Ko - je - Antihrist - ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I jedno i drugo.
Atikan je urva u tekstu a zver je politicka sila koju ce dobiti od celog sveta na kojoj ona jase.

Otkrivenje 17,3I uvede me duh u pusto mjesto; i vidjeh ženu gdje sjedi na zvijeri crvenoj koja bješe puna imena hulnijeh i imaše sedam glava i deset rogova.
Sve zajedno je ista sila.

Sila koja je vladala a onda ne vlada.
Sada ne vlada pa ce opet.

Otkrivenje 17,11I zvijer koja bješe i nije, i ona je osmi, i jest od sedmorice i u propast ide

Otkrivenje 17,8Zvijer koju si vidio bješe i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nijesu u knjigu života od postanja svijeta, kad vidi zvijer koja bješe, i nije, i doći će opet.
prva zver bi u ovom trenutku bila EU a druga zver Amerika, a k.urva Vatikan?

Vazno je da pratimo redosled Danilovih prorocanstava da bi se sve pucle slozile.
Jer se ona desavaju redom jedno za drugim.

Danilo 2 glava.

SrebroMedopersija
BakarGrčka
GvožđeNeznabožački Rim
Gvožđe/GlinaEvropa
KamenPonovni Hristov dolazak

7 glava uporedjenje sa 2.

Danilo 2Danilo 7
VavilonVavilon
MedopersijaMedopersija
GrčkaGrčka
Rim(neznabožački)
Rim (Evropa/papski)
Rim (neznabožački)
Rim (papski)
Sud na nebu
Božje kraljevstvoBožje kraljevstvo

Godine:

Vavilon (do 539. pr. H.)
Medopersija (do 331. pr. H. )
Grčka (do 168. pr. H. )
Neznabožački i papski Rim ( do 1798. po.H.)
Sud na nebu
Božje kraljevstvo

Uporedjenje i redosled 7 i 8 glava.

Danilo 7Danilo 8
Vavilon (Lav)----------------------------------------------------
Medopersija (Medved)Medopersija (Ovan)
Grčka (Panter)Grčka (Jarac)
Neznabožački Rim (četvrta zver) Papski Rim (Mali Rog)Neznabožački Rim (zemaljska kretanja) Papski Rim (Religiozna kretanja)
Sud na nebuČišćenje svetinje
Uspostavljanje Božjeg kra- ljevstva--

Danilo 7Danilo 8Vreme
Vavilon539. pr. H
Medopersija (medved)Medopersija (ovan)331. pr. H.
Grčka (panter)Grčka (jarac)168. pr. H.
Rim (životinja/Mali Rog)Rim (Mali Rog)1798. po. H

Eu smo videli je opisana sa 10 careva.
To su narodi u koje se utopio zapadni Rim i koji su ga dokrajcili.
Oni ce biti u direktnoj koaliciji sa prvom Zveri Atikan.
Zasto?
Pa Eu su katolici.

Druga zver je Merika i njen otpali protenstatizam koji ce podrzati prvu zver.

Eu nema svetsku silu.
A da li ce se tada zvati Eu ne znamo.
I koliko ce clanica imati na kraju?

Evropski narodi ce vladati sa Zveri.
Kaze dole dace joj svoju moc i vlast silu.

Otkrivenje 17,12I deset rogova, koje si vidio, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vrijeme primiti sa zvijeri.
Otkrivenje 17,13Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zvijeri.
Otkrivenje 17,17Jer je Bog dao u srca njihova da učine volju njegovu, i da učine volju jednu, i da dadu carstvo svoje zvijeri, dok se svrše riječi Božije.

Ali na kraju ce oni sami unistiti Atikan.
Prvo ce kratko vladati sa njima.

Otkrivenje 17,16I deset rogova, što si vidio na zvijeri, oni će omrznuti na kurvu, i opustošiće je i ogoluzniti, i meso njezino poješće i sažeći će je ognjem.

prva zver bi u ovom trenutku bila
To ce biti slicno kao sa ovom Pandemijom.

