Ko izdade Krajinu?

Ali nije bio jedini. Kako je moguce da je ta krajiska elita bila tako slepa i pasivna pred sudbinom koja se spremala i njima samima?
Narod koji je dozvolio da se jedan Jovo Raskovic zameni policajcima, zubarima i magacionerima nazalost tesko da je mogao da bolje prodje.
Koja krajiška elita? Izuzev Jovana Raškovića mi nikakve elite nismo imali,a on je umro 1992.

joj..to furaju hrvatski bivsi politicari gdje kazu da je cak franjo prihvatio taj plan da srbi u RSK dobiju vecu autonomiju nego RS..:roll: tito dragi...

pa onaj kutlijerev plan su prihvatili srbi, pa sta bilo..muslimani odbili, i ameri stali na njihovu stranu..sto ce reci da taj kutlijerev plan i nikad nije bio stvarna opcija...tako i taj famozni Z4 je samo bio onako radi forme, vise ko neka vrsta americke propagande..nije im bilo u cilju da RSK dobije autonomiju unutar hr..nit je tudjmanu to bilo u cilju..

Meni ne treba da objasnjavas, ja znam da Franjo nigde nije rekao da prihvata plan. Ali Franjo nije ni ponizio ambasadore velikih sila koji su dosli da mu ga uruce.

Meni ne treba da objasnjavas, ja znam da Franjo nigde nije rekao da prihvata plan. Ali Franjo nije ni ponizio ambasadore velikih sila koji su dosli da mu ga uruce.
Стандардна мантра.
”Ништа се ми нисмо питали, велике силе су тако одлучиле. Свакако би нас преварили. Али за сваки случај смо се курчили и гурали им прст у око.”

Србија се бранила у Книну али је Слободан то морао знати пре Бадинтера што је било у оним условима врло тешко. Замаглили су му вид и платили смо цену. Скупо. Врло скупо, чак.
Крајишка срамота је успутна.

joj..to furaju hrvatski bivsi politicari gdje kazu da je cak franjo prihvatio taj plan da srbi u RSK dobiju vecu autonomiju nego RS..:roll: tito dragi...

pa onaj kutlijerev plan su prihvatili srbi, pa sta bilo..muslimani odbili, i ameri stali na njihovu stranu..sto ce reci da taj kutlijerev plan i nikad nije bio stvarna opcija...tako i taj famozni Z4 je samo bio onako radi forme, vise ko neka vrsta americke propagande..nije im bilo u cilju da RSK dobije autonomiju unutar hr..nit je tudjmanu to bilo u cilju..
РС прихватила план. РС постоји...
РСК одбила план. РСК не постоји...
Коинциденција?

Није битно како се зове неки документ, већ какво је реално стање на терену, а то треба питати Србе са Косова и Метохије.

Реално стање на терену није било толико лоше за Србе јако дуго. А сигурно би било боље боље да је Милошевић јахао ту рагу, боље него што су је другу само исцрпљивали и уништавали. Али...

Pišeš gluposti.Ništa nije bilo prazno.VRS je od 27-30.9.95.izvela kontranapad i odbacila tzv.abih od Novog Grada sve do Otoke,i južno od Novog Grada sve do Krupe.
Gotovo je to bilo,Amerikanci su vidjeli sansu da zaustave rat i da ne dodje do daljeg proganjanja, nakon Oluje je pao moral i raspad sistema ,kakav VRS kakvi bakraci u Banja Luci sve spakovano da krene kamoli u Prijedoru i Bosanskom Novom.Vraceno sve dokle su Amerikanci rekli da se vrate.

Poslednja izmena:
Pišeš gluposti.Ništa nije bilo prazno.VRS je od 27-30.9.95.izvela kontranapad i odbacila tzv.abih od Novog Grada sve do Otoke,i južno od Novog Grada sve do Krupe.
Која су пукотина тад били да је чак лака прва бирчанска провалила 17 километара у дубину, ко зна гдје би стали да нису налетили на два шлепера пуна Звечево коњака, које су заплијенили и покупили се кући са тим драгоцијеним плијеном јер је посао тамо већ био завршен а армија бејха у расулу.

