Ko, kada, kako, gde....

e ljudi da nije smesno bilo bi tuzno, jel se tako kaze?

treba da platim 3060aud a limit na kreditnoj kartici mi je manji od te sume. pre mesec dana su ukinuli mogucnost da doplatis na limit dodatnu sumu. diac ne prima debitne kartice.

interesantno je sve ovo...

Po kojem uputstvu ste pripremili dokumente? Po Booklet-u 6, 1119?

iskreno nemam pojma. ja sam citao taj booklet 100 puta i citao na netu i na forumima i skupio sva moguca dokumenta.

po ovome

http://www.immi.gov.au/skills/skillselect/index/checklists/189-applicant-checklist.pdf

ja imam sva dokumenta, ali jos uvek nisam poceo da uploadujem dokumenta posto moram da razresim ovo oko placanja.

ako neko ima neku ideju, raspolozen sam da cujem :)

p.s. imam cak i fotokopiju vojne knjizice i prevod ;)

treba da platim 3060aud a limit na kreditnoj kartici mi je manji od te sume. pre mesec dana su ukinuli mogucnost da doplatis na limit dodatnu sumu. diac ne prima debitne kartice.

imam sva dokumenta, ali jos uvek nisam poceo da uploadujem dokumenta posto moram da razresim ovo oko placanja.

ako neko ima neku ideju, raspolozen sam da cujem :)

Evo šta su meni savetovali pre nego što sam dobio račun EA: http://www.elitesecurity.org/t180029-82#3142608 . Mislim da bi neki online servis za plaćanje mogao da ti odradi posao.

Pretraži i ovaj forum http://www.elitesecurity.org/f118-Platne-kartice . Nije baš ekspeditivan u odgovorima, ali možda je neko do sada već imao sličan problem. Nadam se da ću imati ja takav za par meseci :).

Hvala na savetima!

VISA GRANTED !!!
jutros me doceko mejl,i jos sam pod utiscom neverice, i uzbudjenja istovremeno.
Inace imala sam problem jedino sa lekarskim, ovde u Bg kazu nisam u sitemu, oni u Aus kazu jesam, da bi me iz Bg odjednom zvali da je sve OK i zakazali.
Nikakve dodatne potvrede za radno iskustvo nisu trebale, nikakav pay slip ili slicno, CO mi je bio John Trainer, Adelaide Team 6
Svima sretno napred i cujemo se

Idem za Melburn.
Inace, iako sam ranije dobila sponsorship, odlucila sam se da cekam promnu sistema 1. jula, i aplicirala za 190 vizu.Nisam bila pozvana u prvom krugu, ali vec u drugom jesam.Verovatno bi bilo i ranije da sam podnela za 176 vizu, ali ok, ovo je bila moja odluka.Inace, kad se sabere guzve oko promene sistema, moj problem sa lekarskim , viza bi bila verovatno i brze, ali mislim da onaj ko podnosi sad, kad je vec sistem malo uhodan, nece cekati ni tri meseca od momenta uplate za vizu, ako su lepo dokumenti sredjeni. Posto vidim da neki imaju nedoumica oko placanja, samo da dodam da sam ja platila Intezinom Onlajn karticom, celu sumu, uplata prosla bez problema, i za tri dana stigla "priznanica".Uglavnom to je to, evo sad citam "uputstva" sto su poslali, kad su mi se malo osecanja smirila :))

Inace, iako sam ranije dobila sponsorship, odlucila sam se da cekam promnu sistema 1. jula, i aplicirala za 190 vizu.Nisam bila pozvana u prvom krugu, ali vec u drugom jesam.

Koliko si bodova imala ukupno ( sa SS )?

Posto vidim da neki imaju nedoumica oko placanja, samo da dodam da sam ja platila Intezinom Onlajn karticom, celu sumu, uplata prosla bez problema, i za tri dana stigla "priznanica".

Da li je to ova http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=451 , debitna?

sad citam "uputstva" sto su poslali, kad su mi se malo osecanja smirila :))

Samo polako :) ... Koliki rok su ti dali za ulazak?

VISA GRANTED !!!
Inace imala sam problem jedino sa lekarskim, ovde u Bg kazu nisam u sitemu, oni u Aus kazu jesam, da bi me iz Bg odjednom zvali da je sve OK i zakazali.
Nikakve dodatne potvrede za radno iskustvo nisu trebale, nikakav pay slip ili slicno, CO mi je bio John Trainer, Adelaide Team 6

BRAVOOOOOO :)

Sreca sreca radost :)

Johne, budi i meni co :)

Koliko si bodova imala ukupno ( sa SS )?

65, sa SS. Znaci kad imas sponsorship i pass mark zovu bez obzira na visinu bodava.

Da li je to ova http://www.bancaintesa.rs/code/navigate.aspx?Id=451 , debitna?
Da, to su valja kartice specijalizovane za online placanje, tako da nije bilo problema, DIAC veroatno misli na one debitne sto izdaju npr deci sa ograniceim iznosom i slicno. Uglavnom u Intesi sa njihovom online karticom nije bilo problema, banka cak pozvala da proveri da le je transakcija prava pre nego sto prebce novac.

