Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja nisam naprasan ljubitelj zivotinja. Ako te vec zanima, prelistaj postove, pa vidi. Pa pomnozi sa 10, za sve ostale koje sam poudomljavala. Sve vakcinisane i ociscene od svega i svacega. Stidi se da tako kazes nekom poput mene.

:rumenko:

Немој онда да купујеш, него неког малца-љубимца лепо усвоји и збрини у свом дому, али немој то да схватиш само као психотерапију јер животиње све осећају. ;)

:rumenko:

Немој онда да купујеш, него неког малца-љубимца лепо усвоји и збрини у свом дому, али немој то да схватиш само као психотерапију јер животиње све осећају. ;)

Da li ti mislis da ja ne znam? Licno sam oplakala i dostavila ne znamni ja koliko zivotinja. Krila od gazdarice, vozila, vadala vetu. A ti skocis na mene u fazonu "ova sama, oce kuce". Alo ja i vagam sta i kako mogu na 7. spratu, a da komsije ne polude.. Ubuduce kad se budes obracao ljudima, malo pogledaj pa reci

Poslednja izmena:
А да ипак нађеш дечка? Не, озбиљно....
Немам ја поверења у те напрасне љубитеље животиња.
И ако нема пса да не зна који је погодан за стан итд..мсм :neutral:

Veruj mi, prvo je pogledala oglase za udomljavanje i nije pronasla psa koji ce ostati mali da moze da ide u wc na terasu kao macke i da bude dovoljno tih da ne bi zajedno leteli sa terase a ako iko voli zivotinje, ona ih voli, nije naprasni ljubitelj, kako kazes.

Па све ми се чини да не зна шта хоће или сада измишљамо да се возимо цепелином...Па ајде де, али тај тулераски котон је сладак, али је енергичан пас. Миран је када излази и шета, ако би био само у стану, флипнуо би.
Какав је то пас који не излази и у шта би одрастао? И музичке жеље да се не осећа, да се не лиња, да не дише? Само да се муче међусобно, а и провалила би је газдарица сигурно.
Идеална би била мачка која не воли странце и која има поврења само у газдарицу, а од других се крије. А и у суштини, шта фали папагају?
Фине су тигрице, лаке за одржавање, паметни и враголани шаљиви који умеју да увеселе газду :)

Poslednja izmena:
Latisa je alergicna na macke, zato je i raskinula sa deckom, nije vise mogao da je gleda kako se kljuka antihistaminicima a gaji macice podrumske macke iz zgrade. Izvodila bi psa min. 2 ali cesce tri puta dnevno, bitno je da bude dovoljno mali za wc poput macijeg zbog duzine radnog vremena, nista drugo. Sad ispadam njen advokat. :lol:

Uprravo to. Ja sam se odrekla ljubavi prema coveku zarad ljubavi prema zivotinjama. O inekcijama i antibioticima da ne pricam. I sad neko skoci na mene kako zelim da uzmem kuce jer sam raskinula. Svasta. Zvacu veceras gazdaricu da je zamolim da pusti macku u stan, s njima sam mnogo iskusnija. Al o5 da me neko proziva tako... ma ne znam ni sta da kazemj

Veruj mi, prvo je pogledala oglase za udomljavanje i nije pronasla psa koji ce ostati mali da moze da ide u wc na terasu kao macke i da bude dovoljno tih da ne bi zajedno leteli sa terase

Iz nekog mog iskustva, pas ma koliko male rase bio, ne bi smeo, kad odraste da ide u wc na terasi ili u kuci. ako to radi, ili je neodgojen, ili je zapostavljen, tj. nedovoljno setan. Posto psi relativno brzo uce kad se i gde piski, prakticno je svejedno koje je rase, tj. dimenzija, jer je jos uvek stene, i jos je mali do vremena kad se nauci redu, radu i disciplini. Ovo je moje iskustvo.

A sto se tice lajanja, ne znam nesto da postoje neke posebno lajave rase, koje se neprekidno oglasavaju kad ostanu same kod kuce. I to je stvar odgoja. Imam u kuci jako brbljivo stvorenje. Ona laje na nepoznate, koji ulaze u avliju, laje na postara, edb-radnike i slicno, kad izadjemo napolje, laje na mene, ako sam je zaboravila... ali nikad ne laje bez veze kad je sama kod kuce (opet- oglasi se kad se kroz avliju seta neko ko joj nije poznat). Sve je to stvar odgoja...

