Ko je uništio SFRJ?

Ko je unistio SFRJ ?

• Slovenci, Hrvati i Muslimani

• Srbi, Crnogorci i Makednoci

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Znači oni koji nisu četnici su nepošteni i nesvesni? Borili se oni jesu, ali rezultati mršavi, pobednik se zna i tu prepravke nema.

Ovo i Hrvatima je nedopustiva generalizacija, a o milion ubijenih Srba sam već pojasnio, molim vas da ne iznosite neozbiljne podatke kad već mislite 2. svetskim ratom da se bavite, a ne bi trebalo jer to nije tema.
...
nisam imao vremena da se pozabavim ovim postom, niti sad imam volju da trazim post u kome si ti nesto pojasnio...pitam se ko si ti da bilo sta pojasnis u vezi ove teme i odakle ti pravo da ono sto sam izneo nazivas neozbiljnim podacima...pa ajd da vidim te tvoje ozbiljne...ne znam o cemu govoris i na koga se pozivas...izvoli, iznesi na sta mislis konkretno...

...pokusao sam da predjem sve postove pre nego sto sam postujem ali ono sto sam procitao od tebe mi to ne dozvoljava...najgore od svega sto mislis da si pametan, a zapravo nisi svestan svojih gluposti...nemas ti pojma, bitno da si naucio gde se sve ove slike nalaze pa da ih postavis kada ti neko nabije kompleks ustasa...ali idemo redom, plasim se da neko moze da padne na ove tvoje gluposti...A tebe pozivam da nam das detalje o svakoj slici koju si postavio....

"Slika govori vise od hiljadu reci..."

Istina boli, sta cu ti ja, nisam im ja bio kriv sto su bili dovoljno glupi da, kao prvo, izaberu naciste i ustase kao saveznike (nije im smetalo sto im isti u Jasenovcu ubijaju vlastiti narod), a kao drugo, da se sa istima slikaju gde god stignu.

"Nemas ti pojma...", "Tvoje gluposti...", "Mislis da si pametan..." i "Ustaski kompleksi..." su samo jedni od desetine slicnih "dokaza" da nisam u pravu...kao i obicno...

Uzmi broj i stani u red...u odelenju za lecenje primitivizma...

Sad ce da se izgubi ./. Nalupeto se ovde . stao , naravno na stranu ustasa , a ove lazi o cetnicima plasitra sa ciljem .... sto je najgore , on je bio ,ili je jos oficir . Odlicno zna da u arhivi VBA ima hronoloski poredjane dokumente o raspadu JUgoslavije , koji sve govore , jasno i glasno . Ima klasice , sa kojima je iso u vojnu skollu , koki su u VBA azurirali tu arhivu . U mesto da trazi da ga obaveste , on ovde prodaje to Ustasko smece . Ja i necu u opste sa ovim Hrvatima da raspravljam , al mi je krivo da je jedan Srbin de fakto na njihiovoj strani , a pogotovo sto se u tome sluzi neistinama .

Vrlo jednostavno, dokazi da gresim...

Vec sam rekao da koristim samo strane izvore, iz dobrih razloga....

A ovo da sam na ustaskoj strani moze samo kompletan idiot da kaze.

Odgovor na tvoju prvu recenicu : Ja ne bezim od gamadi, a znas zasto? Jer u meni tece partizanska krv!

pre nego sto predjemo na slike, tj. sacekamo tvoje detalje o svakoj slici, jer cim ih postavljas mora da znas sve o njima...kad, gde, ko? da razresimo jednu stvar...vidim da si pametan pa ne verujem da bi tek tako postavljao...

Svaki posten i nacionalno svestan Srbin je cetnik...jer sta je cetnik? sinonim za postenog i radnog Srbina seljaka koji se digao u odbranu svoje otadzbine ili kao vojska prvi gerilci okupirane Evrope, koji nisu priznali kapitulaciju i digli se protiv tiranina, za slobodu, za kralja i otadzbinu, za svoju borbu pohvaljeni i odlikovani od strane svih saveznika...

