BLAJBI
Zaslužan član
- Poruka
- 103.496
"Svako vece umiremo i svako jutro ozivljavamo!" rekao je neko...
Da li je duboki san isto sto i smrt?
Da li je duboki san isto sto i smrt?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
u snu si i dalje živ, tvoj um i telo i dalje funkcionišu normalno, tj uobičajeno, u stanju si da se posle buđenja vratiš u normalčne životne tokove, a nakon smrti enma povratka, nema ni telesnih ni umnih procesa
Da...
sve dok srce kuca covjek je ziv. Bar je takvo medicincko stanoviste.
Da li je duboki san isto sto i smrt?![]()
Pa da je normalno - nije, jer osoba tada ne bi ni bila u kliničkoj smrti.Cek', ne znam bas dobro...je l' coveku mozak normalno radi dok je u klinickoj smrti?
kako god, ipak je to blize smrti nego obicno spavanje...barem malo, malkice...![]()
ne seeeri...
Zapravo, ima nakon klinicke smrti, da l' se to racuna?
Neki kazu da su videli andjela dok su bili u stanju klinicke smrti![]()
Cek', ne znam bas dobro...je l' coveku mozak normalno radi dok je u klinickoj smrti?
kako god, ipak je to blize smrti nego obicno spavanje...barem malo, malkice...![]()
Pa da je normalno - nije, jer osoba tada ne bi ni bila u kliničkoj smrti.
Verovatno su aktivne neke osnovne funkcije, verovatno je organizam u stanju hibernacije. Ne znam, baš me zanima kako nastaje i kako se manifestuje takvo stanje kod čoveka. Da organizam sam po sebi ne daje znake životnih funkcija (disanje je zaustavljeno), krv ne cirkuliše, temperatura opada...sve jasni znaci da je organizam mrtav, ali zapravo nije.
ne računa sesmrt je kraj, konačni kraj svih životnih procesa posle koga nema povratka
ne znam ni ja bas dobro, ne znas ni ti... a ni medicina ne zna bas najbolje
To o čemu ti pričaš je koma. Klinička smrt je drugo nešto. Naizgled deluje kao prava smrt - osoba je hladna, ne diše, nema puls, ali nešto se unutra još odigrava, nešto što organizam održava idalje u životu i nakon dan-dva ga i vrati nazad u isti. Koma ti je nešto poput jako dubokog sna. Osoba kao da spava i ne može se probuditi.Ma mislio sam da li mozak radi kao kada spavamo ili ipak ne...
Pa organizam nije mrtav zbog aparata koji ga odrzavaju u zivotu, da nema aparata umro bi...valjda...![]()
Medicinari kazu da svaki covjek sanja.
Kao dijete sanjao sam svakodnevno i sjecao se snova tokom dana.
Evo vec desetak i vise godina ne pamtim da sam sanjao osim mozda 2-3 puta. Ne vise. Ti snovi su bili totalno realisticki.
Узми и сажваћи добро 30-50 листова ове биљке пре него што одеш на спавање.
Има је свуда : http://en.wikipedia.org/wiki/Solenostemon_scutellarioides
Онда се врати да нам опишеш колико је реално било и чега се сећаш.
Ne postoji razlika između smrti i svesnog, lucidnog sna.
Kada ovo kažem, ne mislim na fizički aspekt smrti, koji su gore pominjali... već na ono šta se dešava sa svešću.
30-50? Да му не буде мало мука?
Sve ću zapaliti, reče vatraСве ћу купити, рече злато, све ћу узети, рече мач