KO ILI ŠTA JE PRAVI BOG

Ljubo2

Iskusan
Poruka
5.358
Bozja rec Biblija nam otkriva istinu o tome ko je pravi Bog,
I postoje dokazi da je jedini pravi zivi Bog JHVH Jehova Bog
Biblija je verska knjiga i ona nije oikaz ni za šta, niti postoje dokazi o postojanju bilo kakvog Bogu, pa ni "JKVH". Dokazi i logika postoje o nečemu sasvim drugom, za koje mi svi znamo da postoji, koje se zove Svest, sem koje nikakvog drugog Boga nema. Svest je sve što postoji. . Ona je svemoćma. Postoji od uvek i zauvek, sama po sebi, tako što se večito pretače kroz svooja tri prirodna oblika i stanja, igrajući tako večito ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice. Reč "Svest" je samo druga reč za pojam "Bog". Uostalom, šta bi Bog mogao da bude kad ne bi bio Svest? Razlika između reči Svest i Bog je samo u tome što moi ne znamo šta je Bog, a znamo šta je Svest, jer i mi smo, kao i sve drugo, Svest. Zato se i veruje da je Bog svugde i na "svakom mestu". Svest nije materijalna i izgleda kao ništa i otuda verovanje "da je Bog stvorio svet iz ništa", Ovo verovanje je preizeto iz drevnih spisa starih civiluzacija koje su znale Istinu o postojanju materije, života i Univerzuma..

Ipak, Svest, iako nije materijalna, ona je jedina koja postoji. Kad miruje i odmara je, ona se manifestuje kao nematerijalan prazak orostor, u fizici poznat pod imenom Kvantni vakuum, zaa kojeg se u fizici zna da je uz njega, njegovim samopokretanjem nastalo sve što je materijalno i živo, koje je unutrašnja, subjektivna suština svega živog i materijalnog. Koje upravlja svim što je živo i materijalno i koja u svemu žovom i materijalnom, pa o u čoveku, sebe zove imenom "JA".. Sve velike i male stvari imaju svoje JA. Nebitno da li ih u svom neznanju smatramo živim ili nežovim.

Opširniji odgovori na pitanja šta je Svest, kako postoji i zašto, nalaze se ovde. Svi ovi odgovori su argumentovani, mogu do hraja da se provere, objasne i razumeju. Što podrazumeva da od sada više ne moramo da verujemo, već znamo da Bog postoji i da je život večan. I sem razumevanja odgovora na pitanja Šta je Svest, kako postoji i zašto, nikakve druge prave duhovnosti nema.

Uz naponu da je ovo objašnjenje postojanja Svesti koje stoji na ovom linku, najavljeno u Jovanovom "Ottkrivenjui" u Bibliji, rečima: "I videh jednog anđela, kako leti posred Neba, imajući Večito evanđelje, da ga objavi svim narodima, plemenma i jezicima".

https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit

Biblija je dokazano Bozja rec a Bozja rec je istina.

iz Biblije saznajemo da je jedini pravi zivi Bog svevisnji nad celom zemljom Bog JHVH Jehova.
Ko je bio bog pre tog bilbijkog boga, pre no sto je bilbija postojala? Zlatno tele? Leprikon?

Pogledaj duboko u sebe, nadji taj duboki mir i prisutnost u ovom trenutku i videćeš kako svest izbija na sve strane, ta svest to je sve što postoji, to je bog sama reč bog je etiketa i neki autoritet koji bog nije, bog je opterećenje mozga pritimitnom čoveku koji sve traži spolja, bog vas muči za ovija života, sudiće vam ako ne budete jeli posnu ranu za vreme posta ili ako ne idete u crkvu ili ako nedaj bože slažete nekoga.