Drugo, necu reci svaki, ali vecina danasnjih Hrvata, su nista drugo do ustase po svojim stavovima, kada su Srbi u pitanju...A kako ne postoji nacionalizam i rodoljublje kod Hrvata bez mrznje prema Srbima i Srbiji, tako postoji i potreba da se sramota iz proslosti (citaj ustase i NDH) ublazava i kompleksi lece na taj nacin sto ce se blatiti cetnici i Draza Mihailovic, inace u celom svetu poznati, ne samo kao anti fasisti, vec oni koji su u Evropi prvi ustali protiv fasizma... ...i to je ono sto ti upravo radis...ali to ne prolazi nigde do u granicama zadrte tvoje, i to je nista drugo do apsurd...A ko su ustase? najveci i najbolesniji koljaci koje je istorija zapamtila, sa svojom poklonjenom, klanicom-drzavom NDH (za koje neki kazu da je preteca ove danasnje), u kojoj je ubijeno od nekoliko stotina do preko milion Srba, jedina drzava sa logorima za decu, nad cijim su se zlocinima zgrazavali i oni najgori...

i sad jasno je meni odakle ta tvoja potreba da izjednacavas ove dve strane, samo ta prica je davno prevazidjena i ako budes nastavio da je forsiras samo ces ispasti totalna budala, ako vec nisi...

Budala si ispao ti, u jednom postu mi govoris "mislis da si pametan...nisi svestan svoje gluposti..." a sad kazes "vidim da si pametan"... pa sta sam onda "profesore"?

Mozda je pojam "cetnik" imao nekad pozitivan sinonim, nekad, ali to se izgubilo negde kod Uzica 1941 za sva vremena.

"Borci za slobodu...protiv tiranije..." :hahaha: daj bre ne divljaj...jooooj.... sa gibanicom i rakijom - juris!
E pa ajde mi objasni onda KAKO TO da se saveznici (SVI) odlucise Titu dati podrsku (jednom komunisti, a znamo kako zapad voli komuniste) a ne Drazi, koji zastupa kralja koji je u krvnom srodstvu sa engleskom kraljevskom familijom? Kako to??? Ako se, kako kazes, borio protiv fasizma, u cemu je fazon? Möchte gerne, sto bi rekli svabe...

Dakle zelim objasnjenje i jake argumente, znaci ne one tipa "sve je to komunjarska propaganda", "izdaja zapada" itd...

Tito je bio jedini antifasista u Jugoslaviji, i kao takav dobio je podrsku saveznika odlukom u Teheranu krajem 1943, Draza je imao sve do tada vremena da stane na saveznicku stranu ali nije... pored nagovaranja i samog kralja...toliko o onome "Za kralja i otadzbinu!", aha, malo morgen, - za Adolfa i Germany, to je bila nova parola!

Da je istina ono sto ti i ostali pametnjakovici tvrdite, Tito ne bi dozivio ni kraj rata, partizana bi nestalo, komunista bi nestalo, ostala bi monarhija, iz prostog razloga jer bi onda narod masovno stao na Drazinu stranu.

Zapadne sile su odlucile,trazili su saveznike na Balkanu i nasli ga u Titu, strani izaslanici su bili dovoljno dugo dole da utvrde istinu. Drazina jedina pozitivna stvar je spasavanje americkih pilota oborenih iznad Srbije, za to je dobio orden i to je sve, ende!

To kako je Draza gledao Muslimane kao ravnopravne pricaj onim desetinama hiljada pobijenih Muslimana istocne Bosne koje su cetnici pobili po Drazinom naredjenju.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pavle_Đurišić

"On 1 January 1943, reporting to his superior Draža Mihailović that in Plevlje in Sandžak nad in Čajnice and Foča in eastern Bosnia his Chetniks had carried out operations against the Muslims

"The operations were executed exactly according to orders...All the commanders and units carried out their task satisfactorily... All Moslem villages in the three above mentioned districts are entirely burnt, so that not one of their houses has remained undamaged. All property has been destroyed except cattle, corn and hay. In certain places the collection of fodder and food has been ordered so that we can set up warehouses for reserve food for the units which have remained on the terrain in order to purge it and to search the wooded areas as well as establish and strengthen the organization of the liberated territory."

lovcen-1.jpg
"

Jedino sto je istina u tvom postu je ovo za ustase. Ja ih ne izjednacujem sa cetnicima, nikad nisam, vec se vi sami u tome prepoznajete pa odmah reagujete.

Ustase jesu najvece zlo u istoriji planete zemlje, gori su i od samog SS, tim vise sto nista ne negiraju sta su radili, vec su ponosni na to.

