Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Неколико мојих пријатеља има лабрадоре у стану и пуни су хвале за њих и њихово понашање у стану, лако одгајање и приврженост.z:)
С друге стране, мој комшија је имао добермана у стану до 50 квадрата. Узео га је као штене и одгајао отпочетка, доберман је растао уз дечака од 9 година...али, да ли због неке наследне сколонисти, због лошег одгоја, или због мало шетања (пас је често био затворен сам у стану) - тек, у пар наврата је пред газдом из чиста мира кидисао на дечака. Једном га је газда једва савладао ударајући га столицом....и пас је морао да оде на успављивање...z:(

Не бих да те плашим овом причом, ко зна шта су били разлози за такву реакцију пса....али лабрадор је ипак много више кући пас него доберман!

Ja sam godinu dana pre selidbe u kucu imao labradora u stanu i nikad nisam imao problema.

Komsija u zgradu je imao malinou.

Bilo koju rasu ako je setas bar 3 puta dnevno po 30 minuta neces imati problema u stanu.

ako zivis u stanu greota je muciti zivotinju drzanjem u stanu!!!zasto? moj burazer je imao Lesiku...to je nemacki neki...nije ovcar...nebitno ogroman je bio...dugacka njuska.....iako je bio pastirski pas bojao se macaka,gusaka,ljudi,gusio se u svom smradu u stanu(garsonjera) imao nedovoljno razvijene misice(nije mogao da skace ko svi psi ceo dan) samo je spavao i na kraju je uginuo...znaci stan nije za kera...kao sto zatvor nije za coveka...ako hocete da me poslusate super...ako ne nosite kera na dusi...jer pola vas ovde su obicni klinci koji hoce da se qurce rasnim kerom i takvih mi je pun!!!!ako tako volite kerove sto ne uzmete mesanca???zato sto vas je blam i glupo vam je da pored fufica prodjete sa njima...a da vam kazem mesanci su mnogo pametniji i crvrsci i odbrambeniji i umiljatiji od BILO KOG rasnog...znam jer sam ih imao dosta...i boxera i vucjaka...ma dosta...nijedan nije bio odan kao 2 mesanke koje su prijatelji odneli u selo...a rasne smo dali odgovornim ljubiteljima...tako da ako hocete da se qurcite uzmite skuter...motor ...sta vec...kera zaobidjite to je zivo bice...

Zanima me gde ima da se kupi haski ili Zlatni retriver ili labrador..ali ne psi sa ne znam ni ja kakvim poreklom..i po kojoj ceni imaju da se kupe???

i poslednje pitanje cime se hrane ovi psi?? koja je hrana najbolja?

jesam o labradoru,ali mi je bas veliki,i o kokeru ali njega ne mogu napolje i ima da se sisa puno,a trece ne znam sta cu.

Joco, probaj opet sa bretoncem. Ili špringer španijel, slični su ali malčice krupniji, VII FCI grupa, psi koje sam ja viđala su baš dobrice, maze i blente a vlasnici (lovci) su ih hvalili kako su odlični i u radu, da se lako uče.

Znam ali ovo su teme od po 10strana a ja nemogu da citam sve..mislim ono samo osnovno mi recite..
Koj od ovih pravi manje nereda(koji se manje linja[opada dlaka])

Beše golden i haski? Haski ima dve sezone baš, baš gadnog opadanja podlake, mora da se četka barem tri puta dnevno, vrlo je sklon problemima sa ponašanjem (evo, na prethodnoj strani sam pročitala o još jednom preterano agresivnom koji je uspavan kao i haski mog ujaka) ako se ne radi sa njima. S druge strane, zlatni retriveri važe za pse blage naravi, sa dlakom laganom za održavanje ali opet, masovna "proizvodnja" štenadi zbog velike popularnosti rase je doprinela lošijem zdravlju (pre svega mislim na displaziju kukova i laktova) i ne baš pouzdanom karakteru, sve je više agresivnih zlatnih retrivera. Sve u svemu, ako baš moraju da budu te dve rase, ipak uzmi retrivera kome roditelji, babe i dede imaju zdrave kukove (sa sve snimcima) a ako si otvoren za predloge, uzmi labradora, oni nikadneće "izaći iz mode" a kvalitet im je ujednačen, zdravlje relativno dobro, radni instinkti (prema FCI klasifikaciji aporter) odlično očuvani i plus što najbolji od najboljih prodaju svoje štence za 300-400 eura tako da ni cena nije strašna-u smislu da ih verovatno ima i za 50-tak e.

