Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Још једном, само ово:

Ne sumnjam ja da ima danas i plavokosih Srba čija fizionomija ne podsjeća na Turke,

Као и Бошњака, Хрвата, Бугара, Македонаца...

al da vas ima i "garavih" ko "made in Anatolia" - ima brate:mrgreen:

Опет - 100% исто као и Бошњака, Хрвата, Бугара, Македонаца.

Тачно оно што Тандоори каже за ругање козе овци.

citaj malo genetiku pa ces shvatiti kako pojma nemas o zivotu.
Anatolijske gene imaju jedino tzv bosnjaci u BiH.

Za ovaj treci deo se mogu sloziti sa tobom posto su predvodnici seksualnog zlostavljanja zena bile domace poturice. Turci su bili isuvise dostojanstveni da bi se time bavili. Ostavljali su to za fukaru.
Inace, turci su vas uvek smatrali gradjanima 2. reda. Procitaj malo vise o tome, pa ces se razocarati.

Čitao sam "genetiku" i shvatio kako ti nemaš pojma o životu:hahaha:

Anatolijske gene imaju jedino tkzv "srbi" u Serviji i okolini.

Po Srbiji su "dužnost" prava prve braćne noći (na vašu sreću, tj. na sreću vaših prapra baba :mrgreen:) uglavnom "praktikovali" Turci, Albanci, a i po koji islamizirani Cigo je znao "omastiti brke":worth:

Bošnjaci muslimani su etničke Turke smatrali građanima drugog reda i nazivali ih Turkušama, pa je zato miješanje sa njima bilo relativno rijetko.

Vi ste bili "građani", ups. ovaj tačnije "seljaci" 4 reda:hahaha:

Čitao sam "genetiku" i shvatio kako ti nemaš pojma o životu:hahaha:

Anatolijske gene imaju jedino tkzv "srbi" u Serviji i okolini.

Po Srbiji su "dužnost" prava prve braćne noći (na vašu sreću, tj. na sreću vaših prapra baba :mrgreen:) uglavnom "praktikovali" Turci, Albanci, a i po koji islamizirani Cigo je znao "omastiti brke":worth:

Bošnjaci muslimani su etničke Turke smatrali građanima drugog reda i nazivali ih Turkušama, pa je zato miješanje sa njima bilo relativno rijetko.

Vi ste bili "građani", ups. ovaj tačnije "seljaci" 4 reda:hahaha:

Чекај, и ти си на оној теми нашао да говориш нешто другима о националним комплексима и искључивости, а овакве огавности пишеш и са таквим неуротичним набојем? :confused:

Па овај цео твој пост је једно голо голцијато гoвно које нормалан човек не може ни да напише, а камоли да поверује у то. Већу неисторијску глупост давно нисам прочитао и стварно не знам где се рађају и шта једу људи који измишљају овакве ствари. :confused:

Да ли можеш да наведеш где си сазнао о тим стварима? Која литература, који историчар, које новине или популарна литература говоре о овако нечем? Занима ме ГДЕ људи уопште чују за овакве ствари. По кафанама? Немодерисаним форумима где свако пише шта хоће?

Ne, biče da je tebi prabaka pričala o "čarima" prve bračne noći sa lokalnim begom?

Znamo i mi vas još bolje, al kad posjetimo neki vaš forum i ono malo latentnog poštovanja prema vama topi se kao snijeg u proljeće...

Ta tema prve bračne noći je uveliko objašnjena i oborena. Jedino možeš da smaraš time i da dosadjuješ i provociraš. Čitaj malo pa vidi, jedino se u Bosni pojavljuje taj anadolski gen.

Mešali se sa njima, kad ide tele nek ide i uže.

Kakav Tito i Bošnjaci ?
Znači nije bilo Bošnjaka prije drugog svjetskog rata ?

Da te vratim 100 godina unazad.
Znaš li ko su ovi ljudi i kako su ih zvali ?

Ovo je bilo prije prvog svjetskog rata.
Ko onda izvrće činjenice ?
Bošnjak (ja) ili četnik (ti) ?

Jel' ovo piše "Die Bosniaken - Elitetruppe der k.u.k. Armee" ?

