Prijatelju, jesi li možda pomislio da su i masoni pod nečijim okriljem? Naime, pod okriljem illuminata. Ono oko na egipatskoj novčanici nije masonsko, već illuminatsko, odnosno Luciferovo Svevideće oko. Masonerija je okupirana od strane illuminata hteli vi to priznate ili prihvatite ili ne.
E pa Iluminat ovako: citam te vec duze vreme i prosto ne mogu da se nacitam gluposti.
Procitao si par knjizica i mislis da sve znas. Pritom ,procitao si par pogresnih knjizica, zahvaljujuci kojima siris takve nebuloze. Nemoj dozvoliti da razmisljas tudjom glavom, razmisljas svojom, uzimajuci u obzir cinjenice, ali pre svega za to potrebno ti je znanje.
Te glupe (prostacke) teorije zavere, jednostavno pisu ljudi zeljni senzacija, koji na tome zaradjuju novce.
Masonerija nije centralizovana organizacija! Uzimajuci u obzir ovu cinjenicu, sve to o cemu govoris su nebuloze i sve pada u vodu. Tako da masoni ne mogu biti ni pod cijim okriljem, na globalnom nivou.
Napisao si, toboz neku strukturu koja je toliko iluzorna da prosto ne mogu da verujem da mozes napisati toliko neproverenih stvari.
Svako ko se iole razume u masoneriju, zna da u njoj postoje vise podsistema, odnosno jednog univerzalnog koji jeste masonerija. To je craft masonry ili zanatska masonerija. Ona je ta koja je izvorna i prava. Postoje i pobocni sistemi, koji bez izvorne ili bazicne masonerije, ne predstavljaju nista! Najpoznatiji pobocni sistemi su: scottish rite, york rite, memfis misraim, svedski sistem...
Od svega ovoga sto sam napisao, ti si naveo sam scottish. Sta cemo sa ostalima?
I sta sad?
Idemo dalje, posto govoris o nekom "oku na egipatskoj novcanici", povezujuci ga sa luciferom, mislim sta da ti kazem, na ovome primecujem da ne poznajes elementarne stvari. Svevidece oko je simbol za Bozanstvo ili Boga jos iz perioda antickog sveta.
Svevidece oko, mozes pronaci kao simbol i u Hriscanstvu (Pravoslavlju). Da li to znaci da je Hriscani-Pravoslavci veruju u L. (necu ni ime da napisem) ?