Ko su dobri ljudi?

Ovde sam mislila na bukvalno značenje, ono baš nikad nikome, ne samo ljudima koje poznaješ i sl. Mislim da bi za to čovek morao da bude Buda.
Možda je ovo čudno što ću napisati, ali takvu dobrotu sam osetila u jednom malom dečaku koji boluje od Daunovog sindroma.Čista dobrota, bez ijedne zle misli :sad2:

mama broj dva se ponaša moderno
kao osoba sa intergritetom što je za decu odlično.

u sklopu vaspitnih okvira deca će naučiti da cene i poštuje tudje potrebe i vrednosti
ova mama je toliko naprednija verzija prve mame koja se nije pomerila
iz roditeljskih ili školskih okvira o tome šta je ljudska dobrota.

Nesto sam na pijaci kupio od dede i kaze srecan kad naletis na dobrog coveka,nije to neka para ali je manje vise u ljudskosti nego kad se neko razmece parama,dok u restoranu kad neces pored rucka nista da pijes gleda te ko neprijatelja

Nesto sam na pijaci kupio od dede i kaze srecan kad naletis na dobrog coveka,nije to neka para ali je manje vise u ljudskosti nego kad se neko razmece parama,dok u restoranu kad neces pored rucka nista da pijes gleda te ko neprijatelja
f79400f2941190f27cc8daf03bb56e9b.jpg

dobri su ljudi koji gledaju svoja posla imaju širinu da razumeju okolinu, pomažu i tada su dobri za druge
dobri su i kada odreaguju radikalno na nečiji napad ma kojeg oblika bio i tada su dobri za sebe.
i dok se kreću u tim okvirima u balansu su
Ovo si naštelovala prema sebi

Kao i Džordži anegdotu s pijacom i dedom

I Lagerta miran san

:mrgreen:

Ajd i ja da "naštelujem" jednu priču o dobroti koja mi se dopala :)

"Jednom sam pitala svog učitelja kako ću prepoznati dobru osobu, šta takva osoba govori? Šta radi?
Učitelj mi je odgovorio:
Uopšte nije važno što čovek govori, ni šta ti se čini da je on.
Stvar je u atmosferi koja se menja u njegovom prisustvu.
To ti je najmoćniji dokaz.
Kad dobra osoba uđe u prostoriju - imaš osećaj kao da se vazduh promenio, da je atmosfera lepša, toplija, prijatnija...
To je u prostoriju ušla jedna dobra duša, jedan jak duh koji je u stanju da neutrališe sve drugo."

You're the one
"Jednom sam pitala svog učitelja kako ću prepoznati dobru osobu, šta takva osoba govori? Šta radi?
Učitelj mi je odgovorio:
Kad dobra osoba uđe u prostoriju - imaš osećaj kao da se vazduh promenio, da je atmosfera lepša, toplija, prijatnija...
To je u prostoriju ušla jedna dobra duša, jedan jak duh koji je u stanju da neutrališe sve drugo."
~~~
Znači ipak ne postoji dobra osoba a da joj se ne prilepi epitet budale.
Ok.

Učitelj mi je odgovorio:
Ovo kao da je pisala neka grupi devojka misleci na pevaca benda koji trenutno slusa.

Pogledajte prilog 1582347Često smo u prilici da čujemo kako je sve manje dobrih ljudi. Diskutujemo uživo ili na internetu o lošim, sujetnim ljudima, o manipulatorima, toksičnim narcisima.

Život jeste težak. On je večita borba. U njemu srećemo loše ljude.

O dobrim ljudima se retko priča. Dobrota je vrednost koja nestaje. Ismevaju je. " Dobar i lud su braća" što znači da se dobrota ne isplati.

Dobrota je najveća ljudska osobina. Ko su dobri ljudi?

Dobri ljudi su oni koji nikome ne žele zlo. Uvek su spremni da pomognu. Veruju ljudima. Srećni su zbog tuđih uspeha. Ne pričaju o svojim dobrim delima.

Šta mislite o dobroti?

Postoji li šansa da dobrota ponovo bude cenjena?

Da li o vama govore da ste dobra osoba?
dobro se delo može učiniti
1) iz egoizma tj. zbog formalnog morala koji sledimo jer smo tako vaspitani.da verujemo da nas dobro delo čini osobom više vrednosti
2) iz ljubavi

dobar iz egoizma je lud i glup
dobar iz ljubavi i empatije je stvarno dobar..

Dobri ljudi su dobri ljudi, loši su loši, po delima se prepoznajemo i ko smo i kakvi smo. Ima tu i trikova _) npr. "dobar, loš, zao", neke nijanse, neki ekstremi, dobar i glup nije jedno te usto, poslovica malo na to ukazuje. Ima još jedna: "put u pakao je popločan dobrim namerama", sve ovo zajedno nema veze sa vezom ako naša svest zaključuje, razmišlja i opaža sugestivno i auto-sugestivno, jednostavnije "mi puno puta "pomažemo" iz svoje glave i rešavamo tuđe probleme "glavama" naših nližnjih.". Biti dobar podrazumeva i da se malo "žrtvujemo", kada je u pitanju drugi, on svakoko nije "pakao", več naše lično ogledalo. Zato "volimo jedni drge kao sami sebe"! Čovek lako sklizne u zagrljaj taštine, sujete, ljubomore, zlobe, zavisti, zavisnost i gordosti.. Treba raditi na sebi i treba se paziti, treba voleti, opraštati... i tada nećemo biti "savršno dobri", već samo na pravom putu da bi pokušali da se "oslobodimo", naše teške "zavisnosti", našeg nama i nepojmljivog mračnog dela ličnosti. Čovek je dualnol biće, spolja, iznutra - dobro, zlo...
F.M. DostojevskI: : "Iznad svega, ne laži sebe. Čovjek koji laže sebe i sluša svoju laž dolazi do tačke da ne može razlikovati istinu u sebi, ili oko sebe, i tako gubi svako poštovanje prema sebi i prema drugima . I bez poštovanja prestaje da voli." - Braća Karamazovi

Pogledajte prilog 1582347Često smo u prilici da čujemo kako je sve manje dobrih ljudi. Diskutujemo uživo ili na internetu o lošim, sujetnim ljudima, o manipulatorima, toksičnim narcisima.

Život jeste težak. On je večita borba. U njemu srećemo loše ljude.

O dobrim ljudima se retko priča. Dobrota je vrednost koja nestaje. Ismevaju je. " Dobar i lud su braća" što znači da se dobrota ne isplati.

Dobrota je najveća ljudska osobina. Ko su dobri ljudi?

Dobri ljudi su oni koji nikome ne žele zlo. Uvek su spremni da pomognu. Veruju ljudima. Srećni su zbog tuđih uspeha. Ne pričaju o svojim dobrim delima.

Šta mislite o dobroti?

Postoji li šansa da dobrota ponovo bude cenjena?

Da li o vama govore da ste dobra osoba?
U današnjem vremenu su budale i budaletine.

Opšti princip za razlikovanje je :
Dobre misli, dobre reči, dobra dela...
Štos je što mi možemo da znamo ova druga dva faktora, dok prvi možemo samo da osetimo.
U svakom slučaju dobar čovek se oseti u prostoru, ali može da ga oseti samo drugi dobar čovek i ne mogu da se složim da će dobar čovek da misli da je drugi dobar čovek budala.

Back