Ko hoce da nabije VELIKI odraz!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brate nisam ja mator,vec sam stariji od tebe 2 godine:)!Vidi se da si neupucen dosta,pa jos kad kazes da ces raditi air canadu 2 puta na dan,a pravilan trening nekad ima pauzu 1-2 dana.Takodje usled prekomernog zamora misica,ili ucestalosti tj hiperakcije,moze se desiti da odraz stagnira ili cak nazaduje!A svaka vezba ima rok trajanja,ti razvijes misice do odredjene mere,oni su posle naviknuti na napor,tako da drugi put nece delovati tako da to 2 puta mozes da odmah odpises.U svakom slucaju zelim i tebi i meni i svom forumasima odraz >1m.Tehnika je vazna!!!Rekao sam,kad imam loptu u rukama pa kad iz naskoka hocu da kucam mnogo slabije,skocim,vecim delom je to zbog tehnike,dok na primer kad se zaletim na obruc,treba mi 15 cm i manje da ga udarim glavom...Tako da ti nekad i odraz i fleksibilnost ne mogu pomoci,ako je tehnika skoka slaba.Ja sam razvio tehniku iz zaleta gde imam odlican zamah rukama i koleno mi ide uvis,umem da iskoristim ,,horizontalnu silu'' i pretvorim je u vertikalnu pa kad skocim i satanizujem obruc,imam osecaj da letim,sa svoja 2m!!Kad krenim iz je*enog naskoka imam osecaj kao da imam 50 kila na sebi.
Ovim ne prozivam nikog na forumu,zelim kao sto sam i rekao da svi nabijemo odraz.Nisam expert da procenjujem Air Canadu,tako da ne mogu da pricam da li valja ili ne,nekom se poveca odraz,nekom ne.Ako zelis da pipas obruc glavom glavom,treba ti dobra genetika + visina + konstitucija + vezbe(koje trebaju da se rade pravlno,i sa pauzama,mi nekad mislimo da svi radimo pravilno kad ono malo sutra) ILI lova i kond.treneri...

cool_daddy:
Brate nisam ja mator,vec sam stariji od tebe 2 godine:)!Vidi se da si neupucen dosta,pa jos kad kazes da ces raditi air canadu 2 puta na dan,a pravilan trening nekad ima pauzu 1-2 dana.Takodje usled prekomernog zamora misica,ili ucestalosti tj hiperakcije,moze se desiti da odraz stagnira ili cak nazaduje!A svaka vezba ima rok trajanja,ti razvijes misice do odredjene mere,oni su posle naviknuti na napor,tako da drugi put nece delovati tako da to 2 puta mozes da odmah odpises.U svakom slucaju zelim i tebi i meni i svom forumasima odraz >1m.Tehnika je vazna!!!Rekao sam,kad imam loptu u rukama pa kad iz naskoka hocu da kucam mnogo slabije,skocim,vecim delom je to zbog tehnike,dok na primer kad se zaletim na obruc,treba mi 15 cm i manje da ga udarim glavom...Tako da ti nekad i odraz i fleksibilnost ne mogu pomoci,ako je tehnika skoka slaba.Ja sam razvio tehniku iz zaleta gde imam odlican zamah rukama i koleno mi ide uvis,umem da iskoristim ,,horizontalnu silu'' i pretvorim je u vertikalnu pa kad skocim i satanizujem obruc,imam osecaj da letim,sa svoja 2m!!Kad krenim iz je*enog naskoka imam osecaj kao da imam 50 kila na sebi.
Ovim ne prozivam nikog na forumu,zelim kao sto sam i rekao da svi nabijemo odraz.Nisam expert da procenjujem Air Canadu,tako da ne mogu da pricam da li valja ili ne,nekom se poveca odraz,nekom ne.Ako zelis da pipas obruc glavom glavom,treba ti dobra genetika + visina + konstitucija + vezbe(koje trebaju da se rade pravlno,i sa pauzama,mi nekad mislimo da svi radimo pravilno kad ono malo sutra) ILI lova i kond.treneri...

U Air Canadi je sasvim dobro odradjen odmor, to sam vise puta pisao, jer razlicitim danima imamo "rad" razlicitih grupa misica. Sto se tice pauze od 1-2 dana Air Canad to ima i to itekako, ako si citao prvu nedelju lepo pise da je posle 3 nedelje pauza 4 dana pa istezanje 3 dana, a to je po najsavremenijim studijama pokazalo da je najbolji napredak u misicima onda kada se misic "pogodi" adekvatno jedno vreme pa onda pauza od 3-4 dana uz ono istezanje.
Tehnika jeste vazna ali snaga??. Da bi skakali kao sto zelite morate imati izuzetno jake noge a to cete raditi u ovom programu kao i u +100cm tj. mozete imati dosta dobru tehniku ali dzaba ako nemozete da uradite makar 20 dubokih cucnjeva na jednoj nozi bez pomaganja rukama.
I tehnika ti nije samo dobar cimaj rukama ili kolenom, ona zavisi od raznih jos faktora
Kod skoka iz naskoka veoma je bitan cimaj tim gornjim delom tela, a vi samo nemojte da radite sklekove pa se nadajte super odrazom!!!!
Dzaba vam i genetika bez rada. Sta mislite da su svi ovi "zakucavaci" genetski idealni.
E pa ne, tu je samo rad i rad i znoj i ... A vi mene pitate jel moze da se izbaci trcanje jel moze da se izbaci ovo, jel moze da se izbaci ono!!!!!
Konstitucija ne mora uopste da ima uticaja na skok. pogledajmo konstituciju nekih igraca, mrsavi nikakvi, ali kucaju sa penala bez problema

