Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Grunt:
E to je dobra ideja,taj doskok cu raditi kada zavrsim AC
Kada smo kod AC-a,danas sam zavrsio 1.dan u 2. nedelji,i jedna vezba mi nije jasna pa ako neko moze da mi pojasni 5. vezbu u prvom danu druge nedelje... Hvala u napred.
5. sprint 30m u jednom smeru pa se zaustavis pa okrenes pa nazad isto 30m pa pauza 20-30s pa opet (ukupno 3 puta se trci u jednoj seriji) to je valjda ova vezba.Neznam sta ti tu nije jasno tricis napred sprint 30m pa kad to istrcis okrenes i istom tom putanjom trcis nazad isto sprint pauza 20-30sekundi i onda to ponovo isto tako 3.-puta :)

NS.12:
5. sprint 30m u jednom smeru pa se zaustavis pa okrenes pa nazad isto 30m pa pauza 20-30s pa opet (ukupno 3 puta se trci u jednoj seriji) to je valjda ova vezba.Neznam sta ti tu nije jasno tricis napred sprint 30m pa kad to istrcis okrenes i istom tom putanjom trcis nazad isto sprint pauza 20-30sekundi i onda to ponovo isto tako 3.-puta :)

Ahaa,hvala,ja video pise 3 puta u seriji,i ja mislio da trcim 30m pa nazad pa o5 s okrecem pa nazad :)

Evo dugo ocekivane 5-te, tzv. NEDELJE SMRTI

Napomena:
I u ovoj nedelji ostaje ono uvodno trcanje, znaci 3km za max 15min!!!!
Obavezno zagrevanje pred taj dan vezbanja.
Za ovu nedelju je predvidjena upotreba bazena od nekih 1m-1.5m(dubine) za pojedine dane
U ovoj nedelji se dodaju nove vezbe, npr. vezbe u bazenu koje daju neku specificnu motoriku misicima nogu
kao i vezba sa 360' okretima koji se sve vishe primenjuje u svetskom sportu kao vezba i za orjentaciju u prostoru
(tj. motoricki osecaj okretanja u vazduhu, koji ce posle imati veoma bitan uticaj na pokrete pri odrazu, zakucavanju i sl.)

Vezbe u bazenu su ove nedelje mozda i najbitnije za napredak odraza!!

........................................................................................................................................................................................
1). Dan

Jedna serija obuhvata sledece vezbe bez pauza izmedju istih
1) 8 cucnjeva na jednoj nozi, pa promena noge pa 8 na drugoj
2) skakanje sa obe noge 40m pa pauza 3-5s pa opet 40m skakanje(skokovi se izvode tako sto se kolenima ide sto vise ka grudima)
3) sprint 60m, pa okret pa opet sprint 60m
4) skakanje na jednoj nozi (visina odraza oko 15cm) oko 1.5min-2min (zavisi od vasih sposobnosti) pa promena noge pa opet 1.5min-2min

4 serije za ovaj dan (pauze uzmedju serija je 3-3.5 min)
........................................................................................................................................................................................

2.) Dan

1) Skakanje uz stepenice jednom nogom(i to svaki treci stepenik) 20 stepenika pa istom tom nogom skakanje niz stepenice pa drugom nogom ponoviti isto to (niz stepenice idu dva, stepenika a ne tri)
2) Trcanje u cucnju(dubokom cucnju) i to u stranu 15m na jednu pa 15m na drugu stranu(bez pauze)
3) Vijaca, preskakanje iste unazad 2.5-3min

3) Dan bazena

1) Hodanje u bazenu unazad shto brzhe kroz vodu sa shto vecim korakom - 50m (ili 2*25m za 25-metarski bazen)
2) Skakanje u bazenu na jednoj nozi i to iz polucucnja sa maksimalinm odrazom pa isto to drugom nogom - 10 skokova po nozi
3) Rade se sunozni skokovi iz polu cucnja, ali u letu se treba okrenuti za 360 stepeni; 10 skokova sa okretanjem u jednu stranu, pa pauza od 30sec i onda 10 skokva sa okretanjem u drugu stranu
4) Odrzavanje na vodi samo nogama (ruke u vazduhu) 2-2.5min

Napomena za ovaj dan:
U vezbi 3.ako se ne uspete okrenuti se za celih 360 onda se nakon odraza vratite u pocetnu poziciju i u sledecem skoku to pokusajte ponovo

4). Dan

1) 8 cucnjeva na jednoj nozi, pa promena noge pa 8 na drugoj
2) skakanje sa obe noge 40m pa pauza 3-5s pa opet 40m skakanje(skokovi se izvode tako sto se kolenima ide sto vise ka grudima)
3) sprint 60m, pa okret pa opet sprint 60m
4) skakanje na jednoj nozi (visina odraza oko 15cm) oko 1.5min-2min (zavisi od vasih sposobnosti) pa promena noge pa opet 1.5min-2min

5) Dan bazena II

1) Hodanje u bazenu unazad shto brzhe kroz vodu sa shto vecim korakom - 50m (ili 2*25m za 25-metarski bazen)
2) Skakanje u bazenu na jednoj nozi i to iz polucucnja sa maksimalinm odrazom pa isto to drugom nogom - 10 skokova po nozi
3) Rade se sunozni skokovi iz polu cucnja, ali u letu se treba okrenuti za 360 stepeni; 10 skokova sa okretanjem u jednu stranu, pa pauza od 30sec i onda 10 skokva sa okretanjem u drugu stranu
4) Odrzavanje na vodi samo nogama (ruke u vazduhu) 2-2.5min

Napomena za ovaj dan:
U vezbi 3.ako se ne uspete okrenuti se za 360 onda se vratite u pocetnu poziciju i u sledecem skoku to pokusajte ponovo

Uuuu,ovo sa bazenom je eXtra :) samo sto nemam gde da zapisem vezbe kako na bazen da nosim papir sa vezbama :) ali nema veze,upamticu.. i,da li se to sa bazenom samo jednom radi ili vise puta se to sve ponavlja..? I jel ima samo 4 dana ili ti nisi imao vremena da napises celu nedelju..?

Mislim da vecinu mladjih ljudi koji treniraju kosharku muchi to shto nemaju dobar shut(Mozda imaju pravilan ali ne i precizan). E pa di bi pokushali da tolko kolko pomognemu onima koji imaju problema sa shutom otvorio sam ovu temu.
Znachi tema je otvorena kako bi drugima dali savjete kako da postignu bolji i precizniji shut. Ovde znachi mozete da postavljate programe(razna vjezbanja), video objashnjenja itd. u cilju da omognete drugima.
Evo ja sam nashao nekoliko videa koji ce nadam se doneti nekakvu korist:
A evo i toga shto mi nije jasno:
Novinar vodi interviju sa ovim trenerom. Onda novinar proba da da da kosh, ali se ispostavi da nema blage veze(svaki je fulao)... Zatim mu taj trener nesho pojasni oko ruke i ovaj ponovo proba da shutne i svaki da! :shock: Mislim da je nemoguce ovako neshto! Da li je namjeshtaljka?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back