Ко је засадио дрво знања?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Matej 23,23Teško vama književnici i fariseji, licemjeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste što je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i vjeru; a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati.

Matej 23,24Vođi slijepi koji ocjeđujete komarca a kamilu proždirete.

Matej 23,25Teško vama književnici i fariseji, licemjeri što čistite spolja čašu i zdjelu a iznutra su pune grabeža i nepravde.

Matej 23,26Fariseju slijepi! Očisti najprije iznutra čašu i zdjelu da budu i spolja čiste.

Matej 23,27Teško vama književnici i fariseji, licemjeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lijepi a unutra su puni kostiju mrtvačkijeh i svake nečistote.

Matej 23,28Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravednim, a iznutra ste puni licemjerja i bezakonja.

Matej 23,29Teško vama književnici i fariseji, licemjeri, što zidate grobove prorocima i krasite rake pravednika,

Matej 23,30I govorite: da smo mi bili u vrijeme svojijeh otaca, ne bismo s njima pristali u krv proroka.

Matej 23,31Tijem samo svjedočite za sebe da ste sinovi onijeh koji su pobili proroke.

Matej 23,32I vi dopunite mjeru otaca svojijeh.

Matej 23,33Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobjeći od presude u oganj gehenski?

bog: u taj dan ćete umreti
zmija: nećete vi umreti

e sad ja ne znam na šta je zmija mislila, ako ti znaš genije si
Jeli bato,jel imas ti pojma da se ljudski zivot zavrsava pre svega starenjem sto je proces koji se direktno odrazava na funkcionalnost i stanje svih celija u organizmu ???
Taj proces se nije trebao desavati ukoliko su ljudi ziveli vecno ali u trenutku greha, DAKLE U TOM TRENUTKU su ljudske celije pocele stariti i s tim umirati...
...koji deo od ovog ne kontas ?

Jeli bato,jel imas ti pojma da se ljudski zivot zavrsava pre svega starenjem sto je proces koji se direktno odrazava na funkcionalnost i stanje svih celija u organizmu ???
Taj proces se nije trebao desavati ukoliko su ljudi ziveli vecno ali u trenutku greha, DAKLE U TOM TRENUTKU su ljudske celije pocele stariti i s tim umirati...
...koji deo od ovog ne kontas ?
kakve ovo lupetanje ima veze sa mojim postom koji si citirao to samo ti znaš
genije :hahaha:

Matej 23,23Teško vama književnici i fariseji, licemjeri, što dajete desetak od metvice i od kopra i od kima, a ostaviste što je najpretežnije u zakonu: pravdu i milost i vjeru; a ovo je trebalo činiti i ono ne ostavljati.

Matej 23,24Vođi slijepi koji ocjeđujete komarca a kamilu proždirete.

Matej 23,25Teško vama književnici i fariseji, licemjeri što čistite spolja čašu i zdjelu a iznutra su pune grabeža i nepravde.

Matej 23,26Fariseju slijepi! Očisti najprije iznutra čašu i zdjelu da budu i spolja čiste.

Matej 23,27Teško vama književnici i fariseji, licemjeri, što ste kao okrečeni grobovi, koji se spolja vide lijepi a unutra su puni kostiju mrtvačkijeh i svake nečistote.

Matej 23,28Tako i vi spolja se pokazujete ljudima pravednim, a iznutra ste puni licemjerja i bezakonja.

Matej 23,29Teško vama književnici i fariseji, licemjeri, što zidate grobove prorocima i krasite rake pravednika,

Matej 23,30I govorite: da smo mi bili u vrijeme svojijeh otaca, ne bismo s njima pristali u krv proroka.

Matej 23,31Tijem samo svjedočite za sebe da ste sinovi onijeh koji su pobili proroke.

Matej 23,32I vi dopunite mjeru otaca svojijeh.

Matej 23,33Zmije, porodi aspidini! Kako ćete pobjeći od presude u oganj gehenski?
nauči to napamet da znaš i ne grešiš ;D

nije zmija slagala ništa, samo je rekla jednu poluistinu ako je mislila na generalno, da neće umreti, u protivnom sve je istinu rekla.
adam i u raju je imao raspadljivo telo a održavalo ga drvo života.
a pošto u bibliji nije objašnjeno šta tačno znači biti savršen, aj nek bude bez greha, to nam je pokazao Isus svojim životom al vidiš da u praksi je to nemoguće.
Hrist kaže drugačije...

Jovan 8,44
Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

Nij on zabrljao u Edenu, već mnogo pre. I to što zoveš poluistinom je laž...
Šta je Adam izgubio? Besmrtnost.
Šta Hrist vraća? Besmrtnost.

