Ko vam je prijatelj?

• Začetnik teme Začetnik teme Cru
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cru

Veoma poznat
Poruka
10.403
potaknuta ovim
meni jednom neko reko, priajtelji su ti oni koje ces nazvati u pola noci i dci ce da ti donesu lek i budu pored tebe cele noci.

primetila sam da neki ljudi..
a i često..
govore da im je neko dobar i pravi prijatelj,
jer bi za njih dao bubreg, ruku u vatru i tako to...

to meni nije baš najjasnije...
jer .. kakvi bubrezi, kakve vatre...
ne razmišljam o takvim stvarima unapred.

prijatelj mi je neko kome želim dobro,
mislim dobro, s kim mi je lepo u društvu,
s kim se razumem, s kim mogu da ćutim,
pričam, đuskam, jedem, plačem, patim i radujem se...
i vice versa

želim da vas pitam...
ko je vama prijatelj?
i
kako znate da vam je prijatelj?

Sa svima koje upoznam/znam sam prijateljski nastrojena. Ali distancirana.
Ali tek kad dodje neka nevolja, shvatis ko ti je zaista prijatelj...
Kamo srece da takve situacije nikad ne dodju, ali opet su jedini merodavan test prijateljstva.
Jer srecu je lako deliti...
I uvek se iznenadim kako zivot namesti da ti najblizi budu oni od kojih najmanje ocekujes...
Sve manje ocekujem od ljudi dugorocno, skoro nista. Uzivam u momentu. I to je to.

Kamo srece da takve situacije nikad ne dodju, ali opet su jedini merodavan test prijateljstva.
I uvek se iznenadim kako zivot namesti da ti najblizi budu oni od kojih najmanje ocekujes...
Sve manje ocekujem od ljudi dugorocno, skoro nista. Uzivam u momentu. I to je to.
zašto je prijateljstvu neophodan test?

ako ti je neko prijatelj dugo godina,
da li, tek nakon testa,
možeš da budeš sigurna
da ti je prijatelj?

Prijateljsku nastrojenost sa distanciranošću smatram običnom učtivošću.

Prijatelj............osoba sa kojom bez cenzure mogu da podelim i loše trenutke, a ne samo lepe. Bez preteranih objašnjavanja, dakle-dobra mentalna konekcija :)
Poštovanje, poverenje, ako zatreba i oslonac.Kritike? I to.Prijatelja nemam mnogo.
Nekako, taj osećaj nikada nije bio demantovan od života, nikada uslovljen nečim ili nekim, nikada na ivici opstanka, bez obzira na životne okolnosti i sve ostalo.

znači ako ja nazovem moju prijateljicu,
koja je pre mesec dana ostala bez posla,
i tražim joj pare
i ona nema da mi da
ona mi nije prijatelj?
ne bas nismo deca da se u takvim situacijama experimentise ali se vidi kad neko ima problem i da li se brine i zeli potruditi ,nece ni pitati kad ces vratiti niti za sta ti treba,ako budes trazila od nekih videces razlike

znas sta je najgore, to sto tek kad ti se desi neki krah u zivotu shvatis ko su u stvari pravi prijatelji....svi ostali su samo drugari, i nije to test nego zivot

bas tako bas tako tako tako tako samo tako naopako tako je tako je zabo boginjo afrodito ikono andjele svetli cilju i poento !

- - - - - - - - - -

U dobru je lako dobar biti , na muci se poznaju junaci !

P.P. Njegos

cao sladak si !

Back