Samo polako :) ... Koliki rok su ti dali za ulazak?
Do 9. oktobra sledece godine

VISA GRANTED !!!
:vatromet::vatromet:
čestitam i srećno!

Srecno i od mene.

I ja sam placao debitnom karticom, bez obzira sto pise da treba kreditna. I dalje to radim. Bila je Voj. banka Internet ili tako nesto. Znam da je neko pisao muke oko kartice ali nem pojma sad ko i gde to pise.

Edit: jest, ti si paramax pitao, i to bas ovde. Drndam mobilni net jer im treba 2-3 nedelje da mi prikace neki normalan na gajbu pa se slabo koordiniram po forumu. Dakle DIAC primio uplatu sa debitne, bez obzira sto je pisalo da moze samo i iskljucivo kreditna, tako je i meni bilo onomad ko i tebi sada. Cheers.

Poslednja izmena:
I ja sam placao debitnom karticom, bez obzira sto pise da treba kreditna. I dalje to radim. Bila je Voj. banka Internet ili tako nesto. Znam da je neko pisao muke oko kartice ali nem pojma sad ko i gde to pise.

Edit: jest, ti si paramax pitao, i to bas ovde. Drndam mobilni net jer im treba 2-3 nedelje da mi prikace neki normalan na gajbu pa se slabo koordiniram po forumu. Dakle DIAC primio uplatu sa debitne, bez obzira sto je pisalo da moze samo i iskljucivo kreditna, tako je i meni bilo onomad ko i tebi sada. Cheers.

Hvala kralju! :)

Evo i kod mene update:

Dobio WA State sponsorship i odlucio da prihvatim. U medjuvremenu me ceka zenidba :super:, pa onda u januaru apliciram.

Assessment: Engineers Australia(assessment 3.10.2012, poslao dokumente 8.6.2012)
IELTS: Listening: 8.5, Reading: 9.0, Writing: 8.0, Speaking: 8.0 (posle zalbe, bilo 7.0) Jul 2012
Subclass: 190
Zanimanje: 233411 Electronics Engineer
EOI poslat: 10.10.2012.
Mesto: Perth, WA

Nadam se i ja da su samo formalnosti, pogotovo posto ne moram da dokazujem nikakve poene za radno iskustvo :)

Ali ćeš možda morati da dokazuješ bračno iskustvo :D. Pogledaj http://forum.krstarica.com/showthre...ija-utisci?p=23624168&viewfull=1#post23624168 i komentare do kraja teme vezane za "mlade" bračne parove...

Kakvi su tvoji planovi kad ti stigne assessment iz EA? Jel ides na 189 ili 190, i u koju drzavu?

Ako sve prođe kako valja, imaću 55-60 poena kad dobijem assessment, u zavisnosti od toga da li mi priznaju 3 ili 5 godina radnog iskustva. I onda imam dve opcije:

-da platim oko 200 AUD, polažem IELTS ponovo, dobijem još 10 poena na to ( imao sam ocene slične tvojim, ali samo 7.5 na Speaking-u ) i odmah uđem u dužu proceduru za vizu 189
-da platim oko 200 AUD, zatražim sponzorstvo WA, čekam mesec-dva, dobijem još 5 poena na to i odmah uđem u kraću proceduru za vizu 190

Hoćemo u Pert, pa nam je svejedno koju vizu uzeti. Cenim da je tih mesec-dva čekanja sponzorstva jednako razlici u procedurama između 189 i 190 viza, pa nemam pojma na koju stranu da se okrenem :). Jedino što me vuče ka IELTS-u je to što ocena zavisi samo od mene ( dok sponzorstvo neki birokrata daje ili ne daje ), a za 190 ima nekih kontrola, valjda s vremena na vreme dođe neko iz imigracionog da proveri da li si i dalje u državi za koju si se prijavio...

Ali ćeš možda morati da dokazuješ bračno iskustvo :D. Pogledaj http://forum.krstarica.com/showthre...ija-utisci?p=23624168&viewfull=1#post23624168 i komentare do kraja teme vezane za "mlade" bračne parove...

Mislim da cu sigurno morati ... Hvala za link :)

Hoćemo u Pert, pa nam je svejedno koju vizu uzeti. Cenim da je tih mesec-dva čekanja sponzorstva jednako razlici u procedurama između 189 i 190 viza, pa nemam pojma na koju stranu da se okrenem :). Jedino što me vuče ka IELTS-u je to što ocena zavisi samo od mene ( dok sponzorstvo neki birokrata daje ili ne daje ), a za 190 ima nekih kontrola, valjda s vremena na vreme dođe neko iz imigracionog da proveri da li si i dalje u državi za koju si se prijavio...

Cini mi se da vise samovolje ima kod ocenjivaca IELTS (writing i speaking), pogotovo je tanka linija izmedju recimo 7.5 i 8...Kod WA SS, ako ispunjavas uslove (a prakticno jedini uslov je da prijavis da imas dovoljno para), sigurno dobijas...

Back