Ko je bio Josip Broz Tito?

Ne znam ko si ti ali sam siguran da mali Joza iz Kumrovca nije bio dragi nam predsjednik.
Da smo zivjeli bolje, jesmo, mnogo bolje nego sad, cak mislim da smo 70-tih i 80-tih zivjeli bolje nego iko, zahvaljujuci "malom Jozi", ali isto tako smatram da do rata ne bi doslo ili da bi razlaz bio mnogo bezbolniji da je svako iz SRFjot iznio ono sto je i unio.
Nase unutarnje granice crtali su Mosa Pijade (Jevrej), Edvard Kardelj (Slovenac) i naravno Tile.

Ne znam ko si ti ali sam siguran da mali Joza iz Kumrovca nije bio dragi nam predsjednik.
Da smo zivjeli bolje, jesmo, mnogo bolje nego sad, cak mislim da smo 70-tih i 80-tih zivjeli bolje nego iko, zahvaljujuci "malom Jozi", ali isto tako smatram da do rata ne bi doslo ili da bi razlaz bio mnogo bezbolniji da je svako iz SRFjot iznio ono sto je i unio.
Nase unutarnje granice crtali su Mosa Pijade (Jevrej), Edvard Kardelj (Slovenac) i naravno Tile.

Sve te teorije o Titovom poreklu su vise nego smesni, baljezganja onih idiota koji su mrzili komunizam a nisu imali mooda "A" da kazu protiv njega dok je vladao, vec su svi redom bili u partiji, iz kukavicluka, a sad u ocaju pokusavaju da ispadnu pametni.

Meni licno je svejedno da je Tito bio bilo sta, Jevrej, Poljak, Rus, koga briga, u stvari bi mi bilo draze da nije bio Hrvat, jer ga bas oni najvise mrze i pljuju.

Ljudi koji ga cene ne cene ga zato jer je on bio IZ KUMROVCA, jer da je to razlog danas bi uzdizali u nebesa sve jednog Kumrovcanina koji je bilo kad rodjen.

Razlog zasto ga ljudi cene su njegova DELA, A NE POREKLO!!

Ljudima koji cene Tita svejedno je odakle je on i sta je.

Ali to nacionalisticki i sovinisticki falsifikatori istorije ne kontaju, jer im mentalni sklop ne funkcionise na taj nacin, oni jednostavno ne mogu da razumeju da ima ljudi kojima necija nacionalnost i poreklo nije od presudnog znacaja za opstanak planete Zemlje, :lol:

i veruju da ce nesto da izmene ako javnost uspeju da ubede da Tito nije bio Tito, nista nece izmeniti, Tito ostaje jedan od lidera antifasisticke koalicije, ostaje jedini oslobodilac Jugoslavije od fasizma, ostaje vecni pobednik.

;)

:lol:

To reci moderatoru koji ne dozvoljava da napisem i jedan jedini komentar na temi o Drazi Mihailovicu

Zaboli me /.../ sta sam ja za tebe ili za bilo kog drugog, jeste faktori u pm :cool:

ma nije da smo faktori,daleko od toga
niti je bitno nase misljenje,ili tvoje o drazi
ali je nekako bljutavo,gledati kako dozivis metamorfozu prelaskom sa pdf politika na pdf istorija i obratno

;) mislim,u putu si negde izgubio one ideale bratstva i jedinstva i tako to:)

Poslednja izmena:
ma nije da smo faktori,daleko od toga
niti je bitno nase misljenje,ili tvoje o drazi
ali je nekako bljutavo,gledati kako dozivis metamorfozu prelaskom sa pdf politika na pdf istorija i obratno

;) mislim,u putu si negde izgubio one ideale bratstva i jedinstva i tako to:)

Bljutavo je gledati one koji nakon svega jos uvek veruju u bratstvo i jedinstvo sa Hrvatima i Siptarima.

Na politici su samo ustase i to ne kriju, to ti nije bljutavo, ali kad im se neko suprotstavi onda jeste.

hehe

;)

Bljutavo je gledati one koji nakon svega jos uvek veruju u bratstvo i jedinstvo sa Hrvatima i Siptarima.

Na politici su samo ustase i to ne kriju, to ti nije bljutavo, ali kad im se neko suprotstavi onda jeste.

hehe

;)

ma ustase su ustase.....cetnici cetnici
i to ne kriju......i niko se ne predstavlja kao partizan i poklonik lika i dela Tita te ideala bivse SFRJ koja je pocivala na bratstvu i jedinstvu svih nartoda i narodnosti

jel tako bese

a i ti,koliko vidim,uvek bijes po ustasama tamo,sto je za pohvalu....a oko sebe nikako da ozezes
a partizan si vajni

prvo sam mislio da si covek od ideala,sto je dobro,a onda sam vremenom shvatio da teras sprdnju sa sopstvenim idealima

ma ustase su ustase.....cetnici cetnici
i to ne kriju......i niko se ne predstavlja kao partizan i poklonik lika i dela Tita te ideala bivse SFRJ koja je pocivala na bratstvu i jedinstvu svih nartoda i narodnosti

jel tako bese

a i ti,koliko vidim,uvek bijes po ustasama tamo,sto je za pohvalu....a oko sebe nikako da ozezes
a partizan si vajni

prvo sam mislio da si covek od ideala,sto je dobro,a onda sam vremenom shvatio da teras sprdnju sa sopstvenim idealima

Partizana i cetnika nema vec 65 godina

I kakve ideale spominjes? Imaju stvari o kojima mislim ovako i stvari o kojima mislim onako, ideala nemam nikakvih.