Biblija je verska knjiga i ona nije oikaz ni za šta, niti postoje dokazi o postojanju bilo kakvog Bogu, pa ni "JKVH". Dokazi i logika postoje o nečemu sasvim drugom, za koje mi svi znamo da postoji, koje se zove Svest, sem koje nikakvog drugog Boga nema. Svest je sve što postoji. . Ona je svemoćma. Postoji od uvek i zauvek, sama po sebi, tako što se večito pretače kroz svooja tri prirodna oblika i stanja, igrajući tako večito ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice. Reč "Svest" je samo druga reč za pojam "Bog". Uostalom, šta bi Bog mogao da bude kad ne bi bio Svest? Razlika između reči Svest i Bog je samo u tome što moi ne znamo šta je Bog, a znamo šta je Svest, jer i mi smo, kao i sve drugo, Svest. Zato se i veruje da je Bog svugde i na "svakom mestu". Svest nije materijalna i izgleda kao ništa i otuda verovanje "da je Bog stvorio svet iz ništa", Ovo verovanje je preizeto iz drevnih spisa starih civiluzacija koje su znale Istinu o postojanju materije, života i Univerzuma..

Ipak, Svest, iako nije materijalna, ona je jedina koja postoji. Kad miruje i odmara je, ona se manifestuje kao nematerijalan prazak orostor, u fizici poznat pod imenom Kvantni vakuum, zaa kojeg se u fizici zna da je uz njega, njegovim samopokretanjem nastalo sve što je materijalno i živo, koje je unutrašnja, subjektivna suština svega živog i materijalnog. Koje upravlja svim što je živo i materijalno i koja u svemu žovom i materijalnom, pa o u čoveku, sebe zove imenom "JA".. Sve velike i male stvari imaju svoje JA. Nebitno da li ih u svom neznanju smatramo živim ili nežovim.

Opširniji odgovori na pitanja šta je Svest, kako postoji i zašto, nalaze se ovde. Svi ovi odgovori su argumentovani, mogu do hraja da se provere, objasne i razumeju. Što podrazumeva da od sada više ne moramo da verujemo, već znamo da Bog postoji i da je život večan. I sem razumevanja odgovora na pitanja Šta je Svest, kako postoji i zašto, nikakve druge prave duhovnosti nema.

Uz naponu da je ovo objašnjenje postojanja Svesti koje stoji na ovom linku, najavljeno u Jovanovom "Ottkrivenjui" u Bibliji, rečima: "I videh jednog anđela, kako leti posred Neba, imajući Večito evanđelje, da ga objavi svim narodima, plemenma i jezicima".

https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit

citao sam i Bibliju i Kuran

po onom sto sam istrazivao sve ove godine, Biblija je pisana kao sto sama kaze od strane ljudi, i ne samo da kaze da je pisana od ljudi nego cak Biblija kaze da je pisana na lazima, znaci imatu i istine i lazi u njoj kako to Biblija tvrdi....

Pa onda kada citamo o Bogu poslije tih saznanja, i jos uvidimo nelogicnosti kada se Bog opisiva, tipa bog se umori od rada pa mora odmarati, Bog nejak da ga covjek moze savladati, Bog koji se kaje, Bog koji naredjiva da vojska pocini genocid, Bog koji se krece tako sto koristi kerubime, bebaste andjele kao prevozno sredstvo.....znaci nikako ta knjiga ne odaje dojam da ispravno govori o Bogu.

Dok recimo Bog u Kuranu licno govoroi o sebi, ne govori ni Muhammed ni ostali ljudi ,nego bog je preuzeo na sebe da sebe opise....i to je ono sto mene licno ubijedilo kada Bog sam sebe opisiva to je cisto savrsenstvo bez mahana, niti se umara pa da mora odmoriti, niti spava, niti ga ko moze nadjacati na bilo koji nacin, niti se kaje jer kajanje je znak nepoznavanja buducnosti pa ucinis nesto pa se pokajes sto si to uradio, a ako znas buducnost ne mozes uoste doci u poziciju kajanja jer znas sve ishode sta ce da se desi ,pa cak i potencionalno, sta bi bilo kad bi bilo, samim tim ne moze doci u poziciju kajanja.

tako na osnovu mog istraizvanja iblije i Kurana , Kuran je daleko daleko ispred Biblije po pitanju opisa Boga.

Biblija je dokazano Bozja rec a Bozja rec je istina.

iz Biblije saznajemo da je jedini pravi zivi Bog svevisnji nad celom zemljom Bog JHVH Jehova.

Biblija je dokazano Bozja rec a Bozja rec je istina

parcijalno a ne komplet knjiga.