Za tehniku sam naveo primer,naravno da ima i drugih faktora...al za skok sam rekao genetika + visina + konstitucija + vezbe,naravno podrazumemvao sam jake noge!Snaga se trenira opterecenjem tj tegovima,i sami znate ko hoce da ,,ima misice'' ide u teretanu da pumpa misice,tj povecava fizioloski presek a samim tim i snagu/jacinu.Ali imas genetski idealnih,koji samo preskacu vijacu(jedan moj drug) a skace jbt ko skakavac:D.U svakom slucaju nemoj misliti da imam nesto protiv programa,problem je da neko moze da radi air canadu,pola vezbi uradi nepravilno,ne zagreje se a ocekuje NBA skok,a misli da to moze bez tegova - ovo se odnosi na belce,a i sami znate zasto...
Nisam kompetentan po ovom pitanju,ali mislim da VELIKI SKOK ne moze bez dodatnih opterecenja..
PoZz...
I da kazem,pola foruma,ukljucujuci i mene se naprzilo na AA3,i na to kako ce svi leteti,pa eto sad sta je bilo,od budzenja skoka,neko je povecao skok za 10 cm najvise i to je to!Samo da ne bude zabune,ne uporedjujem AA3 i Air Canadu!

cool_daddy:

Brate izvini... Ja svima govorim "matori" pa chak i mladjim od sebe.

cool_daddy:
Za tehniku sam naveo primer,naravno da ima i drugih faktora...al za skok sam rekao genetika + visina + konstitucija + vezbe,naravno podrazumemvao sam jake noge!Snaga se trenira opterecenjem tj tegovima,i sami znate ko hoce da ,,ima misice'' ide u teretanu da pumpa misice,tj povecava fizioloski presek a samim tim i snagu/jacinu.Ali imas genetski idealnih,koji samo preskacu vijacu(jedan moj drug) a skace jbt ko skakavac:D.U svakom slucaju nemoj misliti da imam nesto protiv programa,problem je da neko moze da radi air canadu,pola vezbi uradi nepravilno,ne zagreje se a ocekuje NBA skok,a misli da to moze bez tegova - ovo se odnosi na belce,a i sami znate zasto...
Nisam kompetentan po ovom pitanju,ali mislim da VELIKI SKOK ne moze bez dodatnih opterecenja..
PoZz...
I da kazem,pola foruma,ukljucujuci i mene se naprzilo na AA3,i na to kako ce svi leteti,pa eto sad sta je bilo,od budzenja skoka,neko je povecao skok za 10 cm najvise i to je to!Samo da ne bude zabune,ne uporedjujem AA3 i Air Canadu!

Ja sam rekao vec da se sve (ukljucujuci i zagrevanje i istezanje) mora ispostovati ako se ocekuju neki rezultati.Samo ono uvodno trcanje ima veeliki znacaj, a kamoli ostale vezbe koje isto pokusavate da izbegnete.

Zasto si shvatio da su cucnjevi u Air Canadi samo na dve noge?? Video si tek tri nedelje programa.

R.A.M:
Imam ja jedno pitanje...da li se podjednako vezba skok iz naskoka i iz zaleta?

Pravo pitanje,i mene mnogo interesuje,znas zasto,ne mogu da ponavljam ko papagaj.Nego cini mi se da je wax rekao jednom da se podjednako vezbaju i odskok i skok iz zaleta.I jos nesto,ljudi kad merite onu vezbu sedenje bez stolice,jer ledja drzite uz zid,ili ih nagnete ispravljena napred?

Tu vezbu cucanj izdrzaj, bi idealno trebalo raditi bez podloge tj. da vam se ledja ni nasta ne naslanjaju. I da, treba budu pod 90 na podlogu a noge u kolenu pod 45 stepeni.

Sto se tice skoka iz zaleta ili naskoka, pre bih to nazvao iz skok iz koraka ili naskoka(jer mozete i da se zaletite pre nego sto zakucate iz naskoka). Nema odredjenih vezbi posebno za jedan ili drugi tip skoka a i glupo je vezbati samo jedan tip skoka,tj. u igri su oba znacajna!
i kod jednog i kod drugog tipa skoka vam trebaju i jake noge i eksplozivnost(ekspl. snaga) a kod nekog su slabije motoricke sposobnosti za jednu vrstu skoka pa slabije skace(kao cool_daddy sto manje skace iz naskoka) a kod nekog npr. Jordana, Cartera i drugih malo su razlike u odrazu u skoku iz naskoka i koraka!

Doc Elevator:
Kada si zavrsio 3-cu nedelju?

Grunt:
Kaze mi ortak da Air Canada ne valja zato sto se radi svaki dan.. Sada ne znam,on kaze da je blji Air Alert III .. Ali ja cu raditi Air Canadu kakva god bila,zato sto mi je to jedino preostalo za odraz...!!

A jel ti drug neki strucnjak pa da komentarise??
U prvoj i drugoj nedelji se radi 6 dana vezano a trece se radi 5 dana, i posle trece nedelje pauza skoro nedelju dana! I napomenu sam vise puta ali vi kao da ste zaboravili da sam pisao da je po najvecim ekspertskim studijama prakticno dokazano da se misici vezbaju aktivno 2-3 nedelje pa onda pauza da bi moglo da se napreduje .

A u toj pauzi se preporucuje skakanje da bi se misici navikli na taj pokret skoka posle 3 nedelje vezbanja!!!

I kao sto rekoh neije snaga ceo skok. Vec u cetvrtoj nedeljji se ubacuje prica o tehnici skoka, kako iz koraka tako i iz naskoka!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back