Poslednja izmena:
brate dovoljna ti je samo ova slika pa da ne komentarises ni jednu sledecu iz ove serije (to su ove slike s brojevima i imenima), kada je jasan njihov cilj...ali pazi dokle je isla ta zaslepljenost i bezobrazluk komunjarske propagande...slika koja navodno aludira na kolaboraciju ili ne znam sta su hteli s njom, a na kojoj je americki pukovnik, zatim istaknuti muslimanski cetnik Mulalic, s kojima takodje ne znam sta su hteli (ali neka manipulacija sigurno) i za kraj group of Ustasa, a na slici nema ni jednog ustase, niti je to moguce na ovakvoj slici...nebuloza...E to ti je ta politika bila, ne cujem, ne vidim...samo danas ispadaju mnogo smesni...

pozdrav druze za sad...pa pisemo...

:hahaha::hahaha::lol::lol:

Budala si ispao ti, u jednom postu mi govoris "mislis da si pametan...nisi svestan svoje gluposti..." a sad kazes "vidim da si pametan"... pa sta sam onda "profesore"?

Mozda je pojam "cetnik" imao nekad pozitivan sinonim, nekad, ali to se izgubilo negde kod Uzica 1941 za sva vremena.

"Borci za slobodu...protiv tiranije..." :hahaha: daj bre ne divljaj...jooooj.... sa gibanicom i rakijom - juris!
E pa ajde mi objasni onda KAKO TO da se saveznici (SVI) odlucise Titu dati podrsku (jednom komunisti, a znamo kako zapad voli komuniste) a ne Drazi, koji zastupa kralja koji je u krvnom srodstvu sa engleskom kraljevskom familijom? Kako to??? Ako se, kako kazes, borio protiv fasizma, u cemu je fazon? Möchte gerne, sto bi rekli svabe...

Dakle zelim objasnjenje i jake argumente, znaci ne one tipa "sve je to komunjarska propaganda", "izdaja zapada" itd...

Tito je bio jedini antifasista u Jugoslaviji, i kao takav dobio je podrsku saveznika odlukom u Teheranu krajem 1943, Draza je imao sve do tada vremena da stane na saveznicku stranu ali nije... pored nagovaranja i samog kralja...toliko o onome "Za kralja i otadzbinu!", aha, malo morgen, - za Adolfa i Germany, to je bila nova parola!

Da je istina ono sto ti i ostali pametnjakovici tvrdite, Tito ne bi dozivio ni kraj rata, partizana bi nestalo, komunista bi nestalo, ostala bi monarhija, iz prostog razloga jer bi onda narod masovno stao na Drazinu stranu.

Zapadne sile su odlucile,trazili su saveznike na Balkanu i nasli ga u Titu, strani izaslanici su bili dovoljno dugo dole da utvrde istinu. Drazina jedina pozitivna stvar je spasavanje americkih pilota oborenih iznad Srbije, za to je dobio orden i to je sve, ende!

To kako je Draza gledao Muslimane kao ravnopravne pricaj onim desetinama hiljada pobijenih Muslimana istocne Bosne koje su cetnici pobili po Drazinom naredjenju.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pavle_Đurišić

"On 1 January 1943, reporting to his superior Draža Mihailović that in Plevlje in Sandžak nad in Čajnice and Foča in eastern Bosnia his Chetniks had carried out operations against the Muslims

"The operations were executed exactly according to orders...All the commanders and units carried out their task satisfactorily... All Moslem villages in the three above mentioned districts are entirely burnt, so that not one of their houses has remained undamaged. All property has been destroyed except cattle, corn and hay. In certain places the collection of fodder and food has been ordered so that we can set up warehouses for reserve food for the units which have remained on the terrain in order to purge it and to search the wooded areas as well as establish and strengthen the organization of the liberated territory."

Jedino sto je istina u tvom postu je ovo za ustase. Ja ih ne izjednacujem sa cetnicima, nikad nisam, vec se vi sami u tome prepoznajete pa odmah reagujete.

Ustase jesu najvece zlo u istoriji planete zemlje, gori su i od samog SS, tim vise sto nista ne negiraju sta su radili, vec su ponosni na to.

Istina i AMEN ! :pop2:

Odgovor na tvoju prvu recenicu : Ja ne bezim od gamadi, a znas zasto? Jer u meni tece partizanska krv!
Eto posto si pametan i tvrdis da je zapad stao na Titovu stranu ,a ne na drazinu,a zapad mrzi komuniste.......................kako ces nam objasniti da je i dalje posle rata ,Tito,komunista, ostao jedini miljenik zapada,i kako to bas samo Jugoslavija jedina, nije potpala pod ruski protektorat?