Bog svevisnji nad celom zemljom Bog JHVH Jehova

ali to nije njegovo pravo ime zato sto je to ljudski izmisljen naziv za Boga jer su zidovi smatrali da je Bozije ime presveto da bi se izgovaralo pa su krenuli sa tim JHVH..... JA HU, sto znaci O Ti, ili O On.....kada su ga dozivali.

pravo ime za Boga je Allah ili Alaha, kako su ga zvali Isus i Muhammed....i svi ostali Boziji poslanici.

1. Glavnina priče – Postanak 32:24‑30

24 I ostade Jakov sam, i pojavi se mu čovjek te se borjaše s njim do odmahivanja zore.
25 Kad vidje da ne može pobijediti, dotaknu se zglob jacovljeve kukove, i iščaši mu kuk.
26 I reče: „Pusti me, jer dan svanu.“ A Jakov odgovori: „Ne pustit ću te dok me ne blagosloviš.“
27 I reče mu: „Kako se zoveš?“ A on reče: „Jakov.“
28 I reče: „Ne zvat će više ime tvoje Jakov, nego Izrael; jer si se borio s Bogom i s ljudima, i pobijedio si.
29 Jakov ga upita: „Reci mi, molim te, ime svoje.“ A on odgovori: „Zašto me pitaš ime?“ I ondje ga blagoslovi.
30 I nazva Jakov ime mjesta onog Penijel, jer reče: „Vidio sam Boga lice u lice, i život moj ostade.“

Podsjećanje na tu borbu – Hošea 12:3‑4

U proročkom komentaru, Hošea se vraća na ovaj događaj kako biblijskoj zajednici ponovo ukazati na Jakovljevu izvrsnost:

3 …U utrobi uze on brata za petu, i kao čovjek se borio s Bogom.
4 I borio se s anđelom, i pobijedio;
i plakao je i molio blagodat od njega. Nađe ga u Betelu, i ondje su mu govorili.

Ovo je nezamislivo kod nas u islamu, al ieto kod hrscana sve to prolazi jer kao sto Biblija kaze pisana je na lazima.....zato Bog kaze da je i vama hrscanima poslao Kuran da ispravi vasa kriva vjerovanja.....da vas Bog izvede na pravi put jer ste zalutao narod, kao sto bog kaze da ste zalutali i nemate upute.

1. Glavnina priče – Postanak 32:24‑30

24 I ostade Jakov sam, i pojavi se mu čovjek te se borjaše s njim do odmahivanja zore.
25 Kad vidje da ne može pobijediti, dotaknu se zglob jacovljeve kukove, i iščaši mu kuk.
26 I reče: „Pusti me, jer dan svanu.“ A Jakov odgovori: „Ne pustit ću te dok me ne blagosloviš.“
27 I reče mu: „Kako se zoveš?“ A on reče: „Jakov.“
28 I reče: „Ne zvat će više ime tvoje Jakov, nego Izrael; jer si se borio s Bogom i s ljudima, i pobijedio si.
29 Jakov ga upita: „Reci mi, molim te, ime svoje.“ A on odgovori: „Zašto me pitaš ime?“ I ondje ga blagoslovi.
30 I nazva Jakov ime mjesta onog Penijel, jer reče: „Vidio sam Boga lice u lice, i život moj ostade.“

Podsjećanje na tu borbu – Hošea 12:3‑4

U proročkom komentaru, Hošea se vraća na ovaj događaj kako biblijskoj zajednici ponovo ukazati na Jakovljevu izvrsnost:

i plakao je i molio blagodat od njega. Nađe ga u Betelu, i ondje su mu govorili.

Ovo je nezamislivo kod nas u islamu, al ieto kod hrscana sve to prolazi jer kao sto Biblija kaze pisana je na lazima.....zato Bog kaze da je i vama hrscanima poslao Kuran da ispravi vasa kriva vjerovanja.....da vas Bog izvede na pravi put jer ste zalutao narod, kao sto bog kaze da ste zalutali i nemate upute.
Nezamislivo je tebi jer ne čitaš sa razumevanjem.

Nisu se oni borili 'protiv' Boga, već sa Bogom(na Božjoj strani)...svi smo valjda na Božjoj strani i borimo se sa Bogom...

Gde si ovo našao u Bibliji?
[TR]
[td width="28.8002%"][/td]
[td width="70.4855%"][/td]

[/TR]
Psalam 18,10
Na kerubinima je sjedio i vozio se, dohujao na krilima vjetrova.

a ovo su kerubi, ovako ih barem hrscani predstavljaju
1749452474742.png

mozete li zamisliti Boga koji koristi ove bebaste andjele kao helikopter kao prevozno sredstvo

Nezamislivo je tebi jer ne čitaš sa razumevanjem.