Imali smo SZO.
Zamisli SZO je zver.

Onda su prisilili sve zemlje da nacine ikonu zverinu.
A to je Strucni stab ili strucni tim.

Prava Ikona zverina:
Sekularizam ce ukloniti.
Doci ce do spoja religija i drzave.

U EU Atikan sa drugim religijama koje ce podlegnuti.

Svaka zemlja ce morati za sebe da napravi strucni religiozni stab koji ce sproviditi volju Prve zveri.
Ikonu, sliku zverinu ga zove biblija.

Recimo u Srbiji koalicija religija koje su lojalne atikanu sa drzavom.
I tako svaka zemlja.
To ce biti ikona zverina.
Kao sto je szätrucni stab bio ikona ili slika SZO.
Sprovodio stp kaze Szo.

Razumes to?

Druga zver zapoveda svima da nacine, to jest svaka zemlja svoju ikonu, sliku zveri.

Da ona postoji kao jedna, onda bi rekli da prihvate ikonu.
Ne.
Oni mora da ju nacine:

Druga zver kaze celom svetu:
Otkrivenje 13,14I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zvijeri, govoreći onima što žive na zemlji da načine ikonu zvijeri koja imade ranu smrtnu i osta živa.

Zato se pitam gde je tu Usija.
Ili je pobedjena na neki nacin ili ce igrati u isto kolo sa njima?

Dok se drzi Usija nema antihrista.

Od prilike tako nekako.
Neke stvari cemo bolje razumeti tek kada budu.

Poslednja izmena:
Vazno je da pratimo redosled Danilovih prorocanstava da bi se sve pucle slozile.
Jer se ona desavaju redom jedno za drugim.

Danilo 2 glava.

SrebroMedopersija
BakarGrčka
GvožđeNeznabožački Rim
Gvožđe/GlinaEvropa
KamenPonovni Hristov dolazak

7 glava uporedjenje sa 2.

Danilo 2Danilo 7
VavilonVavilon
MedopersijaMedopersija
GrčkaGrčka
Rim(neznabožački)
Rim (Evropa/papski)
Rim (neznabožački)
Rim (papski)
Sud na nebu
Božje kraljevstvoBožje kraljevstvo

Godine:

Vavilon (do 539. pr. H.)
Medopersija (do 331. pr. H. )
Grčka (do 168. pr. H. )
Neznabožački i papski Rim ( do 1798. po.H.)
Sud na nebu
Božje kraljevstvo

Uporedjenje i redosled 7 i 8 glava.

Danilo 7Danilo 8
Vavilon (Lav)----------------------------------------------------
Medopersija (Medved)Medopersija (Ovan)
Grčka (Panter)Grčka (Jarac)
Neznabožački Rim (četvrta zver) Papski Rim (Mali Rog)Neznabožački Rim (zemaljska kretanja) Papski Rim (Religiozna kretanja)
Uspostavljanje Božjeg kra- ljevstva--

Danilo 7Danilo 8Vreme
Vavilon539. pr. H
Medopersija (medved)Medopersija (ovan)331. pr. H.
Grčka (panter)Grčka (jarac)168. pr. H.
Rim (životinja/Mali Rog)Rim (Mali Rog)1798. po. H
kombinacija gvožđe glina vuče na transhumanizam na spajanje sa robotima....mi smo glina mašine su gvožđe

kombinacija gvožđe glina vuče na transhumanizam na spajanje sa robotima....mi smo glina mašine su gvožđe

Ima 2 misljenja.

1.Spoj religije i drzave.

2. Ili je rec o tome da su svi ti evropski narodi pokusali medjusobnom zenidbom da se na neki nacin spoje u jedno.

Nas kralj je recimo sa svim tim kraljevima u srodstvu.
Na primer sa Carldovima itd.
Danilo 2,43A što si vidio gvožđe pomiješano sa kalom lončarskim, to će se oni pomiješati sjemenom čovječijim, ali neće prionuti jedan za drugoga kao što se gvožđe ne može smiješati s kalom.

