Hajde i ja da ubacim poneku, iz ciste sebicnosti, posto imam u kuci psa na pansionu, koji ceka udomljenje
kakvog god psa da usvojis, jednako ce te voleti. ovo je u praxi potvrdjeno. pas ne zna sta je zahvalnost i slicne ljudske osobine, on zna samo da voli, da oseti ljubav i slicno, pa ce te voleti i onaj od 0 dinara, i onaj od par hiljada evra. u tom smislu, kojeg god psa da uzmes, ako se prema njemu odgovarajuce vlada, volece te do kraja zivota.
U vreme kada sam imala svoju prvu kuju, brat i ja smo isli u skolu, majka i otac na posao. pas je bio naucen da bez problema provede tih nekih 7-10 sati sama u kuci, bez pravljenja stete i ostalog. Kad se vratimo sa posla i iz skole, vreme je posvecivano psu- setana je, cetkana, igrali smo se sa njom itd. Pas je potpuno normalno proziveo svoj zivotni vek. Uz dobru obuku, sve se moze.
Da se razumemo, ni velikim odgajivacima koji imaju nekoliko ili nekoliko desetina pasa, uzgoj pasa nije osnovni izvor prihoda, vec idu i na posao, sto ce reci, nisu posveceni psima 24/7. Nije od znacaja da li pse drze u kuci ili u boxevima, rezultat je da su u oba slucaja psi zatvoreni na jedan izvestan period. I svi, i oni iz boxa, i oni iz kuce su zivi i zdravi.
Dakle, neko moje iskustvo je da se psa moze ostaviti u kuci i do 12 casova, a da nista ne bude (ovo govorim za zrele pse, kad su stenad ipak se moze ocekivati da naprave i poneku stetu). Naravno, tu je uvek griza savesti, ali i sa time covek i pas nauce da zive

Ipak je zivot-zivot i nikad se ne zna sta moze da se desi. Vazno je da ne postane praxa da pas ostaje 12h u kuci, a posle toga bude izveden na 5 minuta.
zelim ti srecu u izboru psa, i pozivam te da posetis ovaj blog
http://muki-da-dog.tumblr.com/. Mozda je upravo to pas kojeg trazis.