KO VLADA SVETOM?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bih više voleo da je online, ali nemam živaca. Inače volim strategiju i igram već godinama Rise of Nations protiv dvojice ili trojice na umreženim kompjuterima u jednoj privatnoj firmi. Ali skrenuli smo sa teme.

Luciferovo Svevideće oko

Okultne sile sa 22 Merlina

Car careva

Zlatni mafijaši Od 67 do 99 tajnih

Piramida stepenica posvećenja tzv. prosvećeni
Od 33 do 66 izabrana mafija

Rasna barijera (gore nema prolaza)

-----------------------------------------------------

33 Suvereni General Veliki Inspektor

Međunarodna mafija

32 Princ Kraljevske tajne

31 Veliki inspektor inkvizitor komander

30 Kadoš ili vitez kadoš

29 Veliki vitez sv.Andreja Škotskog

28 Knez Adept i Vitez Sunca

27 Veliki Komandor Hrama

26 Knez Milosti

25 Vitez bronzane zmije

24 Knez Tabernakli (Skinije zaveta)

23 Gospodar Tabernakli (Skinije zaveta)

22 Vitez Kraljevske Sekire

21 Patrijarh Noj

20 Doživotni majstor Venerabl

19 Veliki Pontifeks ili Velikolepni Škotlanđanin

18 Rocenkrojcer

17 Vitez Istoka i Zapada

16 Princ Jerusalimski, veliki Knez Jerusalimski

15 Vitez Istoka

14 Veliki Prevashodni Izabranik i Viši Mason

13 Stepen Kraljevskog Svoda

12 Veliki Majstor Arhitekta

11 Viši izabrani Vitez i dostojni Izabranik

10 Majstor, izabran među Devet

9 Svetli, izabran među Osam

8 Nadzornik gradnji

7 Porotnik i Sudija

6 Tajni sekretar

5 Prevashodni Majstor

4 Tajni Majstor

3 Majstor

2 Pomoćnik

1 Učenik

----------------------------------

0 vernici različitih tumačenja i sekti, kružoci cionizirane joge, spiritizma i okultizma, kružoci jezika esperanto, pacifisti i t.d.

------------

-1 ostali

Svetom vlada ''knez ovoga sveta'' - sotona, s tim što je Bog iskupivši nas na Krstu ''stekao pravo'' (pod navodnicima zato što je Bog Vladar celog Svemira, ali On za razliku od ovog drugog poštuje pravila ove velike borbe, koja će se, verujem, uskoro okončati) da ga donekle ograničava. Ne možemo ni da zamislimo šta bi sa nama bilo bez Hristove žrtve na Golgoti, jer čovek se, sagrešivši, odvojio od Boga i time izgubio pravo na Božiju zaštitu. Sotona bi nas zbrisao. Srećom, u stvari milošću Božijom, Gospod ima pravo da nas štiti jer Bog Sin, ''Jagnje zaklano od postanja sveta'' (što znači da se Isus pre stvaranja sveta zarekao da će prineti Sebe na žrtvu ako čovek padne u greh) posreduje pred Ocem za nas.

Ко влада светом?

4_wa.jpg

Председник земаљске кугле и његови саветници:
1_wa.jpg

image2056.jpg

20051226-mk1.jpg

bush_menorah.jpg

prime_minister_tony_blair-menorah.jpg

sarko_menorah.jpg

Rabbi%20Shlomo%20Cunin%20presents%20Gov.%20Schwarzenegger%20with%20a%20silver%20menorah%20-%20chanukah%2004%202.jpg