3 I ima trece.
Neki prevodioci tvrde da se u tekstu u stvari misli na sklapanje ugovira ne brakova.

Ali ne mogu da'se spoje kaze tekst.

Eto EU je pokusala ali nikako ne ide.

Ali kaze uspece im neki savez sa Zveri.
Antihristom na kratko.
Dok bude ono sa zigom zveri.

ma zveri ste vi koji zastranjujete samo i qrvate se sa gnosticizmom, vec sam te opomenuo.
ej. cuj sebe, ja amer zver? mi smo bre pitomi, samo vas zahebavamo
a glasnika sam razbio 1000 puta do sada i na serbian cafeu, pre 20 godina, mrzi me opet.. ej, on subotar nas da uci ko je antihrist, neozbiljni ste.
Dok bude ono sa zigom zveri.
koje?
evo koje
  1. Dopuna: ruka i 666
  • ali tebi ne vredi govoriti, ovo je za druge diskute

Poslednja izmena:
Ja licno mislim broj 2 i 3.

Da je rec o ugovorima ne bi li se medjusobno spojili.

1. I sklapanje brakova su ugovori.
Za vreme Monarhije kako je bilo.
Ali nije drzalo kako kaze Danilo.

2. Onda sklapanje EU ugovora.
Ali opet nista.

3. Mozda hoce sada dovodjenjem ovih izbeglica da uniste nacionalni indetitet Evropskih naroda jer bi onda medjusobno se bolje spojili?

Misle neki.

koje?
evo koje
  1. Dopuna: ruka i 666
  • ali tebi ne vredi govoriti, ovo je za druge diskute
Ne ucim ja vas vi ste to znali pre nas.
Ali vam to trenutno izbijaju iz glave.
Mozes da mislis zasto.

ko god sebe naziva, ili želi da bude nazvan, Vaseljenskim Pastirom,
u cvojoj je gordosti preteča Antihristu, jer sebe gordo postavlja iznad ostalih“.
Sveti Grigorije Veliki (+604)
Knjiga VII, Poslanica 33.

Svetosavlje.

kada je vreme došlo, i on, Papa, predaće Hrista njima“, govoreći: „Ono što je vama potrebno je ujedinjeni front protiv neprijatelja. Ujedinite se, dakle, pod mojom moći, jer jedini sam ja – među svim moćnicima i silnicima sveta – vaseljenski: i krenimo zajedno!“[3
.
Majkl Maršal, anglikanski Episkop vulički, dao sledeću iznenađujuću izjavu: „jer sigurno mora doći taj dan kada će svi Hrišćani biti spremni da ponovo razmotre… „Papu za sve Hrišćane“. Ovo je najvažnije pitanje koje susreće sve Hrišćane svih veroispovesti danas. Ne mogu da poverujem da istorija dozvoljava papstvu da preživi,

Pavle I neočekivano umro, u jednoj nepotpisanoj publikaciji pisalo je da je „njegova smrt izazov kardinalima da nastave potragu za Papom koji će biti prihvaćen kao duhovni voća svih Hrišćana, ma kojoj crkvi oni pripadali. Razvoj ekumenizma priprema put vođi, koji može biti centar jedinstva koje je u potpunosti katoličko“.[5]
Ko bi pomislio, pre dvadeset godina, da će neki nekatolici iskreno želeti da budu predvođeni rimskim Papom? Ko bi pomislio da će čak biti nekih Pravoslavnih teologa i episkopa – najuočljivije, sadašnji Patrijarh Carigradski – koji će aktivno tražiti jedinstvo sa Rimom? Je li moguće da je, nakon svih nevolja u rimokatolicizmu, papstvo sada blizu trenutka svog najvećeg trijumfa?

ipak se može reći, kao što je Dostojevski predvideo, da je „papstvo spremno da pokrije sve što nosi naziv Hrišćanstva „.