Nisu se oni borili 'protiv' Boga, već sa Bogom(na Božjoj strani)...svi smo valjda na Božjoj strani i borimo se sa Bogom...

jasno pise

jer si se borio s Bogom i s ljudima, i pobijedio si.“'
i ovo
Vidio sam Boga lice u lice, i život moj ostade.“

i kao čovjek se borio s Bogom.

New International Version
Then the man said, “Your name will no longer be Jacob, but Israel, because you have struggled with God and with humans and have overcome.”

New Living Translation
“Your name will no longer be Jacob,” the man told him. “From now on you will be called Israel, because you have fought with God and with men and have won.”

sta kaze komentatori:

Then the man said
This phrase introduces the speaker, who is later understood to be a divine figure, possibly an angel or a theophany, a manifestation of God.

3 …U utrobi uze on brata za petu,
i kao čovjek se borio s Bogom.

https://biblehub.com/commentaries/genesis/32-28.htm
God had met him in the form of a man

znaci po Biblijskim komentatorima, to je Bog bio u formi covjeka koji se borio sa Jakovom.....

Psalam 18,10
Na kerubinima je sjedio i vozio se, dohujao na krilima vjetrova.

a ovo su kerubi, ovako ih barem hrscani predstavljaju

...
mozete li zamisliti Boga koji koristi ove bebaste andjele kao helikopter kao prevozno sredstvo
Sad ću ja da crtam heruvime kao Štrumpfove...hoćeš li da pričaš da su Štrumpfovi prevozili boga?
Ja te lepo pitam, gde si našao u Bibliji (koju si navodno proučavao) da su anđeli bebasti?

a sad da vas naucim pravo opis Boga kao sto je u islamskim izvorima

Islamsko vjerovanje o Bogu, Tahavijska akida.
(Upoznaj svog Stvoritelja)

Njemu ništa slično nije.

Ne postoji ništa što Ga može oslabiti.

Nema ničega vrijednog obožavanja osim Njega.

On je vječan bez početka i trajan bez kraja.

On nikada neće nestati, niti će doći kraj.

Ništa se ne dešava osim onoga što On hoće.

Nikakva mašta Ga ne može u potpunosti zamisliti. Nikakvo razumijevanje Ga ne može u potpunosti shvatiti.

On ne liči ni na jedno stvoreno biće.

On je živ i nikada ne umire, uvijek održava i nikada ne spava.

On stvara bez potrebe za stvaranjem,

i On opskrbljuje Svoja stvorenja bez ikakvog napora.

On uzrokuje smrt bez straha od posljedica, i On proživljava bez ikakve teškoće.

To je zato što On ima moć nad svim stvarima i sve stvari su ovisne o Njemu.

Svaka stvar je Njemu lahka. Njemu ništa nije potrebno, jer ‘Njemu ništa slično nije, a On je Onaj Koji sve čuje i sve vidi.’

On je stvorio stvorenja sa Svojim znanjem.

On im je odredio sudbine.

On im je odredio životne vijekove.

Ništa Mu nije bilo skriveno prije nego što ih je stvorio. On je znao šta će oni raditi prije nego što ih je stvorio.

On im je naredio da Mu budu pokorni i zabranio im je da Mu budu nepokorni.

Sve što se dešava je u skladu s Njegovom odredbom i voljom. Njegova volja se uvijek ispunjava. Volja robova je samo ono što On hoće za njih. Šta god On hoće za njih, to se i dogodi, a šta god On ne želi za njih, to se ne dogodi.

On upućuje koga hoće. On ih štiti i osigurava kao milost.

On u zabludu odvodi koga hoće. On ih ponižava i stavlja ih na kušnju pravedno.

Svi oni se kreću po Njegovoj volji, između Njegove milosti i Njegove pravde.

On je Uzvišen iznad toga da ima suprotnosti ili sudrugove.

Niko ne može odbiti Njegovu odredbu, izmijeniti Njegovu presudu, ili nadvladati Njegovu naredbu.

Mi vjerujemo u sve ovo. Sigurni smo da je sve to od Njega.