Pa i to što čovek zna, šta je dobro a šta loše...šta mu pomaže?...šta mu je na korist?
Je li Adam postao kao Bog, ili se udaljio od Boga?! Sasvim sigurno je bio jedno sa Bogom... između ostalog i to Hrist vraća...znači lažov je debelo slagao...
Adam sluša, ali koga... Lažova...sada zna da je pogrešio ali glavom mora da plati...Daleko je to od Besmrtnog Boga...

Slažem se sa savršenstvom u našem slučaju. Ali se ne slažem da ga drvo života čini besmrtnim. Drvo života je pandan drvetu dobra i zla i da nije jednog ne bi bilo ni drugog. Ali da ne širim.

Iznesi dokaze da joj se Glasnik klanja,da kroz molitve TRAZI OD NJE da mu omoguci neke benefite,da kadi nekoj njenoj slici /ikoni kao sto radi pravoslavlje ili priznaj da lazes i lepo se izvini coveku za laznu opruznicu .
Bato ne da joj se klanja nego poludi kad se govori kakva je baba Elejna bila. A možda i ne poludi nego jeste opičen sve vreme. Znači totalno idolopoklonstvo.

Tako da ne laži i u dan subotni, nego pošto su rotkve strugane kod vas?

Bato ne da joj se klanja nego poludi kad se govori kakva je baba Elejna bila.
Jel to znaci da i vi poludjujete kada ljubite sve one ikone,da nije mozda neki cudan seksualni naboj koji dobijas kada ljubiis one slike, pa onda ruke tvojih verskih lidera i t.d. ?
A možda i ne poludi nego jeste opičen sve vreme. Znači totalno idolopoklonstvo.
Lepo sam ti potrazio DOKAZE da on radi ono sto i vi ili priznaj da lazes i neosnovano pljujes coveka.
Izvoli.
Tako da ne laži i u dan subotni,
Aha,dakle vi lazete u toku 6 dana a ne lazete u sedmom,jel vas to uce vasi verski lideri ? :kafa:
nego pošto su rotkve strugane kod vas?
Za tebe gratis bato,socijalna kultura je na izuzetno visokom nivou u nasem drustvu,narocito kada je rec o nekima sa ...kako da se izrazim...hajde nek bude ' sa specijalnim intelektualnim potrebama"... :D

Jel to znaci da i vi poludjujete kada ljubite sve one ikone,da nije mozda neki cudan seksualni naboj koji dobijas kada ljubiis one slike, pa onda ruke tvojih verskih lidera i t.d. ?

Lepo sam ti potrazio DOKAZE da on radi ono sto i vi ili priznaj da lazes i neosnovano pljujes coveka.
Izvoli.

Aha,dakle vi lazete u toku 6 dana a ne lazete u sedmom,jel vas to uce vasi verski lideri ? :kafa:

Za tebe gratis bato,socijalna kultura je na izuzetno visokom nivou u nasem drustvu,narocito kada je rec o nekima sa ...kako da se izrazim...hajde nek bude ' sa specijalnim intelektualnim potrebama"... :D
Jok...

Nego, pošto rotkve strugane dole kod vas da ne kršiš subote badava lupanjem gluposti???

Izvoli.

Kad već znaš druge da kritikuješ za kulturu, da te priupitam
Jesi li ti ovim postom pokazao kulturu?
Nisi
Odakle ti onda mišljenje da možeš kritikovati nekoga?
Ono možeš, čovek svašta sebi da za pravo pa i to da umišlja da je bolji od drugih.
Sad nastavi da se dičiš svojim kućnim i verskim vaspitanjem.

Hrist kaže drugačije...

Jovan 8,44
Vaš je otac đavo; i slasti oca svojega hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.

Nij on zabrljao u Edenu, već mnogo pre. I to što zoveš poluistinom je laž...
Šta je Adam izgubio? Besmrtnost.
Šta Hrist vraća? Besmrtnost.

Pa i to što čovek zna, šta je dobro a šta loše...šta mu pomaže?...šta mu je na korist?
Je li Adam postao kao Bog, ili se udaljio od Boga?! Sasvim sigurno je bio jedno sa Bogom... između ostalog i to Hrist vraća...znači lažov je debelo slagao...
Adam sluša, ali koga... Lažova...sada zna da je pogrešio ali glavom mora da plati...Daleko je to od Besmrtnog Boga...

Slažem se sa savršenstvom u našem slučaju. Ali se ne slažem da ga drvo života čini besmrtnim. Drvo života je pandan drvetu dobra i zla i da nije jednog ne bi bilo ni drugog. Ali da ne širim.
prvo stih nema veze sa edenom.
priča o edenu je nesrećno prepisana iz drugih religija.
u toj priči apsolutno zmija ništa nije slagala
nađi stih gde je jasno slagala

ko se diči taj je ćaci
ne vole ga drugi đaci
dičan sebe samo vidi
ničega se on ne stidi

Isus služi kao bič i batina
a na srcu uhvatila se patina
oko srca džiglja korov ega
od takvoga svako bega

rajsko stanje on ne spozna
sudbina mu teška grozna
da se muči i da se svađa
argumentima da druge gađa

a koja ti je svrha postavljanja stihova?

evo konretnog pitanja
zašto subotari ne podnose hrišćane?
Druze.