Eto posto si pametan i tvrdis da je zapad stao na Titovu stranu ,a ne na drazinu,a zapad mrzi komuniste.......................kako ces nam objasniti da je i dalje posle rata ,Tito,komunista, ostao jedini miljenik zapada,i kako to bas samo Jugoslavija jedina, nije potpala pod ruski protektorat?

Zato jer je Tito rekao "NE!" i to se eto svidilo zapadu, pa nas jos naoruzali, dali lovu, samo da ne budemo ni tamo ni vamo, vec nesvrstani. Da jedna komunisticka zemlja ne bude pod kontrolom CCCP-a i clan Varsavskog pakta bilo je Amerima vise nego dovoljno

Treba biti umetnik politike pa uspeti tako nesto u ono vreme

Zlocesta djeca su najbolje opisali krivce za unistenje SFRJ z:mrgreen:

"Ne mogu ja da trpim ovu hegemoniju zagoraca ovde!"

z:mrgreen:z:mrgreen:

da da Zagorci....a Zagorci posle purgera, Riječana i istrijana najveći joogoslaveni :bye:

jasno je ko je prvi počeo sa separatističkim idejama :idea: JOŠ ZA VREME SFRJa 70ih/80ih ...a to su oni tvoji tamo iz tvog ercegovačkog brloga sa terorističkim "akcijama" unutar i van Juge...:evil:

al xe8iga ti se verovatno nisi ni rodio...a ćitao nisi o tom jer osim Buđmanovih "Bespuća" :mrgreen: verovatno drugu knjigu i nemaš u kući :roll:
:hahaha:

da da Zagorci....a Zagorci posle purgera, Riječana i istrijana najveći joogoslaveni :bye:

jasno je ko je prvi počeo sa separatističkim idejama :idea: JOŠ ZA VREME SFRJa 70ih/80ih ...a to su oni tvoji tamo iz tvog ercegovačkog brloga sa terorističkim "akcijama" unutar i van Juge...:evil:

al xe8iga ti se verovatno nisi ni rodio...a ćitao nisi o tom jer osim Buđmanovih "Bespuća" :mrgreen: verovatno drugu knjigu i nemaš u kući :roll:
:hahaha:

E BAS SI TENKRE. Zesci. Kao prvo nemam nikakve veze sa hercegovcima, a ovaj (odlican) video je napravljen u prenesenom znacenju i zag.. mdaj.. smucio si mi se ovim komentarom. Katafastro :thumbdown:

Zato jer je Tito rekao "NE!" i to se eto svidilo zapadu, pa nas jos naoruzali, dali lovu, samo da ne budemo ni tamo ni vamo, vec nesvrstani. Da jedna komunisticka zemlja ne bude pod kontrolom CCCP-a i clan Varsavskog pakta bilo je Amerima vise nego dovoljno

Tvoj odgovor je,naravno kao i svaki vise nego argumentovan.............................ali i moja baba,partizanka,bog da joj dusu prosti,je sa 80 godina,ukapirala da to nije tako,a ti jos ne mozes........................ali do 80-e mozda uspes

I ti verujes da je mali masinbravar ima moc nad Rusima i Amerikancima?z:mrgreen:

Vrlo Jednostavno . Postavio si fotografiju gde je grupa Muslimana Cetnika sa Americkim pukovnikom , kao dokaz da cetnici saradjuju sa Ustasama . A to je ... sta , laz . ili neznanje ?

Poslednja izmena:
I ti verujes da je mali masinbravar ima moc nad Rusima i Amerikancima?z:mrgreen:

Taj masinbravar je dogurao do Marsala.

Kad sam ja rekao da je imao moc nad Rusima i Amerima?

Ajde mi ti eto reci zasto je Juga bila ostavljena na miru i od jednih i od drugih, ili tacnije, zasto i kako je moguce da SFRJ ima dobre odnose se celim svetom, osim sa Albanijom? Ako gresim reci u cemu.

P.S. Malo vise knjiga - malo manje Big Brother i GZSZ ;)

Poslednja izmena:
Tvoj odgovor je,naravno kao i svaki vise nego argumentovan.............................ali i moja baba,partizanka,bog da joj dusu prosti,je sa 80 godina,ukapirala da to nije tako,a ti jos ne mozes........................ali do 80-e mozda uspes

STA nije tako?? Malo konkretnije i argumentovanije, ubedljivije ako IKAKO moze???

