- Poruka
- 77.507
ako bukvalno shvatiš nećeš nikad biti savršen
da li bi ti izdržao 40 dana i noći da ne jedeš i ne piješ i da dođe đavo da te kuša?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako bukvalno shvatiš nećeš nikad biti savršen
A kako to i po kom osnovu stub i tvrdjavu prikazujes kao CUVARA ???Od kad postoji. Stub i tvrđava istine.

Gledaj da se ponašaš pristojno, znači bez kilometarskih postova koje obavezno seciraš i odmah priznaj da ništa ne znaš...iskreno ni ja nisam znao,prosto sam iznenadjem samim sobom od toga kako je na moju percepciju delovalo tako savrseno opkruzenje...![]()
Nećemo biti nikad kao Bog...ali ćemo biti jedno sa njim. Adam i ovaj što ga je nagovarao su bili jedno...ali nisu bili Bogovi.ako bukvalno shvatiš nećeš nikad biti savršen
da li bi ti izdržao 40 dana i noći da ne jedeš i ne piješ i da dođe đavo da te kuša?
Čuvari su Sveti Oci.A kako to i po kom osnovu stub i tvrdjavu prikazujes kao CUVARA ???
...KOLIKO ZNAM TVRDJAVU SU CUVALI CUVARI sto ce reci da su to potpuno razlicite kategorije imenica.![]()
??????Gledaj da se ponašaš pristojno,
Aaaaaaaaaaaaaaa tooooooooooo,iskreno ovo prvi put cujem ali sta mogu,imas prava da ljkude ocenjujes na osnovu nekih tvojih standardi sto ce reci da su za tebe NAJPRISTOJNIJI oni koji uopste ne pricaju...znači bez kilometarskih postova
Naravno,bez toga se gubi kvalitet diskusija...koje obavezno seciraš

Evo priznajem i potpisujem..sto je i razumljivo kad vec nisam znao kako da izadjem iz ovog lepog i umalo savrsenog drustva...i odmah priznaj da ništa ne znaš![]()
A da ipak citas te svoje komentare da se ne demantujes tako brzo,bar neka to bude nakon par postova,da ljudi zaborave sta si rekao... !?Čuvari su Sveti Oci.
nisam na taj smer mislio. jer adam i jeste po grehu postao kao bogNećemo biti nikad kao Bog...ali ćemo biti jedno sa njim. Adam i ovaj što ga je nagovarao su bili jedno...ali nisu bili Bogovi.
Naravno, sa tim se gubi kvalitet diskusija...![]()

To ga ovaj slagao...nisam na taj smer mislio. jer adam i jeste po grehu postao kao bog
sasvim nešto drugo
To je simbolička priča....rajski vrt i drvo poznavanja dobra i zla nikad nisu stvarno postojali....Drvo poznavanja dobra i zla je simbol za moral tačnije za formalni moral koji je zasnovan na egoizmu na davanju veće i manje vrednosti drugim ljudima u odnosu na sebe..Ко је засадио дрво знања?
tako je, bog je svuda, ali i vazduh je svuda.Svugdje. Ali ISTINITA VJERA o Bogu je sačuvana samo u Crkvi.
U zajednici sa Bogom.tako je, bog je svuda, ali i vazduh je svuda.
aj lakše, gde je ljubav?
Dogmati nisu nešto negativno.crkva je samo čuvar hrišćanske vere koja je dogmatizovana, a istinita je samo za pripadnike crkve.
cacibog ili đavo?
nije zmija slagala ništa, samo je rekla jednu poluistinu ako je mislila na generalno, da neće umreti, u protivnom sve je istinu rekla.To ga ovaj slagao...
Hrist nas poziva da budemo savršeni...u ovom telu to je nemoguće...Ali kada se raspadljivo obuče u neraspadljivo, onda je moguće. Ne kao Bog, ali savršeni u Božjim očima...
Adam je imao neraspadljivo telo, zato možemo sa sigurnošću reći da je bio savršen.
taman se ponadam da si na pravom putu, ti zaserešU zajednici sa Bogom.
Dogmati nisu nešto negativno.
Pa u raznim odnosima sa roditeljima, sa porodicom, sa bližnjima, ali prije svega i iznad svega u odnosu sa Bogom.taman se ponadam da si na pravom putu, ti zasereš
gde je tebi ljubav?
Bolje i formalno nego nikako ako se neko trudi i pridržava se te spoljne forme.fariseji nisu bili nemoralni nego izrazito formalno moralni...zato se Isus borio protiv njih..
ništa,Pa u raznim odnosima sa roditeljima, sa porodicom, sa bližnjima, ali prije svega i iznad svega u odnosu sa Bogom.
bolje za društvo ali ne i za tu osobu...onaj ko ima osećanja i čini loše svestan je svog zla svog zločina protiv ljubavi i može da se pokaje i ponovo se rodi kao ličnost ljubavi i tako spasi a onaj ko je uveren da je moralno savršenstvo ne može iz tog mentalnog zatvora da mrdne jer misli da je sve u redu sa njim a nije..pošto društvu sasvim odgovara formalni moral ono ga i podstiče kroz kulturu i religiju...ono što Isus propoveda je nanovo rođenje u čoveka čiji je moral zasnovan isključivo na ljubavi...u formalnoj religiji pokajanje služi kao forma da se dobije oproštaj greha od sveštenika i nije iskreno i često je patetika i bičevanje samog sebe da bi se kupio raj...ono što je Isus želeo je iskreno uviđanje svog zla tj. zločina protiv ljubavi i iskreno pokajanje koje vodi u preumljenje to jest u nanovo rođenje u čoveka ljubavi..ako nema preumljenja bezvredno je pokajanjeBolje i formalno nego nikako ako se neko trudi i pridržava se te spoljne forme.
...a sta je onda ona druga polovina ,mislim ako je 1/2 istina sta je onda ono druga polovina koja preostaje ?nije zmija slagala ništa, samo je rekla jednu poluistinu
Mislim da je neophodno da se prođe i ta faza jer sve to dolazi prvo od spolja. Niko se ne rađa ni sa znanjem ni sa hrišćanskom ljubavlju.bolje za društvo ali ne i za tu osobu...onaj ko ima osećanja i čini loše svestan je svog zla svog zločina protiv ljubavi i može da se pokaje i ponovo se rodi kao ličnost ljubavi i tako spasi a onaj ko je uveren da je moralno savršenstvo ne može iz tog mentalnog zatvora da mrdne jer misli da je sve u redu sa njim a nije
dopunio sam post...pogledaj ponovo...Mislim da je neophodno da se prođe i ta faza jer sve to dolazi prvo od spolja. Niko se ne rađa ni sa znanjem ni sa hrišćanskom ljubavlju.
pa pročitaj, ako nisi to ti je treća glava prve mojsijeve...a sta je onda ona druga polovina ,mislim ako je 1/2 istina sta je onda ono druga polovina koja preostaje ?