Dakle, Bošnjačka elitna trupa...nešto poput današnjih specijalaca.
A nema Bošnjaka prije Tite veli četnik Đurišić...

Austro-Ugarski "specijalci" -jurisali na Macvu da kolju srpsku nejac i zene i starce!!Pa kako su prosli u tome ratu?Znas li onu pesmu- "Tri su cara pobedili ratnici-seljaci,pevali su 'mars na Drinu' sa Cera junaci"!!!Specijalci!!! OOO Boze koje nebuloze!!!! :pop: :amen: Bosnjacka elitna trupa... da nije zalosno,bilo bi smesno

Ne, biče da je tebi prabaka pričala o "čarima" prve bračne noći sa lokalnim begom?

Znamo i mi vas još bolje, al kad posjetimo neki vaš forum i ono malo latentnog poštovanja prema vama topi se kao snijeg u proljeće...

И да додам, кад смо већ до краја искрени, важи и обострано - и оно мало латентног поштовања према вама се топи сваком оваквом посетом таквих од "вас" овде. :neutral:

Интересантно је само да нико, никад и нигде тај "институт прве брачне ноћи" није доказао, нити ИКО тако нешто помиње у стручној литератури.

Било би стварно знати одакле појединци, 200 година откако Турака више нема, знају за тако нешто, а да не могу да наведу где су такве ствари прочитали.

На пример, да кажу да ли се тај "институт" примењивао само на Балкану, само у Србији или у целој Турској? Турска је била уређена држава, морао је постојати и закон за тако нешто.

Да ли је то "право" примењивано и на Јевреје, Цинцаре, Хрвате, Мађаре, Румуне, Бугаре, Грке, хришћанске Албанце, Јермене и хришћане по Блиском Истоку и Турској Африци?

Нико да објасни како то да "право прве брачне ноћи", које је изразита карактеристика раног западноевропског феудализма, одједном заживи у једној оријенталној и исламској држави.

Балкански староседеоци, Грци, Илири, Трачани, гаравији су него Словени. Гаравији су него данашњи Срби.

Знамо да су се Словени мешали са тим староседеоцима. Знамо да су их асимиловали у себе. Знамо да се то данас види и преко генетских анализа, које показују већи удео тих староседелаца у балканској генетици, него Словена са севера.

Срби, као и Хрвати, Бошњаци, Црногорци и Бугари, изгледају савршено онако како би изгледао народ који је настао мешањем 15-20% Словена, 60-70% староседелаца и 10-20% других елемената, попут нпр. Гота, Авара, Келта и других групација које су овде живеле и биле асимиловане.

А Турци оригинално нису "гарави", они су из Средње Азије. Анадолци су гарави још из византијског времена... Византинци су, уопште, били "гарав" народ. Ко је ту коме преносио своје гене, није тешко претпоставити.

Te priče o "pravu prve bračene noći" ste započeli upričati upravo vi Srbi (valjda kako bi opravdali genocide i zločine nad nedužnim muslimanskim slavenskim stanovništvom), a da li u tim pričama ima zaista istine ili je to plod vaše poslovične skolonosti ka mitskom izmišljanju, znaju najbolje vaše prababe:eek:

Dobro, što se tiče tvoje "genetske analize" balkanski naroda tu bi se i mogli složiti, uz jednu opasku, Turci kada su dolazili na Balkan su već bili "garavi" jer su u međuvremenu asimilirali dobar dio islamiziranog maloazijskog "garavog" predturskog stanovništva.

Ta tema prve bračne noći je uveliko objašnjena i oborena. Jedino možeš da smaraš time i da dosadjuješ i provociraš. Čitaj malo pa vidi, jedino se u Bosni pojavljuje taj anadolski gen.

Mešali se sa njima, kad ide tele nek ide i uže.

Али пази ово... Мени се уопште не гади та идеја прве брачне ноћи, нити имам неки "расизам" према идеји да можда могу бити потомак силоване жене. И деца из таквих односа су људи и нису криви ако је неко силовао њихову мајку, а она родила... а и ти силоватељи су људска бића која преносе људске гене, нису медведи и мајмуни.