U svakom slučaju, načinjen je ogroman korak napred, koji će jednog dana od pape načiniti „duhovnog vođu svih hrišćana

Iako taj sastanak nikada nije održan, bilo je jasno da su Ransi i ostali, uključujući i Papu, počinjali da razmišljaju o nekoj vrsti jedne, svetske hrišćanske Crkve, kojom bi predsedavao, naravno, biskup rimski.

On veruje da će se iz svega ovoga papstvo izdići trijumfalno da vodi svet u novi poredak mira iznad i izvan ideologija, politike i ekonomije:
„On takođe veruje da će ova geopolitička misija, za čije je ispunjenje on odabran, biti krunisana dosad nezabeleženim uspehom u životu ijednog prethodnog pape“.[9]

Jaka je stvar reći, ali se mora reći glasno i otvoreno citirajući jednog pobožnog, starog ruskog Pravoslavnog monaha: Čini se već da papstvo ima „organizacioni zadatak pripremanja Antihristovog prestola“.[10]

Znamo da će Antihrist vladati jednom, svetskom međunarodnom „Crkvom“, a takođe znamo da će većina ustanovljenih crkvenih organizacija sveta biti odvučena u ovu svesvetsku „Crkvu“

To vreme još uvek nije došlo, ali se približava velikom brzinom, jer papstvo sada samo sebe prikazuje kao jednu silu, koja ne samo da može, već i komanduje pažnjom čitavog sveta, kako hrišćanskog, tako i nehrišćanskog.

https://svetosavlje.org/zurba-u-zagrljaj/6/?pismo=lat

U svakom slučaju, načinjen je ogroman korak napred, koji će jednog dana od pape načiniti „duhovnog vođu svih hrišćana
a jel ja priznajem i jednog papu? niti jednog.
ipak se može reći, kao što je Dostojevski predvideo, da je „papstvo spremno da pokrije sve što nosi naziv Hrišćanstva „.
dostojevski je odlican, ali sta ga sad navodis? jel ti shvatas da ja ne priznajem papstvo ni danas ni tamo u prvim vekovima hriscantsva, vec trvdim da su oni OTPAD OD 1. VEKA, ILI OD 2.-OG?
Znamo da će Antihrist vladati jednom, svetskom međunarodnom „Crkvom“, a takođe znamo da će većina ustanovljenih crkvenih organizacija sveta biti odvučena u ovu svesvetsku „Crkvu“
ja kazem da je antihrist mrtav, napisao je laZno otkrivenje i to je to
ko ce sa nekom zamisljenom svetskom crkvom da vlada, koga je uopste briga, ako ona nije u istini? zasto nam to uopste poturas? who cares?

znaci ti promovises antihrista da je ziv i da ce da vlada, a ja kazem da je mrtav i da nece.... ovo je sustina, ti ga verijes i ozivlljavas, a ja ga ubih - antihrista!

jel shvatas da je on mrtav? kako ce doci ako je mrtav? NECE, I NECE VLADATI MRTVAC. UBIO SAM GA KAO ZECA, TOG TVOF ANTIHRISTa, kako ces ga oziveti? ne mozes, poginuces i sam pokusavajuci, pa niko se meni nije odupreo.

antihrist je mrtav.