Па све ми се чини да не зна шта хоће или сада измишљамо да се возимо цепелином...Па ајде де, али тај тулераски котон је сладак, али је енергичан пас. Миран је када излази и шета, ако би био само у стану, флипнуо би.
Какав је то пас који не излази и у шта би одрастао? И музичке жеље да се не осећа, да се не лиња, да не дише? Само да се муче међусобно, а и провалила би је газдарица сигурно.
Идеална би била мачка која не воли странце и која има поврења само у газдарицу, а од других се крије. А и у суштини, шта фали папагају?
Фине су тигрице, лаке за одржавање, паметни и враголани шаљиви који умеју да увеселе газду :)

Znas sta, da bi mi odgovorio, prvo bi trebao da upoznas bar delic moje licnosti. Ja se i ne lomim koji pas i zasto bez razloga, zato sam i trazila savet. A ti umesto sto kritikujes, malo procesljaj pf, sve ce ti se samo kasti

Iz nekog mog iskustva, pas ma koliko male rase bio, ne bi smeo, kad odraste da ide u wc na terasi ili u kuci. ako to radi, ili je neodgojen, ili je zapostavljen, tj. nedovoljno setan. Posto psi relativno brzo uce kad se i gde piski, prakticno je svejedno koje je rase, tj. dimenzija, jer je jos uvek stene, i jos je mali do vremena kad se nauci redu, radu i disciplini. Ovo je moje iskustvo.

A sto se tice lajanja, ne znam nesto da postoje neke posebno lajave rase, koje se neprekidno oglasavaju kad ostanu same kod kuce. I to je stvar odgoja. Imam u kuci jako brbljivo stvorenje. Ona laje na nepoznate, koji ulaze u avliju, laje na postara, edb-radnike i slicno, kad izadjemo napolje, laje na mene, ako sam je zaboravila... ali nikad ne laje bez veze kad je sama kod kuce (opet- oglasi se kad se kroz avliju seta neko ko joj nije poznat). Sve je to stvar odgoja...

Pa sad... :lol: Koliji i seltiji su vrlo vokalni psi, recimo, dok basenji uopste ne umeju da laju. A ova opcija sa wc-om, mislimo na onaj kao za macke, sa posipom, koji sluzi za to, povadi grudve kad dodje s posla, povremeno promeni/doda... I da, sve je stvar socijalizacije, i to lajanje, ako pas dodje kao stene, svaki moze da se nauci u kojim je situacijama "prikladno" lajati a u kojim ne.

E, mogla bh. Da nema ko zuto-belog na prodaju, nebitno je da li je musko ili zensko. Ma u stvari, kako god, zaljubih se sad :) Posebno mi se svidja deo sa nelajanjem. Imam obaveze kod lekara do oktobra, posle toga mogu da ga kupim, pa ako neko ima, nek javi na pp. cenu i posalje slicicu( zelim stene, da nikoga ne zeznem) I bice u dobrim rukama, bez brige :)

Poslednja izmena:
Tooo :) Samo da ne traze tipa par hiljada e, msm, nemam. Nit mi treba da ga vucem po izlozbama tipa mama,tata sampion. Ocu kerce da zivi sa mnom, to je sve. Posle svih zivotinja koje sam poudomljavala, nije ok da me neko pljuje jer zeelim 1 rasnog kera.I ostavicu neku macku takodje.Hvala ti na savetima, ovi mi se bas svidjaju

Tog psa(basenji) je htela moja drugarica da uveze ali sve joj je to bilo jako komplikovano i odustala je,msm odlucila se za drugu rasu.Jaaako su skupi,kod nas ih naravno nema,ne znam za susedne zemlje.Ne laju ,ali zavijaju :D i zenke imaju drugacije teranje od drugih pasa,ne znam tacno nisam zapamtila kako.

Ja sam i dalje za patuljastog snaucera :D
miniature-schnauzer.jpg
(stene je na slici)

ili pak Westi ili jorksir terijera..
WestieMadisonIMGP3272.JPG
oto%20h1.jpg

Back