Sad ću ja da crtam kerubime kao Štrumpfove...hoćeš li da pričaš da su Štrumpfovi prevozili boga?
Ja te lepo pitam, gde si našao u Bibliji da su anđeli bebasti?

nigde, ali tako ih hrscani predstavljaju....ali evo hajmo reci da nisu bebasti, cak i andjeli u svojoj grandioznosti, nezamislivo je da Bog sjedi na andjelu i leti sa njim gdje hoce.....to je nezamisliva pomisao skroz......

znaci po Biblijskim komentatorima, to je Bog bio u formi covjeka koji se borio sa Jakovom..
Ne. Jasno piše da je to bio Anđeo.
Anđeo je nosio poruku od Boga...zato kaže videh Boga.

Drugo
Boga u slavi ne može niko videti i to Pismo jasno naglašava. Zato se ovo što Jakov govori može razumeti samo ovako kao što sam rekao.

Nije se Borio protiv Bogom već sa Bogom...
Smešno je tvrditi da neko može da pobedi Boga.
Ti ne možeš stati pored Boga, ne možeš ga videti i ostati živ...Jakov to zna dobro...

Ne. Jasno piše da je to bio Anđeo.
Anđeo je nosio poruku od Boga...zato kaže videh Boga.

Drugo
Boga u slavi ne može niko videti i to Pismo jasno naglašava. Zato se ovo što Jakov govori može razumeti samo ovako kao što sam rekao.

Nije se Borio protiv Bogom već sa Bogom...
Smešno je tvrditi da neko može da pobedi Boga.
Ti ne možeš stati pored Boga, ne možeš ga videti i ostati živ...Jakov to zna dobro...

to se ne moze zakljuciti iz biblije pa cak i komentator kaze ovo

God had met him in the form of a man

a sad da vas naucim pravo opis Boga kao sto je u islamskim izvorima

Islamsko vjerovanje o Bogu, Tahavijska akida.
(Upoznaj svog Stvoritelja)

Njemu ništa slično nije.

Ne postoji ništa što Ga može oslabiti.

Nema ničega vrijednog obožavanja osim Njega.

On je vječan bez početka i trajan bez kraja.

On nikada neće nestati, niti će doći kraj.

Ništa se ne dešava osim onoga što On hoće.

Nikakva mašta Ga ne može u potpunosti zamisliti. Nikakvo razumijevanje Ga ne može u potpunosti shvatiti.

On ne liči ni na jedno stvoreno biće.

On je živ i nikada ne umire, uvijek održava i nikada ne spava.

On stvara bez potrebe za stvaranjem,

i On opskrbljuje Svoja stvorenja bez ikakvog napora.

On uzrokuje smrt bez straha od posljedica, i On proživljava bez ikakve teškoće.

To je zato što On ima moć nad svim stvarima i sve stvari su ovisne o Njemu.

Svaka stvar je Njemu lahka. Njemu ništa nije potrebno, jer ‘Njemu ništa slično nije, a On je Onaj Koji sve čuje i sve vidi.’

On je stvorio stvorenja sa Svojim znanjem.

On im je odredio sudbine.

On im je odredio životne vijekove.

Ništa Mu nije bilo skriveno prije nego što ih je stvorio. On je znao šta će oni raditi prije nego što ih je stvorio.

On im je naredio da Mu budu pokorni i zabranio im je da Mu budu nepokorni.

Sve što se dešava je u skladu s Njegovom odredbom i voljom. Njegova volja se uvijek ispunjava. Volja robova je samo ono što On hoće za njih. Šta god On hoće za njih, to se i dogodi, a šta god On ne želi za njih, to se ne dogodi.

On upućuje koga hoće. On ih štiti i osigurava kao milost.

On u zabludu odvodi koga hoće. On ih ponižava i stavlja ih na kušnju pravedno.

Svi oni se kreću po Njegovoj volji, između Njegove milosti i Njegove pravde.

On je Uzvišen iznad toga da ima suprotnosti ili sudrugove.

Niko ne može odbiti Njegovu odredbu, izmijeniti Njegovu presudu, ili nadvladati Njegovu naredbu.

Mi vjerujemo u sve ovo. Sigurni smo da je sve to od Njega.
Ovo sam sve moga napisati i ja...iskreno očekivao sam nešto više.