Poslednja izmena:
Opet potvrduješ da si ti taj protivnik Hristove crkve u bilo kakvom obliku. A zašto? Pa zato što si sam taj antihrist kojeg su ti puna usta. Zinulo d*pe na moć i pare. Na ovo drugo više, za sada.
ozivljava mrtvog antihrista da sebi i svojoj sekti da na znacaju, plus nas zagovara da svi cekamo antihrista, sto je van pameti, ako smo hriscani - znaci potiru svi oni zdravu pamet, a vajkaju se na apostola Pavla koji je navodno reko da prvo antihrist mora da dodje, ali nije rekao, oni lazu da je to u buducnosti, antihrista je apostol predvideo za do 95. godine kada se i pojavio, plus ga je oznacio gde ce da se pojavi, u EFESU
  • Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi.
    • Dela apostolska 20,29-31 (OD STIHA 20,17, PA DO KRAJA POGLAVLJA PAVLE GOVORI EFESKIM STAREŠINAMA - PREZVITERIMA) Jer ja znam to da će po odlasku mome ući medju vas grabljivi vuci koji ne štede stada; I izmedju vas samih ustaće ljudi koji će govoriti naopako da odvlače učenike za sobom. Zato pazite i opominjite se da tri godine dan i noć ne prestajah poučavati sa suzama svakoga od vas. (PUSTIO JE PAVLE SUZE I ZA, TJ. KA KORINĆANIMA.)
  • Matej 7,16 Po plodovima njihovim poznaćete ih...
imamo dakle nedvosmisleno upozorenje od PAVLA da ce EFES da bude zmijsko leglo, i sta uradismo? proznasmo da je iz EFESa stiglo Hristovo otkrovenje>?! BOLJE DA SMO PLjUNULI NA APOSTOLA ONDa!

imamo dakle nedvosmisleno upozorenje od PAVLA da ce EFES da bude zmijsko leglo, i sta uradismo? proznasmo da je iz EFESa stiglo Hristovo otkrovenje>?! BOLJE DA SMO PLjUNULI NA APOSTOLA ONDa!
u stvari rimska crkva je i pljunila na apostola pavla [i ubise ga kao i petra apostola, jos se hvale sa njihovim trofejima, sto je ogavno!], a ja se pitam na svojoj temi nisu li nas prevarili sa laznim otkrivenjem upravo iz efesa gde je ono napisano, evo moje teme:
Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

ozivljava mrtvog antihrista da sebi i svojoj sekti da na znacaju,
Ovde ima verovatno i neke lične motivacija. Monetarne. Verovatno dobija neki % za svaku glavu koju nekako uspe da upeca ovakvom žvakom. Esnafski predskazivač.

Jer inače ne bi mogao samo olako da prelazi preko činjenice da su njegovu denominacija osnovale dve varalice, koje su mnoge u Americi zavile u crno istovetnim "predskazanjima" o kraju.

u stvari rimska crkva je i pljunila na apostola pavla [i ubise ga kao i petra apostola, jos se hvale sa njihovim trofejima, sto je ogavno!], a ja se pitam na svojoj temi nisu li nas prevarili sa laznim otkrivenjem upravo iz efesa gde je ono napisano, evo moje teme:
Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?
Ko zna, oni se možda još i iskreno pokaju nekad u budućnosti...

A ova braca što praznuju judejsku subotu i drže ispunjen zakon o "prljavim životinjama? Kad će oni prestati sa Jovanovim vraćanjem preko koga pljuju sve sem njih samih?

ma, mrzi me da filozofiram
Jel tako? E pa vidi, baš zbog toga što je neke mrzelo da "folozofiraju", danas imamo navodno Otkrivenje apostola Jovana,.kao validan biblijski tekst.

Jer kad je trebalo, niko se nije zapitao, kako to da apostol Jovan, još za života i ne pokuša da pošalje jedan tako važan dokument kao Otkrivenje Gospoda Isusa Hrista nigde nikome od braće i čak zadrži kao neku top secret tajnu i od očiju i od ušiju i najvernijih učenika, koji su ga inače u stopu pratili? Pa što ga je onda zapisao? A svoje jevanđelje je mogao?

Ovako ispade da mu niko nije ni ulazio u Keliju 100 godina da pogleda šta tamo ima. Jel možda dugo nije bio ni sahranjen?

