Glasnik.
Buduća legenda
- Poruka
- 45.039
Ne.Jovan zove nedelju danom Gospodnjim u Otkrivenju 1:10.
Jer bi ju kasnije tako i zvao u svom Jevandjelju koje je pisao 5 god kasnije.
Nisi nam objasbio taj stih u Otkrivenju 1.10
Treci put.
Zasto nisi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne.Jovan zove nedelju danom Gospodnjim u Otkrivenju 1:10.
Otkrivenje 1,10 | Tada se zanesoh u dan Gospodnji, i začuh za sobom glas veliki kao trube, |
Otkrivenje 1,11 | Kako govori: "Što vidiš, napiši u knjigu i pošlji onima sedam crkava u Aziji: "u Efez, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatiru, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodiceju. |
Koliko je Elena Vajt bila arogantna i puna sebe da je ona sama za svoje spise rekla da u njima nema ništa pogrešno. Nijedan Sveti Otac nikada to za svoje spise ne bi rekao.
Takođe je laž da Elena nije svojim "vizijama" tumačila Pismo:
Dakle Eleni bi u "viziji" bilo dato objašnjenje "odnosa Pisma sa Pismom" I TAKO SU USPOSTAVLJENE MNOGE ISTINE PORUKE TREĆEG ANĐELA. Tumačenjima Pisma iz vizije Elen Vajt.
Otkrivenje 1,10 Tada se zanesoh u dan Gospodnji, i začuh za sobom glas veliki kao trube, Otkrivenje 1,11 Kako govori: "Što vidiš, napiši u knjigu i pošlji onima sedam crkava u Aziji: "u Efez, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatiru, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodiceju.
Jovan u viziji gleda dan sudnji, gospodnji.
I onda mu Isus jos kaze, sto vidis u vezi toga daba zapisi
Pa da, jeste. Rekla je da nikada Bog nije tako precizno usmjeravao Svoj narod kao preko njenih svjedočanstava.Ona je svoje spise po Bogonadahnutosti okvalificirala kao superiorne Bibliji.
Ti ne vidiš problem u takvoj arogantnoj izjavi? A kobajagi vam smeta papska nepogrešivost. Pa u čemu je razlika. Spisi Elen Vajt nepogrešivi. Papine ex cathedra izjave nepogrešive. Vi ste protestantski rimokatolici.A sta ima pogresno?
Gde tumaci pismo nije prevedjeno. .
Pa da, jeste. Rekla je da nikada Bog nije tako precizno usmjeravao Svoj narod kao preko njenih svjedočanstava.
Treba biti iskren i reći da je ipak kasnije i za Bibliju rekla isto.Evo kako je usporedila svoje spise s Biblijom:
Duh Božji djeluje na moj um i daje mi odgovarajuće riječi kojima mogu izraziti istinu. (Selected Messages, Book 3, p. 51; Letter 90, 1907)
Dakle, Ellen White, nedvosmisleno i najjasnije, ovdje tvrdi da su i same riječi koje ona piše i kojima izražava i prenosi istinu bogonadahnute - “Duh Božji daje mi odgovarajuće riječi”.
A sada čitajmo što Ellen White tvrdi za “riječi Biblije”, riječi svetih biblijskih pisaca:
Nisu riječi Biblije te koje su nadahnute, nego ljudi koji su bili nadahnuti. Nadahnuće ne djeluje na čovjekove riječi ili njegove izraze, već na samog čovjeka, koji je pod utjecajem Duha Svetoga prožet mislima . Ali riječi primaju otisak individualnog uma. (Selected Messages, Book 1, p. 21; Manuscript 24, 1886)
Pa on se u viziji nalazi u dan suda.Onda bi i upotrijebio biblijski izraz za Dan suda, a ne izraz kojim kršćani nazivaju nedjelju. Do dana današnjeg Grci tako zovu nedjelju.
Ja znam da on kaze drugacije.Treba biti iskren i reći da je ipak kasnije i za Bibliju rekla isto.
A od kog bi trebale da budu nadahnute???Evo kako je usporedila svoje spise s Biblijom:
Duh Božji djeluje na moj um i daje mi odgovarajuće riječi kojima mogu izraziti istinu. (Selected Messages, Book 3, p. 51; Letter 90, 1907)
Dakle, Ellen White, nedvosmisleno i najjasnije, ovdje tvrdi da su i same riječi koje ona piše i kojima izražava i prenosi istinu bogonadahnute - “Duh Božji daje mi odgovarajuće riječi”.