1. A kada razgovaras o pravu, Zar nije logicno pogledati u knjigu gde su upisani zakonini pravila a ne Samo nagadjati sta bi moglocda stoji tamo?.

2. Ocekujes da se lepo ponasaju prema tebi inace to osudus da te, vas, ne podnose?
A kako si se obratio u pitanju?
Da li se ja tebi obracam sa idolopoklonice ili kanibalu, na osnovu tvog verovanja?
Ne.

Dakle, ti pokusavas da zamenis teze.

Hices da te neko tretira kao pudlucu a ponasas se. kao da si odrastao u oboru.l?
Pa ne Ide to, to je licemerje.
Ti sam uzrokujes da ti se kaze sta je to.
A to nije nepodnosenje vec prinudno vaspitacanje.
Dakle.
Tvoja crkva jebza bogosloviju prepisala EGW. knjigu, VASPITANJE.
Pronadji i poicitaj Par puta.
Kad je njima dobra, bice i tebi.

Poslednja izmena:
Druze.

1. A kada razgovaras o pravu, Zar nije logicno pogledati u knjigu gde su upisani zakonini pravila a ne Samo nagadjati sta bi moglocda stoji tamo?.

2. Ocekujes da se lepo ponasaju prema tebi inace to osudus da te, vas, ne podnose?
A kako si se obratio u pitanju?
Da li se ja tebi obracam sa idolopoklonice ili kanibalu, na osnovu tvog verovanja?
Ne.

Dakle, ti pokusavas da zamenis teze.

Hices da te neko tretira kao pudlucu a ponasas se. kao da si odrastao u oboru.l?
Pa ne Ide to, to je licemerje.
Ti sam uzrokujes da ti se kaze sta je to.
A to nije nepodnosenje vec prinudno vaspitacanje.
Dakle.
Tvoja crkva jebza bogosloviju prepisala EGW. knjigu, VASPITANJE.
Pronadji i poicitaj Par puta.
Kad je njima dobra, bice i tebi.
zašto subotari ne podnose hrišćane?

Kad već znaš druge da kritikuješ za kulturu, da te priupitam
Jesi li ti ovim postom pokazao kulturu?
Nisi
Odakle ti onda mišljenje da možeš kritikovati nekoga?
Ono možeš, čovek svašta sebi da za pravo pa i to da umišlja da je bolji od drugih.
Sta ima nekulturnog u mom postu,jel po tebi seks nekulturan ?
Ili je mozda nekulturan u nekom verskom narativu...?
Postavio sam mu jasno pitanke na koje ocekujem jasan i direktan odgovor za kojeg sam ubedjen da ce inicirati moje sledece pitanje za finalnu poentu...
Ako zelis daj mi odgovori umesto njega pa da nastavimo negi,cudi me kako si uspela primetiti navodnu nekulturu u mom postu dok si njegovo bljatavo vredjanje u rangu trecerazrednjeg prostakluka jednostavno ignorisala...!?
...ili je to mozda zato sto si sve vreme navijala za njega i sada si se naljutila kada si videla da je doticni u verbalno-teoloskom nockdown-u...!?

Poslednja izmena:
ne znam ni ja
čekam experte da kažu ko i zašto
a zasto bi to da saznas?
bolje da te zanima ko ce da ga posece, a o tome imas bese u nekoj knjizi enohovoj, samo zabpravih gde tacno, ali zato imammo kod danila:
https://tanah-nz.blogspot.com/p/razvoj-ideje-zla-u-judeo-hriscanskim.html - ODLICNA ANALIZA, TEKST, LINK KOJI SAM SADA NASAO

. Štaviše, deluje da je pisac ove knjige preuzeo na sebe zadatak da povrati poljuljani ugled anđela, koje je tada bilo popularno optužiti da su doveli do dekadencije sveta. Dan 4:13:
„Zatim sam u vizijama koje su mi na postelji mojoj prolazile glavom video Stražara, svetog, kako silazi sa nebesa. On je iz sveg glasa povikao: ’ Posecite drvo i odsecite mu grane! Otresite mu lišće i razbacajte njegove plodove! Neka pobegnu zveri ispod njega i ptice s njegovih grana!... To je odluka koju su preneli stražari i presuda koju su objavili sveti, kako bi živi znali da Svevišnji vlada nad kraljevstvom ljudskim...’“

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back