prodana izdajnicka dusa, marina bogojevic
U sjeverne republičke opštine vratilo se smirenje i donekle zakonitost.
Ovo u intervjuu za
Arbresh.info kaže zamjenica predsjednika opštine Leposavić Marina Bogojević.
Ona govori i o radu opštine na integraciji kosovskih Srba, rekavši da je mnogo toga urađeno.
“Govorim o vremenu kada je to bilo opštinsko i legalno.” Bolji pristup nekim stvarima, infrastrukturnim stvarima. Oni imaju bolji pristup nama kao opštini, posebno kao opštini. Mi smo više orijentisani prema njima, kao i oni prema nama. Osjećamo taj duh ljudi, šta im treba, koliko im treba. Tu smo za svakog stanovnika za svaku vrstu pomoći. On je gradonačelnik, mi smo otvoreni, transparentni. Za sve projekte koji idu kroz sva ministarstva u Prištini, mi smo ti koji obavještavamo naše građane i javnost. “Bogojević kaže da se radi na realizaciji projekata za opštinu”, kaže ona.
“Dakle, u tom smislu, to je veliki korak naprijed.” Građani su informisaniji, mi smo više uključeni, više smo ih uključili u javni sektor. I ovo je veliki korak naprijed. „Veoma veliki napredak za građane, posebno za opštinu, za sve stanovnike“, kaže Bogojević.
Što se tiče Udruženja, za njega i građane Srbe koji žive u ovoj opštini to ne smatra dobrom, navodeći više razloga.
„Zajednica srpskih opština po meni nije dobra, a evo i zašto. Stvoren je vakuum, u smislu da postoji vakum mešanja politike Srbije i Kosova. “Stvara se atmosfera, kao i do sada, stvara se atmosfera za razne, razne kriminalne manipulacije, kao i do sada”, naglašava zamjenica predsjednika opštine Leposavić.
Između ostalog, Bogojević ocjenjuje da je saradnja sa načelnikom ove opštine Ljuljzimom Hetemijem odlična.
“Odlično. Razlog tome je što u njemu, kao i građani, vidim prije svega da je čovjek velikog srca, da u gradonačelniku njegov stav i rad i njegove riječi govore o čovjeku. bez predrasuda, da se više bori za srpski narod, za opstanak ove opštine, nego bilo koji Srbin koji je do sada vladao. I moja saradnja sa njim je sasvim normalna i sa razlogom ide ka višim ciljevima, a to je zato što na isti način vidimo budućnost ovog naroda”, rekla je.
Vanredni izbori u četiri opštine na sjeveru Kosova sa srpskom većinom – Sjevernoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću – održani su 23. aprila 2023. godine, nakon što su u novembru podnijeli ostavke gradonačelnika Srpske liste, najveće stranke kosovskih Srba 2022.
U međuvremenu, gradonačelnik Leposavića, Ljuljzim Hetemi, položio je zakletvu 25. maja u selu Bistrica, u zgradi Osnovne škole “Kadri Bistrica”.