KO PISE SRBSKI ON JE FEJK PATRIOTA

Ко пише србски или сербски мисли да је тако исправно и србскије а уједно тиме и показује непоштовање/неслагање према делу Вука Караџића.

Са друге стране, онај ко пише српски мисли да је једино тако исправно и да баш тиме поштује свој језик.

Живела СрПија, живела срБска краља!

Ух, знао сам ко је увео СрБски, рече ми један духовник, неко из црквених редова..заворавих му име :)
Језик се развијао и као најекономичнији, а најлепши на свету, нема потребе да га ружимо архаизмима. То и не може дуго да живи, али ми ни не смета коришћење "србског" ...

Ко пише србски или сербски мисли да је тако исправно и србскије а уједно тиме и показује непоштовање/неслагање према делу Вука Караџића.

Са друге стране, онај ко пише српски мисли да је једино тако исправно и да баш тиме поштује свој језик.

I jedni i drugi misle da poštuju svoj jezik. I jedni i drugi se pozivaju na određena pravila. Kroz istoriju se koristilo i jedno i drugo. A o delu Vuka Karadžića se može puno diskutovati, i videti u kakvom je okruženju radio i pod čijim uticajima.

Живела СрПија, живела срБска краља!

Ух, знао сам ко је увео СрБски, рече ми један духовник, неко из црквених редова..заворавих му име :)
Језик се развијао и као најекономичнији, а најлепши на свету, нема потребе да га ружимо архаизмима. То и не може дуго да живи, али ми ни не смета коришћење "србског" ...

Употреба архаизама тј.старинских речи НИКАКО НЕ МОЖЕ РУЖИТИ ЈЕЗИК, на против. Ја баш волим када неко употребљава по неки архаични израз нарочито славјаносербски.

ЈЕЗИК ЈЕДИНО МОГУ РУЖИТИ И КВАРИТИ ТУЂИЦЕ - а у нашем данашњем случају то је масовно малограђанско и крајње примитивно формирање СРБЛИШ језика који је право ругло и показивање паланачке и скоројевићке "памети".

jel se slazete? ja mislim da je tako, jer oni su zeljni dokazivanja srpstva, upravo zato sto ono u njima istinski ne postoji.

Искрено и без увреде,већу глупост одавно нисам чуо.
Не знам зашто би неко ко је Србин,ко живи у Републици Србији,и ко пише писмом свог народа био како ти кажеш "FEJK PATRIOTA" ?
Да ли то важи и за друге народе или само за Србе ?

Искрено и без увреде,већу глупост одавно нисам чуо.
Не знам зашто би неко ко је Србин,ко живи у Републици Србији,и ко пише писмом свог народа био како ти кажеш "FEJK PATRIOTA" ?
Да ли то важи и за друге народе или само за Србе ?

da, zato sto to znaci da se folira i da je jak samo na recima, naravno ovde ja malko generalizujem previse jer nisu SVI takvi, ali, primetio sam ovde najvise lazne patriote pisuu takve i slicne stvari... patriotizam se ne iskazuje recima, nego delima..
ne vredjam se ja drugar :)

Back