Tko je naručio ubojstvo Josip Reihl-Kira?

какви год да смо мислим да још увијек нијесмо толико ниско спали као ви
одакле толико нечовјештво у хрвата?

Pitaj ljude iz našeg zajedničkog okruženja šta misle o vama, a šta o nama ;)

A nešto valjda i ovi podaci o najsigurnijim i najnesigurnijim Europskim državama za živit u kojima smo i jedni i drugi u samom vrhu. Samo vi ste u vrhu s ostalim najnesigurnijim državama, a mi u društvu najsigurnijih i najugodnijih zemalja za živit. Siguran sam da smo tako visoko rangirani jer smo nečovječni :D

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/most-dangerous-countries-in-europe

Evo i za cili svit https://www.visionofhumanity.org/maps/#/

Mi u top 20 najsigurnijih(najhumanijih) država u društvu s Kanadom, Australijom i Japanom, a vi na 64 mistu skupa sa Zambijom, a čak je i u jednoj Gani, Laosu, Nambiji, Butanu i Bocvani sigurnije i ugodnije za živit nego u Srbiji.

Da, a i tome je nešto prethodilo, pošto se kolega postavljač teme pita, pa da se vratimo na taj "ulomak".

1970. je formirana teroristička grupa HORA (Hrvatska oslobodilačka revolucionarna armija) poznatija kao "Zadarska šesnaestorica".
1974. je protiv njih podignuta optužnica za podsticanje nasilja protiv Srba.
Prema optužnici iz 1974. grupa HORA se povezivala sa ustaškom emigracijom i planirala terorističke akcije u Hrvatskoj, a jedan od glavnih ciljeva im je bio proterivanje Srba iz Hrvatske. Neki od članova te organizacije početkom devedesetih postali su istaknuti članovi HDZ-a u Zadru. Oni su bili među organizatorima nasilja nad Srbima koje se dešavalo 1990. i 1991.

To je ta priča "nismo mi pljačkali i palili po Kragujevcu", a jesmo po Zadru, ali to nije bitno.
Ma daj molim te uspoređuješ pojedinačne pljačkaške slučajeve s organiziranim kriminalom :roll:

Kad sam vidio mnoštvo šlepera natovarenih drvetom kako prelaze Bogojevski most u smjeru Beograda, situacija mi je bila malo jasnija. I ovdje smo ga popušili i to će biti najvjerojatnije bez ispaljenog metka. Bilo mi je jasno koliko je ovdje sati. Žali bože svih onih momaka koji izginuše pred sam kraj ove odiseje”, opisao je Milorad Ulemek Legija trenutak kad je shvatio da Srbi neće moći pripojiti istočnu Slavoniju Srbiji."

Opisao je i kako je izgledala pljačka tog dijela Hrvatske.

Prvo su počele masovno ulaziti cisterne s naftom. To je inače bila klasična fora. Uveze se nafta i onda se izveze u Krajinu, tako se operu papiri, a poslije se samo vrati u Srbiju i uzme se lova, i na nafti i na neplaćenim prihodima za državu. Dvostruka zarada. Poslije su krenule i cigarete, pa drvo, prvo hrast. Govorilo se da je slavonski hrast nešto najbolje na ovim prostorima. Onda su počeli sjeći i topole pored Dunava, i sve je bilo jasno kao dan. Kad sam počeo to shvaćati, i sam sam usporio. Nisam htio više izigravati budalu”, napisao je Legija."

https://www.maxportal.hr/premium-sa...oare-mi-srbi-smo-picice-hrvati-su-nas-pomeli/

A imaš u ovom dokumentarcu vaše ljude(novinari i dobrovoljci) koji ovo govore o vašoj vojsci i kako se ponašala(na 6:15 kreće o tome)

Ti sad slobodno nađi ovakve slične izjave za našu vojsku i da smo ovako organizirano pljačkali i krali po Hrvatskoj ili BiH ;)

Da, a i tome je nešto prethodilo, pošto se kolega postavljač teme pita, pa da se vratimo na taj "ulomak".

1970. je formirana teroristička grupa HORA (Hrvatska oslobodilačka revolucionarna armija) poznatija kao "Zadarska šesnaestorica".
1974. je protiv njih podignuta optužnica za podsticanje nasilja protiv Srba.
Prema optužnici iz 1974. grupa HORA se povezivala sa ustaškom emigracijom i planirala terorističke akcije u Hrvatskoj, a jedan od glavnih ciljeva im je bio proterivanje Srba iz Hrvatske. Neki od članova te organizacije početkom devedesetih postali su istaknuti članovi HDZ-a u Zadru. Oni su bili među organizatorima nasilja nad Srbima koje se dešavalo 1990. i 1991.

Informer Info?

Ma daj molim te uspoređuješ pojedinačne pljačkaške slučajeve s organiziranim kriminalom :roll:
U medijima je ta eksplozija nacionalizma uglavnom opisana kao legitiman izraz nezadovoljstva, bijesa i tuge građana. Čitava večer iživljavanja i pljačkanja imovine zadarskih Srba uglavnom je prenošena u medijima kao sporadični incident.

