Ко је изгубио Косово?

A je ли онда и Бранко Радићевић по теби "ser.onja" ?

Pogledajte prilog 1594007
Стихови из Бранковог кола, 19. век
I jel postoji jos nesto sem stihova Branka uz prvog dela 19-tog veka o se.ro.nje? Nesto iz Srbije? Nesto sto nisu 2-3 primera koje vi se.ro.nje stalno ovde izvlacite kada "dokazujete" da se taj izraz koristio/koristi? O ustasoidni prekodrinski ser.aci.

Наравно, ја сам пошто сам маторац био на Косову више пута, у разна времена и разним поводима. На пример, први пут са ђачком ескурзијом 1979. године у обилазак манастира из нашег Србијанског средњег века у бившој САП Косову и Метохији и у бившој СР Македонији где има и више наших Србијанских манастира него у бившој САП КиМ. Ови млади ако су и ишли на Косово то је север Косова и до неког манастир, нису пропутовали Косово као моја маленкост уздуж и попреко.
А не памте ни поштење косовских Албанаца који су живели и радили у тзв. ужој Србији.

Али ти ниси млад. Ти си старац сератор.
Sero.nja prekodrinac koji upotrebljava izraz "srbijanski" i to sa velikim slovom, nepismeni prekodrinac. O da bio si na Kosovu sa ekskurzijom 1979 za potrebe tvojih lazi prekodrinac.

O da, ides na listi za ignore, sto bih gubio vreme sa lazovima.
Adio.

Srbija ne može da okupira što je njeno i da, Srbija nema suverenotet nad KiM jer je ono pod međunarodnom upravom.
Srbija moze tvoje privatno vlasnistvo da okupira i da uradi sta hoce sa njim u roku od 3 sekunde.

Imas srecu sto nasilnici koji upravljaju Srbijom to ne rade.

Je li i tvoje privatno vlasnistvo 'njeno'.? To ne bi bila okupacija?

I jel postoji jos nesto sem stihova Branka uz prvog dela 19-tog veka o se.ro.nje? Nesto iz Srbije? Nesto sto nisu 2-3 primera koje vi se.ro.nje stalno ovde izvlacite kada "dokazujete" da se taj izraz koristio/koristi? O ustasoidni prekodrinski ser.aci.
Ахам. Елем, пошто ЧУВЕНИ стих Бранка Радичевића Србијанче огњу живи (...) "није довољан," и "стар је много" као доказ да је израз 'Србијанац' назив за становнике државе Србије, ево ти као пример појам који видим и ти употребљаваш - 'другосрбијанци'. Зашто не кажете 'другосрби'? Па зато што је појам 'другосрбијанац' изведен из термина 'Друга Србија'. Припаднике тзв. Друге Србије сте граматички исправно назвали 'другосрбијанци.' Тако је и 'Србијанац' - становник Србије. У етнонимском значењу, Србијанац је становник тзв. уже Србије, значи то је заједнички назив за Шумадинце, Моравце, Чарапане, Џигеране (то смо ми из Параћина и околине), Шопе, итд.
И док се термини 'Србин' и 'српски' односе на све Србе у региону, термини 'Србијанац', 'Србијански', 'Србијанско' и слично јасно су повезани с државом Србијом и односе се само и једино на становнике Србије и све друго шта је искључиво из Србије. Ови термини су настали органски - у устаничкој држави Србији, познатој и као Карађорђева Србија, а која је по територијимање-више одговарала данашњој тзв. "ужој Србији", а која је органска Србија. Зашто "органска"? Зато јер за разлику од замишљене Велике Србије, Небеске Србије и сл, Србија је стварна територија односно држава настала после проливеног мора крви наших Србијанских предака у 19. веку и ако би недајбоже нестала тзв. ужа Србија, нема нити може да буде Србије на неком другом месту; нигде не би било неке нове Србије која би, са тим именом, Србија, могла да замени Шумадију, Поморавље, Мачву, Драгачевски крај, Шоплук и да не набрајам све оно шта чини тзв. ужу Србију тј. органску Србију.

Ето сада си нешто ново научио, а сада уживај у овом нашем прелепом Србијанском колу ...
.

