- Poruka
- 1.538
Ilirisu neka skupina koju su rimljani pozvali ilirima-
A ti si ocigledno glup ili naivan.
Izgleda da nema potrebe pritiskati trokutić radi uvrede jer se ovdje samo muslimani kažnjavaju. Zato raspali slobodno...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ilirisu neka skupina koju su rimljani pozvali ilirima-
A ti si ocigledno glup ili naivan.
Nikad nisam reko da su bili divljaci.
Samo sto slabo nesto ostase od njih. Posebno da bi se povezalo iliri=srbi koji ti izgleda pokusavas.
A o ilirima se nezna da li je jedan ili vise narodi.
Tvrtkovo krunisanje i proglašenje kraljem u sintagmi 'kralj Srbljem' odnoslilo se na teritorij koji je priključio Bosni između 1373. i 1377. godine.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Tvrtko_I_Kotromanić
"Pjesma Bošnjaku" koju je objavio list "BOŠNJAK" u izdanju od 2. VII, 1891 godine,autori Safvet-beg Bašagic:
Ako je covek vec kralj srba, nesto ne vidim da je napisao da je i kralj bosnjaka, ilira ili bogumila.
Već je bio kralj Bosne i Bošnjaka.
Vi ste došli gratis...
Činjenica je da je jedan Bosanac vladao Srbijom je neoboriva.
Sami ste pristali iako je Srbiju i Tvrtka povezivala samo baka.
Prije nego je postao i kralj Srba bio je kralj Bosne i katolik.
Žao mi je...Bosna je starija od Srbije![]()
Pa, ovde ti je sve receno. 1891, vreme posle aneksije od strane AU i pocetka stvaranja sinteticke nacije koja bi trebala da sluzi za pokrice okupaciji. Malo je cudno da je upravo zavojevac BiH najvise radio na tome da emancipuje nacionalnost na okupiranoj teritoriji dok je na drugim mestima i nad drugim narodima vrsio represiju.
kao nacija nije mogla da postoji sve do kraja 18 veka posto je nacija pojam nastao posle burzoaske revolucije u FRA. Kao narod su postojali i to kao deo srpskog naroda zajedno sa hercegovcima, crnogorcima i ostalima.Prvo, ta "sintetička nacija" je postojala za vrijeme vladavine turaka...dakle, prije AU.
postojala srpska drzava Bosna. Tamo su ziveli srbi po regionalnom principu- bosanci.Drugo, postojala je i prije turaka![]()
Treće, Bošnjaci su bili dio AU vojske i ratovali za AU
Da nije bilo Srba i Hrvata tada u Bosni svjedok je i Garašanin.
Sve se uklapa![]()
Ilija Garasanin „Nacertanije“, 1844:
„Na istočnog veroispovedanija Bošnjake veći upliv imati neće biti za Srbiju težak zadatak Više predostrožnosti i vnimanija na protiv toga iziskuje to, da se katolički Bošnjaci zadobijedu. Na čelu ovih stoje franjevački fratri.“
Titula kralja Tvrtka je bila "Kralj Srbljem i Bosni, Primorja".
Сад сам с`ватијо: Србљем то ти је, болан планина, Босни то ти је крат`ца од Бошњаци а Приморјем ти је можда област око Зенице јер знаш оно кад питају Мују, где је био на мору а он каже "У Зен`ци", па кад му кажу да Зеница није на мору а он каже: "Па видим ја нешто ми далеко плажа".
e pa jarane, znam da ti sada nije lahko ali je zivot okrutan
i sta kazes? Do Garasanina nije bilo Srba niti Hrvata?
Сад сам с`ватијо: Србљем то ти је, болан планина, Босни то ти је крат`ца од Бошњаци а Приморјем ти је можда област око Зенице јер знаш оно кад питају Мују, где је био на мору а он каже "У Зен`ци", па кад му кажу да Зеница није на мору а он каже: "Па видим ја нешто ми далеко плажа".
znaci ipak boli.....
a i treba da boli, bolje niste ni zasluzili
a bolece vas ponovo i u to uopste vise ne sumnjam.
Srblje znaci nesto cemu pripadnik bilo koga naroda moze samo zavideti. Ni ja pre par godina nisam znao koliko je to velicanstveno ime za jedan narod.
stvarno mi nije bilo tesko uraditi copy'n'paste sa jednog sajta i pri tome uzivati gledajuci kako se bosanski vladari dice srpskim poreklom i imenom.
jojjjjjjjj merakaaaaaaaaaaaa ojhaaaaaaaaa
Na kraju su ti i genetska istraživanja sve to potvrdila.
Lijepo ti piše da smo mi 40% Iliri. Nije problem samo u tome što smo mi 40% Iliri nego je problem što ti to pokazuje i našu autohtonost. Manje smo se miješali kroz istoriju s drugima jer je Bosna postojala u svim vremenima i sačuvala poprilično svoju autohtonost.
S druge strane nad Serbljem su mnogi vladali.![]()
Srbija u vreme - Konstantina Bodina
![]()
Dobra slika samo se na njoj ne vidi da piše Srbija nego Raška...
Vidi se da piše Bosna...
Znači, Bosna je postojala i za vrijeme Raške...a kasnije i za vrijeme Srbije![]()
Bavarska je postojala za vreme Pruske.![]()
Sve se više zaplićete u svoje teorije...
Konsolidujte se malo jer ja postajem suvišan na ovoj temi.
Počeli ste donositi argumente u moju korist.
Postaviš kartu, ja konstatujem da nema Srbije a da ima Bosna i Raška a ti meni onda o Prusima...
Izmjenite MSN adrese, otvorite konferenciju, zauzmite stav i dođite da pričamo.
Naslušao sam se ovdje teza od one da Srbi nisu slaveni, da su Iliri misaona imenica, da genetika nije egzaktna nauka do one da je Balkan kolijevka civilzacije.
Ako se ne presaberete i nastavite ovako ja neću imati potrebe da bilo šta dokazujem jer ste vi počeli sami dokazivati ono što ja tvrdim.