A sada čitajmo što Ellen White tvrdi za “riječi Biblije”, riječi svetih biblijskih pisaca:
Nisu riječi Biblije te koje su nadahnute, nego ljudi koji su bili nadahnuti. Nadahnuće ne djeluje na čovjekove riječi ili njegove izraze, već na samog čovjeka, koji je pod utjecajem Duha Svetoga prožet mislima . Ali riječi primaju otisak individualnog uma. (Selected Messages, Book 1, p. 21; Manuscript 24, 1886)
Pa prevedi da vidim.Ti ne vidiš problem u takvoj arogantnoj izjavi? A kobajagi vam smeta papska nepogrešivost. Pa u čemu je razlika. Spisi Elen Vajt nepogrešivi. Papine ex cathedra izjave nepogrešive. Vi ste protestantski rimokatolici.
Opet ne znaš engleski?Pa prevedi da vidim.
Pa ne znam da li je to rekla i u kom kontekstu.Pa da, jeste. Rekla je da nikada Bog nije tako precizno usmjeravao Svoj narod kao preko njenih svjedočanstava.
Ko postavi tekst obavezan je da prevede.Opet ne znaš engleski?
Pa nije obavezan jer po Pravilniku poruke mogu biti i na engleskom.Ko postavi tekst obavezan je da prevede.
A ko to izbegava to pokazuje da tekst ne govori bas to sto on kaze.
Ili ne tako jasno.
Pa obavezan je ako ima neke casti i postenja..Za religiozne kriminalce nema pravila.Pa nije obavezan jer po Pravilniku poruke mogu biti i na engleskom.
Koliko je Elena Vajt bila arogantna i puna sebe da je ona sama za svoje spise rekla da u njima nema ništa pogrešno. Nijedan Sveti Otac nikada to za svoje spise ne bi rekao.
"I am now looking over my diaries and copies of letters written for several years back, commencing before I went to Europe, before you were born. I have the most precious matter to reproduce and place before the people in testimony form. While I am able to do this work, the people must have these things to revive past history, that they may see that there is one straight chain of truth, without one heretical sentence, in that which I have written. This, I am instructed, is to be a living letter to all in regard to my faith."
https://m.egwwritings.org/en/book/14070.8117001#8117009
Takođe je laž da Elena nije svojim "vizijama" tumačila Pismo:
"In the early days of the message, when our numbers were few, we studied diligently to understand the meaning of many Scriptures. At times it seemed as if no explanation could be given. My mind seemed to be locked to an understanding of the Word; but when our brethren who had assembled for study came to a point where they could go no farther, and had recourse to earnest prayer, the Spirit of God would rest upon me, and I would be taken off in vision, and be instructed in regard to the relation of Scripture to Scripture. These experiences were repeated over and over again. Thus many truths of the third angel's message were established, point by point."
https://m.egwwritings.org/en/book/1...uZyI6ImVuIiwibGltaXQiOjIwfSwiaW5kZXgiOjF9#181
Dakle Eleni bi u "viziji" bilo dato objašnjenje "odnosa Pisma sa Pismom" I TAKO SU USPOSTAVLJENE MNOGE ISTINE PORUKE TREĆEG ANĐELA. Tumačenjima Pisma iz vizije Elen Vajt.
Nije ni u Titu video problem, dok ga je svetkovao.Ti ne vidiš problem u takvoj arogantnoj izjavi? A kobajagi vam smeta papska nepogrešivost. Pa u čemu je razlika. Spisi Elen Vajt nepogrešivi. Papine ex cathedra izjave nepogrešive. Vi ste protestantski rimokatolici.
Mislim da ovaj put nisi u pravu,to sto si rekao vazi samo za postene ljude.Ko postavi tekst obavezan je da prevede.
...e ovo je vec bolje.A ko to izbegava to pokazuje da tekst ne govori bas to sto on kaze.
Ili ne tako jasno.
A ti pošten, al u babin lakat.Mislim da ovaj put nisi u pravu,to sto si rekao vazi samo za postene ljude.
...e ovo je vec bolje.
Nema zaklinjanjanja.Zaklinjanje u svete spise pijane Ellen je sveta bibliska praksa. Još je Adam u raju primio zapovest da se u njih zakune da ne bi pao u veliki greh.
oduvek ne zna, a zna nemacki, gastos, samo kazem, nije posteno da se od njega ocekuje da razume na jeziku koji ne zna ni maloOpet ne znaš engleski?
Ne zna ni nemački. Zato je anti "preveo" kao "umesto". Kod Tita učio samo ruski u školi za KV lozace...oduvek ne zna, a zna nemacki, gastos, samo kazem, nije posteno da se od njega ocekuje da razume na jeziku koji ne zna ni malo
Daj ceo kontekst da vidim.Nema zaklinjanjanja.
2 deo uci.