Ко је изгубио Косово?

Jer ime Srbin prvobitno u srednjem vijeku se odnosi na slovenske stanovnike Srbije
Не. У Средњем веку појам *Серби* се односио само на управљачки властелински као и свештенички слој. Брдско-планинско сточарско становништво је имало назив *Власи.* Ратарско становништво је имало назив *Раси*, трговци су били *Вени* итд. Та имена су давана по положају и по ономе чиме су се одређене групе становништва бавиле, јер нације нису постојале у Средњем веку.
Осим тога, ми нисмо у то доба Словени него Трибали.

Не. У Средњем веку појам *Серби* се односио само на управљачки властелински као и свештенички слој. Брдско-планинско сточарско становништво је имало назив *Власи.* Ратарско становништво је имало назив *Раси*, трговци су били *Вени* итд. Та имена су давана по положају и по ономе чиме су се одређене групе бавиле, јер нације нису постојале у Средњем веку.
Осим тога, ми нисмо Словени него Трибали.

Slojevi su tada ujedno bili i etnicki termini

Sloveni su bili zemljoradnici - Srbi

Само још да додам да смо ми Србијанци изворно другачије причали пре Вукове преваре пардон језичке реформе којом нам је наметнут језик херцеговачких Шкутора као "најчистији српски језик" на коме је "епска поезија најлепша"
Nemoj da lupaš gluposti.
Central south Slavic dialects continum.jpg

Наравно, ја сам пошто сам маторац био на Косову више пута, у разна времена и разним поводима. На пример, први пут са ђачком ескурзијом 1979. године у обилазак манастира из нашег Србијанског средњег века у бившој САП Косову и Метохији и у бившој СР Македонији где има и више наших Србијанских манастира него у бившој САП КиМ. Ови млади ако су и ишли на Косово то је север Косова и до неког манастир, нису пропутовали Косово као моја маленкост уздуж и попреко.
А не памте ни поштење косовских Албанаца који су живели и радили у тзв. ужој Србији.

Али ти ниси млад. Ти си старац сератор.
GF2ALqeWUAAi_xC.jpg

А у стварности, Резолуција СБ 1244, донета пре четврт века, није никаква "тапија на Косово." Р1244 је статусно неутрална. То јест, Р1244 се не изјашњава о томе како би требао да изгледа коначни статус Косова. Као таква, Р1244 није сметња независности Косова.
1044583_10200618947213083_706893993_n.jpg

Back