Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Лајавко.
Дакле, вести отпада!
Као и сви теријери.
Што, бре, збуњујете и опструишете, када се latisa већ одлучила ѕа басењија.
(знам зашто, и ви би сте да будете у таквим слатким мукама :per:)

Tog psa(basenji) je htela moja drugarica da uveze ali sve joj je to bilo jako komplikovano i odustala je,msm odlucila se za drugu rasu.Jaaako su skupi,kod nas ih naravno nema,ne znam za susedne zemlje.Ne laju ,ali zavijaju :D i zenke imaju drugacije teranje od drugih pasa,ne znam tacno nisam zapamtila kako.

Pa oko 700, 800 e mogu da podnesem. Vise, tesko

uz rizik da cu da uzburkam duhove na temi, ali...

devojka je udomila 20 kucica samo ovog leta. ja ovog leta ne mogu da udomim jednog. ako neko zeli, i ovde je dobrodosao da pogleda njegov blog, ovaj psic se i dalje udomljava, nece biti velik, ne laje kad ostane sam: http://muki-da-dog.tumblr.com/

neobicno mi je tako expresno opredeljivanje za rasu. ja tek za 5-10 rasa mogu da kazem da volim. za onu koju drzim vec 20 god, i za neke, koji su obitavali jako dugo u mom okruzenju, pa sam mogla iz iskustva drugih, mojih komsija, da se uverim da su rase dobre.

i konacno taj deo sa komsijama, koje bi poludele da pas laje: ako je to toliko bitno, onda ne postoje uslovi da se pas uzme. ako bi to bila neka kljucna stvar, svaki pas pre ili kasnije mora da zalaje, pa pobogu, zivo je to bice...

ja imam samo predloge za male mesance koji su diiivniii! odmah su mi 3 pala na pamet, evo ja cu ti poslati linkove, pa ti razmisli.
nemam nista protiv kupvoine psa kad je neko zaljubljenik u neku rasu, ali u tvom slucaju, predlazem mesanca.
inace, nisam ljubitelj malih rasa pasa (niti mi se nesto svidja kako izgledaju, em sto su mali, em su zahtevni uglavnom i prgavi). jedino mi se svidjaju patuljasti spic, ali to je isto lajavo stvorenje, koje kosta ko sv.petra kajgana i setlandski ovcar, a on vec nije toliko mali, ali eto, ako se odlucis za kupovinu selti je moj predlog x)
evo i ovih linkova:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2176538369324.120879.1122805551
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.270684736277474.77574.100000078507663
https://www.facebook.com/photo.php?....129472899604.103519.516494604&type=1&theater
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.185684621448896.54102.185625161454842&type=1
dobila si jedan predlog gratis x)))

Premija je kakvog god psa da odaberes, rasnog ili mesanca, da se sve uklopi. Ja sam sa Mrvicom imala ludacku srecu, pa opet, volela bih i da je ona manje ujedljiva, to je jedino sto je odvaja od Gizma koji je bio savrsen. Inace, Gizmo je bio mesanac pekinezera ali je imao tako jake gene skotskog ovcara, neverovatno, pa sam se i ja mislila oko setlandskog ovcara jedno vreme. A stvarno, da razmislis o ovom malcu kod Iblagojevic? Presladak je, gledala sam mu slike.

uz rizik da cu da uzburkam duhove na temi, ali...

devojka je udomila 20 kucica samo ovog leta. ja ovog leta ne mogu da udomim jednog. ako neko zeli, i ovde je dobrodosao da pogleda njegov blog, ovaj psic se i dalje udomljava, nece biti velik, ne laje kad ostane sam: http://muki-da-dog.tumblr.com/

neobicno mi je tako expresno opredeljivanje za rasu. ja tek za 5-10 rasa mogu da kazem da volim. za onu koju drzim vec 20 god, i za neke, koji su obitavali jako dugo u mom okruzenju, pa sam mogla iz iskustva drugih, mojih komsija, da se uverim da su rase dobre.

i konacno taj deo sa komsijama, koje bi poludele da pas laje: ako je to toliko bitno, onda ne postoje uslovi da se pas uzme. ako bi to bila neka kljucna stvar, svaki pas pre ili kasnije mora da zalaje, pa pobogu, zivo je to bice...