Nasao sam stene Labrador retrivera .. za 40e... :D .> XD ..
Vakcinisani,ocisceni od parazita. Otac ... sluzbeni pas obucen za trazenje narkotika. Majka..potomak evropskih sampiona u lepoti.. sta vi mislite o ovome.. ??

zdravstveno stanje roditelja vaznije od titula
moje licno misljenje

Bez neke posebne namere da se ''uplicem u polemiku'' voleo bih da mi neko konacno objasni sta to znaci ''zdravstveno stanje psa-roditelja'' po kom kriterijumu se to odredjuje i na koje problleme treba obratiti paznju......

Mislim da se razumemo, u zadnj vreme se ''ustalio navedeni pojam'' i svi ga guraju i potenciraju i onda ljudi upadaju u potpuni haos......Ovde naravno ne mislim na snimke kukova,ociju isl. koji su kod odredjenih rasa obavezni odnosno bez istih se psi ne mogu pustati u daljnji priplod itd,itd......ali to je vazno odgajivacima i uopste ne vidim potrebu da se takvim stvarima opterecujy potencijalni vlasnici pasa pogotovo ako se nabavljaju kao ljubimci bez namere izlaganja i priploda.........

Svaki iole savestan i ''normalan'' odgajivac nece prodavati bolesno ili deformisano stene a isto tako verovatno nece ni bolesne(genetski,fizicki kakogod)odrasle pse pariti i tako eventualno preneti neki deformitet na stence........

E sad,ako pricate o '' onima o kojima ja ne bih trosio reci'' onda je to sasvim druga prica ali to onda treba posebno naglasiti.....

Znaci poenta,nemojte ljude navoditi na pogresan put nabavke stenaca,raspitati se proveriti odgajivaca,konsultovati veterinara,ako je moguce vise puta obici leglo iz kog zelimo stene i to bi bilo to.....

Svasta nesto sam ja ovde napisao ali nadam se da je razumljivo i da ce me oni koji treba razumeti........z:hi:z:hi:z:hi:

Nažalost, Igore, savesni i normalni odgajivači su u manjini, ne bi verovao kakve sve škartove pare i prodaju za ljubimce, bez papira... Zar nije van svake pameti da štene košta 40e?! Pa bez obzira na rasu. A kriterijumi oko zdravstvenog stanja roditelja se odnose na eventualno prisustvo naslednih bolesti karakterističnih za određenu rasu, a svaki iole iskusan veterinar će, makar i ne znao od ranije za tu rasu, samo na osnovu slike i letimičnog proučavanja standarda znati koje bolesti mogu da se očekuju i na šta da skrene pažnju budućem vlasniku kad kupuje štene. Nažalost, retki su i vlasnici koji se na vreme informišu o svemu tome, nego vide u oglasima da štene te-i-te rase košta toliko-i-toliko, pa ne bi da propuste priliku da nabave tako jeftinog psa, da se malo pokazuju okolo, a onda ga i zavole, pa iskrsnu zdravstveni problemi, pa onda sa nastupanjem polne zrelosti ne mogu da ga pare jer ne mogu ni da ga ocene bez papira...

Nažalost, Igore, savesni i normalni odgajivači su u manjini, ne bi verovao kakve sve škartove pare i prodaju za ljubimce, bez papira... Zar nije van svake pameti da štene košta 40e?! Pa bez obzira na rasu. A kriterijumi oko zdravstvenog stanja roditelja se odnose na eventualno prisustvo naslednih bolesti karakterističnih za određenu rasu, a svaki iole iskusan veterinar će, makar i ne znao od ranije za tu rasu, samo na osnovu slike i letimičnog proučavanja standarda znati koje bolesti mogu da se očekuju i na šta da skrene pažnju budućem vlasniku kad kupuje štene. Nažalost, retki su i vlasnici koji se na vreme informišu o svemu tome, nego vide u oglasima da štene te-i-te rase košta toliko-i-toliko, pa ne bi da propuste priliku da nabave tako jeftinog psa, da se malo pokazuju okolo, a onda ga i zavole, pa iskrsnu zdravstveni problemi, pa onda sa nastupanjem polne zrelosti ne mogu da ga pare jer ne mogu ni da ga ocene bez papira...

to stene od 40e,nemora da znaci da je bolesno(ima milion primera da su ti jeftini psi bolesni,a isto tako ima primera da su zivi i zdravi),takvo je moje misljenje.............

Back