Poslednja izmena:
Jer kad je trebalo, niko se nije zapitao, kako to da apostol Jovan, još za života ne pošalje Otkrivenje Gospoda Isusa Hrista nigde nikome od braće i čak zadrži kao neku top secret tajnu i od očiju i ušiju i najvernijih učenika, koji su ga inače u stopu pratili? A jevanđelje je mogao?
ovo otkrivenje mu je nadoslo decenijama kasnije, takva je prica, kada su svi vec pomrli, pa imas 95. godinu okvirno, poslanice 55-60-ih godina, jevandjelja 70-ih itd, a ovo tek decenijama potom, oko 95.
onda i za jevandjelje kazu da je njegovo najmladje

ovo otkrivenje mu je nadoslo decenijama kasnije, takva je prica, kada su svi vec pomrli, pa imas 95. godinu okvirno, poslanice 55-60-ih godina, jevandjelja 70-ih itd, a ovo tek decenijama potom
Pa nisu pomrli učenici apostola? A nisu ni njegovi? Valjda je zavredivalo nečiju pažnju i da ni sa kim nije bio u kontaktu?

Pazi, koliko je jedan spis kao otkrivenje poslato od Gospoda lično, važnije od bilo kakve poslanice? I apostol ništa, reakcija 0...? Pusti da mu truli u keliji, pa ako ga ko nađe, nađe... I onda ga kao "nađu", 100 godina kasnije ..?

Poslednja izmena:
Rec je o najdominantnijim na tom podrucju.
Vecinom su svi oni srodni.
Pa su se onda udruzivali jedni sa drugima pa razdruzivali i medjusobno se tukli.

Vazan je redosled iz Danila.

Vavilon.
MP.
Grcka.
Rim.
10 roga i mali rog medju njima, a cupaju se 3 da bi taj jedan narastao.

Zapadni rim se raspao pomocu ovih 10 najdominantnijih.

I istorijski vidimo da su oni 3 plemena medju sebe delom unistili delom proterali.
I to bas one koji nisu dozvoljavali Papsku stolicu.

Kada'su to troje pali, da li treba pricati o Papakoj vladavini kroz mracni srednji vek i renesansu.
To je mali rog.
Vladace 1260 god kaze Danilo.
Tako je i bilo.
I on ce na kraju jos jednom vladati.
Ali tada samo 3, 5 god.
Ali skracenih.
Ne može tako "većinom su oni srodni". Tako možeš uvijek naštimati na 10. Gdje su Angli i Juti, gdje su Rugii, gdje su Frizijci, gdje su Gepidi?

Istorija nam kaze da su ta tri roga (plemena) ugrozavala
papsku dominaciju. To su bili 1. Heruli, 2. Vandali i 3.Ostrogoti.
A Langobardi KOJI SU VLADALI ITALIJOM ništa? Vizigoti koji su opljačkali Rim 410
godine? Vidiš kako iskrivljavate istoriju.

Katolicke vodje ostalih plemena smatrali su svojom svetom duznoscu
da eliminisu njihov uticaj.
Prvi rog (Herule) slomio je Teodorik
493. godine. Klodovik (Klovis), kralj Franaka, poznat kao „novi
Konstantin“, nakon izlaska iz kršteničkog bazena krenuo je u
bitku protiv Zapadnih Gota koji su takođe smetali rimskoj crkvi,
i porazio ih 508. godine.
Justinijan, kralj Istočnog rimskog kraljevstva, proglasio je
papu 533. godine „poglavarom svih Božjih svetih sveštenika“.
Isti Justinijan koji je svrgavao i postavljao pape kako mu je bilo volja? Da, Justinijan je poslao pismo papi u kojem ga hvali i uzdiže ali to je bila normalna diplomatska prepiska tada sa visokim titulama i lijepim riječima. Papa Justinijana naziva najhrišćanskijim od svih careva i najslavnijim od svih vladara. Justinijan na kraju pisma jasno navodi da autoritet pape zavisi od njegovog jedinstva sa svim drugim tada postojećim crkvama na istoku i na pravilnom ispovjedanju vjere. Ne proglašava papu nepogrešivim Hristovim vikarom.

Njegove snage su potpuno razbile Vandale (drugi rog) u zapadnoj Africi 534. godine.
Zatim je Justinijanov general Narces proterao Istocne Gote (treci rog) iz Rima 538. godine.