Tito je za mene bio pozitivac, ali tebi je to cudno jer "udaram po ustasama", ili sto "ne ozezem po svojima", a ko su to moji?

Samo se seti sta je Tito radio sa nacionalistima - ekstremistima, kazes prevrnuo bi se u grobu da zna ko mu brani interese, ocigledno malo znas o njemu ..

Imao je i on svoje eskadrone smrti, verovao ili ne.

Da ne ispadne sad da sam ja neki egzekutor ili slicno ..

I kakve ideale spominjes? Imaju stvari o kojima mislim ovako i stvari o kojima mislim onako, ideala nemam nikakvih.

Tito je za mene bio pozitivac, ali tebi je to cudno jer "udaram po ustasama", ili sto "ne ozezem po svojima", a ko su to moji?

Samo se seti sta je Tito radio sa nacionalistima - ekstremistima, kazes prevrnuo bi se u grobu da zna ko mu brani interese, ocigledno malo znas o njemu ..

Ali ima Ustasa....rece da se dopisujes sa njima ovde na krstri.....bogamni,ocuvane dede,svaka im cast:)

no,hajdmo da se vratimo na toppic

kakve eskadrone je imao Tito?

Obracunao se i sa potencijalnim Srpskim ekstremistima, dok je svima ostalima "gledao kroz prste". Nisu Tudjman, Mesic, Izetbegovic, Spegelj, Glavas itd, postali nacionalisti preko noci.

Ko je doveo Albance na Kosovo, davao im azile, zemlju, svu mogucu pomoc?

Zasto je Srbija imala 2 autonomne pokrajine, a ostale republike ne, iako ni jedna republika nije bila jednonacionalna?
Slucajno?

Obracunao se i sa potencijalnim Srpskim ekstremistima, dok je svima ostalima "gledao kroz prste". Nisu Tudjman, Mesic, Izetbegovic, Spegelj, Glavas itd, postali nacionalisti preko noci.

Ko je doveo Albance na Kosovo, davao im azile, zemlju, svu mogucu pomoc?

Zasto je Srbija imala 2 autonomne pokrajine, a ostale republike ne, iako ni jedna republika nije bila jednonacionalna?
Slucajno?

Ko je porazio cara Lazara na Kosovu? Ko je bombardovao Srbiju 1999?

Tito naravno, ko drugi ..

On ce da bude kriv i za sve lose sta nas snadje u narednih 1 0000000 00000000 godina, jel tako? Tako je!!! :ok:

nema dileme oko tita, tko je bio. njegovu biografiju su pretresali puno kompetentniji ljudi, /.../
ima vrlo normalnu biografiju, ali nije srbin.da jeste, sve bi bilo uredu, zar ne?

Edit by ljuba miljkovic

Obrisan neprimereno provokativan sadrzaj.

Kolega, tebi ne odgovara mirna prica?

Poslednja izmena od moderatora:
Nikad se neće saznati ko je bio Tito ustvari.

ha

A sta ce da se promeni ako kojim slucajem jednog dana saznas da je bio Rus ili Jevrej a ne Hrvat?

Hoce li da nestane sve ono sta je uradio i uspeo u svojoj jedinstvenoj karijeri ratnika i drzavnika? Hoce li nestati velicanstvene pobede nad fasizmom? Hoce li nestati istorija?

Naravno da nece, Tito ostaje ono sta je uvek bio, bez obzira na jadne pokusaje serviranja jos jadnijih lazi o njegovom navodnom pravom identitetu, a sve iz ocaja i muke jer mu doticni autori tih lazi nikad nisu mogli nista, pa sad urlaju i seru jer ne znaju kako drugacije da izlece komplekse i frustracije od komunizma, crvena sipka jos uvek boli.

Tito je bio i ostao nedodirljiv, vecni pobednik,jedini antifasisticki lider na Balkanu, jedini covek koji je od ovih propalih krajeva sa glupavim narodima uspeo da stvori nesto sta je ceo svet cenio, jedini koji je ovim zaostalim narodima obezbedio decenije mirnog i kvalitetnog zivota, najbolje vreme u celoj istoriji Balkana.

A vi razbijajte i dalje glavu da li je bio ovo ili ono, dok vam drzave trunu i propadaju u svakom smislu svakim danom sve vise i vise.

Njega nema vec 30 godina, i njemu je sada svejedno, a vama vreme u glupostima prolazi i prolazi ... prolazi i prolazi ...tik - tak ... tik - tak ...

marshal_josip_broz_tito_boss_poster-p228647718434181400t5wm_400.jpg

Kako ne shvataš da je on i sam bio nacionalista.

Poslednja izmena:

Back