Ko su Bosanci, Bosnjaci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srbin, a dolazi sa područja gdje nikada nije bilo Turaka!?:think:

Ne sumnjam ja da ima danas i plavokosih Srba čija fizionomija ne podsjeća na Turke, al da vas ima i "garavih" ko "made in Anatolia" - ima brate:mrgreen:

Turci se preko "instituta prve bračne noči" jesu mješali sa običnim (srpskim) narodom!

Turaka (etničkih) skoro da i nije bilo u Bosni, a begovi, age, spahije i veziri su uglavnom bili domači islamizirani ljudi, tako da mješanje ni teoretski teško da je bilo moguće...

kao ni u srbiji ,o tome je cela fora sto su zemljom upravljali domaci turci da se tako izrazim ,kazem ti poreklom sam iz hr.

pa sta si ti ocekivao vi stte tlacili narod po beogradu i ostalim turskim okupirnim teritorijama ,sta smo trebali da uradimo ,da vas ostavimo tu ...hahha o boze koje gluposti ,pa i srbi su bili vecina u skoro pola hrvatske pa vise nisu ,i sta sad ,to je usrani rat koji nikom nije dobar ....

Pa, trebali ste protjerati samo "prave" Turke i begove i age poturice koji su vas "tlačili", a obični seoski i gradski siromašni slavenski muslimanski narod ostaviti na miru da živi i tada bi ste možda i imali Srbe islamske vjere...a ne da licemjerno palamudite o srpstvu i slavenstvu, a samo vam je pravoslavlje, ili bolje reči svetosavlje na pameti..

Oni Albanci u Albaniji koji su ostali u pravoslavlju mahom vode porijeklo od Cincara .. kod njih se to zna, nije vršeno nikakvo falsifikovanje ..

dobro ,postoji cincarski jezik i obicaji ,svako ko je tog porekla vrlo je dobro upoznat o tome ,mahom kod makedonaca se to javlja ,kod srba i hrvata jako malo ,ali to nije slucaj sa klimentima ,oni su bili srpskog porekla .Potrazi pa ces videti .

Pa, trebali ste protjerati samo "prave" Turke i begove i age poturice koji su vas "tlačili", a obični seoski i gradski siromašni slavenski muslimanski narod ostaviti na miru da živi i tada bi ste možda i imali Srbe islamske vjere...a ne da licemjerno palamudite o srpstvu i slavenstvu, a samo vam je pravoslavlje, ili bolje reči svetosavlje na pameti..

menini nije ,mislim da se radi o nesporazumu ,meni je najbitnije sta je neko etnicki ,mada ni to nije bitno u 21 veku ,ali ako vec pricamo na tu temu ...a gde smo proterali taj narod ,kolko je meni poznato mahom u bosnu..

vidim vi dolazite na srpske forume ,vuku vas koreni :) nego dosta trolovanja ,diskusija je zavrsena za mene ,svako dobro u pronalazenju predaka ,ako se odlucite za tu varijantu :):bye:

Pa, dobro svakako je vakat da idemo na džumu, jelde!?:per:

Diskusija je završena, jer nemaš više (makar lažnih i "mitskih") "argumenata"!??:worth:

A, ti malo provjeri turske deftere oko svoga rodoslovja, da se možda neki Osman ili Murat ne kriju pri vrhu tvoge "porodičnog stabla":hahaha:

Diskusija je završena, jer nemaš više (makar lažnih i "mitskih") "argumenata"!??:worth:

A, ti malo provjeri turske deftere oko svoga rodoslovja, da se možda neki Osman ili Murat ne kriju pri vrhu tvoge "porodičnog stabla":hahaha:

vec sam proverio nema ,a po tvom misljenju ako bi ga i nasao to bi znacilo da sam jos veci srbin ,jer se onada moji nisu mesali sa turcima ,mislim ako si postali turci ,ili kaok ono bese :per::hahaha:

nisam ovo shvatio ,al nema veze ...ma sta da radis ,ali svakao bi bilo bolje da turci nisu ni bili ovde nikad ,valda se u tome slazes.

nisam ovo shvatio ,al nema veze ...ma sta da radis ,ali svakao bi bilo bolje da turci nisu ni bili ovde nikad ,valda se u tome slazes.
Morate malo razmisliti o srpstvu i ostalim mitovima.
Ti znaš da se u 19. vijeku razvijao ilirski pokret , i bilo je govora o ilirskom jeziku, a to je samo naziv za slavenski jezik koji su potomci Ilira usvojili kao svoj, nakon procesa slavenizacije. Dosta je bilo srpsko-hrvatskih igara na ovim prostorima.
O Vlasima Bunjevcima ćeš naći da su slavenskog porijekla, ali i oni su po porijeklu Vlasi , oni su kroatizirani , a vaši su posrbljeni.
Eto tako , da se zbog mitova , i liječenja kompleksa ,svak ima svoje rane, ne bi više stradavalo na ovim prostorima ...

