Ko su dobri ljudi?

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.444
FFFORUM.jpg
Često smo u prilici da čujemo kako je sve manje dobrih ljudi. Diskutujemo uživo ili na internetu o lošim, sujetnim ljudima, o manipulatorima, toksičnim narcisima.

Život jeste težak. On je večita borba. U njemu srećemo loše ljude.

O dobrim ljudima se retko priča. Dobrota je vrednost koja nestaje. Ismevaju je. " Dobar i lud su braća" što znači da se dobrota ne isplati.

Dobrota je najveća ljudska osobina. Ko su dobri ljudi?

Dobri ljudi su oni koji nikome ne žele zlo. Uvek su spremni da pomognu. Veruju ljudima. Srećni su zbog tuđih uspeha. Ne pričaju o svojim dobrim delima.

Šta mislite o dobroti?

Postoji li šansa da dobrota ponovo bude cenjena?

Da li o vama govore da ste dobra osoba?

Šta mislite o dobroti?

Postoji li šansa da dobrota ponovo bude cenjena?

Da li o vama govore da ste dobra osoba?

Dobrota i iskrenost su najveće i najbolje ljudske osobine. Dobri ljudi uvek govore istinu.

Ne znam da li će se i kada dobrota ponovo ceniti.

Mislim da drugi ljudi govore o meni da sam dobra osoba, ali takođe često čujem poslovicu " Dobar i lud su braća".

Krenula da pišem nešto slično.
Moje je mišljenje da je svaki čovek sposoban i za dobro, i za loše, pa zavisno od okolnosti ode više na jednu ili drugu stranu.
U svakome od nas ima i dobrog i lošeg, da
Ali dobrota podrazumeva da je neko mnogo jak.. to nije za slabiće, nije slabost, kao dobra je duša daće ti sve
od tog šireg poimanja dobrote kod nas diže mi se kosa na glavi

Mislim da nisam. Krajnje je vreme da ovde imamo i neku pozitivnu temu.

Ne mislim to o sebi. Drugi o meni govore, besmisleno je da samu sebe hvalim.

Da li su uvek dobar i lud isti?
Poslovica dobar i lud braća nije negativna.
Govori o tome da dobar čovek ne vidi u drugima zlo...
ili bar ga ne primeti dok nije kasno...
po tome je isti kao neko ko je lud i sve mu ravno do mora.
A ono da li neko za mene govori da sam dobar?
nemam pojma
ljudi nikad o meni ne govore preda mnom, tako da...
na kraju dana, nije mi naroćito ni važno...
to šta govore...jer istina je samo jedna, šta god ko govorio...

Bravo, to je to

To sam tako iskristalisala iz primera mojih. Naime, moja majka i baka su bile te dobrice, sve bi učinile, nikog nagazile itd. Nisu se ni hvalile, zaista onako nezlobive osobe. Ali ih je svako jahao kako je hteo. I meni je tu nešto jako smetalo dok nisam kao starija počela da čitam Novi zavet. I onda skapirah da je dobrota na suprotnoj strani, ne slabosti već jačine i moći. Znači moćan si da učiniš dobro. A ako si ispao dobrica jer si slab onda si samo slab.

Ali zbog tog njihovog stava ne mogu da podnesem prenemaganja kod drugih, a ni sve ostale dobrice, posebno ne muške 🤣, već volim da vidim da je neko sa stavom i zaštitom u smislu jasnih granica prema sebi i drugima.

Dobrog čoveka tovare svim i svačim jer se podrazumeva da on to treba i može da izdrži.

Dve mame kroz odrastanje svoje dece:

Mama br.1. uvek se odricala svega u korist svoje dece.
Deca naučila da tako treba, samo njima a ne i mami.

Mama br.2.
Kupi deci čokolade.
Sa jednim detetom podeli njegovu čokoladu, tako i sa drugim detetom.
Deca dobiju po pola čokolade, mama celu.
Deca naučila da i mami treba čokolada, mama obožavala čokoladu i sebe.

Dobar čovek se ne postaje vremenom, rodi se takav.
Postoje dobri ljudi, nesebični, čiste duše ali u proceni drugih uvek polazimo od sebe, teško ih je prepoznati još teže odati priznanje.

Ne dodvoram se nikom, ne znam šta ko misli o meni, ne optrećujem se takvim razmišljanjima ali se trudim da mi san bude bezbrižan.

Back