Koje zimske gume planirate da kupite

Ove tri su usle u uzi izbor:

1. TIGAR 175/70 R13 WINTERA 82T
winter1-02.gif

Proizvođač: TIGAR
Širina: 175
Visina: 70
Radijus: 13
Indeks opterećenja: 82
Indeks brzine: T (190 km/h)
Sezona: zimska
Cena (sa PDV-om): 3,699.00 RSD

2.
FULDA 155/80 R13 Kristall Gravito 79Q TL M+S
kristall-gravito-02.gif

Kategorija: Putničko vozilo
Spec.: M+S
Cena (sa PDV-om): 3,696.00 RSD

3.FULDA 175/70 R13 Kristall Montero 3 82T M+S
kristall-montero-3-02.gif

Indeks opterećenja: 82
Indeks brzine: T (190 km/h)
Kategorija: Putničko vozilo
Spec.: M+S

Cena (sa PDV-om): 4,306.00 RSD

mogu !
raspitao sam i vec kupio gume za sve sezone .
sara je bar santim dubine .
inace se odlicno ponasaju i ovih toplih dana a i po kisi .
kako ce po snegu to cemo tek da vidimo .
za sad sam zadovoljan .
tigrove su gume .

Kolko si platio i koja je tacna oznaka?

Kupio sam Good Year Ultra Grip 7+
Nasao sam ih po stvarno povoljnoj ceni za tu klasu gume, razmisljao sta da radim, posto nemam nijednu....ebiga, trosak je veliki. Da li kupiti jeftinije, da li traziti i dalje....i na kraju sam prelomio i uzeo, jer se bojim da ce uskoro nastati velika navala, a onda ce se povecati cene i verovatno biti manjka nekih dimenzija guma.
Trenutno jos uvek ima popusta i placanja na rate, pa ko planira, bolje da to uradi sto pre

Oću ja da kupim, gde ima to?

bas tako,poslednje 2 ili 3 godine se zovu Winter1,a ova jedinica je tako uklopljena da lici na slovo A.Ranije su se zvale wintera ali su morali da promene ime zbog turaka koji imaju gumu wintera pa je bilo nekih tuzbi oko toga....tako da je nasi prodavci i dalje zovu wintera - odes u radnju i trazis winter1 a oni ti kazu da nemaju,ali imaju winteru :hahaha:

Wintera, odlichna guma za te pare.
imam je na autu koji se vozi svaki dan min po 100km, pa zbog toga nismo ni stigli da zamenimo ovog leta, evo sad da pogledate gume, ko nove :mrgreen:
jedino sto kad je vruce malo vise piste kad ukochish :D
btw, prosle godinu su bile 50e po komadu ako se ne varam :think: ....treba pozuriti sa kupovinom, jer se kurs evra drastichno promenio u odnosu na proslu godinu :rtfm:

Iz mog iskustva Michelin Alpine se pokazala izuzetno.
Kad su svi vozili 30 km/h ja sam vozio bezbrizno 80 km/h .
To je bilo na otvorenom i saputnici su s pocetka mislili sletecemo s puta a kad sam im pokazao kako koci po snegu i kako auto ne zanosi posle toga su jos spavali dok smo se vozili za KI i nazad. I tako celu zimu,3 dana u nedelji.
Na Thaliji sam imao M+S gume i preko leta i sem sto su bile malo bucnije sve ostalo je bilo normalno i nisu se trosile ubrzano kako to mnogi pricaju.

M+S je oznaka za Mud and Snow, koje ima svaka zimska guma
On treba da trazi All Season gume, mada ja mislim da to nije dobro resenje, jer niti imas zimsku, niti letnju gumu

tako je,naidelainje je ljetni komplet za fino vrijeem,to jest samo suvo kisa a zimi samo zismke,i takvim korirscenjem mnogo vremena ce se biti mirno po tom pitanju,naravno bez mnogo divljanja sa autom i sl

Poslednja izmena:
Ja sam prošle godine kupio dve GoodYear Ultra Grip 7+ 195/65 R15 na pežou 307 i super su se pokazale kupiću sada još dve. Kada sam kupio ove dve prošle godine planirao sam da u ovo vreme kupim još dve. Ali čeka me još dve godine kupovine guma dok se ne skrasim jer mi stižu za zamenu letnje 16 na alu felnama, tako da ću dogodine kupovati dve letnje, pa one tamo godine još dve letnje i kad to sve kupim doći će vreme za zamenu auta

Back