Ali ono što piše u Bibliji nije mogao napisati čovek...
Biblija je prepuna apstrakcije...to mi iznesi ako ima u Koranu...

nigde, ali tako ih hrscani predstavljaju....ali evo hajmo reci da nisu bebasti, cak i andjeli u svojoj grandioznosti, nezamislivo je da Bog sjedi na andjelu i leti sa njim gdje hoce.....to je nezamisliva pomisao skroz......

Dakle nisu bebasti.
Zašto si rekao da jesu, kada toga nema u biblijskim tekstovima?
To što je tebi nešto nezamislivo, drugima nije i možete da raspravljate čija je ideja zanimljivija, kao i da li je Dr.Menhetn jači od Supermena.

Biblija je prepuna apstrakcije...to mi iznesi ako ima u Koranu...

vidis i tvoja priroda naginje prema silamskim opisima Boga jer tvoja priroda zna da je to logicno i tako, i dostojno pravog Boga.

.iskreno očekivao sam nešto više.

pa dobro to je samo malo, evo ti jos vise ovdje

itekako da jeste, sama Biblija kaze da je pisana od ljudi, drugo biblija takodjer pise da je pisana na lazima....trece stvari napisane o Bogu koje ne prilice da Bog radi ukaziva na ljudsko djelovanje i ljudske nonsense od cega je Bog cist.....

vidis i tvoja priroda naginje prema silamskim opisima Boga jer tvoja priroda zna da je to logicno i tako, i dostojno pravog Boga.

pa dobro to je samo malo, evo ti jos vise ovdje

itekako da jeste, sama Biblija kaze da je pisana od ljudi, drugo biblija takodjer pise da je pisana na lazima....trece stvari napisane o Bogu koje ne prilice da Bog radi ukaziva na ljudsko djelovanje i ljudske nonsense od cega je Bog cist.....
Mene interesuje nešto apstraktno o Alahu...Ali direktno iz Korana...ne mogu da gledam sada...daj neku suru...

Drugo
Bibliju jesu pisali ljudi, ali ona nije nastala u njihovom umu već u Božjem.
Nemam živaca sada da raspravljam deo po deo.
Ukazao sam ti samo na jedan u kom grešiš...

Može se zaključiti.

Osija 12,5
Bori se s anđelom, i nadjača; plaka, i moli mu se; nađe ga u Vetilju, i ondje govori s nama.

Nije se rvao sa Bogom.

zasto ne postiras stih prije, stih 3

zasto to onda komentator Biblije kaze da je Bog uzeo formu covjeka....zapitaj se

a druga stvar ovdje pise

Hošea 12:3‑4

4 I borio se s anđelom, i pobijedio; i plakao je i molio blagodat od njega. Nađe ga u Betelu, i ondje su mu govorili.

jeli ti shvatas ovo sta znaci Boriti se sa bogom, nezamisliva je to stvar.

"Thou hast fought with Elohim and with men, and hast conquered." God had met him in the form of a man: God in the angel, according to Hosea 12:4-5, i.e., not in a created angel, but in the Angel of Jehovah, the visible manifestation of the invisible God.
prevod:
"Ti si se borio s Elohimom i ljudima, i pobijedio si." Bog ga je sreo u obliku čovjeka: Bog u anđelu, prema Hošei 12:4-5, tj. ne u stvorenom anđelu, nego u Anđelu Jahvinom, vidljivoj manifestaciji nevidljivog Boga

znaci Bog je bio u andjelu koji je preuzeo lik covjeka.....znai ipak je to Bog bio.....a evo i da je andjeo u pitanju, halooo druze andjeo da se bori sa covjekom, ima li absurda da nejakim covjeki se bori sa mocnim andjelima i da ih pobijedi....mislim nigdje veze s vezom....

zasto ne postiras stih prije, stih 3

zasto to onda komentator Biblije kaze da je Bog uzeo formu covjeka....zapitaj se

a druga stvar ovdje pise

Hošea 12:3‑4

4 I borio se s anđelom, i pobijedio; i plakao je i molio blagodat od njega. Nađe ga u Betelu, i ondje su mu govorili.

jeli ti shvatas ovo sta znaci Boriti se sa bogom, nezamisliva je to stvar.

