Kod "16 Ventila" - šoferska kafana!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne zovu Sabac badava "Srpski Detroit" ... ;)

Pored enormnog broja automobila na prodaju, sto na placevima, sto ovako, primetio sam jos jednu zanimljivu pojavu - takozvani sticker tunning. Za one koji ne znaju, to je ono kad baja na BMW 316 nalepi M, ili na nekog krsa nalepnice tipa Sparco, NOS i sta ti ja znam... Ali, u Sabaji je to malo drugacije. Pug 406 2.2 16v i Xsara VTS imaju nalepnicu HDi, na Golfu II GTI 16v pise CL, na trojci VR6 TDI, a W124 260E ponosno nosi 200D na gepeku... :lol:

A zasto ljudi zaziru od kupovine auta u Sapcu...cak i najobicniji automobili koji nose SA table su utambureni do 00, sto je ljudima nejasno (sumnjivo), ali u Sapcu je jednostavno tako - Golf mog dede je presao 1.200.000 (bio u obuci) ali je bio utegnut ko devojcica i otisao je za 3200 :!:

Meni se ova varijanta ipak vise svidja...

Stojimo na semaforu u doticnoj W124 200D (260E), iza nas dva frajera sa ribama u Pugu 206. Skontaju oznaku i prebace se u levu traku, i baja pocne da turira. Levi prozor dole, par trenutaka osluskivanja (jerbo moz da bidne da je GTI), zakljucak da je po svoj prilici 1.4 i zlobni osmeh na licu.. ;)

Sledecih 300 metara likovi su se pitali sta se kog k.... dogadja jer ne mogu da preteknu 200 D Penzioner edition :lol: (fora je ne da ga oderes, vec da doziras gas taman toliko da mu das nadu da ce te obici, i to iz 2 razloga: prvi je to sto ce inace reci "pa sta, vidis da je nesto budzeno", a drugi da ga gledas kako se znoji, jer je, jelte, ispao klosar pred bicarkom) :lol:

Meni se ova varijanta ipak vise svidja...

Stojimo na semaforu u doticnoj W124 200D (260E), iza nas dva frajera sa ribama u Pugu 206. Skontaju oznaku i prebace se u levu traku, i baja pocne da turira. Levi prozor dole, par trenutaka osluskivanja (jerbo moz da bidne da je GTI), zakljucak da je po svoj prilici 1.4 i zlobni osmeh na licu.. ;)

Sledecih 300 metara likovi su se pitali sta se kog k.... dogadja jer ne mogu da preteknu 200 D Penzioner edition :lol: (fora je ne da ga oderes, vec da doziras gas taman toliko da mu das nadu da ce te obici, i to iz 2 razloga: prvi je to sto ce inace reci "pa sta, vidis da je nesto budzeno", a drugi da ga gledas kako se znoji, jer je, jelte, ispao klosar pred bicarkom) :lol:

volim ja te tetrebe kad tegljacem prolazim kroz grad da sipam naftu... uh!

...
pojma nemaju budale da je to bez prikolice kao auto, a jos ima 320 konja...

Pa i sa prikolicom ... Na Jadranskoj magistrali meni dvojca pobegose ... ( tada skoro nov Golf 1JGL b. )

Trkali se oni medjusobno , prazan put , 4 ujutro ... stizem ih na pravcu , ali me u krivinama ostavljaju .. nisam mogao da verujem ... samo slusam svoje gume i merim nagib ... dobro , verovatno su znali put ... ali ipak ...

Stigao ih tek na Trajektu ...

Doduse tada jos nisam imao dozvolu ...;)

Setih se i jos jednog trucka , bez prikolice , koga sam bez uspeha pokusavao da stignem po Zlatiborskim serpentinama - uzbrdo !!! ( tada utegnuti 3-4 god star R -5 Campus)
Ostavio me k'o nista ...
Narocito me je fascinirala njihova stabilnost u krivinama ...

1059.gif

Kada bi imao recimo M3 E36, uz svu onu šminku koja se fabrički kači (spojleri, felne...), čak i da nazad stavim oznaku 316i, ipak bi teško nekog ubedio da je to fabrički 316i... Videli bi da nešto ne štima... A s druge strane - da M3 vizuelno pretvaram u 316i, ne pada mi na pamet...

bolje je tako, nego na 316i stavi oznaku m3. i ono o cemu smo pricali TDI sa VR6...

to rade kad sam sa prikolicom, ovak omisle da mogu da se zezaju. lepe se pored mene.
pojma nemaju budale da je to bez prikolice kao auto, a jos ima 320 konja...

da, ali kad sam vozio iz Krusevca ka Kragujevcu, preko Kraljeva onim pravcima su dva ganc nova Volvoa sa prikolicom isli oko 120km/h, a mozda i vise negde. Vozim 120/km/h i on mi pridje uz guzicu i blica mi da se sklonim...

kuj veruje veruje, kuj ne ne mora :D

kad smo ja i stric pre 3 god picili dole na more da se zaebavamo u crnu goru,
a isli preko bosne. i tamo oko onog mesta Milici, tamo je kamenolom, pa tuda idu sleperi njihovi. to sto sam ja video tamo... znaci mi, dobro isli smo 205icom dizel mrtav je to auto, ali oni su tim obicnim putem od 2 trake krivudavim i ne bas bezazlenim za auto, picili sleperima bez prikolice 100-120 tu gde ti kolima ides 80 pa ti zamalo bezi u krivini. da ne poverujes sta vidis.
a ovde u gradu sam ih vidjao isto, doduse na periferiji grada. bez prikolice baja kad je krenuo na semaforu kad ga je ozezio samo je nestao

Мени се по Војводини дешава да нпр обиђем неки шлепе4р и наставим неком брзином од око 130-140 и да ме они најопуштеније стижу... Реално ради се о правцима од по неколико километара (фазон не видиш крај правца), али друже није ни мало наивно кад те претиче шлепер на тој брзини :shock:

@SIGNATURE350
У Милићима сам и ја могао да имам слетање низ литицу јер је шлепер који сам претицао најопуштеније убрзао пред саму кривину и увалио ме у нешто што неки зову ''маказице'', али оно је по мени била преса за тесто... значи мени уопште није јасно како сам ја успео да промашим њега и овог који је наилазио у сусрет, а да притом сви останемо са свим точковима на путу :?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back