Ko je bio Atanasije Jevtić

Ti islamiste nazivaš svetima. Ne mantraj o kanonizacijama.
Које исламисте? Маки, не мантрам ја ништа, говорим о православним правилима у вези канонизације.
Опусти се, нико не напада Митрополита и Владику, само указујем да се поштују правила Православља.

Које исламисте? Маки, не мантрам ја ништа, говорим о православним правилима у вези канонизације.
Опусти се, нико не напада Митрополита и Владику, само указујем да се поштују правила Православља.
Iran i Hamasovce.

Iran i Hamasovce.
Нисам никада рекао да је Иран ,,свет" или за хамасовце.
Писао сам честити, ослободилачки покрети, али Свети (у смислу православног поимања Светости) никада.

Маки, могао би мало да се опустиш, нема потребе за такав став, нико те не напада, нити покојне духовнике србске, дискутујемо само. :)

Нисам никада рекао да је Иран ,,свет" или за хамасовце.
Писао сам честити, ослободилачки покрети, али Свети (у смислу православног поимања Светости) никада.

Маки, могао би мало да се опустиш, нема потребе за такав став, нико те не напада, нити покојне духовнике србске, дискутујемо само. :)
https://forum.krstarica.com/threads...cinje-veliki-rat.998561/page-18#post-48873949

То је било у заносу и нема везе са православним поимањем Светости.
Исто као што се за Велики Отаџбински Рат каже ,,Свети Рат" у Русији.

Ми овде говоримо о православном поимању Светости, о канонизацији, итд.
Evo i ja u zanosu to kažem za vladike.

Evo i ja u zanosu to kažem za vladike.
Верујем и знам, али то опет не значи да су они канонизовани од Цркве. ;)

Мене је само занимало да ли је у реду сликати Иконе људи који нису канонизовани? Чисто објашњење, ништа више. :)

Sra onda reci za amfilohija haha
Meni to petljanje kod Atanasija i Amfilohija sa politikom i ekstremnim šovinizmom smeta, isto kao i kod Stepinca. Gde će recimo Stepinac da bude svetac. Njegove izjave i ono što je pisao je katastrofa. Papi Piju XII za ustaše i Pavelića piše: "iako je očito da među poglavnikovim pristašama nije sve onako kako bi se željelo, mora se uzeti u obzir i vrednovati činjenica da je Pavelić istinski katolički praktični vjernik, i da želi stvoriti, usprkos ogromnim problemima, jednu katoličku državu u Hrvatskoj." Pa je Stepinac javno govorio za starokatolike da su "rak-rana na tijelu hrvatskoga naroda"...

Meni to petljanje kod Atanasija i Amfilohija sa politikom i ekstremnim šovinizmom smeta, isto kao i kod Stepinca. Gde će recimo Stepinac da bude svetac. Njegove izjave i ono što je pisao je katastrofa. Papi Piju XII za ustape i Pavelića piše: "iako je očito da među poglavnikovim pristašama nije sve onako kako bi se željelo, mora se uzeti u obzir i vrednovati činjenica da je Pavelić istinski katolički praktični vjernik, i da želi stvoriti, usprkos ogromnim problemima, jednu katoličku državu u Hrvatskoj." Pa je Stepinac javno govorio za starokatolike da su "rak-rana na tijelu hrvatskoga naroda".
Ma to maki u zanosu svira da su svetitelji.
Nas bivsi patrijarh irinej za ova dva bas svetitelj.
Za crkvu to je druga prica.Ne razumem se to zasto jedan da a drugi ne ali im verujem.

Back