"Thou hast fought with Elohim and with men, and hast conquered." God had met him in the form of a man: God in the angel, according to Hosea 12:4-5, i.e., not in a created angel, but in the Angel of Jehovah, the visible manifestation of the invisible God.
prevod:
"Ti si se borio s Elohimom i ljudima, i pobijedio si." Bog ga je sreo u obliku čovjeka: Bog u anđelu, prema Hošei 12:4-5, tj. ne u stvorenom anđelu, nego u Anđelu Jahvinom, vidljivoj manifestaciji nevidljivog Boga

znaci Bog je bio u andjelu koji je preuzeo lik covjeka.....znai ipak je to Bog bio.....a evo i da je andjeo u pitanju, halooo druze andjeo da se bori sa covjekom, ima li absurda da nejakim covjeki se bori sa mocnim andjelima i da ih pobijedi....mislim nigdje veze s vezom....
Ne razumeš zato što suviše kritički čitaš.

Osija ti jasno kaže da je u pitanju anđeo a ne Bog...Rekao sam na koji način se čovek bori sa Bogom...to se za svakog od nas može reći.

Drugo
Anđeo nije bio u svojoj slavi, već u ljudskoj prirodi. Ograničen svim zakonima fizike, baš kao i Jakov... zato ti i kaže da je ugledao 'čoveka' pa se rvao sa njim...
A znamo da je Jakov bio vredan čovek, utegnut ko praćka...bolje nego ovi u teretani danas...a anđeo bio u nekom telu prosečnog čoveka...nije bio spreman :)

Mene interesuje nešto apstraktno o Alahu...Ali direktno iz Korana...ne mogu da gledam sada...daj neku suru...

Drugo
Bibliju jesu pisali ljudi, ali ona nije nastala u njihovom umu već u Božjem.
Nemam živaca sada da raspravljam deo po deo.
Ukazao sam ti samo na jedan u kom grešiš...

Allah nije apstraktan.......Allah nadilazi apstrakciju

Kako Allah sebe opisiva u Kuranu:

Allah je – nema boga osim Njega – Živi i Vječni! Ne obuzima Ga ni drijemež ni san! Njegovo je sve što je na nebesima i na Zemlji! Ko se može pred Njim zauzimati bez dopuštenja Njegova?! On zna šta je bilo prije njih i šta će biti poslije njih, a od onoga što On zna – drugi znaju samo onoliko koliko On želi. Njegov Kursijj obuhvata i nebesa i Zemlju, i Njemu ne dojadi održavanje njihovo. On je Svevišnji, Veličanstveni!"

U Njega su ključevi svih tajni, samo ih On zna. On zna šta je na kopnu i šta je u moru; i nijedan list ne opadne, a da On za njega ne zna; i nema zrna u tminama Zemlje niti ičeg vlažnog niti ičeg suhog, a da nije u jasnoj Knjizi."

Reci: 'Kad bi more bilo tinta za riječi Gospodara moga, sigurno bi nestalo mora prije nego što bi nestale riječi Gospodara moga, pa čak i kad bismo mu dodali još toliko.'"

Značenje:
"A da su sva stabla na Zemlji pisaljke, a more da je tinta, pa da mu se doda još sedam mora, ne bi se ispisale Allahove riječi. Allah je, uistinu, Silan i Mudar." znaci ukaziva se na neograniseno Bozije sveznanje,

"Reci: 'On je Allah – Jedan!'""Allah je Apsolutni (Onaj kome se sve obraća i koji je neovisan od svega).""Nije rodio i rođen nije.""I niko Mu ravan nije."

Ne razumeš zato što suviše kritički čitaš.

Osija ti jasno kaže da je u pitanju anđeo a ne Bog...Rekao sam na koji način se čovek bori sa Bogom...to se za svakog od nas može reći.

Drugo
Anđeo nije bio u svojoj slavi, već u ljudskoj prirodi. Ograničen svim zakonima fizike, baš kao i Jakov... zato ti i kaže da je ugledao 'čoveka' pa se rvao sa njim...
A znamo da je Jakov bio vredan čovek, utegnut ko praćka...bolje nego ovi u teretani danas...a anđeo bio u nekom telu prosečnog čoveka...nije bio spreman :)

ne nego stoji da je bog, ali komentator kaze da je bog u andjelu....

Back