Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi shto se AA3 tiche mogu vam reci da mi je program nenormalno povecao odraz i mogu ga preporuchiti svima ko hoce da ga poveca.Visok sam 171 i kidao sam se od vezbanja,ne znam ni sam kako sam uspeo onu 15. nedelju da odradim ali dva meseca posle toga sam prvi put zakucao.Ortaci nisu mogli da veruju kad su videli.
Ima sigurno i drugih vezbi za odraz ali ja vam savetujem AA3.Provereno.

@_ILIJA_
Mislim da je i o tegovima bilo reci, mislim da je bila posebna tema posvecena tom problemu, a vrlo moguce da je i ovde bilo reci o tome.
Opasni? Sve zavii sta zelis raditi i sta zelis postici koristeci ih, kako ih zelis upotrebljavati... ima mali milion faktora. Takodje mnogo toga zavisi i od tvog uzrasta i tvoje gradje i fizicke spreme. Ono sto bih zeleo istaci jeste da se tegovi za noge koriste uglavnom za specifican trening, dakle nije nephodno (pa mozda ni pozeljno) raditi sa njima svaki dan, vec ih u nekom delu trenaznog procesa dodati kao slag na tortu. Da odgovorim ukratko, ako ih pravilno koristis nece biti opasni, vec ce ti mnogo koristiti, ako ih nepravilno koristis onda mozes imati problema.

AIR ALERT je SMRT za kolena.Zbog AA nisam trenirao 4 meseca(imao sam otoke na kolenima) i totalno sam ispao iz forme.Radio sam ga 6 nedelja i sa 178 pipao sam obruc bez problema(sa manjim loptama sam mogao da zakucam).Ali posle 6. nedelje nisam mogao da silazim niz stepenice.Svi koji ga rade neka paze.AA deluje ali moze biti veoma opasan.

Hehe ajde da odgovorim i na ovo pitanjce... mada u sustini takve stvari vise ne radim... ja u principu kad drzim treninge skocnosti, praktikujem dva zagrevanja... prvo u trajanju 5-10min, koje je uglavnom lagano trcanje, sa laganim podizanjem tempa kako vreme prolazi. Nakon toga praktikujem rastezanje (vezbe gipkosti, uglavnom dinamicke, ako je kao sto sam rekao u glavni deo treninga posvecen skocnosti), nakon toga ide drugo zagrevanje koje nekad moze trajati 5min, a nekad i 30min (ima mnogo faktora koji uticu na to, da ne objasnjavam sad), najcesce drugo zagrevanje sadrzi milion puta vidjene vezbe tipa visoko podizanje kolena, zabacivanje potkolenica, skacok istom nogom i naizmenicni, indijanske poskoke... jelenske poskoke... itd. Nakon toga ide nekoliko ubrzanja i pocinje glavni deo treninga. Inace ovakav tip pocetka treninga uglavnom imaju atleticari. Nesto slicno ponekad se koristi i na kosarkaskim kolektivnim treninzima, medjutim ja jos nikad nisam video da treneri koriguju igrace dok rade te vezbe zagrevanja. Npr, na kolektivnim treninzima, igraci rade vezbu u vrsti, tako da trener sve i da hoce (a uglavnom treneri i nece i nemaju znanja) ne moze ispraviti igraca, jer kad rade svi odjednom, nisu sposobni da uoce greske, tako da ja pribegavam tome da rade igraci jedan po jedan, dakle da krecu iz kolone. Druga stvar je, nijedan igrac sa kojim sam ja zasad radio (nema ih preterano mnogo mozda 10-15, ne racunajuci klub) dakle sa kojim sam radio individualno, kad smo poceli da treniramo nije umeo pravilno da uradi nijednu od tih vezbi pravilno, mozda sad zvuci smesno, ali neki od tih igraca igraju u USA na solidnim koledzima, i reklo bi se da su atlete. Tako da momci ne zabusavajte kod tih vezbi zagrevanja.

@gagi88
Thurst ups se radi tako shto prvo rashirish noge u shirini ramena.Zatim skochish i pri doskoku ne savijash kolena nego odmah skachesh ponovo.Skachi na prstima i koristi ruke da bi vishe skochio.
Burn outs se radi tako shto skupish noge,podignesh se na prste i shto brze mozesh skachesh ne vishe od 5 cm,tako da osetish da ti listovi rade.
Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back