STA NIJE TAKO!?

I obrazlozi necim uverljivijim za promenu.

Na toj slici nema ni jedan ustasa ,. de reci koji je , jer ces da vidis da su svi tii muslimani iz Cetnickog pokreta .. Mnogi muslimani jesu bili u Ustasama , ali ne i ovi na slici . To su muslimani Cetnici . A ti hoces da kazes da ipak jesu ustase , koji su ovde na slici sa Americkim Pukovnikom . Ako je neko, od ovih na slioci ustasa , akzi koji , pod kojim brojem , pa ces lako biti demantovan .. Inace to je istoriski poznat trenutak gde su se Muslimani cetnici sastali sa Americkim Poovnikom . Mislim na predodnu sliku .
E vidis , takva je skoro svaka fotografija , koju si ovde postavio .
Inace m ja sa zalazem da medju Srbima ne bude vise takvih podela , ali eto , ti bas insistiras . A ako bi poceli da obrazlazemo jednu po jednu ftografiju i da dokazujemo da su lazne , izvucene iz konteksta, doci ce tvoj drug Nesat> i upozorice nas da idemo na istoriju . Moji su bili ... dva Deda-Ujaka u Partizanima , a dva deda-Strica u cetnicima .
Ovi u partizanima su preziveli , a ovi u cetnicima su poginuli . Jedan u borbi sa Siptarima u crnim uniformama sa nemackim obelezjima, a drugi je sreljan od partizana u 20 godini zivota , i ako je samo ratovao protiv Bugara , vec pomenutih siptatra i Nemaca na oslobodjenju Krusevca .

Poslednja izmena:
Na toj slici nema ni jedan ustasa ,. de reci koji je , jer ces da vidis da su svi tii muslimani iz Cetnickog pokreta .. Mnogi muslimani jesu bili u Ustasama , ali ne i ovi na slici . To su muslimani Cetnici . A ti hoces da kazes da ipak jesu ustase , koji su ovde na slici sa Americkim Pukovnikom . Ako je neko, od ovih na slioci ustasa , akzi koji , pod kojim brojem , pa ces lako biti demantovan .. Inace to je istoriski poznat trenutak gde su se Muslimani cetnici sastali sa Americkim Poovnikom . Mislim na predodnu sliku .
E vidis , takva je skoro svaka fotografija , koju si ovde postavio .
Inace m ja sa zalazem da medju Srbima ne bude vise takvih podela , ali eto , ti bas insistiras . A ako bi poceli da obrazlazemo jednu po jednu ftografiju i da dokazujemo da su lazne , izvucene iz konteksta, doci ce tvoj drug Nesat> i upozorice nas da idemo na istoriju . Moji su bili ... dva Deda-Ujaka u Partizanima , a dva deda-Strica u cetnicima .
Ovi u partizanima su preziveli , a ovi u cetnicima su poginuli . Jedan u borbi sa Siptarima u crnim uniformama sa nemackim obelezjima, a drugi je sreljan od partizana u 20 godini zivota , i ako je samo ratovao protiv Bugara , vec pomenutih siptatra i Nemaca na oslobodjenju Krusevca .

Kao prvo, Nesha i mene upozorava kao i sve ostale kad pogresim, njemu bar ne mozes to da prebacujes.

Drugo, i ja ne bi hteo da postoje razlike medju Srbima, za TO su komunisti i ginuli u ratu, za bratstvo i jedinstvo, za ravnopravnost i jednakost, a cetnici su se borili da te i sve druge razlike OSTANU medju Srbima, pre svega klasne razlike, koje su u nas bile ogromne za vreme monarhije.

Znas li uopste zasto su cetnici protiv komunista bili? Zasto su komunisti bili proganjani i ubijani i pre WW2?

A s tom praksom se nastavilo i 90 tih, bas ti cetnici koje branis prave razlike medju Srbima, samim svojim ponasanjem, pogotovo u ratnim operacijama, kako u WW2 - tako i u ovom zadnjem ratu.

Nije dokaz ako samo kazes da nesto nije istina, kao sto vec napomenuh, previse toga govori protiv cetnika, a jos nisam ni taknuo domace izvore...

Back