Ko je uništio SFRJ?

Ko je unistio SFRJ ?

• Slovenci, Hrvati i Muslimani

• Srbi, Crnogorci i Makednoci

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja nemam pojma koji su koji na slikama, nisam ih ja slikao, imas slika na kojima su i Drazini cetnici sa Nemcima i Talijanima.

Znam da nemas pojma . Vidim da brkas ove i one , a u sustini i ideoloski i de fakto , to su zaracene strane . Draza je Pecanca osudio na smrt zbog saradnje sa okupatorom , a kazna je izvrsena , pecanceve jedinice rasformirane u sred rata .

A sto se teme tice . Kolega , predlazem da se raspitate kod vasih klasica iz VBO , ako ste aktivni . Tamo je hronoloski poredjana dokumentacija vezana za raspad Jugoslavije kao i materijalni dokazi o aktivnom idejnom , lobistickom , logistickom , pa i liderskom ucescu Nemacke Drzave u celom procesu .

Poslednja izmena:
Starija je 27 godinu od partizana . Ali ta druga Jugoslavija Titova , to jest Hrvatska Jugoslavija , je skrojena po hrvatskoj meri , a da tako da obogalji Srbiju na mnogo nacina , a pre svega stvaranjem dve pokraine na njenoj teritoriji , sto nije bilo nametnuto ni jednoj drugoj republici .
.
To je jedna stvar . a druga je, ta sto je SAD bila za ocuvanje Jugoslavije bila sve donde , dok tek ujedinjena nNemacka nije izvrsila snazno lobiranje u SAD ,. Za SAD je Nemacka najvazniji partner u Evropi , i to se videlo mnogo puta . Tada SAD menjaju svoj stav , a masinerija se pokrece ..

Starija je 27 godinu od partizana . Ali ta druga Jugoslavija Titova , to jest Hrvatska Jugoslavija , je skrojena po hrvatskoj meri , a da tako da obogalji Srbiju na mnogo nacina , a pre svega stvaranjem dve pokraine na njenoj teritoriji , sto nije bilo nametnuto ni jednoj drugoj republici .
Hrvati opet kažu da je bila skrojena po srpskoj meri. Svako je tu nešto dobio, a nešto i izgubio, ali generalno su i jedni i drugi tada stojali bolje nego sad.

To je jedna stvar . a druga je, ta sto je SAD bila za ocuvanje Jugoslavije bila sve donde , dok tek ujedinjena nNemacka nije izvrsila snazno lobiranje u SAD ,. Za SAD je Nemacka najvazniji partner u Evropi , i to se videlo mnogo puta . Tada SAD menjaju svoj stav , a masinerija se pokrece ..
Ma SAD nikad ne menjaju stav zbog Nemačke. Promenuli su stav kad je puštena Slovenija. Razmišljali su otprilike - ako vama nije važno zašto bi bilo nama? Cimerman je pisao da su diplomatskim kanalima poslali signal da će podržati vojnu intervenciju u cilju zadržavanja Slovenije u SFRJ. Ko je zapravo to sprečio? Nemci? Neće biti, kao što nisu sprečili ni kasniju inicijativu EU da se SFRJ ponudi ekspresni ulazak u tu organizaciju samo da ostane cela. Nisu to hteli Tuđman i Milošević, ostali su pristali, čak i Slovenci.

Hrvati opet kažu da je bila skrojena po srpskoj meri. Svako je tu nešto dobio, a nešto i izgubio, ali generalno su i jedni i drugi tada stojali bolje nego sad.

Pa gao bih dosta o ovome , al bi bio tezi offtopic , pa nie u redu da spamujem .

Ali eto , razni ljudi iznose gomile cinjenica , da vode svaki dan ljubav sa vanzemaljcima , a neka plemena tvrde da je zamlja ravna dan danas . Toliko sto se tice hrvatskih tvrdnji .

Pa gao bih dosta o ovome , al bi bio tezi offtopic , pa nie u redu da spamujem .