Ја бих само волео, ако је то истина, да се то покаже. Јер историјску литературу читам, а тако нешто никад и нигде нисам прочитао. А од Турака је прошло 200 година, превише да би се такве ствари преносиле са колена на колено... а тотално су НЕЛОГИЧНЕ за једну уређену исламску државу. Такво "право" може да личи једино на полудивљачке хришћанске државе из Раног средњег века, а никако на једну Турску у 17. и 18. веку. То су лудости, голе лудости.

А врхунац огавштине су ми ови ликови као онај горе. Погледај то његово садистичко наслађивање вером да је неки његов предак СИЛОВАО неку нашу преткињу. Он ужива у томе, наслађује се том чињеницом, а жртви силовања се руга као да је она крива због силовања, а успут читаво њено потомство до 100. колена одбацује као "полуљудско" и "прљаво".

Ругање жртви силовања победничким смехом и њеним проглашавањем за "кyрву". :neutral:

Стварно се ова тема отргла модераторској контроли. Лепо је рекао Бастиани пре неколико страница, "зар смо се изборили са домаћим Деретићевцима и отерали их на Алтернативне науке да би овде масовно долазили, један за другим као скакавци, неки бошњачки Деретићевци?" А ево, осим Деретићеваца, ово место се изгледа прочуло и као слободно за болеснике и шовинисте разних врста. :neutral:

Али пази ово... Мени се уопште не гади та идеја прве брачне ноћи, нити имам неки "расизам" према идеји да можда могу бити потомак силоване жене. И деца из таквих односа су људи и нису криви ако је неко силовао њихову мајку, а она родила... а и ти силоватељи су људска бића која преносе људске гене, нису медведи и мајмуни.

Ја бих само волео, ако је то истина, да се то покаже. Јер историјску литературу читам, а тако нешто никад и нигде нисам прочитао. А од Турака је прошло 200 година, превише да би се такве ствари преносиле са колена на колено... а тотално су НЕЛОГИЧНЕ за једну уређену исламску државу. Такво "право" може да личи једино на полудивљачке хришћанске државе из Раног средњег века, а никако на једну Турску у 17. и 18. веку. То су лудости, голе лудости.

А врхунац огавштине су ми ови ликови као онај горе. Погледај то његово садистичко наслађивање вером да је неки његов предак СИЛОВАО неку нашу преткињу. Он ужива у томе, наслађује се том чињеницом, а жртви силовања се руга као да је она крива због силовања, а успут читаво њено потомство до 100. колена одбацује као "полуљудско" и "прљаво".

Ругање жртви силовања победничким смехом и њеним проглашавањем за "кyрву". :neutral:

Стварно се ова тема отргла модераторској контроли. Лепо је рекао Бастиани пре неколико страница, "зар смо се изборили са домаћим Деретићевцима и отерали их на Алтернативне науке да би овде масовно долазили, један за другим као скакавци, неки бошњачки Деретићевци?" А ево, осим Деретићеваца, ово место се изгледа прочуло и као слободно за болеснике и шовинисте разних врста. :neutral:

Па да то је онај конвертитски синдром, човек може своје поремећаје да избацује лопатом :)

Читао сам једну монографију краја око Санског Моста (муслиман је био аутор, одмах да то напоменем). Конкретно у том крају велик број муслиманских породица води порекло од протераних Турака из Мађарске. Баш су се тако звали, "угарски Турци", а насеља која су оснивали уз већ постојећа српска, добијала су придев "Турски". Нпр. "Турска варош".

То је за мене било изненађење, јер сам увек босанске муслимане доживљавао као 100%-тне домаће конвертите на ислам. Међутим, скоро целокупно муслиманско становништво ових крајева је, како тамо пише, досељеничко. Делом из Босне, а делом од Турака из Угарске (укључујући и Славонију). Сад, да ли су ти Турци заправо "Турци" (тј. тако названи јер су муслимани) или прави Турци, то не знам.

To je najbolje turski istoricar Barkan obradio proucavajuci deftere. Posto nemam vremena da pisem traktate nafilovane krlezijanskim i baroknim recenicama (nemam ni inspiracije kad vidim koliko se lupeta ovdje), evo nesto veoma interesantno... :mrgreen:

012kpg.jpg

.

013jvx.jpg

Muhamed Hadzijahic, Turska komponenta u etnogenezi Bosanskih muslimana, Pregled, Sarajevo, 1966.