Бушов брат Јеб:
December%2023%20-%202003%20-%20Chanukah%204%20-%20new2.jpg

Настављамо даље...
marvinheirandJP2.jpg

wailingwall.jpg

JPenteringsynagoguet.jpg

ratz_menorah.jpg

Багдад (амерички војници):
Saddam%27s%20Place%20Lighting.bmp

Svetom vlada ''knez ovoga sveta'' - sotona, s tim što je Bog iskupivši nas na Krstu ''stekao pravo'' (pod navodnicima zato što je Bog Vladar celog Svemira, ali On za razliku od ovog drugog poštuje pravila ove velike borbe, koja će se, verujem, uskoro okončati) da ga donekle ograničava. Ne možemo ni da zamislimo šta bi sa nama bilo bez Hristove žrtve na Golgoti, jer čovek se, sagrešivši, odvojio od Boga i time izgubio pravo na Božiju zaštitu. Sotona bi nas zbrisao. Srećom, u stvari milošću Božijom, Gospod ima pravo da nas štiti jer Bog Sin, ''Jagnje zaklano od postanja sveta'' (što znači da se Isus pre stvaranja sveta zarekao da će prineti Sebe na žrtvu ako čovek padne u greh) posreduje pred Ocem za nas.

bez ikakve uvrede,dozvoli mi da ti postavim pitanje sta bi sa nama bilo da nije bilo zrtve na Golgoti???

cemu bezgresno zacece i radjanje tog istog isusa ako je postojao jos pre stvaranja sveta??

bez ikakve uvrede,dozvoli mi da ti postavim pitanje sta bi sa nama bilo da nije bilo zrtve na Golgoti???

cemu bezgrtesno zacece i radjanje tog istog isusa ako je postojao jos pre stvaranja sveta??

Da nije bilo žrtve na Golgoti ne bismo imali priliku da zadobijemo večni život i time se vratimo u stanje u kom je čovek bio pre pada u greh. Isus se utelovio da bi živeo u istim uslovima kao i mi, a pritom ne grešeći, i time nam ostavio primer kako mi treba da živimo (da niko ne može da kaže: ''Lako je tebi Bože, ti si na Nebu, a mi se ovde zlopatimo''). Drugi razlog zbog kog se rodio je da bi mogao da nas iskupi Svojom smrću na Krstu.

covek je pao u greh veoma brzo,cim mu se ukazala prva prilika!!! zar ne mislis da je neko tu napravio gadnu gresku u proracunu

Ne mislim da je neko napravio gešku u proračunu. Jednostavno radi se o Tvorcu koji daje slobodnu volju svojim stvorenjima. On ne želi robote, već ljude koji će Ga svojom voljom voleti, a, ako nemamo mogućnost da izaberemo da Ga ne volimo, tu nema ni slobodne volje ni istinske ljubavi.

Prijatelju, jesi li možda pomislio da su i masoni pod nečijim okriljem? Naime, pod okriljem illuminata. Ono oko na egipatskoj novčanici nije masonsko, već illuminatsko, odnosno Luciferovo Svevideće oko. Masonerija je okupirana od strane illuminata hteli vi to priznate ili prihvatite ili ne.

E pa Iluminat ovako: citam te vec duze vreme i prosto ne mogu da se nacitam gluposti.
Procitao si par knjizica i mislis da sve znas. Pritom ,procitao si par pogresnih knjizica, zahvaljujuci kojima siris takve nebuloze. Nemoj dozvoliti da razmisljas tudjom glavom, razmisljas svojom, uzimajuci u obzir cinjenice, ali pre svega za to potrebno ti je znanje.
Te glupe (prostacke) teorije zavere, jednostavno pisu ljudi zeljni senzacija, koji na tome zaradjuju novce.

Masonerija nije centralizovana organizacija! Uzimajuci u obzir ovu cinjenicu, sve to o cemu govoris su nebuloze i sve pada u vodu. Tako da masoni ne mogu biti ni pod cijim okriljem, na globalnom nivou.

Napisao si, toboz neku strukturu koja je toliko iluzorna da prosto ne mogu da verujem da mozes napisati toliko neproverenih stvari.
Svako ko se iole razume u masoneriju, zna da u njoj postoje vise podsistema, odnosno jednog univerzalnog koji jeste masonerija. To je craft masonry ili zanatska masonerija. Ona je ta koja je izvorna i prava. Postoje i pobocni sistemi, koji bez izvorne ili bazicne masonerije, ne predstavljaju nista! Najpoznatiji pobocni sistemi su: scottish rite, york rite, memfis misraim, svedski sistem...
Od svega ovoga sto sam napisao, ti si naveo sam scottish. Sta cemo sa ostalima?