Ali eto , razni ljudi iznose gomile cinjenica , da vode svaki dan ljubav sa vanzemaljcima , a neka plemena tvrde da je zamlja ravna dan danas . Toliko sto se tice hrvatskih tvrdnji .

Nisu tu potrebne tvrdnje i priče.
Usporediš kartu Banovine Hrvatske u Kraljevini Jugoslaviji iz 1939., kartu NDH, i kartu SR Hrvatske u SFRJ.
Primjetićeš bez koliko je teritorija ostala Hrvatska u SFRJ i u odnosu na Kraljevinu i u odnosu na NDH.
A Srbija nikad veća.
Nikad prije Srbija nije postojala sjeverno od Dunava!

Zasto mislis da ja pljujem bilo koga? OK, kad su nacionalisti u pitanju onda da, pa ciji su god, razlika izmedju tebe i mene je sto se ti previse opterecujes drugima i sto mrzis, sto NE VALJA, kako je istorija i pokazala, X puta jel? "Na pocetku bejase rec..." a na kraju mrtvi, sankcije i NATO ...
Kad bih nekog mrzeo koristio bih i govor mržnje.Nađi ga u onome što pišem ako možeš.Ja sam samo oprezan i ne verujem ništa onima ljudima za koje su mi od malih nogu govorili da lažu...a puno ih ima.Raznih naroda,grupacija i boja.

.

he he Hrvati je zovu "Srboslavija", pa dajte sastanite se kao nekad, na Neretvi pa se lepo dogovorite "cija" je ta Jugoslavija bila, i bez straha, ovaj put nema partizana da vam ocitaju lekciju kao onda...

Znam da nemas pojma . Vidim da brkas ove i one , a u sustini i ideoloski i de fakto , to su zaracene strane . Draza je Pecanca osudio na smrt zbog saradnje sa okupatorom , a kazna je izvrsena , pecanceve jedinice rasformirane u sred rata .

A sto se teme tice . Kolega , predlazem da se raspitate kod vasih klasica iz VBO , ako ste aktivni . Tamo je hronoloski poredjana dokumentacija vezana za raspad Jugoslavije kao i materijalni dokazi o aktivnom idejnom , lobistickom , logistickom , pa i liderskom ucescu Nemacke Drzave u celom procesu .

Kad se upustam u ovakve rasprave kad je nasa istorija u pitanju (pogotovo ova iz WW2) koristim se samo stranim izvorima, na nemackom i engleskom jeziku, previse toga govori protiv Draze i cetnika da bi sad samo tako bilo uspesno falsifikovanje istorije, kao i sto previse toga govori u korist Tita i SFRJ, cak i ovoliko vremena posle njegove smrti, kad su i ustasama i cetnicima sva sredstva na raspolaganju, nikome jos nije uspelo da nadje "pravu" istinu o njemu za kojom ocajnicki vape, a kao odgovor na temu jos jednom da ponovim, kad se probudio nacionalizam u SFRJ ista je bila vec osudjena na propast, istorija je pokazala da je SFRJ bila najbolja opcija za sve narode, cinjenice govore tome u prilog, i pored svih njenih mana i prednosti ovih danasnjih drzava (ako ih uopste ima), SFRJ je u odnosu na ovo sto se ovde dogadja od pocetka 90 tih, bila i ostala raj na kugli zemaljskoj, Tito je rekao da smo ovako jaki samo zato sto smo skupa, a pogledaj nas sad sve skupa, krhotine koje vise nicemu ne sluze i koje svi sutaju ko konzerve na asfaltu, od Slovenije koju predjes za 2 casa normalnom voznjom, preko onog Frankenstajna od BiH pa do jadne Makedonije sto ne zna s koje strane vece neprijatelje ima.

Ko je kriv?

Sve jedan pojedinac koji je glasao za stoku nacionalisticku doprineo je svojim malim delom da se Juga raspadne. Jedan mali krstic na papiru....jedan veliki na grobu...

