- Poruka
 - 1.538

Bavarci Prusi nigde nemce. Nemci su izmisljeni narod u godini 1871 od Bismarka.
Sta je Bismark za Nemce, to je Vuk Karadzic za srbe-
drži se teme, šta me briga za druge...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bavarci Prusi nigde nemce. Nemci su izmisljeni narod u godini 1871 od Bismarka.
Sta je Bismark za Nemce, to je Vuk Karadzic za srbe-
drži se teme, šta me briga za druge...
Pa ti nisi ozbiljan covek.
Raska, Bosna, Zeta to su ti sve Srbija.
Pod tom imenom su je poznavali grci.
Kazati pise bosna ti je isto idiotsko ko pisati da pise Saksonija u karti o Nemackoj.
I kako nema Nemacke vec Bavarske, Saksonija, Friesland i.t.d.

Kada su se to tačno ove zemlje ujedinile u Srbiju ?
Za vrijeme Tvrtka I ?
![]()

Znaci idemo na bolje, poceo mali da Srbuje, sa smajlijima...bravooo

Kada su se to tačno ove zemlje ujedinile u Srbiju ?
Za vrijeme Tvrtka I ?
![]()
Vidim da si promijenio potpis. Ne znam da li si to sam uradio ili na "nagovor" moderatora ali nije ni važno.
Srbuju Srbi a ja nisam Srbin
Usput, ako će ti biti lakše, gledam tvoj avatar i ne znam da li je Kosovo srce Srbije ali sam protiv otcjepljenja Kosova. Kosovo jeste dio Srbije i treba tako i da ostane uz "Dejtonski sporazum" između Srba i Šiptara.
Objasni mi taj fenomen - kako si ti sve Srbe proglasio za plavookose ? Pa ni u srednjem veku skodo da nije bilo takvih (pogledaj freske, ispitivanja skeleta itd)...
O Tvrtku smo vec bezbroj puta govorili...
Liljan je simbol svete marije i dolazi iz Spanije.
A srbi su crni odkad su u svoj narodni korpus primili ogroman broj romanizovanih ilira
Slazem se da ima dosta crnih srba (ako ne i vecina) al' imam malu ispravku: nisu srbi crni samo zato sto ima romanizovanih ilira vec i zato sto je 550 godina trajao zakon u kom su mlade srpkinje morale prvo da provedu noc sa turcinom prije udaje.
Ako ima romanizovanih ilira medju srba onda oni nisu srbi jer se srpska istorija temelji na ideji slavizma.
Srpska istorija se temelji na plemenima sa hercegovackih i crnogorskih i (danasnjih) albanskih planina, gde su preziveli Potop, a odatle su se sirili ka nizijama kada su se za to stekli uslovi.
Ljiljan je simbol jednog dela Raskog plemstva, a u stvari se radi o stilizovanoj pceli (tacnije, jednoj vrsti pcele), te je tako bio i simbol Merovinga.
Srbi su uglavnom crnokosi od nastanka, a Iliri nisu neka zasebna genetska grupa, vec im naziv potice od toga sto su bili sledbenici boga Ila.
Nisam rekao da su Srbi, vec da su Rasi.
Srbi su bili crnokosi.
U srednjem veku ih je bilo i te kako mnogo, zato se oblast gde su se naselili i zvala - Rasija.
Onda ih je pomlatila kuga u srednjem veku, a prostor su popunili Srbi sa hercegovackih i crnogorskih planina, donevsi i svoj jezik sa sobom.
Njihovo plemstvo je takodje bilo plavokoso i zato (zbog svog porekla) je dinastija Nemanjica zvana "svetom lozom", a ne zato sto su se ponasali kao sveci (ubistva, oslepljivanja,...)
Свето, овде правиш пометњу. Рашани су динарског антрополошког типа и самим тим имају тамнију косу . Помињу се још у III веку у Срему . Тај се крај и за време Марије Терезије и даље звао Рашка.
![]()
Немањићи су Рашани и нису били плавокоси.
Постоји чак и "народно веровање" везано за плавокосе и риђе, у којем се каже да овакви не треба да буду положајници јер доносе несрећу.

To je još jedan Ellis Island (sandžaci Pakrac, Bihać, Lika, Klis = Hrvat)?
"Što se tiče plemena Hrvata, koji se pripisuju rieci Bosni, njihov značaj se odražava u veseloj naravi; oni su po Bosni poznati i po tekućoj rieci Bosni prozvani. Duša im je čista a lice svietlo, većinom su stasiti i prostodušni, njihovi likovi kao značajevi naginju pravednosti. Golobradi mladići i liepi momci poznati su pokrainama radi naočitosti i ponositosti, a daroviti spisatelji kao umni i misaoni ljudi. Uzrok je tome što je Bog, koji sve uzvisuje i uzdiže, u osmanlijskoj državi podigao vriednost tome hvaljenom narodu dostojanstvom, i čast njihove sreće uzvisio kao visok uzrast i poletnu dušu, jer se među njima malo nalazi nasilnika. Većina onih, koji su došli do visokih položaja odlikuju se veledušjem, to jest čašću i ponosom; malo ih je koji su uskogrudni, zavidni i pohlepni. Naustrašivi su u boju i na mejdanu, a u družtvu, gdje se uživa i pije, prostodušni. Obično su prijazni, dobroćudni i ljubezni. Osobito se ovo odlično pleme odlikuje izvanrednom liepotom i iznimnim uzrastom." - Na sliedećoj stranici poviestničar Aali opet se osvrće na nas pa veli: "Bez sumnje Bosanci, koji se pribrajaju hrvatskom narodu, odlikuju se kao prosti vojnici dobrotom i pobožnošću, kao age i zapoviednici obrazovanošću i vrlinom; ako dodju do časti Velikih vezira u upravi su dobroćudni, ponosni i pravedni, pa ih velikaši hvale i odlični umnici slave."
Ovaj forum ima vise eksperta genetike nego svi univerziteti amerike cini mi se.
A Hitlerove rasne teorije nisu njegove, vec su kruzile po celoj evropi i nemaju veze za naukom.
Ovaj forum ima vise eksperta genetike nego svi univerziteti amerike cini mi se.
A Hitlerove rasne teorije nisu njegove, vec su kruzile po celoj evropi i nemaju veze za naukom.
I sta to menja? On ih je provodio u praksi mnoooogo vise od svih ostalih.
Posto si ovde ocigledno aludirao na moje postove, mogu ti samo reci da i ti nisi daleko od eksperta. Imao si nekoliko zanimljivih hipoteza ovde.
Moguće, moguće da je i ovaj mislio na Pakrac:
Aali (1542.-1599.)
![]()
![]()
. .
![]()
. .
![]()
. .
![]()
. .
![]()