IDI OBJASNI NJIMA. Smetalo im mjaukanje macke. Naravno da sad 3 puta lomim pre nego sto presecem

Premija je kakvog god psa da odaberes, rasnog ili mesanca, da se sve uklopi. Ja sam sa Mrvicom imala ludacku srecu, pa opet, volela bih i da je ona manje ujedljiva, to je jedino sto je odvaja od Gizma koji je bio savrsen. Inace, Gizmo je bio mesanac pekinezera ali je imao tako jake gene skotskog ovcara, neverovatno, pa sam se i ja mislila oko setlandskog ovcara jedno vreme. A stvarno, da razmislis o ovom malcu kod Iblagojevic? Presladak je, gledala sam mu slike.

Cek, sad, pogubih se, baci slicicu. A znas i sama sta kako i zbog cega trazim

Poslednja izmena:
Cek, sad, pogubih se, baci slicicu. A znas i sama sta kako i zbog cega trazim

Citirala si post od Iblagojevic sa linkom, pogledaj ga.

ako si zapela za rasnog, uzmi seltija, mislim da neces pograsiti xD
evo, gledaj:
po mom misljenju, ovcari su no1 medju svim rasnim psima, a jos kad su koliji, ili belgijanci u pitanju :heart::heart::heart:

:amen: I jos dodajem scotty-je i molosoidne cuvare stada tipa saraca, tornjaka isl, ko ima uslova za njih.

ako si zapela za rasnog, uzmi seltija, mislim da neces pograsiti xD
evo, gledaj:
po mom misljenju, ovcari su no1 medju svim rasnim psima, a jos kad su koliji, ili belgijanci u pitanju :heart::heart::heart:
Ma nisam zapela ni za sta, samo jurim kera koji ne laje previse i moze sa,plovinu dana u stanu. Znam da je mnogo, al sta cu, znam i svoje uslove. Bila sam sa zivotinjama dovoljno da znam svoja ogranicenja

Poslednja izmena:
MNOGO lajanja i linjanja.

oni bas ne laju mnogo. ima moj komsija seltija, ne cuje se, od jedne moje, aj da kazemo drugarice, seltija isto nikad nisam cula, a ja sam imala shkota, takodje nije lajala, osim na usisivac i zvono na vratima.
u odnosu na ostale mini pse, ovi su extra tihi, a svaki pas ce na nesto da laje...
linjaju se, da, ali imaju dugu dlaku koja se milion puta lakse skuplja od dlake kratkodlakih pasa koja se zabada u svaku tkaninu.
dobro sad, da se ne raspravljamo o rasama, svako zna sta voli vise, sta manje, ali cinjenica je da, u 99% slucajeva, ko jednom ima ovcara, nece mu u zivotu nijedan pas iz neke druge grupe biti dovoljno dobr kao ovcar, to kad se zavoli - kraj xD

@mm, i na shkote sam mislila pod "kolijima", oni su mi prva ljubav xD

Poslednja izmena:
A mora li bas pas da bude? Jesi li razmisljala o nekom trecem ljubimcu, morskom prasetu recimo, eventualno feretki? Ja bih jako volela da imam dugodlake morske prasice, prelepi su mi. A maze se, trce za tobom po stanu, nauce da se odazivaju na svoje ime, nisu uopste naivni kako na prvi pogled izgledaju. I kunici su takvi, imaju personality, nisu neki nesvestan kucni ljubimac kao hrcak recimo.

oni bas ne laju mnogo. ima moj komsija seltija, ne cuje se, od jedne moje, aj da kazemo drugarice, seltija isto nikad nisam cula, a ja sam imala shkota, takodje nije lajala, osim na usisivac i zvono na vratima.
u odnosu na ostale mini pse, ovi su extra tihi, a svaki pas ce na nesto da laje...
linjaju se, da, ali imaju dugu dlaku koja se milion puta lakse skuplja od dlake kratkodlakih pasa koja se zabada u svaku tkaninu.
dobro sad, da se ne raspravljamo o rasama, svako zna sta voli vise, sta manje, ali cinjenica je da, u 99% slucajeva, ko jednom ima ovcara, nece mu u zivotu nijedan pas iz neke druge grupe biti dovoljno dobr kao ovcar, to kad se zavoli - kraj xD

@mm, i na shkote sam mislila pod "kolijima", oni su mi prva ljubav xD
jedno je sta se nama svidja drugo sta latisi odgovara.

Back