Molonlabe
Poznat
- Poruka
- 7.225
jesi ti to ucestvovao u tim istrazivanjima ili je ona prica rekla kazala?
Lafe, da te pitam, jel ti stvarno mislis da ti preci nisu bili pravoslavci ili srbi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lafe, da te pitam, jel ti stvarno mislis da ti preci nisu bili pravoslavci ili srbi?
S obzirom na njegovu lokaciju, šansa je fifti - fiti, može da bude i čist Arnaut. Da je Izbosne, i ja bih ga pitao isto.Lafe, da te pitam, jel ti stvarno mislis da ti preci nisu bili pravoslavci ili srbi?
S obzirom na njegovu lokaciju, šansa je fifti - fiti, može da bude i čist Arnaut. Da je Izbosne, i ja bih ga pitao isto.

Ја , рецимо знам, а верујем да знају и други. А за твоју информацију, Србија је поново насељена народом после стицања независности, па онда после Првог па Другог Светског рата, дакле, то, ако си из Србије, не значи много. И они које сматраш Шумадинцима, староседеоцима, дошли су из Рашке, Црне Горе, са Косова и из Врања. Ове последње зову Врцани.Da sam iz Bosne bio bi ili ovo sto sam sad (Bosnjak) ili bi bio onaj kog su osmanlije dovele iz Srbije i kojih je nekada bilo jako puno posebno na istoku - Timocka krajina tj. bio bi Vlah.
inace ako si ti iz srbije veoma je zamrseno pitanje ko bi mogao da budes..
siguran sam da niko od ovih srbijanskih forumskih filozofa nema pojma o svojoj lozi![]()
jedino u cemu se slazem da od svih srbijanaca su najcistiji Sumadinci jer je sumadija oduvek bila centar Srbije,ne racunajuci Vojvodinu koja je bila u posedu madjara i u kojoj su madjari cinili vecinu nekad.
Ako uzmem u obzir negotinsku i timocku krajinu,naiscu sve na samog bugarina ili rumuna,da ne zapostavim romanizovane Vlahe.
Beograd takodje,velika mesavina raznih specificnosti zbog svoje urbanizacije i seobe raznih nacionalnosti dugo vremena.
tako da...![]()
kako onda tumacis cinjenicu da su tvojim sunarodnicima genetski ubedljivo najblizi upravo mrski vam Srbi?

ne racunajuci Vojvodinu koja je bila u posedu madjara i u kojoj su madjari cinili vecinu nekad.
Мађари никад у Војводини нису чинили већину нити били најбројнији народ. Штавише, колонизовани су у Војводину у 18. и 19. веку.
А ни Војводина није била баш "у поседу Мађара", у смислу поседовања земље... Доживљаваш стару Угарску као националну државу, а она то није била. Док је постојала Угарска, Војводина је била земља круне св. Стефана, али је међу локалним феудалцима било и Срба и Бугара, а тек касније Мађара, у кратком периоду пре доласка Турака. А и тад су били мањина.
Нпр. све време Деспотовине је Србија (тј. Војводина) била у саставу Угарске, али су све време њом владали српски властелини, а земљу радили српски сељаци. У Угарској је било 3 пута више Срба, Хрвата, Словака и Румуна него Мађара, то није била национална држава.
ja nisam kacio na youtube onaj klip ''romanians in timok'' vec je neko drugi.
ja sam samo postavio ovde da se vidi etnicka karta tog dijela dje su nekad uglavnom ziveli Vlasi i Rumuni a danas ih ima 5 puta manje jer su vremenom utopljeni u Srbe.
To su njihovi izvori i tako oni tvrde.
isto se desilo i sa Bugarima u Nisu,Pirotu,Leskovcu a nesto manje na granici srbije i bugarske.
vrsena je asimilacija i proces posrbljavanja svih narodnosti u Srbiji posebno tokom balkanskih ratova. To su cinjenice bolne al' istinite.

Ne bih rekao; mislim slažem se sa svim što si napisao, i sa nedostatkom izvora, međutim ja ipak smatram da su u jednom trenutku, tokom ranog i razvijenog srednjeg vijeka, etnički Ugri sačinjavali najbrojnije stanovništvo u Vojvodini. Mislim da je ipak objektivno to tvrditi.

vrsena je asimilacija i proces posrbljavanja svih narodnosti u Srbiji posebno tokom balkanskih ratova. To su cinjenice bolne al' istinite.
) i još sa takvom velikom sigurnošću da je u pitanju jedna istorijska činjenica? 
Asimilacija je prirodni proces ako bi trazili nazad sve asimilirane srbe u Madjarskoj mozemo dobiti par madjarskih gradova
A o Istanbulu i Becu da nepricam.![]()
Ne, to nema ama baš nikakve veze sa tobožnjim istorijskim činjenicama. Asimilacija je bila povremeni i prirodan proces, kao i svugdje, a nije bilo nikakvog posebnog asimilovanja u Srbiji - uopšte.
Kao dokaz, uzmi popis stanovništva sproveden u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca 1921. godine. Na teritoriji današnje Republike Srbije, ukupno 219.712 žitelja se izjasnilo da govori 'rumunskim' ili 'cincarskim' jezikom, odnosno ukupno 4.57% stanovništva.
. Nemoguce da je u pitanju pad nataliteta vec nesto drugo.Pa da,Istanbul je vazda bio srpski. sve je to nekad bila Srbija do Tokia.
Pa da,ti si naveo 1921 godinu,period posle balkanskih ratova.
A ja sam spomenuo da se proces asimilacije u Srbiji sprovodio namerno ili nenamerno uglavnom u periodu odmah posle kraja tih ratova.
Dobro ti kazes da su Vlasi i Rumuni bili vecina u negotinskim kraju i Timoku a danas ih ima puno manje nego prije recimo 100 godina. Nemoguce da je u pitanju pad nataliteta vec nesto drugo.
P.S. slicno se desilo i sa ostalim narodima u Srbiji.
Gdje to piše ?
Možda je vaša želja da nam budete najbliži....
Želje su jedno a mogućnosti drugo![]()
Potrazi na netu studiju: Peopling of modern Bosnia-Herzegovina : Y-chromosome in the three main ethnic groups.
pa onda otidji na sliku 3 na stranici 4 i uzivaj.......
zelim ti prijatnog razocarenja.
Potrazi na netu studiju: Peopling of modern Bosnia-Herzegovina : Y-chromosome in the three main ethnic groups.
pa onda otidji na sliku 3 na stranici 4 i uzivaj.......
zelim ti prijatnog razocarenja.
To onda jos vise znaci da je stanovnistvo BiH velikim dijelom posrbljeno
Fala vam na ovim izvorima koji to jos vise potvrdjuju.
Ne bih rekao; mislim slažem se sa svim što si napisao, i sa nedostatkom izvora, međutim ja ipak smatram da su u jednom trenutku, tokom ranog i razvijenog srednjeg vijeka, etnički Ugri sačinjavali najbrojnije stanovništvo u Vojvodini. Mislim da je ipak objektivno to tvrditi.
Nekoliko puta sam kako u domaćim, tako i u stranim izvorima nailazio upravo na suprotne podatke, slične onima koje je izneo kolega Menjam se, a koji su govorili da su etnički Mađari relativan pojam, i da je tu situacija slična kao kod Bugara - politički i vojno dominantna zajednica nametnula je jezik, ime i organizaciju, s tim što je u slučaju Mađara etničko poreklo znatno raznovrsnije