Ko je bio Atanasije Jevtić

Да, мислим да си добро разумела. Видиш, ја нисам размишљао у том правцу, али сада мислим да си у праву.
Nije, voditeljka je spomenula cara Lazara, ne Obilica i on je sa Muratom uspostavio papalelu sa opozicijom, i zaneo se u tom hvaljenju.

Ne bih dalje o ovome, ja bih verovatno i vise gresila da sam predsednik u ovakvim stvarima i narocito u recima, problem je sto smo izgubili viziju razvoja sostvene zemlje a da nam se drugi ne umesaju i ne odredjuju je.
Као што Бранковић није издајник, историјске истине нико неће да чује.
Исто је и за Обилића.
Nema to veze, ali uvek neko izda. To je mit i u mit se ne dira, a on je baziran na osobinama, duhovnosti (ali i greskma) u jednom narodu.

Nije, voditeljka je spomenula cara Lazara, ne Obilica i on je sa Muratom uspostavio papalelu sa opozicijom, i zaneo se u tom hvaljenju.
Заправо је рекао да они (опозиција) немају капацитете једног Мурата да их он, Обилић, ливквидира.
Дакле, себе је упоредио са Обилићем, он је Обилић!

Снимак хиротоније Атанасија Јевтића за епископа банатског:

У Банату се кратко задржао.
Ваљда је то први и задњи пут да је носио праву епископску митру.

Владика Атанасије против екуменизма:
https://svetosavlje.org/pravoslavni-ikumenizam/
Треба видети када је то писано пошто је АЈ имао различите фазе, али дефинитивно не заслужује поверење. Речи а не дела (По делима ћете их познати). Довољно је погледати шта је све толерисао свом духовном чеду и наследнику, па да се види ко је штра је био.

Pogrešio sam što sam otvorio temu. Zapravo, pomenuti pokojnik ne zaslužuje da ga se uopšte spominje. Dobro je što su ga naši muslimani dobro zapamtili, pa tako kanonizacija neće olako proći njegovim đacima.
Ако екуменисти у СПЦ канонизују шизофреног Тасу, већу ће медвеђу услогу за ''интекомјунио'' и помирење са муслиманима на Балкану себи да учине, од Католика према Православнима који су канонизовали Степинца, и тиме себи на чело печатирали мету за метак...

Ако екуменисти у СПЦ канонизују шизофреног Тасу, већу ће медвеђу услогу за ''интекомјунио'' и помирење са муслиманима на Балкану себи да учине, од Католика према Православнима који су канонизовали Степинца, и тиме себи на чело печатирали мету за метак...
A otkad se gleda da li će muslimani biti uvrijeđeni prije nečije kanonizacije? Ajde onda da raskanonizujemo sv. Jovana Damaskina koji je već u 8. vijeku razobličavao islam.

Otkrivate pravo lice. Vama su muslimani znači autoritet za kanonizaciju.
МрзитељиТасиниНаОкуп.jpg

A otkad se gleda da li će muslimani biti uvrijeđeni prije nečije kanonizacije? Ajde onda da raskanonizujemo sv. Jovana Damaskina koji je već u 8. vijeku razobličavao islam.
Несрбина Тасу највише мрзе Срби... И добар део у СПЦ, и код Артемита и код зилота

И ви либерали сте на удару праведне мржње због ђавоље адвокатуре, доброг дела Срба због њега

Несрбина Тасу највише мрзе Срби... И добар део у СПЦ, и код Артемита и код зилота

И ви либерали сте на удару праведне мржње због ђавоље адвокатуре, доброг дела Срба због њега
Daleko veći broj ljudi ga veoma poštuje.

Back