Kog Psa Uzeti?

• Začetnik teme Začetnik teme petakovicm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kojeg psa da kupim

• DOGO ARGENTINO

• CANE CORSO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Retriveri su divni.. Glasam za Labradora. ;)
Na web sajtu www.labrador.rs ima dosta informacija o Labradorima, cak i ovo:

Biramo najlepšu fotografiju
Pošaljite nam fotke Vašeg kućnog ljubimca u njihovom “elementu”. Tražimo emotivne okice koje su lepe, smešne, tople, šarmatne, tužne, nestašne, koje izražavaju sve njihove emocije, raspoloženje i ličnost.

samo da ti kazem da i zlatni retriveri obozavaju da plivaju!!!!!!! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:a retriveri su mnogo bolji od labradora(nemoj da se ljutis):)ali prijatelj od mog tate ima luzgaivacnicu labradora i kada muzijaka ostavi nasamo u kuci porazbija mu pola kuce a onda se sakrije...hehe ali dobro svako ima svoje misljenje

Ovaj i labradori su retriveri :lol:

Mnogi prave tu gresku - Labrador retriver i Zlatni retriver su rase a Retriver je grupa rasa,ima vise retrivera osim ova dva.

A sto se tice nevaspitanog labradora,moja Aska je samo prvog dana kad niko nije bio kuci pregrizla kabl od zvucnika na DVD plejeru i od tada nikad nista nije unistila.

Sve zavisi kako ga vaspitas.

I Tina, mišljenje ti je ispravno. Obe rase su sklone dominantnom ponašanju a dogo argentino (argentinski pas, ne argentinska doga) ne podnosi ni hladnoću i vlagu, ima nekih genetskih problema (veliki broj pasa se ošteni gluvo)... Onda, obe rase su jako aktivne, trebaju im minimum tri šetnje dnevno, pa onda sedi i izračunaj možeš li da priuštiš tako velikog psa koji toliko jede, ne razmišljaj o štednji na kvalitetu ili količini hrane, uzmi u obzir troškove vakcinacije i lečenja... Sve u svemu, dosta je takvih tema pokretano, ako bi samo koristio pretraživač, ne bismo sad imali još jednu temu za ključ.

Ma bre najbolje potrazi neki azil i lepo odes tamo i imas ih kakve pozelis,velike,male,umiljate,plasljive,prgave,raznih boja,velicina i starosti.A tamo mozes da povedes i celu porodicu pa da svi birate i svog psa da ne zaboravim mislim da bi on najbolje odlucio samo moras da postavis granice,jer on moze da izabere i jako velikog druga...hahaha

Pravom ljubitelju zivotinja poklanjamo zenkicu Sar Pej-a oko 8 meseci staru, koju smo sinoc pronasli na ulici promrzlu i pregladnelu koja je evidetno zivela u neuslovima. Ocajnicki joj je potreban topao dom i neko ko ce se starati o njoj. Vrlo je umiljata i mirna. Za sve ljude dobre volje 064 2370-694 , umbraiskra@gmai l.com. saljem fotke koga bude interesovalo.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    28,6 KB · Pregleda: 7
  • 2.jpg
    2.jpg
    26,3 KB · Pregleda: 5
I Tina, mišljenje ti je ispravno. Obe rase su sklone dominantnom ponašanju a dogo argentino (argentinski pas, ne argentinska doga) ne podnosi ni hladnoću i vlagu, ima nekih genetskih problema (veliki broj pasa se ošteni gluvo)... Onda, obe rase su jako aktivne, trebaju im minimum tri šetnje dnevno, pa onda sedi i izračunaj možeš li da priuštiš tako velikog psa koji toliko jede, ne razmišljaj o štednji na kvalitetu ili količini hrane, uzmi u obzir troškove vakcinacije i lečenja... Sve u svemu, dosta je takvih tema pokretano, ako bi samo koristio pretraživač, ne bismo sad imali još jednu temu za ključ.

ne bi mi bio prvi pas...xexe...dominantno-pa ja sam se od trece godine igrao sam sarplanincem starim 5godina..:)...hoces reci da je doga pas kojeg bi trebalo da drzim u kuci?setnja nije problem,takoreci da bi mi tako nesto bilo zadovoljstvo kao i sva briga o psu...a imam dovoljno vremena kojeg bi mogao da mu posvetim...sto se hrane tice-ako cemo iskreno-ne smatram da treba kupovati hranu po pet shopovima jer smatram da je sve to izmisljeno samo da bi se narodu uzimale pare...ajde realno da pogledamo-doga ili doberman kao rase nastali mnogo pre ovih psecih hrana ziveli su zadovoljno i pre no sto je tako nesto izmisljeno...a naravno da moraju imati adekvatnu ishranu...

Kad si tako pametan, pročitaj šta ti je Tina napisala pa poslušaj njen savet. :roll: Obe rase imaju svoju temu, nema potrebe da ovde gušiš forum novim temama.

BTW moj pas ima 14,5 godina, sve moguće varijante ishrane smo isprobali i ubedljivo najbolje kaki od superpremium granula tipa Hill's i Royal Canin, tako da ne delim tvoje mišljenje da su granule izmišljene da bi se vlasnicima uzimale pare.

