Ko, kada, kako, gde....

Jel zna neko ko je već prošao kroz ceo proces priznavanja diplome i radnog iskustva dali postoji tehnički intervju u toj celoj proceduri ili su dovoljni diploma i dokazi(papiri) o radnom iskustvu?Dali postoji razgovor preko kojeg oni testiraju naše znanje iz zanimanja koje mi nominujemo?

Jel zna neko ko je već prošao kroz ceo proces priznavanja diplome i radnog iskustva dali postoji tehnički intervju u toj celoj proceduri ili su dovoljni diploma i dokazi(papiri) o radnom iskustvu?Dali postoji razgovor preko kojeg oni testiraju naše znanje iz zanimanja koje mi nominujemo?

Nisam prosao proces, ali sa foruma i iz brosura znam da razgovora nema. Postoji provera u procesu dobijanja vize, dolaze kod poslodavaca i pricaju sa tobom na radnom mestu o tome sto radis, ali za skill assessment ti veruju na rec. Ako te uhvate u lazi, gubis pravo da se prijavljujes na neko vreme i, naravno, sav novac koji si dao do tada.

E da, imam jos jedno pitanje, veoma vazno.

Kada se dobije viza, da li postoji neka suma koju moramo imati da bi uopste otisli tamo i da li to treba da prijavljujemo ili niko ne pita nista?

Kada sam ulazio u sve ovo, preturio sam Booklet 6 i nigde nisam našao da je potrebna određena količina novca. Krajem Jula izlazi novi Booklet 6, pa ćemo videti. Ti si naveo da ti je zato propalo sponzorstvo, ali to je već to te države za koju si aplicirao...

Hajde da ne smaram otvarajuci novu temu:

Skill level

This occupation has a level of skill commensurate with a bachelor degree or higher qualification. At least five years of relevant experience may substitute for the formal qualification. In some instances relevant experience and/or on-the-job training may be required in addition to the formal qualification (ANZSCO Skill Level 1).

Da li sam ja dobro razumela: moram imati ili bachelor ili 5 godina iskustva u tom polju? O_o

Hajde da ne smaram otvarajuci novu temu:

Skill level

This occupation has a level of skill commensurate with a bachelor degree or higher qualification. At least five years of relevant experience may substitute for the formal qualification. In some instances relevant experience and/or on-the-job training may be required in addition to the formal qualification (ANZSCO Skill Level 1).

Da li sam ja dobro razumela: moram imati ili bachelor ili 5 godina iskustva u tom polju? O_o

Ne.

"Makar pet godina relevantnog radnog iskustva može zameniti formalno obrazovanje" ( što li sam ja studirao ? ;) )
"U nekim slučajevima se pored formalnog obrazovanja može zahtevati relevantno radno iskustvo ili obuka na poslu ."

Pft, pogresno sam postavila pitanje.
Mislila sam na to: da li je potrebno imati bachelor+5 godina iskustva? Ali posto si preveo kako sam ja mislila da znaci, dovoljan je bachelor. A 5 godina iskustva u slicnom polju bi mogao da zameni bachelor. Amirite?

Zna neko, kad se dobije viza i kad se ode tamo dali mora da se radi u zanimanju koje sam nominovao u vizi neki period vremena ili mogu da radim šta god ja hoću?
Što se tiče pitanja imjudit-a, da moglo bi 5 godina da zameni diplomu ali ajd ti pogledaj malo tabelu sa bodovima, mislim da je baš bezveze da se ima 5 godina radnog iskustva a ne i diploma jer em što ti diploma nosi 15 bodova em što ako već radiš u nekoj oblasti toliko dugo onda mora da imaš dovoljno znanja da relativno lako dođeš barem do diplome više iz te oblasti, ne moraš sad baš sa faksa.

Evo i ja da se upisem na ovu temu, posle nekoliko meseci pracenja ovog foruma :-)

Assessment: Engineers Australia(assessment 3.10.2012, poslao dokumente 8.6.2012)
IELTS: Listening: 8.5, Reading: 9.0, Writing: 8.0, Speaking: 8.0 (posle zalbe, bilo 7.0) Jul 2012
Subclass: 189,190
Zanimanje: 233411 Electronics Engineer
EOI poslat: 10.10.2012.

Jos uvek nisam 100% siguran na koju vizu da idem. Trenutno imam 60 bodova, s obzirom da nisam trazio od EA misljenje o radnom iskustvu (nije mi se trazila takva potvrda u trenutnoj firmi), a u prosloj sam imao 2 god 11 meseci :-(

Na stranim forumima citam da vec pozivaju za 189 vizu i one sa 60 bodova koji su aplicirali 1.7, tako da se nadam da ce za 2,3 meseca doci i moj red :-)
Za svaki slucaj aplicirao sam i za WA sponsorship.

Back