Ispade sad da su vise Srbi ostavili gena u Turskoj, nego obrnuto... :hahaha:

И да додам, кад смо већ до краја искрени, важи и обострано - и оно мало латентног поштовања према вама се топи сваком оваквом посетом таквих од "вас" овде. :neutral:

Pa, morali bi ste imati malo više poštovanja prema gostima, kad se več pozivate na poslovično srpsko gostoprimstvo.:confused:

Mi imamo isuviše dobrih razloga da poštovanje prema vama bude "na kašikicu", s obzirom kakve ste gadosti radili po Bosni do prije 15 godina, a i sad se toga ne stidite..več se time dičite i ponosite.

Zašto bi Jevreji poštivali Njemce nakon Holkausta ili Bošnjaci Srbe nakon genocida..

Jednostavno, bez iskrenog kajanja (što se od vas trenutno ne može ni sanjati) sva vaša priča je licemjerna i niska.

Još bih samo dodala da su kod nas u 19.vijeku iz Kneževine Srbije dolazili Cigani u bijelom izdanju.
Kada je počelo posrbljavanje po Srbiji muslimani su imali mogućnost da
se isele ili , da se izjasne kao Srbi muhamedanske vjere ili Cigani (neki su pobjegli, a neki i pobijeni). Neki su se odlužili za opciju Cigani , i sa takvim papirima doselili na teritoriju BiH.

Te priče o "pravu prve bračene noći" ste započeli upričati upravo vi Srbi (valjda kako bi opravdali genocide i zločine nad nedužnim muslimanskim slavenskim stanovništvom), a da li u tim pričama ima zaista istine ili je to plod vaše poslovične skolonosti ka mitskom izmišljanju, znaju najbolje vaše prababe:eek:

Dobro, što se tiče tvoje "genetske analize" balkanski naroda tu bi se i mogli složiti, uz jednu opasku, Turci kada su dolazili na Balkan su već bili "garavi" jer su u međuvremenu asimilirali dobar dio islamiziranog maloazijskog "garavog" predturskog stanovništva.

Слушај... "ми Срби" и "ви Бошњаци"... Ја нисам овца и не припадам стаду, па кад ован-предводник иде лево - сви иду лево, а кад скрене десно - сви иду десно.

Немој да ти пада на памет да ми опет, као на оној теми, импутираш као некакву моју кривицу или некакву моју одговорност ако нека српска будала пише или ради неке будалаштине... него ме прво питај шта мислим о томе, па једино ако видиш да се слажем, тек онда удари.

Нема овде "ми Срби". Шта сад, ја треба да будем одговоран што нпр. неки Јоца Јоцић напише и изда књигу о Србима који су пореклом са звезде Сиријус? За овај "институт прве брачне ноћи" сам поставио конкретно питање, ко је и где о томе причао и обезбеђивао такве информације о тим давно прошлим временима? Не кажем да тако нечег нема, него само да ја на то нисам наилазио. И волео бих да знам КО то пропагира, да ли неко озбиљан или неко неозбиљан.

Сада из овог твог одговора стичем утисак да ни ти баш у то не верујеш, а до малопре си одавао утисак да верујеш, па ми тек сад ништа није јасно.

Ја комплекс од Турака немам, ово пишем само зато што сматрам да то није истина, а не зато што се Турака "гадим". Људи су, белци, нису звери. Сутра се може десити нпр. да се оженим неком Туркињом и да имам децу која ће бити 50% турског порекла, а 50% словенског... Шта би то значило, да би били мање вредни као људи због тога што имају 50% турских гена и рођеног деду (а не чукун-чукун-деду) који се зове нпр. Мурат или Осман?

@menjam.se
@vlada krauzer

Ljudi, koji je moj vama. Raspravljate sa ljudima pod teškim kompleksima, vidljivo oštećene ličnosti. Sa njima verovatno niko pametan ne diskutuje ni u njihovoj zemlji. Za njih je ovo terapija, ali šta će to vama? Mislim, samo navađate budale da dolaze na ovaj forum.

Ne trebaju nama kurtoazna izvinjenja.
Tadić se izvinuo zbog međunarodne zajednice i ulaska Srbije u EU.
Nećemo se folirati majstore.

