Ljubo2
Iskusan
- Poruka
- 5.358
Biblija je verska knjiga i ona nije oikaz ni za šta, niti postoje dokazi o postojanju bilo kakvog Bogu, pa ni "JKVH". Dokazi i logika postoje o nečemu sasvim drugom, za koje mi svi znamo da postoji, koje se zove Svest, sem koje nikakvog drugog Boga nema. Svest je sve što postoji. . Ona je svemoćma. Postoji od uvek i zauvek, sama po sebi, tako što se večito pretače kroz svooja tri prirodna oblika i stanja, igrajući tako večito ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice. Reč "Svest" je samo druga reč za pojam "Bog". Uostalom, šta bi Bog mogao da bude kad ne bi bio Svest? Razlika između reči Svest i Bog je samo u tome što moi ne znamo šta je Bog, a znamo šta je Svest, jer i mi smo, kao i sve drugo, Svest. Zato se i veruje da je Bog svugde i na "svakom mestu". Svest nije materijalna i izgleda kao ništa i otuda verovanje "da je Bog stvorio svet iz ništa", Ovo verovanje je preizeto iz drevnih spisa starih civiluzacija koje su znale Istinu o postojanju materije, života i Univerzuma..Bozja rec Biblija nam otkriva istinu o tome ko je pravi Bog,
I postoje dokazi da je jedini pravi zivi Bog JHVH Jehova Bog
Ipak, Svest, iako nije materijalna, ona je jedina koja postoji. Kad miruje i odmara je, ona se manifestuje kao nematerijalan prazak orostor, u fizici poznat pod imenom Kvantni vakuum, zaa kojeg se u fizici zna da je uz njega, njegovim samopokretanjem nastalo sve što je materijalno i živo, koje je unutrašnja, subjektivna suština svega živog i materijalnog. Koje upravlja svim što je živo i materijalno i koja u svemu žovom i materijalnom, pa o u čoveku, sebe zove imenom "JA".. Sve velike i male stvari imaju svoje JA. Nebitno da li ih u svom neznanju smatramo živim ili nežovim.
Opširniji odgovori na pitanja šta je Svest, kako postoji i zašto, nalaze se ovde. Svi ovi odgovori su argumentovani, mogu do hraja da se provere, objasne i razumeju. Što podrazumeva da od sada više ne moramo da verujemo, već znamo da Bog postoji i da je život večan. I sem razumevanja odgovora na pitanja Šta je Svest, kako postoji i zašto, nikakve druge prave duhovnosti nema.
Uz naponu da je ovo objašnjenje postojanja Svesti koje stoji na ovom linku, najavljeno u Jovanovom "Ottkrivenjui" u Bibliji, rečima: "I videh jednog anđela, kako leti posred Neba, imajući Večito evanđelje, da ga objavi svim narodima, plemenma i jezicima".
https://docs.google.com/document/d/1dWWe4JBO2nKb9I9fziXCOaH-6D0CACIn/edit