Реално стање на терену није било толико лоше за Србе јако дуго. А сигурно би било боље боље да је Милошевић јахао ту рагу, боље него што су је другу само исцрпљивали и уништавали. Али...
Како и на који начин, прелистај форум и види како твоји Шумадинци много више готиве Хрвате и Бошњаке него Србе са лијеве стране Дрине.

Gotovo je to bilo,Amerikanci su vidjeli sansu da zaustave rat i da ne dodje do daljeg proganjanja, nakon Oluje je pao moral i raspad sistema ,kakav VRS kakvi bakraci u Banja Luci sve spakovano da krene kamoli u Prijedoru i Bosanskom Novom.Vraceno sve dokle su Amerikanci rekli da se vrate.
Ti si stvarno tupan žešći.
18 i 19.9.95. Hrvati poraženi na rijeci Uni Novi Grad, Kozarska Dubica,i Kostajnica.
27.9.-30.9.95.muslimani odbačeni u kontri VRS zapadno od Novog Grada do Otoke,i južno od Novog Grada do Krupe.
Tvoj zaključak na to je da je sve bilo prazno i spakovano!?
Vidi se da si Salko. :mrgreen:

Како и на који начин, прелистај форум и види како твоји Шумадинци много више готиве Хрвате и Бошњаке него Србе са лијеве стране Дрине.
Šumadinci ne postoje, sada mi je objasnio jedan tvoj zemljak
:mrgreen: mi smo hibridi austorugarske a vis te isključivo i jedino pravi Srbi
:mrgreen: onda ne čudi što mi cenimo neke druge vrednosti je li da? ;)

Која су пукотина тад били да је чак лака прва бирчанска провалила 17 километара у дубину, ко зна гдје би стали да нису налетили на два шлепера пуна Звечево коњака, које су заплијенили и покупили се кући са тим драгоцијеним плијеном јер је посао тамо већ био завршен а армија бејха у расулу.
Odbačeni su tada od Novog Grada do Otoke,i južno od Novog do Krupe.
Na Ključu su ih spasili Hrvati.VRS je u kontri došla na 3 km od ulaza u Ključ.A Salko sanja Prijedor i Banja Luku. :hahaha:

Screenshot_2025-08-03-21-52-50-31_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Gle ludog naucnika... jos samo munje fale oko njega.

Odbačeni su tada od Novog Grada do Otoke,i južno od Novog do Krupe.
Na Ključu su ih spasili Hrvati.VRS je u kontri došla na 3 km od ulaza u Ključ.A Salko sanja Prijedor i Banja Luku. :hahaha:
Студентска бригада била на потезу према Бихаћу, све празно, општа бјежанија, шетали напријед док нису добили команду да стану.

Студентска бригада била на потезу према Бихаћу, све празно, општа бјежанија, шетали напријед док нису добили команду да стану.
Zamisli studentska brigada.A pogledaj ove današnje studente.Glavni doživljaj u životu im je prevrtanje kontenjera.I to bi vodilo državu.

Da ponovimo lekciju: vi ste kolektivno poremećeni.

Zar ste mislili da možete imati državu u državi u nacionalnoj državi drugog naroda?

Vas je bilo u Hrvatskoj uoči rata 11%, a Arapa u nastanku Izraela 20%. Arapi su vidjeli da ne mogu ništa, prihvatili da imaju prava na identitet i kulturu, i zato postoje u Izraelu. Da su se htjeli qrčiti, prošli bi kao što sad prolaze Arapi u Gazi.

Nauk- nemoj se qrčiti kao manjina u tuđoj zemlji jer ćeš inače, prije ili kasnije, nestati. Ovako ili onako. Jedino možeš opstati ako kao manjina tražiš sva prava - ali zaboravi u modernom svijetu, demokratskom, na bilo kakve autonomije, subverzije, podkapanja interesa naroda u čijoj državi živiš.
Tako je.Zato Hrvati polako nestaju iz BiH.

Back