Ja ipak mislim da je obrnuto.

Tu se izdajete za nekakvog velikog kinologa a za retrivere tvrdite da su korišteni kao ptičari. Samim time ste mi pokazali koliko znate o ptičarima i retriverima. A isto tako je smiješna izjava da se danas retriveri ne koriste u lovu, znam uzgajivače i u Hrvatskoj i u Srbiji koji koriste labrador pa i golden retrivere u lovu, neki ih koriste i u lovu za ono što nisu predviđeni. Dapače znam i chessapeake bay retrivera kojeg imaju moji prijatelji u Srbiji koji ide u lov sa gazdom i odličan je lovni pas. Nažalost na našim dijelovima curly coated, flat coated i nova scotia duck tolling retriveri baš nisu rašireni.
A što se tiče ispita pred komisijom on ima svoju svrhu - osnovni ispit je prirođenih osobina koji upravo to radi, a radni ispit ipak malo kompleksiniji. Samim time jedinke koje nemaju urođene osobine ne idu dalje u uzgoj.
Retriveri se koriste za terapiju jer su stabilne naravi i kompletni psi. I odista nisam vidjela staforde koji se koriste u te svrhe. Ne znam što me u tome čini neznalicom?

Nisam vidjela ni maltezera u lovu na veprove pa sam možda i zato neznalica.....
Golden retriveri su igrom slučaja pasmina o kojoj jako puno znam i ne volim kad ih se stalno omalovažava.

Ne, oni nisu psi čuvari, nisu psi za borbe, nisu psi za rukav, ali je daleko od toga da nisu radni psi i da su plišane igračke i da su samo za to da se stave u vitrinu i poglade s vremena na vrijeme. Tko želi raditi s retrivorem ima veliki potencijal i to za puno različitih stvari. Nije rad samo napad i obrana. Ili mislite da psi vodiči zapravo ne rade?
Ja nisam handler već sam osoba koja svoj život dijeli s retriverom, pa valjda zato i cvili zamnom. Ako na izložbi budete vidjeli svijetlog goldena koji se dere kao da ga kolju nismo mi i ne koljemo ga

Vi ste prvi spomenuli da to nikad niste vidjeli, ali to što niste vidjeli ne znači da se to ne događa

A da ne kažem da mi je prijateljičin golden skoro ruku iščupao jer je htio za njom dok je ona samo otišla podići papire.
Što se tiče onoga No.1 pasmina, ne znam čemu to? Ne, ne mislim da nema bolje pasmine (kao što vi očito kao vlasnik stafforda mislite za svoju pasminu), već mislim da nema bolje pasmine
ZA MENE. Ima puno predivnih pasmina koje mi se sviđaju ali ih nikad ne bih imala - između ostalog su tu i argentinske doge, stafordi, newfoundlanderi, američke akite, malamuti, dobermani... Nije svaka pasmina za svakoga.