Noctural_jazz
Obećava
- Poruka
- 62
Jao veliki mi je san uzeti zlatnog retrivera. Oni su tako slatki 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jao veliki mi je san uzeti zlatnog retrivera. Oni su tako slatki![]()
Што дуже имам овог неваљалца из аватара, све више жалим што опет нисам узела пудлу.....
Јест да пудла захтева шишање....али је паметна, весела али не безобразна, лако се одгаја, јако брзо учи, све разуме, мирољубива....и што је најважније - не смрди! (Добро, не смрди ни овај малиша, али је то ипак теријер....)
Molim vas da mi pomognete da odaberem ljubimca!Zivim sa roditeljima u malom stanu,imam 12 godina .Dugo godina zelim kuce i konacno su roditelji pristali da mi kupe jer kazu,sada mogu da brinem o njemu.
Zelela bih neko veselo,razigrano,intelegentno kuce koje mogu da naucim raznim trikovima...da moze da zivi u malom stanu,da se nelinja i nema jak miris(ovo je mamin poseban uslov).Razmisljala sam o westiju,bisonu,patuljastom snauceru,maltezeru mozda o joksirskom terijeru.....ili.....Citala sam po internetu,ali sam se jos vise zbunila!
MOLIM VAS pomozite mi, kazite mi prednosti i mane ovih rasa,pomozite mi da ne pogresim!
Patuljasta ili toy pudla ili kovrdžavi bišon ako imaš uslova da vodiš psa na redovno šišanje, ako ne, onda tulearski koton, to su rase koje se najmanje linjaju i koje najmanje smrde. Osim toga, možda da razmisliš o jazavičarima? A opet, ako imaš uslova za redovno šišanje, dolaze u obzir i jorki i maltezer, ili škotski terijer i vesti ali moraš kod sve tri rase terijera da imaš u vidu da su to ipak-terijeri.
Pa takodje i da je razigrano zar ne? Ja sam imala jednu preslatku kucu i naucila sam je da mi donosi satapic! Jako inteligentna, odmah iz prvog pokusaja!!!![]()
![]()
Hvala puno !
Uskoro cu imati mnogo manje obaveza oko fakulteta,pa bih da uzmem psa.Dvoumim se izmedju patuljastog snaucera(mada moze i srednji)-mada i erdel terijera.Zivim u stanu,jednosobnom,pa znam da bi za veliko kuce poput bobtail-a-koji mi je apsolutno divno stvorenje,to bilo mucenje,imam dosta vremena da odlucim ali sto vise citam o rasama sve sam vise zbunjena pa ako bih mogla da cujem misljenja drugih iskusnijih vlasnika bila bih veoma zahvalna
Napominjem da nisam imala psa i da sam apsolutni pocetnik sto se dresure i sl. tice
Nema na čemu. Od svih navedenih rasa, škotski terijer je malo mirniji a jazavičar možda ima malo jači miris ali nemoj da me držiš za reč. Najjednostavniju dlaku za održavanje ima tulearski koton (ako si spremna da platiš 700-1500e za štene ali veruj mi, vredi) a po najpovoljnijim cenama možeš da nađeš pudle.
Pudle su po svim istrazivanjima najinteligntniji psi, eventualno je ispred njih Border Colie.
http://petrix.com/dogint/1-10.html
I zaista, svoju pudlu dobila sam sa 11 godina, i vrlo lako je naucila svemu i svacemu. Mnoge stvari je naucila sama, npr kako se ko u kuci zove, koja je koja prostorija... Trikovi, i komande uce sa bukvalno 5-6 ponavljanja. Do kraja zivota je bio takav (muzijak) i stalno je ucio nove stvari sa velikom lakocom.
Linjanje i miris kod pudli ne postoje.
Puno srece u pronalazenju pravog ljubimca![]()
Што дуже имам овог неваљалца из аватара, све више жалим што опет нисам узела пудлу.....
Јест да пудла захтева шишање....али је паметна, весела али не безобразна, лако се одгаја, јако брзо учи, све разуме, мирољубива....и што је најважније - не смрди! (Добро, не смрди ни овај малиша, али је то ипак теријер....)