.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Banovine_kj.jpg

Koliko se meni cini Kralj je najvise OSAKATIO Srbe i Srbiju, vise i od Tita i od Hrvata, a to se moze videti na ovoj mapi iznad. On se cak potrudio da unisti drzavu Srbiju, podeli zemlju na "banovine" i Srbe u banovinama.

Ko ce kome ako ne svoj svome....DA UVALI ! (vazi samo za Srbe)

:thumbdown:

Kao sto rekoh, tebi zvucim antisrpski, Hrvatima antihrvatski, jer i jedni i drugi mrzite Jugoslaviju i sve sto ima jugoslovenski predznak, naravno, mislim na extremne delove oba naroda.
U stvari volim Jugoslaviju i negujem bratstvo i jedinstvo, bez mrznje i slicnih gluposti, koliko god to nekom naivno i ofucano zvucalo.

Одакле теби идеја да ја мрзим Југославију? Па, ја сам рођена и још увек већи део свог живота сам живела у Југославији - било СФР или СР.

Не мрзим ја Југославију, ја само мрзим оне који су својом мржњом довели до њеног крвавог распада. А ту мислим на ону тројку у првој опцији анкете.
Моја данашња мржња је резултат њихове јучерашње...

Одакле теби идеја да ја мрзим Југославију? Па, ја сам рођена и још увек већи део свог живота сам живела у Југославији - било СФР или СР.

Не мрзим ја Југославију, ја само мрзим оне који су својом мржњом довели до њеног крвавог распада. А ту мислим на ону тројку у првој опцији анкете.
Моја данашња мржња је резултат њихове јучерашње...

Ne vidim anketu jer nisam glasao, premalo opcija...

Gle, to za mrznju je stvar gledista, zao mi je ako sam prenaglio, ali za mene svi oni koji ispoljavaju mrznju prema bilo kojem ex yu narodu, nepraveci pri tom jasnu distancu izmedju extremnog i normalnog dela tog istog naroda, mrzi i Jugoslaviju, precesto sam cuo kako ljudi govore kako ne mrze Jugu ali su "svi Hrvati ustase", ili "svi Srbi cetnici", "svi Albanci extremisti", "svi Muslimani mudzahedini ili talibani", "kako su oni poceli..." itd...

Samim takvim razmisljanjem napadnuta je najveca vrednost Jugoslavije - bratstvo i jedinstvo, a bez toga nema ni Jugoslavije, kao sto je na kraju i bilo, zar ne?

Ovim ne mislim ni na jednu stranu odredjeno, jer i nema razlike.

Ma ko je tu tamnicu napravio to je pitanje.z:((z:mrgreen:

da ta "tamnica" nije napravljena ti bi sad još negde skakutao sa klokanima po Australiji....jer Hrvatske ne bi postojalo... a kamoli te tvoje Ercegovine....i ne bi sve uključujući i oFce sa Runjave farbao u crveno-bijele kvradratiće...:lol:
:mrgreen:

PS za one koji ne znaju... eto provozajte se zapadnim Mostarom, ŠirokimdebelimBrijegom, Ljubuškim i ostalim vookoxe8inama "podno" Runjave i vidjet ćete više šahovnica nego li u cijeloj Hrvatskoj....a Bosančerosi:mrgreen:...to jest građani su BiH:roll:
163px-Ljubuski_Municipality_Location.png

:bye:

Mislim da je bilo dovoljno, ali ajde...

Hotchkiss-1.jpg

Jos?

...pokusao sam da predjem sve postove pre nego sto sam postujem ali ono sto sam procitao od tebe mi to ne dozvoljava...najgore od svega sto mislis da si pametan, a zapravo nisi svestan svojih gluposti...nemas ti pojma, bitno da si naucio gde se sve ove slike nalaze pa da ih postavis kada ti neko nabije kompleks ustasa...ali idemo redom, plasim se da neko moze da padne na ove tvoje gluposti...A tebe pozivam da nam das detalje o svakoj slici koju si postavio....

Poslednja izmena od moderatora:

Back