Srbin, a dolazi sa područja gdje nikada nije bilo Turaka!?:think:

Ne sumnjam ja da ima danas i plavokosih Srba čija fizionomija ne podsjeća na Turke, al da vas ima i "garavih" ko "made in Anatolia" - ima brate:mrgreen:

Turci se preko "instituta prve bračne noči" jesu mješali sa običnim (srpskim) narodom!

Turaka (etničkih) skoro da i nije bilo u Bosni, a begovi, age, spahije i veziri su uglavnom bili domači islamizirani ljudi, tako da mješanje ni teoretski teško da je bilo moguće...

citaj malo genetiku pa ces shvatiti kako pojma nemas o zivotu.
Anatolijske gene imaju jedino tzv bosnjaci u BiH.

Za ovaj treci deo se mogu sloziti sa tobom posto su predvodnici seksualnog zlostavljanja zena bile domace poturice. Turci su bili isuvise dostojanstveni da bi se time bavili. Ostavljali su to za fukaru.
Inace, turci su vas uvek smatrali gradjanima 2. reda. Procitaj malo vise o tome, pa ces se razocarati.

Pa, vo ste se zahvaljujući "500 godina zuluma pod Turcima" i upražnjavanju "prava prve bračne noći" turskih spahija nad srpskim snašama podobro izmješali sa Turcima i Albancima:mrgreen:

Za razliku od nas Bošnja, koji smo bili izuzeti od tih "feudalnih privilegija" i tako sačuvali svoju "rasnu čistoću":lol:

Molim?

001ejd.jpg

.

002ad.jpg

. .

004trt.jpg

Petar Dj. Stojanovic, Jus primae noctis i njegov odjek u obicajnom pravu Crne Gore i Sjeverne Albanije, Zbornik Pravnog fakulteta u Zagrebu, XXVII, 1-4, 1977, str. 343.

. . . . .

001eva.jpg

.

(str. 94.)
002uzl.jpg

Iebem ti 'vaku rasnu cistocu kad sam sebe genocidises...

Reko' ja, rugala se koza ovci da joj se vidi pichka...

Ima toga i u miru , ali je u zadnjem ratu bilo sistematsko organizovano silovanje nesrpkinja ..

sreca tvoja sto mi sad nisi pri ruci.........

ja sam cuo za citava 2 silovanja muslimanki od strane Srba i za bar 50 silovanja od strane poturica. A za razliku od tebe sam bio svedok dogadjaja. Pojedini gadovi iz vasih redova su isli cak do toga da su silovali ubijene devojke.....

Ne kazem da toa nije bilo vise mimo mog znanja ali je isto pravilo i za drugu stranu.

Sve vam se zasniva na lazi. Smisao vase egzistencije je laz i prevara (uglavnom na sopstveni racun). A sve iz samo jednog razloga- kompleksa nize vrednosti proizaslog kao posledica konvertitizma.

Stvarno mi se gadi raspravljati sa onima koji su bili spremni ubijati sopstveni narod zarad "visih" ciljeva. Red za hleb, Merkale i desetine drugih dogadjaja.......
Varanje sa ciframa poginulih u Srebrenici i plakanje o nekakvom genocidu iako je sva nejac spasena a stanovnistvu susedne Zepe nije apsolutno dirnuto!!!
Ko je ono predlagao Srebrenicanima da ih pobiju sto vise kako bi doslo do vojne intervencije?!?!?????

Vas najveci neprijatelj je istina a ne Srbi.

Интересантно је само да нико, никад и нигде тај "институт прве брачне ноћи" није доказао, нити ИКО тако нешто помиње у стручној литератури.

Било би стварно знати одакле појединци, 200 година откако Турака више нема, знају за тако нешто, а да не могу да наведу где су такве ствари прочитали.

На пример, да кажу да ли се тај "институт" примењивао само на Балкану, само у Србији или у целој Турској? Турска је била уређена држава, морао је постојати и закон за тако нешто.