Tomas Hobs, engleski istoričar, kaže:
»Ako čovek razmotri početak ove velike crkvene vladavine, lako će zapaziti da je papstvo ništa
drugo nego duh pokojnog Rimskog carstva, koji sedi krunisan na grobu pomenutoga.«

Znaci Rimska crkva je zadobila prevlast između 476. i 538.
godine n.e., tacno kako je prorečeno. Godine 538, papa Vigilije,
biskup rimski, uzdigao se na papski tron pod zaštitom rimskog
generala Belisarija.
Kako je zadobila prednost? Vi to samo ponavljate a gdhe su dokazi. Rimske pape su nakon 538. godine vijekovima bile pod šakom vizantijskih careva i bile su im potčinjene. Carevi su čak mogli hapsiti i ubijati pape. Pročitaj sudbinu sv. pape Martina Ispovjednika. Dakle nisu imale nikakvu svjetovnu vlast vijekovima poslije. Isto tako rimske pape u tom periodu nisu bile kao danas gdje sebe smatraju vikarima Hristovim i nepogrešivim liderima. Bili su pravoslavni episkopi koji su vjerovali kako uči pravoslavlje. Sv. papa Grigorije Dvojeslov je čak pisao carigradskom patrijarhu da ko sebe naziva vaseljenskim episkopom iznad drugih episkopa da je preteča Antihrista.

Isti Justinijan koji je svrgavao i postavljao pape kako mu je bilo volja? Da, Justinijan je poslao pismo papi u kojem ga hvali i uzdiže ali to je bila normalna diplomatska prepiska tada sa visokim titulama i lijepim riječima. Papa Justinijana naziva najhrišćanskijim od svih careva i najslavnijim od svih vladara. Justinijan na kraju pisma jasno navodi da autoritet pape zavisi od njegovog jedinstva sa svim drugim tada postojećim crkvama na istoku i na pravilnom ispovjedanju vjere. Ne proglašava papu nepogrešivim Hristovim vikarom.
Pa rec je o samom startu kada Papstvo tek pocinje.
Ono tek dobija moc gde ce kasnije vladati i postavljati i skidati careve.

Vazno je da ti ovo priznas:

Justinijan, kralj Istočnog rimskog kraljevstva, proglasio je
papu 533. godine „poglavarom svih Božjih svetih sveštenika“.

Zato vam Justinian nije svetac😉

Niko nije kazao da je papstvo vladalo bez problema.
Bilo je tu borbe, pokusaja, uspona i padova.

Recimo ni jedno svetsko carstvo nije vladalo bez problema.
Uvek se neko protivio ili napadao.
Vavilon je uvek napadan za vreme svoje vladavine.
Persija takodje, Grcka Rim.

Zar da kazemo sada da Vavilon, Persija, Grcka, Rim, nisu vladali jer ih je neko napadao i protivio im se nije ih priznavao?
Zato jer je bilo nekih koji se nisu slagali sa njihovom vladavinom da kazemo da nisu vladali?

Kakvi su ti to jeftini trikovi i izgovori??

Glasnik: Istorija nam kaze da su ta tri roga (plemena) ugrozavala
papsku dominaciju. To su bili 1. Heruli, 2. Vandali i 3.Ostrogoti.

A Langobardi KOJI SU VLADALI ITALIJOM ništa? Vizigoti koji su opljačkali Rim 410
godine? Vidiš kako iskrivljavate istoriju.

Prorocanstvo govori o 3 roga koji ce se iscupati da bi Papstvo mali rog uopste moglo da pocne.
I vidimo idma pocinje posle toga.
Kasnije je ono uklanjalo ko mu je smetao i cistilo.
Kralj Klodvig odma pocinje ratove za papstvo.

Ti se protivis Bozjem prorocandtvu kao kakav tezak nevernik.
Ali ne dajes resenje.

Daj nam drugih 10 posle pada starog rima?
Ne dajes jer nema.

Ponasas se kao da tvoja vera nema nikave veze sa Danijelovim Bogom.
A mozda i nema?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back