Uništavanje je pratila i pljačka navedenih objekata koja je ponekad djelovala planirano, kao da su počinitelji točno znali koji su objekti u vlasništvu Srba i gdje se nalaze, te su imali spreman prijevoz za odvoženje opljačkane robe: Nije bilo teško pronaći i uništiti izloge poslovnice JAT-a, niti kafić Petra Popovića, košarkaške legende. Ispred dućana s namještajem “Simpo” dolazili su kamionima i tovarili namještaj na njih. Na popisu oštećenih i opljačkanih radnji i privatnih kuća koji je priložen izvještaju, vidi se da je rušilački pohod kroz Zadar očito bio organiziran od ljudi koji su točno znali koje radnje pripadaju Srbima – osim prodajnih mjesta tvrtki iz Srbije i kafića, demolirani su i štandovi s bižuterijom, male postolarske i krojačke radnje, servisi televizora, urarske radnje i vikendice. Neke od tih radnji nisu bile locirane u glavnim ulicama, gdje se očekivalo da bi se prosvjedna povorka mogla kretati, već u uskim, sporednim ulicama, daleko skrivenim od pogleda, što upućuje da ih je netko morao ići demolirati ciljano, a ne stihijski. Mnoge od radnji nisu samo oštećene, nego je iz njih odnesena i roba znatne vrijednosti.

I sad ćeš ti ovaj slučaj iz Zadra:

Ispred dućana s namještajem “Simpo” dolazili su kamionima i tovarili namještaj na njih. Na popisu oštećenih i opljačkanih radnji i privatnih kuća koji je priložen izvještaju, vidi se da je rušilački pohod kroz Zadar očito bio organiziran od ljudi koji su točno znali koje radnje pripadaju Srbima – osim prodajnih mjesta tvrtki iz Srbije i kafića, demolirani su i štandovi s bižuterijom, male postolarske i krojačke radnje, servisi televizora, urarske radnje i vikendice.

dovest u istu ravan s ovim šta su vaši radili:

“Prvo su počele masovno ulaziti cisterne s naftom. To je inače bila klasična fora. Uveze se nafta i onda se izveze u Krajinu, tako se operu papiri, a poslije se samo vrati u Srbiju i uzme se lova, i na nafti i na neplaćenim prihodima za državu. Dvostruka zarada. Poslije su krenule i cigarete, pa drvo, prvo hrast. Govorilo se da je slavonski hrast nešto najbolje na ovim prostorima. Onda su počeli sjeći i topole pored Dunava, i sve je bilo jasno kao dan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

S tim da je Kristalna noć nastupila skoro cilu jednu godinu nakon početka vaše oružane pobune i postavljanja barikada nadomak tog istog Zadra. A sad vidim po datumu da je taj dan(2.svibnja 1991.) bia i pokolj 12 Hrv, redarstvenika u Borovu Selu šta po vama zasigurno nije odigralo nikakvu ulogu da Zadrani popizde i naprave onakav pohod po gradu :roll:

Vi valjda očekujete da svaka vaša nasilna reakcija spram Hrvatske ili Hrvata prođe na način da mi sidimo skrštenih ruku i gledamo kako orgijate po našoj domovini, postavljate barikade, ubijate i proganjate Hrvate iz njihovih domova i sve to bez da uzvratimo. Dobro ste vi to zamislili, al ne ide to tako ;)

S tim da je Kristalna noć nastupila skoro cilu jednu godinu nakon početka vaše oružane pobune i postavljanja barikada nadomak tog istog Zadra. A sad vidim po datumu da je taj dan(2.svibnja 1991.) bia i pokolj 12 Hrv, redarstvenika u Borovu Selu šta po vama zasigurno nije odigralo nikakvu ulogu da Zadrani popizde i naprave onakav pohod po gradu :roll:

Vi valjda očekujete da svaka vaša nasilna reakcija spram Hrvatske ili Hrvata prođe na način da mi sidimo skrštenih ruku i gledamo kako orgijate po našoj domovini, postavljate barikade, ubijate i proganjate Hrvate iz njihovih domova i sve to bez da uzvratimo. Dobro ste vi to zamislili, al ne ide to tako ;)
Vijest iz Slobodne Dalmacije od 2. svibnja 1991. potvrđuje da je demoliranje i pljačkanje radnji čiji su vlasnici bili Srbi počelo i prije navodnog “spontanog izljeva bijesa”.

“Kristalna noć” ponekad se navodi kao početak napada na zadarske Srbe, te se povodi tih događaja traže u reakcijama na ubojstvo Franka Lisice i pogibiju hrvatskih policajaca u Borovu Selu. No, prikupljena svjedočanstva i dokumenti svjedoče o tome da su zastrašivanja Srba počela još ranije: neka od njih su se događala čak i prije prvih višestranačkih izbora, a dolaskom HDZ-a na vlast stigmatiziranje i otpuštanje Srba dobilo je na intenzitetu.

Čak se i s pljačkanjem i demoliranjem lokala u Zadru počelo prije 2. svibnja. Lisičina pogibija i incident u Borovu Selu služili su tek kao izlika da dotad skriveno nasilje postane javno i osigura potporu onog dijela stanovništva koje još nije htjelo napustiti suživot.

а ђе јесте пљачкали и палили?

Poslije Arkana i njegove krađe svakoga komada bijele tehnike od Iloka do Vinkovaca, neusporediva su imbecilna kokošarenja s hrvatske strane. Svega ne bi bilo da se nisu digle barikade, da se nisu pokrenuli tenkovi na Hrvatsku jer su Slobo i JNA mislili da će rat trajati tjedan, dva, pa natrag u staljinizam.

large_FB__3_.png

Back