Да ли је то "право" примењивано и на Јевреје, Цинцаре, Хрвате, Мађаре, Румуне, Бугаре, Грке, хришћанске Албанце, Јермене и хришћане по Блиском Истоку и Турској Африци?

Нико да објасни како то да "право прве брачне ноћи", које је изразита карактеристика раног западноевропског феудализма, одједном заживи у једној оријенталној и исламској држави.

Балкански староседеоци, Грци, Илири, Трачани, гаравији су него Словени. Гаравији су него данашњи Срби.

Знамо да су се Словени мешали са тим староседеоцима. Знамо да су их асимиловали у себе. Знамо да се то данас види и преко генетских анализа, које показују већи удео тих староседелаца у балканској генетици, него Словена са севера.

Срби, као и Хрвати, Бошњаци, Црногорци и Бугари, изгледају савршено онако како би изгледао народ који је настао мешањем 15-20% Словена, 60-70% староседелаца и 10-20% других елемената, попут нпр. Гота, Авара, Келта и других групација које су овде живеле и биле асимиловане.

А Турци оригинално нису "гарави", они су из Средње Азије. Анадолци су гарави још из византијског времена... Византинци су, уопште, били "гарав" народ. Ко је ту коме преносио своје гене, није тешко претпоставити.

Ne slažem se:mrgreen:

Mislim, da je puno bolje bilo za sve da vi Srbi niste nikad ni došli ovdje, i da ste ostali tamo negdje u istočnoevropskim močvarama i centraloazijskim stepama.

Al, još nije kasno da se preselite "braći Rusima", jer je očito da vas ovde niko ne voli:per:

sreca tvoja sto mi sad nisi pri ruci.........

ja sam cuo za citava 2 silovanja muslimanki od strane Srba i za bar 50 silovanja od strane poturica. A za razliku od tebe sam bio svedok dogadjaja. Pojedini gadovi iz vasih redova su isli cak do toga da su silovali ubijene devojke.....

Ne kazem da toa nije bilo vise mimo mog znanja ali je isto pravilo i za drugu stranu.

Sve vam se zasniva na lazi. Smisao vase egzistencije je laz i prevara (uglavnom na sopstveni racun). A sve iz samo jednog razloga- kompleksa nize vrednosti proizaslog kao posledica konvertitizma.

Stvarno mi se gadi raspravljati sa onima koji su bili spremni ubijati sopstveni narod zarad "visih" ciljeva. Red za hleb, Merkale i desetine drugih dogadjaja.......
Varanje sa ciframa poginulih u Srebrenici i plakanje o nekakvom genocidu iako je sva nejac spasena a stanovnistvu susedne Zepe nije apsolutno dirnuto!!!
Ko je ono predlagao Srebrenicanima da ih pobiju sto vise kako bi doslo do vojne intervencije?!?!?????

Vas najveci neprijatelj je istina a ne Srbi.

Ma dobro , znaš da imate razna optička pomagala, pa vam je slika potpuno iskrivljena.
I u rascjepu ste između mita i stvarnosti , ne možete ni naprijed , naprijed vam je previše moderno, a tobože ste staro prevazišli. U stvarnosti ste oponašali ranijeg neprijatelja, ali ne stvarnog , nego mitološkog. Posljednji rat je na površinu opet istjerao mitologiju, previše iskrivljavanja istine , to se samo nastavilo poslije rata ...
Izjednačavati zločine po zločinstvima i brojnosti je dalji pokušaj nepriznavanja i iskrivljivanja istine. Ne može to , ovoga puta su su u nas bile uperene kamere cijelog svijeta ... U novoj mitologiji je u pitanju antisrpska zavjera.

Iebem ti 'vaku rasnu cistocu kad sam sebe genocidises...

Reko' ja, rugala se koza ovci da joj se vidi pichka...

Читао сам једну монографију краја око Санског Моста (муслиман је био аутор, одмах да то напоменем). Конкретно у том крају велик број муслиманских породица води порекло од протераних Турака из Мађарске. Баш су се тако звали, "угарски Турци", а насеља која су оснивали уз већ постојећа српска, добијала су придев "Турски". Нпр. "Турска варош".

То је за мене било изненађење, јер сам увек босанске муслимане доживљавао као 100%-тне домаће конвертите на ислам. Међутим, скоро целокупно муслиманско становништво ових крајева је, како тамо пише, досељеничко. Делом из Босне, а делом од Турака из Угарске (укључујући и Славонију). Сад, да ли су ти Турци заправо "Турци" (тј. тако названи јер су муслимани) или прави Турци, то не знам.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back