Ахам. Елем, пошто ЧУВЕНИ стих Бранка Радичевића Србијанче огњу живи (...) "није довољан," и "стар је много" као доказ да је израз 'Србијанац' назив за становнике државе Србије, ево ти као пример појам који видим и ти употребљаваш - 'другосрбијанци'. Зашто не кажете 'другосрби'? Па зато што је појам 'другосрбијанац' изведен из термина 'Друга Србија'. Припаднике тзв. Друге Србије сте граматички исправно назвали 'другосрбијанци.' Тако је и 'Србијанац' - становник Србије. У етнонимском значењу, Србијанац је становник тзв. уже Србије, значи то је заједнички назив за Шумадинце, Моравце, Чарапане, Џигеране (то смо ми из Параћина и околине), Шопе, итд.
И док се термини 'Србин' и 'српски' односе на све Србе у региону, термини 'Србијанац', 'Србијански', 'Србијанско' и слично јасно су повезани с државом Србијом и односе се само и једино на становнике Србије и све друго шта је искључиво из Србије. Ови термини су настали органски - у устаничкој држави Србији, познатој и као Карађорђева Србија, а која је по територијимање-више одговарала данашњој тзв. "ужој Србији", а која је органска Србија. Зашто "органска"? Зато јер за разлику од замишљене Велике Србије, Небеске Србије и сл, Србија је стварна територија односно држава настала после проливеног мора крви наших Србијанских предака у 19. веку и ако би недајбоже нестала тзв. ужа Србија, нема нити може да буде Србије на неком другом месту; нигде не би било неке нове Србије која би, са тим именом, Србија, могла да замени Шумадију, Поморавље, Мачву, Драгачевски крај, Шоплук и да не набрајам све оно шта чини тзв. ужу Србију тј. органску Србију.

Ето сада си нешто ново научио, а сада уживај у овом нашем прелепом Србијанском колу ...
.
Aj’ ti lagano u svoju K und k.

Aj’ ti lagano u svoju K und k.
Само још да додам да смо ми Србијанци изворно другачије причали пре Вукове преваре пардон језичке реформе којом нам је наметнут језик херцеговачких Шкутора као "најчистији српски језик" на коме је "епска поезија најлепша" и сличне будалаштине и лажи које су се тада нажалост биле примиле. Ми смо причали тимочко-призренским дијалектом (погледај видео доле), а писали смо славјаносербским (на славјаносербском је на пример Доситеј написао Живот и прикљученија) и нисмо се ни разумели са "Србима ван Србије".

Само још да додам да смо ми Србијанци изворно другачије причали пре Вукове преваре пардон језичке реформе којом нам је наметнут језик херцеговачких Шкутора као "најчистији српски језик" на коме је "епска поезија најлепша" и сличне будалаштине и лажи које су се тада нажалост биле примиле. Ми смо причали тимочко-призренским дијалектом (погледај видео доле), а писали смо славјаносербским (на славјаносербском је на пример Доситеј написао Живот и прикљученија) и нисмо ни разумели са "Србима ван Србије".

Naravno. Kad tvoji i nisu pričali srpski.

Само још да додам да смо ми Србијанци изворно другачије причали пре Вукове преваре пардон језичке реформе којом нам је наметнут језик херцеговачких Шкутора као "најчистији српски језик" на коме је "епска поезија најлепша" и сличне будалаштине и лажи које су се тада нажалост биле примиле. Ми смо причали тимочко-призренским дијалектом (погледај видео доле), а писали смо славјаносербским (на славјаносербском је на пример Доситеј написао Живот и прикљученија) и нисмо се ни разумели са "Србима ван Србије".

Jako je tesko razumijet ovaj srpski jezik

Jako je tesko razumijet ovaj srpski jezik
Да, што значи да разлика између нас Србијанаца и "Срба ван Србије" није била само у народној ношњи, фолкору, народним обичајима, традиционалној кухињи, историји, менталитету, већ и у језику.

Да, што значи да разлика између нас Србијанаца и "Срба ван Србије" није била само у народној ношњи, фолкору, народним обичајима, историји, менталитету, већ и у језику.

Jes, Hrvatski i Crnogorski su se zborili do Drine

Dobro srbijanac i srbin su sinonimi
Србин је сваки Србин у региону, чак и Лужички Србин је Србин, а Србијанац је само и искључиво Србин из Србије шта "некима" очигледно много смета јер је Србијанац једини направио српску државу и која је опстала.

Србин је сваки Србин у региону, чак и Лужички Србин је Србин, а Србијанац је само и искључиво Србин из Србије шта "некима" очигледно много смета јер је Србијанац једини направио српску државу и која је опстала.

Ja se ne slazem s tim, za mene svaki Srbin je Srbijanac

Ja se ne slazem s tim, za mene svaki Srbin je Srbijanac
Ти можеш да доживљаваш како хоћеш али једноставно није и не може сваки Србин да буде Србијанац зато што се појам *Србијанац* још од устаничке Србије с почетка 19. века односи искључиво на становника Србије и сама та реч је изведена из речи *Србија*. Као на пример Аустрија - Аустријанац.
Иначе ту терминологију је покојни владика Данило Крстић, иначе један од најобразованијих духовника који је икада ходао Србијом, лепо објаснио.

Ти можеш да доживљаваш како хоћеш али једноставно није и не може сваки Србин да буде Србијанац зато што се појам *Србијанац* још од устаничке Србије с почетка 19. века односи искључиво на становника Србије.
Иначе ту терминологију је покојни владика Данило Крстић, иначе један од најобразованијих духовника који је икада ходао Србијом, лепо објаснио.

Jer ime Srbin prvobitno u srednjem vijeku se odnosi na slovenske stanovnike Srbije

Back