- Poruka
- 1.538
pored ovoliko stranica sa temeljitim gradivom,da nista nisi procitao i naposljetku se javljas sa ovakvim glupostima
sa Mrkijem pod ruku....ignore
Nemoj tako, zar ja nisam tvoje cvijeće ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pored ovoliko stranica sa temeljitim gradivom,da nista nisi procitao i naposljetku se javljas sa ovakvim glupostima
sa Mrkijem pod ruku....ignore

Jes ovo dobro kad se Srbi i Hrvati "pobiju" čiji je Hasan Paša ili Mahmud Paša
Lesandre, izgleda da te je nadimak Čarapan povukao u pogrešnom pravcu
Ova je tema fakat odlična.![]()
Чини ми се да ниси прочитао текст. Чарапан није надимак него алузија на његово крушевачко порекло. Кад су га отимали у робље нико га није питао да ли жели да буде Бошњак, а веома је дискутабилан и његов надимак Хирват. Иначе је одржавао веома добре односе са рођеним братом Михајлом Анђеловићем који је остао православац, Србин. То је поента текста, уз напомену да није сваки са "скраћеним" Бошњак.
Опет мешаш веру и нацију , боланA što se nije vratio "pradedovskoj veri" kada je shvatio da je "zalutao" ?
Ili ga vi sada vraćate znajući bolje od njega šta je dobro za njega ?

Nemoj tako, zar ja nisam tvoje cvijeće ?
![]()
Опет мешаш веру и нацију , болан
Јел сам ја икада спорио да има Срба мухамеданске вере?

Gdje ti je onaj izvor...ne koristiš ga više![]()
Како не знамо , болан, интелектуалног гиганта са надимком Туњо.Suzdrži se od ovakvih izjava ubuduće.
Ovo je intelektualni gigant na širim prostorima ex-SFRJ samo što vi ne znate za njega.
Intelektualni gigant za koga niko ne zna, osim "Bosnjaka"?
Знају и Срби, и то одлично. Да је Мухамед Филиповић био главни међу Муслиманима, рата не би ни било.
Мухамед Филиповић, иако не сматра да су Муслимани Срби, сматрао је да сви Срби и Муслимани треба да живе у једној држави и залагао се да, након отцепљења Хрватске, Македоније и Словеније, БиХ треба да остане заједно са Србијом и ЦГ.
Имао је 1991., као вођа муслиманске делегације, успешне разговоре са Николом Кољевићем, Радованом Караџићем и Слободаном Милошевићем и сви су били одушевљени, јер је то значило да рата неће бити.
Хрватима се дизала коса на глави од тог споразума. Хрвати у БиХ су беснели јер ће као мањина остати у Југославији против своје воље, а Хрвати у Хрватској због тога што се рат, који је у Хрватској већ почео, неће пренети и на БиХ.
Тек након договора Туђмана и Изетбеговића, Алија је сменио Филиповића, поништио преговоре и договоре и започео рат.
А током тог лудог рата је и Филиповић полудео. Данас је потпуно пролупао, али макар сведочи да је са Србима био могућ договор и да је он постигнут, а да је Алија изазвао рат.

После га је Изетбеговић
To je rađeno da bi se dobilo na vremenu.
Rahmetli Alija je navukao Srbe na tu priču.
Da je Alija htio da pregovara onda bi sam pregovarao. Nije mu trebao Filipović i Zulfikarpašić.
Situacija je bila potpuno jasna. Srbi su htjeli da poklope Bosnu bilo ratom ili pregovorima.
I Franju je poslije navukao na tanak led pričajući sa njim o podjeli Bosne.
Nama rat nije uopšte dgovarao jer smo bili nepsremni a ni sporazum pod srpskim uslovima nismo mogli potpisati jer bismo bili kao Kosovo za par godina.

Да би се добило на времену за шта?
За наоружање и започињање рата.
Србима рат није одговарао никако, што се видело и пре и касније. А ти си лицемеран што оптужујеш Србе за нешто, а сам делиш тај период на време када вам је одговарао рат и када није.
Оног момента кад вам је рат одговарао, започели сте га, енде.
Срби би "поклопили" БиХ исто као што су "поклопили" и ЦГ. Ено је, сад је независна. 10 година су чекали да они који су против заједничке државе постану бројнији, али су дочекали.
Не подржавам, али су макар мирно и цивилизовано решили ствар, без прогона, убијања, клања... А ти ако мислиш да се рат у БиХ водио око победе Срба или Бошњака, грдно се вараш. Победио је онај чија победа лежи у поразу и једних и других.
Ето вам сад, вадите очи. Није вам одговарала мултиетничка Босна, сад имате Србију у Босни довека и своју етнички очишћену Федерацију.![]()
Знају и Срби, и то одлично. Да је Мухамед Филиповић био главни међу Муслиманима, рата не би ни било.
Мухамед Филиповић, иако не сматра да су Муслимани Срби, сматрао је да сви Срби и Муслимани треба да живе у једној држави и залагао се да, након отцепљења Хрватске, Македоније и Словеније, БиХ треба да остане заједно са Србијом и ЦГ.
Имао је 1991., као вођа муслиманске делегације, успешне разговоре са Николом Кољевићем, Радованом Караџићем и Слободаном Милошевићем и сви су били одушевљени, јер је то значило да рата неће бити.
Хрватима се дизала коса на глави од тог споразума. Хрвати у БиХ су беснели јер ће као мањина остати у Југославији против своје воље, а Хрвати у Хрватској због тога што се рат, који је у Хрватској већ почео, неће пренети и на БиХ.
Тек након договора Туђмана и Изетбеговића, Алија је сменио Филиповића, поништио преговоре и договоре и започео рат.
А током тог лудог рата је и Филиповић полудео. Данас је потпуно пролупао, али макар сведочи да је са Србима био могућ договор и да је он постигнут, а да је Алија изазвао рат.
После га је Изетбеговић
Уопште ми није јасан порив да се Срби оптуже. Нека ми неко одговори зашто Србија није "ратовала" у Македонији иако "Велика Србија" подразумева и Македонију која је фактички била у саставу Србије до 1941. а формално до 1944.
Ko su to svi?Da li tebi dopire do mozga da Srbe svi optužuju ?
.
Ko su to svi?
Ko su to svi?
A, ha, Znači Rusi i Kinezi, sram ih bio.Iščitaj malo rezolucije UN-a...
Ili je kod vas cenzura na snazi ili nećete da znate...
Dakle, tu je něšto drugo važnije, a to je da Ali ne svědoči o tome kako ljudi sa vode Bosne sebe nazivaju Hrvatima, nego suprotno, implicite svědoči da sebe nazivaju Bosancima, a pri tome ih arbitražno proglašava Hrvatima koji su sebe nazvali po vodi Bosni. Kako objašnjava dr. Buzov - za njega su oni stanovnici u Hrvatskom vijaletu oko Klisa svi automatski prědstavljali Hrvate, pa ove oko vode Bosne identifikuje sa njima - najvěrovatnije po istom jeziku.

Bravo, sad smo od ustaških falsifikata već došli tumačenja.. ccccc...![]()
Dok je bio u Srednjoj tehničkoj školi u Novoj Varoši, pisao je da mu je nacionalnost srpska, a kada je na prvim višestranačkim izborima u BiH, u jesen 1990, izabran za člana Predsedništva BiH kao kadar Stranke demokratske akcije izjašnjavao se kao Jugosloven.