Pitanje za odgaivace Sar peja.dali nedostatak zuba mislim da je P1 ili P2 diskvalifikacija? kakvo treba da je zubalo?Kompletno ili sme da fali zub?? Pas je star 1 godinu.Unapred zahvalan.

migora, imao sam udes sa sar pejom kad smo se vracali sa izlozbe, posle mu pregledao zube i bili su uredu, a odgajivac mi rekao da ne bih mogao dalje da idem na izlozbe ako bi mu falio zub. Dakle mora da ima sve.

Moj glas za sar peja.Ne oseca se puno, lep, dobar cuvar.A ova zenka gore sto je izgubljena ima post iznad covek kaze da ce da KUPI jednog uskoro zasto njemu ne biste dali?!Da ne daje pare vec kad zeli toliko sar peja ja sam se odro od para kad sam ga kupovao (800 evra) iz slovenije.

Rayna, to bi bilo idealno, samo mi ovde, u KV imamo veliki problem sa kožnim infekcijama u azilu pa im niko živi tamo ne zalazi po novog psa a ako im psa i uhvate i odvedu tamo, odmah po povratku kući mora da usledi čišćenje od buva i glista i kupanje ekološkim sanitarom, inače se cela kuća "ukvari", pa makar pas tamo proveo i manje od 24h.

veoma slicne rase.oko oba treba puno brige.po zimi ni jednog ni drugog ne bi trebao da drizis u dvoristu.ako si iskusan sa psima oba psa dolaze u obzir.
Doberman je veoma intiligentan i neustrasiv.moras da u nabacis svoj stav da svati da si ti alfa muzijak,ali nikako silom inace moze da postane agresivan iz straha.Licno dosta vremena provodim kod doberman.brat od tetke ima jednu zenku.veoma miran pas

argentinska doga je pas koji lako prihvata obuku i koriste ga policija i carina.u argentini lovi pumu i vepra.pogodan za cuvanjei odbranu,pratilac slepih.veoma je odan svom gospodaru.

nadam se da sam ti nesto pomogao.

zanima me da li je pametno uzeti dogu koja je stara nekoliko godina z obzirom na to da vlanik ne bi vise da je drzi jer je pocela da pokazuje zube kad joj nesto nije po volji pa i da zalaje...ali po njegovim recima do sad nije ujela ni coveka a ni napala drugog psa ili macku...da li je to stvar vaspitanja koje se moze ili ne moze promeniti ili je samo stvar svakodnevnog odnosa prema psu...kao i to da psa seta samo vikendom.....

Rayna, to bi bilo idealno, samo mi ovde, u KV imamo veliki problem sa kožnim infekcijama u azilu pa im niko živi tamo ne zalazi po novog psa a ako im psa i uhvate i odvedu tamo, odmah po povratku kući mora da usledi čišćenje od buva i glista i kupanje ekološkim sanitarom, inače se cela kuća "ukvari", pa makar pas tamo proveo i manje od 24h.
Da al ima nekih i koji su skoz ok,samo ga kad dodje okupa i eto.cas posla...

ne bih ti preporucio.ako je sa njim takva zamisli kakvace biti sa totalnim neznancem.

razmisljao sam i dosao do zakljucka da bi se mozda i obradovao novom gazdi....staznam....covek ga izvodi samo vikendom...pa i ja bi poludeo da sam 5dana zatvoren u kuci....mozda ce se obradovati novom vlasniku nadajuci se da ce imati vise ljubavi i bolje uslove?

S druge strane, postoji mogućnost da pas pozitivno reaguje na više pažnje ali opet, sve su to teorije i svakako da uzimanje odraslog, formiranog psa nosi sa sobom veliki rizik, posebno što je pas na taj način formiran, što pokazuje već određene znake agresivnosti. Na kraju, sam moraš da doneseš odluku. Da prelomiš koje su ti mogućnosti, a kakve želje, i jesi li spreman da "staviš glavu u torbu" da bi spasio psa.

Mogu li da predlozim spajanje ove teme sa temom Kog Psa Uzeti?

@tema

Pazi kako vrlo si neodredjena, moras reci da li zivis u stanu ili kuci, kakve uslove nudis jer svaka rasa psa zahteva svoje uslove za zivot, jedni vole da se setaju puno i vrlo su energicni dok su drugi vise kucni psi i tako to...

Kazi ti nama lepo sve o tvojim mogucnostima i onda da porazgovaramo o tome koji bi ti pas najvise odgovarao.Jer sudeci po tvom postu ti si odmah navalila na rasu psa koji su ti se dopadali od pre i koji su pritom po mom misljenju jako zahtevni za cuvanje. :smrcka:

ja sam imaala haskija ako imate i druge zivotinje u dvoristu onda ne pomisljajte haskija da imate moja je macka visila na granu svakog dana a na ulicu nisam smela da ga izvedem hteo da se kolje sa drugim psima a zlatnog retrivera nisam imala a htjela sam vec neko kaze da jede swe sto nadje neznam stvarno ja sada imam lessija i za mene najbolji pas

ja sam imaala haskija ako imate i druge zivotinje u dvoristu onda ne pomisljajte haskija da imate moja je macka visila na granu svakog dana a na ulicu nisam smela da ga izvedem hteo da se kolje sa drugim psima a zlatnog retrivera nisam imala a htjela sam vec neko kaze da jede swe sto nadje neznam stvarno ja sada imam lessija i za mene najbolji pas

evo i slike mojeg lesija ako uspem da postavim

http://img2.imagetitan.com/img.php?image=32_n1325992748_30235127_1429.jpg

7f7f84d9194c96ed06e41792690fbf10

Back