Ko je uništio SFRJ?

Ko je unistio SFRJ ?

• Slovenci, Hrvati i Muslimani

• Srbi, Crnogorci i Makednoci

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nema nikakve sumnje da je neko sastrane uticao na stanje u Jugoslaviji . To je stavka koja se nebroji zato sto je to normalna pojava od faraona i piramida pa do danas .

Glavni uzrocnici raspada Jugoslavije bili su njeni vrhovni funkcioneri koji su se dogovorali kako ce se raspasti jugoslavija i ko ce sta dobiti nakon rata koji je unapred dogovoren i serviran . Tezilo se da dodje do raspada Jugoslavije , a ne da se rspad spreci . Narocito se radilo na sto brzem raspadanju dolaskom Slobodana Milosevica .
Tačno. I to bi bilo to.

Nema nikakve sumnje da je neko sastrane uticao na stanje u Jugoslaviji . To je stavka koja se nebroji zato sto je to normalna pojava od faraona i piramida pa do danas .

Glavni uzrocnici raspada Jugoslavije bili su njeni vrhovni funkcioneri koji su se dogovorali kako ce se raspasti jugoslavija i ko ce sta dobiti nakon rata koji je unapred dogovoren i serviran . Tezilo se da dodje do raspada Jugoslavije , a ne da se rspad spreci . Narocito se radilo na sto brzem raspadanju dolaskom Slobodana Milosevica .

Što se mene tiče - KONSENZUS!

Bogic Bogicevic. Njegov glas je presudio na onoj sednici vrhovnog saveta odbrane ili kako se to tad zvalo...

Bogic Bogicevic i Veljko Kadijevic su bili jedini koji su na tom sastanku jos uvek razmisljali jugoslovenski, Bogicev glas je presudio da JNA ne izadje na ulice, sto bi u Hrvatskoj sigurno odmah dovelo do rata, Kadijevic je pokusavao sve da bez upotrebe sile sacuva SFRJ, njegov nacin razmisljanja mu nije dopustao da upotrebi vojsku protiv bilo kojeg jugoslovenskog naroda , JNA jednostavno za to nije bila namenjena ni obucavana.

Gledao sam taj sastanak, Borislav Jovic je poludeo od besa jer mu nije uspelo preglasavanje ostalih, u Bogica je verovao samo zato sto je ovaj Srbin, zaboravljajuci ili neznajuci da covek nije nacionalista.

sfrj je unistio najvise s.milosevic, a potom i njofra tudjman,
jer da nije ovde pobedio sloba i poceo sa politikom velike srbije, ne bi ni tamo pobedio tudjman,
i tako zbog dva mentola ne bi izginuli toliki ljudi

Ok, samo sto se Franjo poceo pojavljivati puno ranije, sa svojim "bespucima povijesne zbilje", jos 71-e, a ne treba zaboraviti ni Aliju.

Ja jednako krivim i sve one koji su hteli da ta trojica dodju na vlast, jer na kraju krajeva, ni jedan od te trojice nije povukao obarac, a stradalo je preko 300 000 ljudi.

ako mi verujes, za mene je ovaj rezim "duboko prostacki, povrsan samo tako, a bezobrazan bezgranicno"

27E

inace besnilo mi je zabavno, kao politicar je definitivno propao
sadasnji politicari na vlasti su odrasli u komunizmu pa stoga je logicno sto se tako ponasaju.mi cemo da jos dugo osecamo posledice 1945 i dolaska broza na vlast

Zbog takvog razmišljanja je i došlo do rata.
Slovenci i Hrvati su mirno raskinuli odnose sa SFRJ, ali Srbima to nije bilo pravo, pa su nas htjeli silom zadržati.

Naravno da im nije bilo pravo,ali nije tacno da vas je iko hteo zadrzati.

Kao 1-svako razdvajanje tog tipa je nelegalno,e sada je druga stvar sto nekim silama nesto odgovara pa je to znas u redu.......odvbajanje bilo koje clanice iz sfrj je nelegalan cin i JNA je maltene imala pravo da rasturi citavu napr.hrvatsku sloveniju ili bilo koga ko se odluci na takav potez.....znaci da ne ostavi kamen na kamenu.

A druga je stvar sto su hrvati oduzeli srbima prava u hrvatskoj.......odatle je i pocelo......a slovenci su u stvari kada se malo bolje pogleda imali naredbu odnekle da izazovu incidente............more i njih je trebalo sravniti sa zemljom.

Bogme, mislim da je njemu Zlobodan došao kao najlepši (Đavolji) poklon, i da mu nije uopšte teško bilo prihvatiti rat, bratski su oni to podelili, a narod (i srpski i hrvatski) otišao u pi.. ma...

Nemam što prigovoriti.
Slobo je ratovao po defoltu, jer je htio silom očuvati "sve Srbe u jednoj državi", a Tuđmanu se ukazala prilika da se pokuša dočepati barem Hercegovine, ako već ne može granica na Drini.
Bolesnici i jedan i drugi.

Back