Hehe ajde da odgovorim i na ovo pitanjce... mada u sustini takve stvari vise ne radim... ja u principu kad drzim treninge skocnosti, praktikujem dva zagrevanja... prvo u trajanju 5-10min, koje je uglavnom lagano trcanje, sa laganim podizanjem tempa kako vreme prolazi. Nakon toga praktikujem rastezanje (vezbe gipkosti, uglavnom dinamicke, ako je kao sto sam rekao u glavni deo treninga posvecen skocnosti), nakon toga ide drugo zagrevanje koje nekad moze trajati 5min, a nekad i 30min (ima mnogo faktora koji uticu na to, da ne objasnjavam sad), najcesce drugo zagrevanje sadrzi milion puta vidjene vezbe tipa visoko podizanje kolena, zabacivanje potkolenica, skacok istom nogom i naizmenicni, indijanske poskoke... jelenske poskoke... itd. Nakon toga ide nekoliko ubrzanja i pocinje glavni deo treninga. Inace ovakav tip pocetka treninga uglavnom imaju atleticari. Nesto slicno ponekad se koristi i na kosarkaskim kolektivnim treninzima, medjutim ja jos nikad nisam video da treneri koriguju igrace dok rade te vezbe zagrevanja. Npr, na kolektivnim treninzima, igraci rade vezbu u vrsti, tako da trener sve i da hoce (a uglavnom treneri i nece i nemaju znanja) ne moze ispraviti igraca, jer kad rade svi odjednom, nisu sposobni da uoce greske, tako da ja pribegavam tome da rade igraci jedan po jedan, dakle da krecu iz kolone. Druga stvar je, nijedan igrac sa kojim sam ja zasad radio (nema ih preterano mnogo mozda 10-15, ne racunajuci klub) dakle sa kojim sam radio individualno, kad smo poceli da treniramo nije umeo pravilno da uradi nijednu od tih vezbi pravilno, mozda sad zvuci smesno, ali neki od tih igraca igraju u USA na solidnim koledzima, i reklo bi se da su atlete. Tako da momci ne zabusavajte kod tih vezbi zagrevanja.