.

Ima sad jedan bas dobar Kangoo 1,5 DCi ali je 2012 a on bi mogao da se dobije za 6000. Model kakvog u Srbiji nema na oglasima jer ima plasticne lukove blatobrana,navigaciju sa daljinskim upravljacem i dosta opreme. E sad,on nije dugacak i druga je koncepcija ali ima mesta na pretek i malu potrosnju. Naravno,nije fensi ali kad sam ga ja imao bio mi je toliko udoban i prostran da me nije nista drugo zanimalo. Potrosnja je bila 6,5 u gradu a na otvorenom oko 4-4,5 pa uporedi sa tom Vectrom. Renaulti imaju najbolju limariju od francuza a ti 1,5 DCi motori su provereni i jedni od najboljih.
Naravno,to je samo predlog ali u odnosu na Cactus je bolja kupovina jer ko god vidi taj Cactus retko kome se svidja. Meni se u poslednjih dve nedelje nudilo dva Cactusa ali ja to ne uzimam.
I zapamti,sto novije to gore. Unistili su automobile sa euronormama. Zato i toliko problematicnih motora.

Ima sad jedan bas dobar Kangoo 1,5 DCi ali je 2012 a on bi mogao da se dobije za 6000. Model kakvog u Srbiji nema na oglasima jer ima plasticne lukove blatobrana,navigaciju sa daljinskim upravljacem i dosta opreme. E sad,on nije dugacak i druga je koncepcija ali ima mesta na pretek i malu potrosnju. Naravno,nije fensi ali kad sam ga ja imao bio mi je toliko udoban i prostran da me nije nista drugo zanimalo. Potrosnja je bila 6,5 u gradu a na otvorenom oko 4-4,5 pa uporedi sa tom Vectrom. Renaulti imaju najbolju limariju od francuza a ti 1,5 DCi motori su provereni i jedni od najboljih.
Naravno,to je samo predlog ali u odnosu na Cactus je bolja kupovina jer ko god vidi taj Cactus retko kome se svidja. Meni se u poslednjih dve nedelje nudilo dva Cactusa ali ja to ne uzimam.
I zapamti,sto novije to gore. Unistili su automobile sa euronormama. Zato i toliko problematicnih motora.
A dobro taj kangoo mi je bas kao onaj auto sto se hleb nosi u pekaru a vectra 2.0 trosi 6.7 - 7 po gradu, za 2000 se predje oko 150-160km po gradu, skontao sam da noviji modeli imaju problema dosta kao da ih prave da se brzo pokvare ali sta je tu je ne bih kupovao ispod 2014 god, nisam neki zahtevan korisnik pa predpostavljam da bi mi trajao ne bi ja presao sigurno vise od 40-50k km za 5 godina koliko bi i planirao da zadrzim taj auto, i vectra je presla oko 100k za 15 godina kolko je imamo.

Ove automobile koje si naveo su većinom krševi. Za 7000e kupi bmw 520 i uživaj u vožnji.
BMW 520 koji toliko kosta je krs, budi uveren u to sta god da ti prodavac kaze. Ne mora da mu ode turbo, sitne stvari poput guma na vesanju , spone, sve to mora da se menja nakon 10tak godina pa makar auto stajao u garazi. Onda ides na svu plastiku u motoru koja se isto sa vremenom stvrdnjava i puca, a gde je elektronika od koje BMW hronicno pati. Ja sam skoro uzeo 2009 Volvo, jeftino, presao 80K i to garantovano, za sada preko 3000 eura za sitne popravke. Jbg, sve sto je od gume na vesanju je otislo, nosaci motora, nosaci menjaca, zamena svih tecnosti, plus je AWD...
Evo trenutno kod majstora ponovo, curi neko od vakum creva, sada dok pronadju vec su stigli do 200 eura.
Sva sreca nisam uzeo SL500, a razmisljao sam.:D

Ja stvarno ne znam kakva vi to kola uzimate kad imate takva ulaganja.
Brat za 9 godina ulaganje vanredno,ako ne racunamo veliki servis, 150€ a drugar za 7 godina ulozio u kvacilo 350€. Ja evo trecu registraciju imao u Septembru i za to vreme ulaganje sem velikog servisa ZERO.
Ocigledno nije sve u kilometrima a upravo je to ono o cemu ja i pisem decenijama a to je da je ponekad bolje uzeti i auto sa kilometrima ako je redovno odrzavan jer sve mu je menjano sto treba da se promeni.
Tu naravno ne mislim na ovih 500k km koje mario stalno forsira bez i jednog dokaza ali neka kilometraza oko 300k km je sasvim ok jer motori ce ici jos najmanje toliko a za prosecnog srbina i 10k km godisnje to je 30 godina voznje a niko ga nece toliko voziti.