Nije Tadić kriv za ono što su radili Slobo, Radovan i Ratko.
Radovan i Ratko su i danas heroji među srbima a to je prava slika šta Srbi misle o zločinima i zločincima.

Pa na isti nacin kao i Naser Oric kod vas muslimana,a to sto je on napravio u okolini Srebrenice-nema nikakve veze,to tako treba,i tu netreba niko da se izvinjava!!!Kako te bre nije sramota?Pa sta je Handzar divizija radila za vreme2. sv. rata,koliko su srba pobili zajedno sa ujkama,ni to se ne broji,to su bili srbi,to nije bio genocid??Sikter bre!!

Austro-Ugarski "specijalci" -jurisali na Macvu da kolju srpsku nejac i zene i starce!!Pa kako su prosli u tome ratu?Znas li onu pesmu- "Tri su cara pobedili ratnici-seljaci,pevali su 'mars na Drinu' sa Cera junaci"!!!Specijalci!!! OOO Boze koje nebuloze!!!! :pop: :amen: Bosnjacka elitna trupa... da nije zalosno,bilo bi smesno
E jarane da se ukljucim malo i ja.
Nisi u pravu. U Austrougarskoj vojsci su postojale jedinice popunjene iskljucivo muslimanskim regrutima iz Bosne. Jedna takva jedinica je zauzela na juris italijanske polozaje u Alpima koji su se smatrali neosvojivim. Istina od jedinice koja je brojala 2800 ljudi oko 2000 je poginulo, oko 400 je bilo ranjeno, ali je onih 400 preteklih pobijedilo.
To govori da su stvarno bili hrabri borci koji su izvrsavali zadata i po cijenu svog zivota.
A da li su austrougarske vlasti i bosnjacke jedinice slale na Srbe iz Srbije neznam, ali vjerovatno da jesu.
Ali bilo je muslimana i u srpskoj vojsci.Mustafa Golubic je bio komita i cetnicki vojvoda i borio se i u balkanskim i u prvom svjetskom ratu.

Слушај... "ми Срби" и "ви Бошњаци"... Ја нисам овца и не припадам стаду, па кад ован-предводник иде лево - сви иду лево, а кад скрене десно - сви иду десно.

Немој да ти пада на памет да ми опет, као на оној теми, импутираш као некакву моју кривицу или некакву моју одговорност ако нека српска будала пише или ради неке будалаштине... него ме прво питај шта мислим о томе, па једино ако видиш да се слажем, тек онда удари.

Нема овде "ми Срби". Шта сад, ја треба да будем одговоран што нпр. неки Јоца Јоцић напише и изда књигу о Србима који су пореклом са звезде Сиријус? За овај "институт прве брачне ноћи" сам поставио конкретно питање, ко је и где о томе причао и обезбеђивао такве информације о тим давно прошлим временима? Не кажем да тако нечег нема, него само да ја на то нисам наилазио. И волео бих да знам КО то пропагира, да ли неко озбиљан или неко неозбиљан.

Сада из овог твог одговора стичем утисак да ни ти баш у то не верујеш, а до малопре си одавао утисак да верујеш, па ми тек сад ништа није јасно.

Ја комплекс од Турака немам, ово пишем само зато што сматрам да то није истина, а не зато што се Турака "гадим". Људи су, белци, нису звери. Сутра се може десити нпр. да се оженим неком Туркињом и да имам децу која ће бити 50% турског порекла, а 50% словенског... Шта би то значило, да би били мање вредни као људи због тога што имају 50% турских гена и рођеног деду (а не чукун-чукун-деду) који се зове нпр. Мурат или Осман?

Ма да то су глупости, ево један Турчин причао са једним човеком кога знам о историји и каже да су они лепо живели са нама. Каже ми смо се лепо слагали са вама, све оно лоше је било од ваших домаћих, што се одметали од порте и оне дахије и то ... итд итд..

Pa, morali bi ste imati malo više poštovanja prema gostima, kad se več pozivate na poslovično srpsko gostoprimstvo.:confused:

Mi imamo isuviše dobrih razloga da poštovanje prema vama bude "na kašikicu", s obzirom kakve ste gadosti radili po Bosni do prije 15 godina, a i sad se toga ne stidite..več se time dičite i ponosite.