I sta sad?

Idemo dalje, posto govoris o nekom "oku na egipatskoj novcanici", povezujuci ga sa luciferom, mislim sta da ti kazem, na ovome primecujem da ne poznajes elementarne stvari. Svevidece oko je simbol za Bozanstvo ili Boga jos iz perioda antickog sveta.
Svevidece oko, mozes pronaci kao simbol i u Hriscanstvu (Pravoslavlju). Da li to znaci da je Hriscani-Pravoslavci veruju u L. (necu ni ime da napisem) ?

bez ikakve uvrede, dozvoli mi da ti postavim pitanje sta bi sa nama bilo da nije bilo zrtve na Golgoti???

cemu bezgresno zacece i radjanje tog istog isusa ako je postojao jos pre stvaranja sveta??
Prvo pitanje je pomalo apsurdno, jer je bilo što je bilo, a mogu će je samo ono što je bilo. Ono što nije bilo, nije moguće. Da li se slažeš?
Za drugo pitanje. Ljudi su od samog postanka doživljavali Boga. Novi zavet je samo grana u genezi čovekovih doživljaja i tumačenja Boga. Samo bezgrešno začeće simbolizuje apsolutnu čistotu. Ljudi trebaju da teže toj čistoti a Isusov život na Zemlji je primer kako se ta čistota ostvaruje u ovozemaljskom životu.

Idemo dalje, posto govoris o nekom "oku na egipatskoj novcanici", povezujuci ga sa luciferom, mislim sta da ti kazem, na ovome primecujem da ne poznajes elementarne stvari. Svevidece oko je simbol za Bozanstvo ili Boga jos iz perioda antickog sveta.
Svevidece oko, mozes pronaci kao simbol i u Hriscanstvu (Pravoslavlju). Da li to znaci da je Hriscani-Pravoslavci veruju u L. (necu ni ime da napisem) ?

Samo jedan dodatak: tzv "svevideće oko" nije uvek i isključivo "dobro" oko.
U mitologiji i religiji oči predstavljaju sveznanje, božanstvo ili intuitivno viđenje. Čulo vida je prosvetljenje. Budino treće oko je, na primer, "plameni biser", transcendentalna mudrost; Zevsovo je simbol Sunca.
Ali, staroegipatsko, Horusovo oko, predstavlja talisman moći i zaštite.

E pa Iluminat ovako: citam te vec duze vreme i prosto ne mogu da se nacitam gluposti.
Procitao si par knjizica i mislis da sve znas. Pritom ,procitao si par pogresnih knjizica, zahvaljujuci kojima siris takve nebuloze. Nemoj dozvoliti da razmisljas tudjom glavom, razmisljas svojom, uzimajuci u obzir cinjenice, ali pre svega za to potrebno ti je znanje.
Te glupe (prostacke) teorije zavere, jednostavno pisu ljudi zeljni senzacija, koji na tome zaradjuju novce.

Masonerija nije centralizovana organizacija! Uzimajuci u obzir ovu cinjenicu, sve to o cemu govoris su nebuloze i sve pada u vodu. Tako da masoni ne mogu biti ni pod cijim okriljem, na globalnom nivou.

Napisao si, toboz neku strukturu koja je toliko iluzorna da prosto ne mogu da verujem da mozes napisati toliko neproverenih stvari.
Svako ko se iole razume u masoneriju, zna da u njoj postoje vise podsistema, odnosno jednog univerzalnog koji jeste masonerija. To je craft masonry ili zanatska masonerija. Ona je ta koja je izvorna i prava. Postoje i pobocni sistemi, koji bez izvorne ili bazicne masonerije, ne predstavljaju nista! Najpoznatiji pobocni sistemi su: scottish rite, york rite, memfis misraim, svedski sistem...
Od svega ovoga sto sam napisao, ti si naveo sam scottish. Sta cemo sa ostalima?

I sta sad?

Nije te dugo bilo...

Konačno i jedan bolji poznavalac ove materije da nešto kaže.

Hvala Mišo :. ;)
Veliki pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back