..Nije lako znati odabrati polovan auto ..Nemoj samo reci da se i sam nisi zajebao vise puta pa si povukao neka iskustva iz tog zajeba .. Imam par drugara koji su nenormalni sto se tice održavanja, menjaju delove na pomisao ..Od njih je dobro kupiti auto ali za njih nije polovan auto jer ulaganju nema kraja ..Neki dan me je zamolio jedan takav da mu nešto pogledam ..Nisam bas voljan tim ljudima gledati jer je to bolest ali taj BMW 4 420d sa 350k km stoji kao strela utegnut samo tako ..

Ja stvarno ne znam kakva vi to kola uzimate kad imate takva ulaganja.
Brat za 9 godina ulaganje vanredno,ako ne racunamo veliki servis, 150€ a drugar za 7 godina ulozio u kvacilo 350€. Ja evo trecu registraciju imao u Septembru i za to vreme ulaganje sem velikog servisa ZERO.
Ocigledno nije sve u kilometrima a upravo je to ono o cemu ja i pisem decenijama a to je da je ponekad bolje uzeti i auto sa kilometrima ako je redovno odrzavan jer sve mu je menjano sto treba da se promeni.
Tu naravno ne mislim na ovih 500k km koje mario stalno forsira bez i jednog dokaza ali neka kilometraza oko 300k km je sasvim ok jer motori ce ici jos najmanje toliko a za prosecnog srbina i 10k km godisnje to je 30 godina voznje a niko ga nece toliko voziti.
Ti ih bas biras, ako su takva, ali zavisi i od kilometraze. Touran kad je stigao na oko 150k km krenula su ulaganja, kvacilo je nastradalo, ali nije potroseno, nego se nekako stvrdlo i poceo je da skripi cilindar kvacila u kabini. Receno mi je da menjamo, da se ne bi desilo da pukne cilindar ili neko crevo i da me ostavi negde.

Megane dosta ulaganja izmedju 160 i 190k km.

Skoda, polako prebacujemo 280k km, od vanrednih ulaganja i onih za koja nisam znao u startu, dzek na el. pumpi vode, koji nov u originalu kosta 800 dinara, stabilizator koji je nastradao mojom krivicom, tj krivicom losih puteva, pravljen od U profila i u krivini pod velikim nagibom se uvio i pokidao na dva dela.

Twingo koji sam uzeo za devojku, sa oko 120k km, u startu je trebao v.servis i jedan zadnji amortizer je bio los. Ove god iz cista mira se raspao katalizator i gusio auto. Kupili smo zamenski dosta povoljno i resen problem.

Moj savet ti je da ignorišeš sve nas forumske pametnjakoviće i da uzmeš taj C4 cactus ako ti se on najviše sviđa, a čini mi se da ti se baš on sviđa. Najgore što može da se desi je da ti se ne dopadne i da ga prodaš za slične ili iste pare za koje si ga kupio, ali to 90% neće da se desi. Auto je to, ebiga, nije kao žena, lako ti je da ga se otarasiš ako nisi zadovoljan. ;)

Go for it.
Je da vozi automobil s gumiranim vratima:per:

Ja osetim nesto prema autu kad ga vidim i moze da bude lep koliko hoces ako meni ne proradi ta inruicija tj ne dotakne me taj auto ja ga je uzimam.
Za 20 godina ni jednu turbinu,ni jednu diznu,ni jedan katalizator nisam morao da popravljam. Bilo je 3-4 plivajuca zamajca i par setova kvacila. S obzirom da se radi o cetvorocifrenom broju vozila mislim da sam poprilicno dobar u odabiru.
botr sve to sto si napisao samo govori da je bolje uzeti auto sa 200-250k jer nece tebe docekati da menjas nego je vec promenjeno. O tome drvim evo najmanje 15 godina.

Back