Zašto bi Jevreji poštivali Njemce nakon Holkausta ili Bošnjaci Srbe nakon genocida..

Jednostavno, bez iskrenog kajanja (što se od vas trenutno ne može ni sanjati) sva vaša priča je licemjerna i niska.

Ти овде ниси гост, ово је слободно и јавно место.

И опет ти "какве СТЕ гадости радили"... Пријатељу, ја по годинама нисам био у стању да 1990-их наудим било којем Муслиману у Босни, осим да неког свог вршњака разбијем у кликерима... А нико из моје породице није био тамо на ратишту, а моја ужа породица све те године гласала против Милошевића.

За те геноциде и изигравања жртве мислим да cерете и од мене такав вид посипања пепелом и покајничког приступа нећете у свом животу доживети. И пре него што ме осудиш, да ти дам још једну информацију, да причаш са човеком који је овде тврдио да нема теоретске шансе да је у целој НДХ побијено 500 хиљада српских цивила, а камоли само у Јасеновцу.

Знам Босну довољно да бих знао да су неки једва дочекали 1991. годину како би се осветили за 1941, и да су се поименце знали потомци оних Муслимана и они муслимански крајеви одакле су кољачи урнисали читава села у оно време.

Исто се догађало и сада. Колики су "геноцид" босански Срби починили над босанским Бошњацима 1991-95, исти толики "геноцид" су и босански Бошњаци починили над Србима. И ту ме заболе и за пропаганде и за важеће светске "истине", нисте Јевреји, нити се ваша "судбина" може икако упоредити са јеврејском. Започели сте рат, нисте се либили да чините злочине, а када се видело да рат губите, ударили сте у кукњаву и изигравање жртве, док други нису тај рат уместо вас извојевали.

И сад, као "жртве", оштрите ножеве и припремате се за неке будуће репризе... И ту намерно говорим "ви" док се обраћам теби, јер изгледа да управо у тај сој људи спадаш.

Četnici su u Drugom svjetskom ratu ubijali i nesrbe, ali i Srbe kod kojih su članovi porodice bili u partizanima...

О четницима нико неће да говори поштено.

У зависности од контекста, проглашавају се час за српске националисте, час за Југословене, час за савезнике усташа. А једно, друго и треће не иду заједно, никако.

Ако су савезници усташа, онда нису смели да чине злочине над Хрватима и Муслиманима. Ако су српски националисти, одакле онда толико Хрвата и Муслимана у њиховим редовима? Итд.

Један од оснивача Четничког покрета је Хрват Звонко Вучковић из Бањалуке. Не "католички Србин", не "Југословен", него баш свесни и национални Хрват, који је и умро као Хрват.

У самој Босни је и много муслимана било међу четницима. Има фотографија. У Бијељини су муслимански прваци дочекали Дражу Михаиловића и сликали се са њим. Сигурно то не би урадили да је његова војска дошла да их "геноцидише".

Злочини четника нису били национално мотивисани, већ идеолошки. Против усташа и комуниста. Нису само страдала усташка сеоска упоришта насељена Хрватима или Муслиманима, страдала су и комунистичка насељена Србима, подједнако.

А било је и партизанских јединица, које су у четничким униформама чиниле злочине, пре него што би званично дошли као комунистички "ослободиоци" да регрутују омладину.

Ма да то су глупости, ево један Турчин причао са једним човеком кога знам о историји и каже да су они лепо живели са нама. Каже ми смо се лепо слагали са вама, све оно лоше је било од ваших домаћих, што се одметали од порте и оне дахије и то ... итд итд..

Ја сам причао са једним младим Турчином преко Интернета, и он се чудио... Питао ме је какви су сад то силни народи и државе (Црногорци, Македонци, Хрвати, Бошњаци), када је он из националне историје Турске на Балкану знао само за Србе, Бугаре и Грке... и то највише Србе, јер су са њима имали највише ратова.

И да, тотално су несвесни да их ми овде генерално мрзимо... Убеђени су да је Турска била најнапреднија држава тог времена, јер је дозвољавала слободу вероисповести и јер је била мултинационална. Доживљавају себе као да су донели цивилизацију на Балкан, а не да су је уништили. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back